Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

"Το τηλεγράφημα μιας μέρας.. ακροβατώντας στο τεντωμένο σκοινί του ονείρου" «ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ» στη Μάνη, Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το τηλεγράφημα μιας μέρας.. ακροβατώντας στο τεντωμένο σκοινί του ονείρου
«ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ» στη Μάνη, Σάββατο 16 Ιουνίου 2018
Κάποιες φορές ο απολογισμός μιας πράξης, μιας ημέρας ή μιας ολόκληρης εποχής μπορεί να φανεί πολύ δύσκολος, μπροστά στο συναισθηματικό αμάλγαμα που εκλύει… 8 χρόνια πέρασαν και 8 χρόνια τώρα καταφεύγουμε πάντα στο ίδιο· σε εκείνο το σημείο της ύπαρξής μας που είναι χάρισμα και όχι απόκτημα. Στα αισθήματα της συμπόνιας και του πόνου, στο λανθάνον αίσθημα αδελφικότητας και στην ευαίσθητη αλλά  παντοδύναμη βεβαιότητα της αλληλεγγύης που συνδέει με αόρατους ιστούς τη μοναξιά αμέτρητων ψυχών.
Έχοντας στη φαρέτρα μας τα όπλα  αυτά καθώς και την ακόρεστη θέληση για προσφορά και υπέρβαση των ορίων, πιστοί στη βεβαιότητα όχι της νομοτέλειας, αλλά της ανάγκης, όπως επιβάλλεται από τη σημερινή πραγματικότητα, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης διοργάνωσε και φιλοξένησε την Εκδήλωση Προληπτικής Ιατρικής στη Μάνη για όγδοη συνεχή χρονιά.
Μια εκδήλωση, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό και που για μία ακόμα φορά είχε δύο βασικούς πρωταγωνιστές: τον άνθρωπο, την ανεκτίμητη, πολυσύνθετη και εύθραυστη οντότητα, το πιο θαυμαστό κονσέρτο συναισθημάτων και νόησης, και τη Μάνη.
Στη Μάνη, ο τόπος και οι άνθρωποι διχάζονται αδιάκοπα, ανάμεσα σε μια αιθρία και μια υποτροπή. Μια απογοήτευση και μια ελπίδα. Στον άγονο κόσμο της πέτρας, άλλοτε δαρμένο από τον αέρα και την βροχή και άλλοτε πυρακτωμένο από τον αδυσώπητο ήλιο, καταφέραμε ως πρωτομάστορες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να φτιάξουμε το δικό μας Δούρειο Ίππο.
Πιστοί συνοδοιπόροι όλα αυτά τα χρόνια οι ιατροί-εθελοντές των ειδικοτήτων: Καρδιολογία, Διαβητολογία, Ορθοπαιδική, Πνευμονολογία, Χειρουργική Μαστού, Ενδοκρινολογία, Γενική Χειρουργική,  Γυναικολογία, Νευρολογία, Αγγειοχειρουργική, Ρευματολογία, Γαστρεντερολογία, Ουρολογία,  Πλαστική Χειρουργική, Νευροχειρουργική, Αλλεργιολογία, Δερματολογία, Παιδιατρική, Παθολογία και Γενική/Οικογενειακή Ιατρική, οι οποίοι για μία ακόμα φορά πραγματοποίησαν την υπέρβαση σε αυτό που επέλεξαν για σκοπό της ζωής τους.
Οι κάτοικοι της Μανιάτικης γης αλλά και των γύρω περιοχών τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους εμάς και την ημέρα αυτή, με τον αριθμό των 1019  εξετασθέντων να  μαρτυρά την βαθύτατη ικανοποίηση για την επιτυχία του εγχειρήματος μας και της ανταπόκρισής μας στην αέναη ανάγκη για φροντίδα, αγάπη και προστασία που έχει ο πολυτιμότερος πυρήνας του τόπου αυτού: ο άνθρωπος.
Η ιατρική και όχι μόνο προσφορά δεν τιμάται συχνά, ίσως επειδή ολοένα και γιγαντώνεται η μορφή μιας κοινωνίας που είναι υποταγμένη στις υλικές ανάγκες. Για αυτό, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω θερμές ευχαριστίες σε όλους τους καταξιωμένους συναδέλφους που προσήλθαν, στο σύνολο του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και στους απλούς πολίτες – εθελοντές που προσέφεραν απλόχερα τις υπηρεσίες τους, μετέχοντας στην υψηλή ιδέα του εθελοντισμού και αποκαλύπτοντας ένα προσωπικό όραμα για τη Μάνη.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, στους εθελοντές και εθελόντριες Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια για την αμέριστη συμπαράσταση σε κάθε προσπάθειά μας.
Καθώς το χρυσαφένιο φως της ημέρας αποσύρεται σε άλλα μέρη αλαργινά, ακούω τη γλυκιά αύρα που ξεκινά το ταξίδι της στα πέτρινα καλντερίμια, να ψιθυρίζει με χίλιους τρόπους τις σκέψεις μου και το μεγαλύτερο μου ευχαριστώ στους πολίτες της Μάνης, που σε κάθε μας κάλεσμα διασχίζουν το παρόν με πίστη. Η ανθρώπινη βούληση είναι αυτή που κινεί τα νήματα.
Ας κοιτάξουμε με στοργή τον Άνθρωπο… αυτό ήταν, είναι και θα είναι το όνειρο και η πραγματικότητα της μυστικής μας συμμαχίας…

Ο Διευθυντής

του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης

Ανάργυρος Δ. Μαριόλης

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών





ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου / Απολογισμός πεπραγμένων έτους 2017

Καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, οι φορείς και πολίτες του Δήμου, στην ειδική δημόσια συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου ημέρα Τρίτη ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στους Μολάους, με μοναδικό θέμα:
<<Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής έτους 2017>>.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων του Ν. 3463/2006, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων Μάχης Διρού 2018




ΒΑΤΙΚΑ.Θάνατος λουόμενου στην Ελαφόνησο

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας 83χρονος τουρίστας, τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 14/6, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Κοντογόνι» στην Ελαφόνησο. Ο άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νεάπολης.

http://www.lakonikos.gr/

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, πρωινές ώρες σήμερα, για ασθένεια 35χρονου

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, πρωινές ώρες σήμερα, για ασθένεια 35χρονου αλλοδαπού επιβάτη στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” Ν.Π. 11732, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Νεάπολη Βοιών προς λιμένα Κυθήρων – Αντικυθήρων.
Στη συνέχεια το ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο επέστρεψε στο λιμένα Νεάπολης Βοιών, όπου ο 35χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας.

ΠΗΓΗ http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

Γενικό Λύκειο Κυθήρων.Το πρόγραμμα της Ειδικής Εξεταστικής Περιόδου Ιουνίου 2018


ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ.Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα προαγωγής για τούς μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄και Β΄τάξης

Μετά από την σημερινή συνεδριάση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας, εκδόθηκαν τα αποτελέσματα προαγωγής για τούς μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄και Β΄τάξης.
Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου από όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται. Μπορούν επίσης να ενημερώνονται και τηλεφωνικά, στην περίπτωση αυτή όμως οφείλουν να τα επιβεβαιώνουν από τον πίνακα ανακοινώσεων με δική τους ευθύνη.
Οι μαθητές που παραπέμπονται έχουν ήδη ειδοποιηθεί από το σχολείο. Για τους μαθητές αυτούς δίνεται παρακάτω και το πρόγραμμα επανεξέτασης της ειδικης περιόδου ιουνίου 2018
Επίσης, μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο.

Τη Τρίτη, 19-6, ημέρα Πανελλήνιων Εξετάσεων, θα λειτουργήσει το Ιατρείο της Χώρας, 08:00-12:30.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τη Τρίτη, 19-6, ημέρα Πανελλήνιων Εξετάσεων, θα λειτουργήσει το Ιατρείο της Χώρας, 08:00-12:30.


ΒΑΤΙΚΑ.ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΤΙΚΩΝ

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Μελισσοκομικός  Σύλλογος Βατίκων  σας ενημερώνει ότι το προγραμματισμένο μελισσοκομικό Σεμινάριο και η διεξαγωγή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου που ήταν προγραμματισμένα για της 25-26 και 27 Ιουνίου 2018 ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ.
Για το πότε θα διεξαχθούν θα ενημερωθείτε με νεότερη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ