Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΤΑ (7) ΑΤΟΜΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (2) ΜΗΝΩΝ



2ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αγωγής και Επικοινωνίας




ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Α"ΠΕΙΡΑΙΑ&ΝΗΣΩΝ (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)








Η σχολή κεντητικής στα Κύθηρα

Το 1909 ιδρύθηκε στα Κύθηρα ο «ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ» με πρώτο πρόεδρο το γιατρό Διονύσιο Καλούτση. Το σωματείο αυτό υπάρχει μέχρι σήμερα και μάλλον είναι το παλαιότερο υπάρχον στο νησί.
Το πρώτο έργο του Συνδέσμου το 1910 ήταν η ίδρυση Χειροτεχνικής Σχολής για τα κορίτσια, της οποίας η λειτουργία απαιτούσε τότε 3000 δρχ. Για την εξασφάλιση αυτού του ποσού ο Σύνδεσμος συνήψε δάνειο, το οποίο καλύφθηκε σε ελάχιστο χρόνο.
Η Σχολή αυτή είχε 50 μαθήτριες, οι οποίες μάθαιναν και εργάζονταν με πολύ ζήλο.
Παρόμοιες σχολές στην Ελλάδα ονομάζονταν Ελληνικές Βασιλικές Σχολές Χειροτεχνημάτων και στην Αθήνα υπήρχε συμβούλιο με πρόεδρο την πριγκίπισσα Ελένη του Νικολάου. Αυτό το Συμβούλιο το 1911 έστειλε 4600 δρχ. για να μοιραστούν στις μαθήτριες.
Δ/ντρια της Σχολής ήταν η Χρυσούλα Μανουσάκη.
Αρχικά η Σχολή στεγαζόταν στο Κάστρο. Κατόπιν ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος έχτισε στην είσοδο της Χώρας οίκημα κατάλληλο, το οποίο μέχρι σήμερα το λέμε «Σχολή» και στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Αυτό το οίκημα ήταν φυτώριο για σπουδαίες κεντήστρες, που έφτιαξαν ολόκληρες προίκες και στόλισαν εκκλησιές και σπίτια με άφθαστα καλλιτεχνήματα. Ήταν τόση η πρόοδος και η επιτηδειότητα των μαθητριών, ώστε έπαιρναν παραγγελίες απο την Αθήνα.
Πολλές απ’ αυτές τις χρυσοχέρες γυναίκες τις προλάβαμε στα παιδικά μας χρόνια και μας εντυπωσίαζε η βελονιά τους και τα αριστουργήματα που βγήκαν από τα χέρια τους κάτω από το λιγοστό φως του λαδοφάναρου και της πετρελαιόλαμπας.
Έργα των μαθητριών της σχολής, που μοιάζουν αχειροποίητα.
Οι μαθήτριες της σχολής με τη δασκάλα τους κατα την εποχή των Βαλκανικών πολέμων.
ΠΗΓΗ https://www.eleniharou.gr

Το 10ο FORUM της Αυτοδιοίκησης στα Κύθηρα!

Το 10ο FORUM της Αυτοδιοίκησης στα Κύθηρα!
Το Σαββατοκύριακο φιλοξενούμε στα Κύθηρα το 10ο Forum της Αυτοδιοίκησης που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και η Ένωση Δημάρχων Αττικής, με την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Κυθήρων.
Πολλοί συνάδελφοι της αυτοδιοίκησης θα βρεθούν στα Κύθηρα για να ανταλλάξουμε γόνιμες σκέψεις και απόψεις με αφορμή και την επικείμενη μεταρρύθμιση "Κλεισθένης 1".

Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό και φυσικά στα τοπικά ΜΜΕ και ιδιαίτερα στους αιρετούς του Δήμου μας που μπορούν να συμμετάσχουν εκφράζοντας τις σκέψεις και απόψεις τους για έναν γόνιμο διάλογο και προβληματισμό πάνω στο παρόν και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης στην πατρίδα μας.

Σας περιμένουμε!

Διακήρυξη του έργου "Πλακοστρώσεις Δημοτικών Οδών" που δημοπρατείται στις 19/6/2018. Αφορά πλακοστρώσεις οδών στον Ποταμό και τον Αβλέμωνα..

Διακήρυξη του έργου "Πλακοστρώσεις Δημοτικών Οδών" που δημοπρατείται στις 19/6/2018. Αφορά πλακοστρώσεις οδών στον Ποταμό και τον Αβλέμωνα...
Ε




ΑΒΛΕΜΟΝ.Ν.ΕΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΣ

Πειραιάς, 06 -06-2018





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Η ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε  ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω βλάβης   τα  δρομολόγια του ΕΓ/ΟΓ ΙΟΝΙΣ Ν.Π 8775 της Παρασκευής 08-06-2018 από Πειραιά προς Κύθηρα – Αντικύθηρα και Κίσσαμο και της Κυριακής 10-06-2018 από Κίσσαμο – Αντικύθηρα – Κύθηρα – Πειραιά δεν θα εκτελεστούν.
Γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για την ταχύτερη αποκατάσταση της βλάβης και επιστροφής του πλοίου στα δρομολόγιά του.
Θα σας ενημερώσουμε με νέο Δελτίο Τύπου για την ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων.
Παρακαλούμε  να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους πρακτορεία για περισσότερες πληροφορίες.


ΛΑΚΩΝΙΑ.Σεισμός 4,6 Ρίχτερ νότια του Γυθείου

Αισθητός σε πολλές περιοχές της νότιας Πελοποννήσου - Στα 4,9 Ρίχτερ το μέγεθος της δόνησης σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο
Τρίτη, 05 Ιούνιος 2018 12:09 |  |
    Σεισμός 4,6 Ρίχτερ νότια του Γυθείου
    Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο νότια του Γυθείου, στη  θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μάνης, σημειώθηκε στις 11:52 το πρωί της Τρίτης (5/6),  σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ωστόσο, εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού στα 4,9 Ρίχτερ.
    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 18 χλμ. νότια του Γυθείου και 58 χλμ. νότια της Σπάρτης, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν μόλις στα 2 χλμ.
    Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και σε πολλές περιοχές της νότιας και ανατολικής Πελοποννήσου, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.
    http://www.lakonikos.gr/

    ΛΑΚΩΝΙΑ.Πρόσληψη τριών ναυαγοσωστών στο Δήμο Μονεμβασίας

    Ο δήμος Μονεμβασίας ανακοίνωσε την πρόσληψη τριών ναυαγοσωστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου χρονικής διάρκειας δύο μηνών.
    Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν σχετική αίτηση και να την υποβάλουν έως 15/6 στο τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας στη διεύθυνση “Δήμος Μονεμβασίας, ΤΚ 23052, Μολάοι Λακωνίας” υπόψιν κ. Παναγιώτας Κολλιάκου (τηλ. επικοινωνίας 27323 60524).
    http://laconialive.gr/