Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Με ισόβια κινδυνεύουν πέντε Λάκωνες για δύο μεγάλες χασισοφυτείες

Για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα καλλιέργεια ινδικής κάνναβης, που το προσδοκώμενο όφελος θα ξεπερνούσε τις 75.000 ευρώ, παραπέμπονται 5 άτομα, σε δύο διαφορετικές υποθέσεις που είχαν εισαχθεί να εκδικασθούν χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας.
Και οι δύο υποθέσεις αφορούσαν καλλιέργειες χασίς σε περιοχές της Λακωνίας, όπου στη μεν πρώτη περίπτωση οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 401 χασισόδεντρα και στη δεύτερη 309.
Από τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν και στις δύο υποθέσεις, η Εισαγγελέας έδρας πρότεινε να κηρυχτεί το συγκεκριμένο δικαστήριο αναρμόδιο, να διαβιβασθούν οι υποθέσεις στον Εισαγγελέα Εφετών προκειμένου να εισαχθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την επιβαρυντική περίσταση. Οι προτάσεις της έγιναν δεκτές από το δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι για την απλή διακίνηση ναρκωτικών ουσιών οι κατηγορούμενοι, αν κρίνονταν ένοχοι θα κινδύνευαν με 8-20 χρόνια κάθειρξης, ενώ με τα νέα δεδομένα και με την εισαγωγή των υποθέσεων στο Τριμελές κινδυνεύουν ακόμα και με ισόβια κάθειρξη.

401 δενδρύλλια
Στην πρώτη υπόθεση, κατηγορούμενοι ήταν δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός που διαφεύγει. Η χασισοφυτεία των 401 δενδρυλλίων, εντοπίσθηκε το 2015 σε δύσβατη περιοχή, 10 χλμ από το Γύθειο. Οι αστυνομικοί μετά από πληροφορίες που είχαν, παρακολούθησαν το σπίτι του ενός Έλληνα κατηγορούμενου, ενώ άλλοι αστυνομικοί κινήθηκαν στη διπλανή δασική περιοχή για να βρουν τη φυτεία. Εκεί είδαν έναν άντρα να τρέχει και όταν τους αντιλήφθηκε να πετάει ένα λιόπανο που είχε στον ώμο του. Ο εν λόγω κατάφερε να διαφύγει και από τότε αναζητείται, όμως οι αστυνομικοί αναγνώρισαν πως πρόκειται για τον αλλοδαπό κατηγορούμενο, καθώς τον είχαν συλλάβει μόλις πριν τρεις ημέρες πάλι για υπόθεση ναρκωτικών και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς ορούς και εγγύηση. Στο λιόπανο που πέταξε, βρήκαν 15 κιλά φρεσκοκομμένη φούντα χασίς (μεικτό βάρος). Οι συνάδελφοί του που παρακολουθούσαν το σπίτι του Έλληνα, ειδοποίησαν τους αστυνομικούς που ήταν στη δασική περιοχή, ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος Έλληνας κατευθύνεται με αυτοκίνητο προς την περιοχή και το συνέλαβαν. Λίγα μέτρα πιο πέρα εντόπισαν τη χασισοφυτεία με τα 401 δενδρύλλια. Απ’ αυτά δεν είχαν συγκομισθεί μόνο τα 20 δενδρύλλια, ενώ μέσα στη φυτεία βρήκαν και αυτοσχέδιο ξηραντήριο με 10.600 γραμμάρια χασίς. Οι δύο Έλληνες, αρνούνται την καλλιέργεια της φυτείας και ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν να μεταφέρουν τον αλλοδαπό με το αυτοκίνητο από το δάσος σε διπλανό χωριό, με αμοιβή 150 γραμμάρια χασίς, καθώς ήταν και οι δύο χρήστες και εκείνη τη εποχή δεν έβρισκαν χασίς.

309 χασισόδεντρα
Και η δεύτερη χασισοφυτεία, εντοπίστηκε σε περιοχή του Γυθείου από το ελικόπτερο της Αστυνομίας πέρυσι τον Αύγουστο σε δύσβατη περιοχή. Αποτελείτο από 309 δενδρύλλια σε πλήρη ωρίμανση, όπως κατέθεσε αστυνομικός, ενώ σε αντικείμενα που βρέθηκαν στη φυτεία εντοπίσθηκαν αποτυπώματα δύο αλλοδαπών. Ο ένας βρίσκεται ήδη στις φυλακές, ενώ ο δεύτερος δεν κρατείται. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι το ύψος τους κυμαινόταν από 0,40 – 1,5 μέτρο, ο αστυνομικός κατέθεσε ότι κατά μέσο όρο το κάθε δέντρο θα παρήγαγε 1 κιλό χασίς.

Πηγή: tharrosnews.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone στην Τ.Κ. Κυπαρισσίου

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις σε Δημότες με το
Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής 
Vodafone
Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
 Στο Δήμο μας λειτουργεί το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στον τόπο μας. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και όλους όσους επιθυμούν να ελέγξουν άμεσα και εύκολα την κατάσταση της υγείας τους.
Οι εξετάσεις που πραγματοποιεί δωρεάν ο Γενικός Ιατρός Ιωάννης Λεγάκης  στο Περιφερειακό Ιατρείο Κυπαρισσίου , στο πλαίσιο του Προγράμματος Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone, περιλαμβάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα, έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, μέτρηση πίεσης, μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, μέτρησης ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων καθώς και υπηρεσίες πρόληψης για την εμμηνόπαυση και την οστεοπόρωση.
Οι εξετάσεις αυτές, εφόσον ο Γενικός Ιατρός το κρίνει απαραίτητο, μεταφέρονται αυτόματα στους καρδιολόγους/πνευμονολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι αποστέλλουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση με τον ίδιο αυτόματο τρόπο.
Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και συμμετέχουν επιπλέον σε αυτό το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και η εταιρεία Vidavo.
Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone υλοποιείται με την υποστήριξη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2732055222 (Περιφερειακό Ιατρείο Κυπαρισσίου).