Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΒΑΤΙΚΑ.Προγραμματισμένη αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου

Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 και ώρα 10:00πμ -12:00μμ, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου Βοιών, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Παρακαλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να δώσουν το παρών και για ακόμα μια φορά, να προσφέρουν το αίμα τους, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας στις δύσκολες στιγμές που περνούν.

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ.Πάμε μια βόλτα στον Πειραιά για το φεστιβάλ «Άτλας»

Πάμε μια βόλτα στον Πειραιά για το φεστιβάλ «Άτλας»
Μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, άνθρωποι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν ως βήμα την μπουκαπόρτα ενός πλοίου −ύψιστο συμβολικό σημείο φυγής− για να προλάβουν να χαιρετήσουν, με όλη την ορμή της νιότης, το αγαπημένο πρόσωπο, τον έρωτα, την ίδια τη ζωή.
Ταξιδιώτης ένα σώμα ηλικιωμένων που συμβoλίζουν όλους τους άντρες και όλες τις γυναίκες που ξαφνικά, εσπευσμένα και αθέλητα αναγκάστηκαν να αποχαιρετιστούν σπρωγμένοι από συνθήκες που δεν μπορούσαν να ελέγξουν. Την εμπειρία αυτή την έχει γευτεί σε άπειρες παραλλαγές ολόκληρη η ανθρωπότητα από τότε που πρωτάρχισε τα όρθια βήματά της. Πάντα κάποιος φεύγει, κάτι αλλάζει, κάτι χάνεται ή κάτι αρχίζει και πάντα υπάρχει ένα αίτημα αποχαιρετισμού…
Θύμησες, συγκινήσεις, δάκρυα και αποχαιρετισμοί, απλά και ανθρώπινα δοσμένα από τα δραστήρια μέλη του 2ουΤμήματος ΚΑΠΗ Κερατσινίου-Δραπετσώνας!
Επισυνάπτεται το πρόγραμμα καθώς και όλες οι δράσεις αναλυτικά.


ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ:





25 και 27 Ιουνίου  - ΓΕΡΟΣ ΕΡΩΣ - Λιμάνι του Πειραιά, Πύλη Ε1
18.30

26 και 28 Ιουνίου - BLIND DATE - Πλατεία Αλεξάνδρας
20.00

29 και 30 Ιουνίου - ΙΣΑΛΟΣ ΓΡΑΜΜΗ- μία ωδή στην φθίση -Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου
21.00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ATLAS:

21 Ιουνίου - ΤΑ «ΤΕΙΧΗ» -βασισμένο στο ομότιτλο ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη - Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
20.00

27 & 28 Ιουνίου - ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΛΟΓΙΑΣ ΡΕΓΓΑΣ-Ναυτικό Μουσείο Πειραιά
20.00

1 & 2 Ιουλίου - ΠΡΩΤΗ ΦΛΕΒΑ – Ξενοδοχείο Lux - Φίλωνος 115, Πειραιάς 20.00

3 Ιουλίου & 4 Ιουλίου - Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΙΤΟΣ - Γενικό  Νοσοκομείο 'ΤΖΑΝΕΙΟ' & Παπαστράτειος Παιδική Στέγη Πειραιώς
18.00 & 10.00

3 & 5 Ιουλίου - ΠΟΛΥ-ΑΝΘΡΩΠΟΙ - Βιτρίνες
19.00

7 Ιουλίου - ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Aρχαιολογικός χώρος της «Διαμέσου Πύλης»  του Πειραιά, οδός 34ου Συντάγματος και Πύλης
20.30                                                                               

7 Ιουλίου - «ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» - Μουσική παραμυθία
Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

21.30

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Ανακοίνωση ΣΟΧ 1 / 2018 για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου

Ο Δήμος Μονεμβασίας ανακοινώνει την πρόσληψη τεσσάρων (4) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Πρόκειται για δύο (2) ΔΕ Οδηγούς απορριμματοφόρων και δύο (2) Εργάτες ΥΕ Καθαριότητας.
Η διάρκεια των συμβάσεων είναι για τέσσερις (4) μήνες.
Η προθεσία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 9 Ιουλίου 2018.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κολλιάκου Παναγιώτα τηλ. 2732360524
Δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας για τη συμφωνία με την ΕΕ: “Η Ελλάδα βρίσκεται επιτέλους στο δρόμο της ανάκαμψης”

Ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ:
«Μετά από οκτώ μνημονιακά χρόνια και τρία προγράμματα, η χώρα μας περνά επίσημα στην επόμενη μέρα. Σε μια νέα κατάσταση για την κοινωνία και την οικονομία.
Το ελληνικό χρέος, για πρώτη φορά, έπειτα από οκτώ χρόνια είναι αδιαμφισβήτητα βιώσιμο. Το μήνυμα που δίνει η συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους είναι ότι, μετά από αυτά τα οκτώ χρόνια δύσκολων προγραμμάτων και σκληρών θυσιών του ελληνικού λαού, η Ελλάδα βρίσκεται επιτέλους στο δρόμο της ανάκαμψης. Η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία επαναφέρει την ευθύνη για τη διαμόρφωση της πολιτικής στην εκλεγμένη κυβέρνηση. H διαδικασία των αξιολογήσεων τελειώνει. Η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας θα περιορίζεται πλέον σε αποστολές των θεσμών που θα καταλήγουν σε εκθέσεις που πιθανόν να εμπεριέχουν συστάσεις στις ελληνικές αρχές, όπως συμβαίνει και με όλες τις υπόλοιπες χώρες που βγήκαν από πρόγραμμα.
Από τον Αύγουστο του 2018 και μετά, θα βρισκόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο, σε σχέση με αυτό που είχαμε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Συνυπολογίζοντας τις επιμηκύνσεις, την περίοδο χάριτος και τα χαμηλότερα επιτόκια, η Ελλάδα επωφελείται κατά 4 δισ. το χρόνο έως το 2022 και κατά 2,8 δισ. τον χρόνο από το 2022 έως το 2032. Ειδικά κατά την τετραετία 2019 -2022 γλιτώνει ετησίως 2,3 δισ. από την αναβολή πληρωμών, 0,5 δισ. από τη μη πληρωμή τόκων και 1,2 δισ. από την επιστροφή των κερδών των ομολόγων».
ΠΗΓΗ http://laconialive.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Αναβίωσε μετά από 192 χρόνια η Μάχη του Διρού (ΦΩΤΟ)

Εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της Μάχης του Διρού διοργάνωσε και φέτος ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, τιμώντας τις δρεπανηφόρες Μανιάτισσες, οι οποίες με μοναδικό όπλο το δρεπάνι του θερισμού ταπείνωσαν, στο διάστημα 22- 26 Ιουνίου 1826, τον αήττητο μέχρι τότε Ιμπραήμ Πασά, στο ακρογιάλι του Διρού.
Το απόγευμα του Σαββάτου 23/6 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η «Αναπαράσταση της απόκρουσης του Ιμπραήμ» στο γραφικό ακρογιάλι του Διρού. Στην αναπαράσταση συμμετείχαν και φέτος μέλη της Ομάδας Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αν. Μάνης.
Στην επιτυχία της εν λόγω αναπαράστασης συνέβαλαν οι ιππείς του Συλλόγου Φιλίππων Μάνης, οι οποίοι  ίππευσαν τα άλογά τους και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην εν λόγω αναπαράσταση που είχε ως αποτέλεσμα να ενθουσιάσουν τους θεατές. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που βρίσκεται στο ακρογιάλι, υπό του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, ενώ στη συνέχεια απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος.
Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν κληρικοί της Μητρόπολης Μάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Ηλίας Αξιοτόπουλος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλογικών φορέων και πλήθος κόσμου.
Τέλος, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των μεταλλίων στους νικητές των σκοπευτικών αγώνων που διοργανώνονται κάθε χρόνο, με αφορμή την επέτειο της Μάχης του Διρού, από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, την Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Αθλητικό Πολιτιστικό Όμιλο Μάνης «Το Ταίναρο», τον Αθλητικό Όμιλο Μάνης «Ο Νίκανδρος», τον Σκοπευτικό Όμιλο Σπάρτης και τον Αθλητικό Σκοπευτικό Όμιλο Γυθείου, υπό την εποπτεία της ΣΚΟΕ.
Την Κυριακή (24/6), στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, τελέστηκε η επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, πλαισιωμένος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης, με την παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.
Μετά την επίσημη δοξολογία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία του Πύργου Διρού και ακολούθησε η κατάθεση τιμητικών  στεφάνων στο άγαλμα της δρεπανηφόρου Μανιάτισσας, ενώ άγημα του 3ου Τάγματος του ΚΕΕΜ Γυθείου απέδωσε τιμές υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αν. Μάνης. Στη συνέχεια, απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος και ακολούθησε η ομιλία από την φιλόλογο -ποιήτρια πεζογράφο Αικατερίνη Καρβούνη-Γκατζή.
Το «παρών» έδωσαν ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και φορέων.
Ρεπορτάζ: Ελένη Τζανετάκου
Φωτο: MANINEWS






ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΑ ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πτώση δέντρου στην πλατεία των Φριλιγκιανίκων προκάλεσε η κακοκαιρία που σάρωσε τα Κύθηρα τις πρωινές ώρες της Τρίτης 26 Ιουνίου.
Το γερασμένο δένδρο κατά την πτώση του είχε ως αποτέλεσμα να καταπλακώσει σταθμευμένο αυτοκίνητο προκαλώντας του υλικές ζημιές χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων που έστειλε στο σημείο 2 οχήματα με 7 άνδρες, που με την χρήση αλυσοπρίονου έκοψαν το δέντρο και απομάκρυναν τα κλαδιά από το οδόστρωμα.
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί κατά την πτώση του δέντρου.
Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο Προιστάμενος του Π.Κ. Επιπυραγός κύριος Κωνσταντίνου καθώς και ο Υποπυραγός Κύριος Φουντουλάκης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ -ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ.