Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ντοκουμέντο φωτογραφία:Ανέβηκε σε πυλώνα ρεύματος και απειλούσε ότι θα πέσει στο κενό!

Στην περιοχή της Σκάλας του Δήμου Ευρώτα στη Λακωνία σήμερα Πέμπτη 7-6-18 και ώτα 9 μ.μ. περίπου ,εντοπίστηκε άνθρωπος επάνω σε πυλώνα υψηλής τάσεως ρεύματος και απειλούσε ότι θα πέσει στο κενό.
Φωτογραφίες ντοκουμέντο που μας απέστειλε φίλος αναγνώστης απο την περιοχή της Σκάλας.
Τελικά όλα καλά διότι μετά από τις επιτυχημένες διαπραγματέυσεις της αστυνομίας της περιοχής αποφεύχθηκε το μοιραίο!
http://photoreporter.gr/

Στη μνήμη του Ήρωα Αρχιπύραρχου Κ.Καστρή

Στη μνήμη του Ήρωα Αρχιπύραρχου Κ.Καστρή
η Γενική Συνέλευση της Ένωσης (εν ενεργεία) Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος στο Γύθειο!
Αυτή την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο «Θυρίδες/Thirides» στο Μαυροβούνι Γυθείου, στα πλαίσια του 22ου Συνεδρίου της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της Ένωσης.
Αξίζει να αναφερθεί πως το Συνέδριο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος είναι αφιερωμένο -και θα υπάρξει σχετική ομιλία- στη μνήμη του Ήρωα Αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή, πεσόντα στο καθήκον Διοικητή της Πυροσβεστικής Γυθείου, κατά τη φονική πυρκαγιά στο Βαθύ στις 22 Αυγούστου 2011...


ΛΑΚΩΝΙΑ.Νεκρό δελφίνι στη Μονεμβάσια

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό χθες το βράδυ από τη λιμενική αρχή Παλαιάς Μονεμβασιάς, στην παραλία Βιολογικού.
Επίσης, τις τελευταίες δύο ημέρες βρέθηκαν νεκρές δύο χελώνες caretta caretta, γεγονός που ανεβάζει τα πρόσφατα περιστατικά στα 20. Η μία καταγράφηκε στον Άγιο Μύρο των Βελανιδίων και η άλλη -που σημειωτέον έφερε τραύμα στο κεφάλι- εκθαλασσώθηκε
νεκρή στην παραλία της Νεάπολης.
http://laconialive.gr

Δελτίο Τύπου Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Πέμπτη, 7/6/2018

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

 
Στους μαθητές που ξεκίνησαν σήμερα τη δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου! Σας αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια για τον αξιέπαινο αγώνα και την κοπιαστική προσπάθεια που έχετε κάνει τόσα χρόνια, κυρίως εσείς αλλά και οι οικογένειές σας. Εύχομαι η διαδρομή που διανύσατε μέχρι να φτάσετε εδώ, να έχει το τέλος που επιθυμείτε και αγωνιστήκατε γι αυτό. Ας έχετε στο μυαλό σας ότι πρόκειται μόνο για μια δοκιμασία από τις πολλές της ζωής σας και σίγουρα δε σας καθορίζει ούτε αντικατοπτρίζει την αναμφισβήτητη αξία σας! Ένας νέος κύκλος θα ανοίξει μετά από την ολοκλήρωση της σχολικής ζωής, πολύ πιο απολαυστικός και ανεξάρτητος, με τις δυσκολίες του αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρων και γεμάτος επιλογές!
Με αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις σας, υπομονή και ψυχραιμία, οι στόχοι σας θα επιτευχθούν, οι προσπάθειές σας θα τελεσφορήσουν και τα όνειρά σας θα πραγματοποιηθούν. Τα εφόδια που έχετε αποκτήσει τα σχολικά χρόνια που πέρασαν αλλά και εκείνα που θα φροντίσετε να αποκτήσετε τα χρόνια που έρχονται, θα αποτελέσουν το υλικό μιας σταθερής βάσης για το μέλλον σας. Καλή επιτυχία στις εξετάσεις και σε όποιο δρόμο επιλέξετε στην πορεία της ζωή σας!


 
Από το πολιτικό γραφείο

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία το μεσημέρι της Πέμπτης 07 Ιουνίου στο Λιβάδι Κυθήρων απέναντι από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό σε χορτολιβαδική έκταση.
Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με 2 πυροσβεστικά οχήματα και με άνδρες που με την βοήθεια των εθελοντών πυροσβεστών και κατοίκων έδωσαν μάχη ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή.
Η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες έκαψε περίπου ένα στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης.
Στο Νησί μας επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες με χαμηλούς ανέμους.
Ως προς τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων..
Εφιστούμε την ΠΡΟΣΟΧΗ ΌΛΩΝ για αύριο Παρασκευή 08 Ιουνίου σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς  Πολιτικής Προστασίας στα Κύθηρα θα έχουμε στάδιο επικυνδηνότητας (3)
ADELIN 107,3 FM.

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΔΑΒΑΚΗΣ: ΕΚΑΒ στη Νεάπολη-Παθολογική κλινική Σπάρτης απαράδεκτη κατάσταση


Τα προβλήματα στις δομές υγείας της Λακωνίας καθώς και τις ανάγκες στελέχωσής τους μετέφερε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ.Πολάκη, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, με Επίκαιρη Ερώτησή του που έλαβε χώρα στις 4/6/2018.

 Συγκεκριμένα, ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό να διευκρινίσει ποια είναι η «τύχη» των δυο ασθενοφόρων που σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες είχαν παραδοθεί στο ΕΚΑΒ Μολάων και μάλιστα ενημέρωσε τον υπουργό ότι έχει πάει μόνο ένα ασθενοφόρο και αυτό μετά την δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Παράρτημα ΕΚΑΒ Τρίπολης.

Επιπλέον, έθεσε στον κ.Πολάκη το ζήτημα των διαδικασιών πλήρωσης ορισμένων κρίσιμων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως η πρόσληψη δεύτερου παθολόγου για το Νοσοκομείο των Μολάων, η ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου Ελαφονήσου και η επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης διασωστών στο ΕΚΑΒ Μολάων.

Στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης επανέφερε για ακόμη μία φορά το πάγιο αίτημα της ίδρυσης και λειτουργίας σταθμού ΕΚΑΒ στο ΚΥ της Νεάπολης, με σκοπό την  κάλυψη των αυξημένων υγειονομικών αναγκών που υπάρχουν, λόγω των διερχόμενων επιβατικών πλοίων και της αυξημένης τουριστικής κίνησης τους θερινούς μήνες.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών που επικρατούν στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Σπάρτης, καθώς η υπάρχουσα κατάσταση δεν αρμόζει σε Δομή Υγείας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά στη Σκαλα Λακωνιας

Συνελήφθη, σήμερα (6.6.2018) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 69χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του και σε αύλειο χώρο αυτής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,44 έως 0,55 εκατοστών, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5,9- γραμμαρίων, τρίφτης κάνναβης,  ζυγαριά ακριβείας και κινητό τηλέφωνο.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

TA ΦΡΑΤΣΙΑ ΑΛΑΖΟΥ,Η Ανάπλαση των Φρατσίων προχωράει .

Η Ανάπλαση των Φρατσίων προχωράει κανονικά.
Από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά στην ευρύτερη περιοχή. Ασφαλτικά, Συνεδριακό Κέντρο (που σύντομα θα ολοκληρωθεί), ανακαίνιση του Κοινοτικού Γραφείου (που σύντομα θα στεγάσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο με 4 άτομα προσωπικό για 3 χρόνια!), συντήρηση δεξαμενών και αντλιοστασίων και τώρα ολοκληρώνεται ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που οι κάτοικοι ανέμεναν επί πολλά χρόνια!
Με προϋπολογισμό 292.000€, χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και φορέα υλοποίησης το Δήμο μας!