Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ.ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΤΑΧΥΡΥΘΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 25-26-27 ΙΟΥΝΙΟΥ

                         ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ
Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Βατίκων σας ενημερώνει ότι στις 25-26-27 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00 θα διεξανθεί Μελισσοκομικό Σεμινάριο,και ταχύρυθμη εκπαίδευση στο παλιό Δημοτικό Σχολείο στον Βροντά Νεάπολης.
Μετά το πέρας της εκπαίδευσης θα διεξαχθούν εκλογές νέου Δηοικιτικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
Παρακαλούμε να είστε όλοι εκεί. 

ΛΑΚΩΝΙΑ.Σαββατο 16 Ιουνιου 08:00 πμ Συγκέντρωση ενάντια στην εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων & Δικτύου Υψηλής Τάσης στο Δήμο Μονεμβασίας


Δελτίο Τύπου Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ΒΑΠΕ & Δικτύου Υψηλής Τάσης στο Δήμο Μονεμβασίας
Την Κυριακή 13-5-2018, έπειτα από λαϊκή Συνέλευση Δημοτών του Δήμου Μονεμβασίας, που έλαβε χώρα στα Κουλέντια Μονεμβασίας, συστάθηκε προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή με στόχο την ενημέρωσηκαι κινητοποίηση των Πολιτών του Δήμου μας τόσο στο θέμα της εγκατάστασης Αιολικών Σταθμώνκαι Δικτύου Υψηλής Τάσης στην περιοχή μας όσο και στην ανάδειξη της ανάγκης ύπαρξης δημοκρατικότερης εκπροσώπευσης του τόπου μας σε θέματα που μας αφορούν.
Κρίνοντας ότι κοιτίδες δημοκρατικότερης εκπροσώπευσης είναι - μαζί με τους τοπικούς αιρετούς αντιπροσώπους μας – οι σύλλογοί μας, απευθυνθήκαμε πρώτα σε εκείνους οι οποίες κατέστησαν σαφές ότι επείγει μια συγκέντρωση ενημέρωσης των συμπολιτών μας για τις μέχρι τώρα εξελίξεις πάνω στο θέμα της εγκατάστασης Αιολικών Πάρκων στην περιοχή μας, αρχής γενομένης από τη θέση «Αλώνα» Κουλεντίων.
Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις 3 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί στην πλατεία της Νεάπολης, οπότε τέθηκαν τα εν λόγω ζητήματα επί τάπητος. Παρά τη ζέστη και την έντονη ηλιοφάνεια, οι συμπολίτες μας, δείχνοντας την άμεση ανταπόκρισή τους συνέρευσαν στα γύρω καφενεία και παρακολούθησαν την συζήτηση με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ορίστηκε δε συνάντηση των εκπροσώπων των συλλόγων και των τοπικών αντιπρόσωπων την Δευτέρα 4 Ιουνίου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων. Με απαρτία μελών αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει αίτημα παράστασης διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο κ. Ηρ. Τριχείλη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Ιουνίου και ώρα 6 μ.μ. στο Δημαρχείο Μολάων ορίζοντας εκπροσώπους τους κ.κ. Νικόλαο Αργείτη και Παναγιώτη Γράφο.  Ο πρόεδρος και το ΔΣ έκαναν δεκτή την πρόταση, άκουσαν τους εκπροσώπους, ενώ ο Δήμαρχος  δήλωσε πως επιθυμία του Δήμου είναι να μη κατασκευαστούν άλλα  Αιολικά Πάρκα στην περιοχή μας και διαβεβαίωσε τον κόσμο που παρέστει ότι θα κινηθεί νομικά ενάντια σε όποια αυθαιρεσία έχει γίνει ή θα γίνει σχετικά με το Αιολικό πάρκο στα Κουλέντια.
Ωστόσο, το αίτημά των συλλόγων να ηγηθεί ο Δήμαρχος και το ΔΣ άμεσων κινητοποιήσεων ενάντια στα Αιολικά Πάρκα και στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης δεν εισακούστηκε. Για το λόγο αυτό ορίστηκε εκ νέου συγκέντρωση των εκπροσώπων των συλλόγων και των τοπικών αντιπροσώπων καθώς και πολιτών την Δευτέρα 11 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Limira Mare. Εκεί ψηφίστηκε μόνιμη Συντοντιστική Επιτροπή και αποφασίστηκε να γίνει μαζική κινητοποίηση των Δημοτών μας στο χώρο όπου γίνονται αυτή την ώρα τα έργα για τη δημιουργία του πρώτου Αιολικού Πάρκου στην περιοχή μας, στη θέση Αλώνα Κουλεντίων το Σάββατο 16 Ιουνίου και ώρα 8.00 το πρωί για να εκφραστεί η αντίθεση των πολιτών σε αυτό το έργο και στα επόμενα που σχεδιάζει η κεντρική εξουσία οδηγώντας στην βιομηχανοποίηση του τόπου μας.
Εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Μονεμβασίας είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε ενωμένα και μαζικά, στην βίαιη επιβολή αποφάσεων που έχουν ως αποτέλεσμα την περιβαλλοντική ,πολιτιστική, κοινωνική και ,οικονομική υποβάθμιση της ζωής μας.

BATIKA.ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ


ΒΑΤΙΚΑ.ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ Limira Mare

Την Δευτέρα το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης και δράσης από την συντονιστική ομάδα κατοίκων του Δήμου Μονεμβασιάς για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων ,για την εγκατάσταση δικτύου υψηλής τάσης με ότι άλλο μαζί έχουν αποφασίσει άλλοι για μας ,χωρίς εμάς.
Ήταν η πρώτη φορά που η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και η αίθουσα του ξενοδοχείου Limira Mare ήταν γεμάτη καθώς και ο εξωτερικός χώρος. 
Γιατί τις προτάσεις κατοίκων ,φορέων συλλόγων ,το καλώδιο ηλεκτρικής σύνδεσης να μην βγει στα Καταγέικα αλλά από Ελιά ,Πλύτρα η Άγιο Ιωάννη και στη συνέχεια υπογειοποίηση μέχρι τους Μολάους στο υπάρχον δίκτυο δεν γίνεται αποδεκτό?? Μόνο ένας λόγος υπάρχει και αυτός είναι ένας .Εχουν αποφασίσει να μας εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες στις κορυφογραμμές μας από Αγία Ειρήνη μέχρι Κουλέντια Μονεμβασιά. Φαρακλιώτες ,Μεσοχωρίτες ,Βελανιδιώτες, Λαχιώτες, Αγιονικολαίτες, Βατικιώτες όλοι ,Μονεμβασίτες, θα επιτρέψουμε αυτός ο τόπος να γίνει σουρωτήρι ,θα επιτρέψουμε να γίνει βιομηχανική ζώνη ? Ο Κάβο Μαλιάς όλος θυσιάζεται για την τσέπη των επενδυτών. Οδηγούν τον τόπο μας στην καταστροφή . Αλλωστε ποιος θα επενδύσει σε αυτόν τον τόπο με τις ανεμογεννήτριες να του κάνουν "αέρα" .Η αγροτική ,κτηνοτροφική ,μελισσοκομική παραγωγή ,μόνο παραγωγική δεν θα είναι .Το περιβάλλον θα αλλοιωθεί ανεπανόρθωτα ,οι κλιματολογικές συνθήκες θα αλλάξουν. Δεν τα λέμε εμείς αυτά ,αλλά μελέτες επιστημόνων με στοιχεία.
Θα το επιτρέψουμε? Θα αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς?
Στην τελική αν το επιτρέψουμε σε λίγα χρόνια αυτός ο τόπος η μόνη επένδυση σε αυτόν τον τόπο θα είναι η επέκταση των κοιμητηρίων? Και απαντώ σε εκείνους που ακόμα και σήμερα πιστεύουν ότι ανεμογεννήτριες σημαίνει θέσεις εργασίας . Ότι είναι πράσινη ενέργεια και σιγά μην βλάπτει . Κατανοώ μέχρι ενός σημείου και αυτό γιατί δεν προσπαθήσατε να ενημερωθείτε ,αλλά οι ειρωνείες οι εξυπνάδες σας για την ευαισθητοποίηση όλων αυτών των κατοίκων που έχουν υπογράψει 3000 χιλιάδες τον αριθμό ,σας προκαλώ να βγείτε να μαζέψετε εσείς 3000 υπογραφές για το αντίθετο. Ας ακούσουμε ας ενημερωθούμε και ο καθένας από εμάς ας αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον του τόπου. Για έναν τόπο που αποφασίζουν άλλοι για μας και όχι εμείς .
Θέλει θάρρος να μιλάς να εκτίθεσαι ,θέλει θάρρος να λες ΟΧΙ Μας λένε για αντισταθμιστικά οφέλη. Ποιος κοστολογεί τον Κάβο Μαλιά ,πόσο αξίζει και τον ξεπουλά ,θα μείνουμε απαθείς ? Ο τόπος είναι ανεκτίμητος δεν παραχωρείτε.
Όλοι μαζί οφείλουμε να τον προστατέψουμε .

Δεσποινα Βαγγελόγλου


ΑΚΥΡΩΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΒΟ ΜΑΛΕΑ


ΛΑΚΩΝΙΑ.Χειροπέδες σε 49χρονο για κάνναβη, φυσίγγια και κάλυκες στους Μολάους

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, ένας 49χρονος Έλληνας, γιατί σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του στους Μολάους Λακωνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης, δύο φυσίγγια πολεμικού όπλου και δέκα κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων.
http://www.lakonikos.gr

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 15-20 ΙΟΥΝΙΟΥ




ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΑ,ΒΑΜΒΑΚΑΡΑΔΙΚΑ,ΠΙΤΣΙΝΑΔΕΣ,ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΑ,ΑΛΟΙΖΙΑΝΙΚΑ,ΚΑΣΤΡΙΣΙΑΝΙΚΑ.

Ανακοίνωση:  Λόγω σοβαρής βλάβης στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης θα  υπάρχξουν τις επόμενες ημέρες προβλήματα υδροδότησης στους οικισμούς Αρωνιάδικα, Βαμβακαράδικα, Πιτσινάδες, Φριλιγκιάνικα, Αλοϊζιάνικα και  Καστρισιάνικα