Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

"Καλούμε όλους τους Σπαρτιάτες σε μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας και αντίδρασης στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Πέμπτη 28 Ιουνίου και ώρα 7.30 στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη
Η ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής για τη Μακεδονία έχει ως εξής:
"Καλούμε όλους τους Σπαρτιάτες σε μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας και αντίδρασης στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 28 Ιουνίου και ώρα 7.30 στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη και θα ακολουθήσει πορεία δια μέσω της Κ.Παλαιολόγου στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Όλοι μαζί με τις Ελληνικές σημαίες, τα πανό μας και τη φωνή μας να φωνάξουμε δυνατά να ακουσθεί στην Κυβέρνηση ότι οι Σπαρτιάτες και Λάκωνες:
Δεν συμφωνούμε
Δεν παραδίδουμε Δεν αποδεχόμαστε

Οποιαδήποτε συμφωνία αλλοιώσεως της ιστορίας, της εθνότητας και της γλώσσας μας.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
Η συντονιστική επιτροπή για την Μακεδονία"

Ultra smooth Jazz & Tropical grooves Κυριακή 1 & Δευτέρα 2 Ιουλίου στην Πλατειά Άμμο


Κυριακή 1 & Δευτέρα 2 Ιουλίου στην Πλατειά Άμμο
στην Οδύσσεια!
Dj PRO 
Ultra smooth Jazz & Tropical grooves

Πανελλήνοι αγώνες μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο Μολάων

Για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Μονεμβασίας φιλοξενεί την τελική φάση των πανελληνίων αγώνων Παίδων Ενώσεων και Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. στο κλειστό γυμναστήριο Μολάων από 25 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου.
Ευχόμαστε στους νέους αθλητές καλή επιτυχία και οι ομάδες του Δήμου μας να αποκομίσουν τις καλύτερες εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση αυτή.
Δείτε:

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εξιχνίαση κλοπών στη Μάνη: Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες

Δύο αλλοδαποί 31 και 43 ετών συνελήφθησαν χθες το πρωί σε τοπική κοινότητα του δήμου Ανατολικής Μάνης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για οκτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε σπίτια και καταστήματα σε περιοχές της Μάνης.
Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δυο τους, κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 26 Ιουνίου, διέπραξαν δύο κλοπές σε σπίτια και δύο σε καταστήματα, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, αλκοολούχα ποτά κ.ά. Σε έρευνα εξάλλου που πραγματοποιήθηκε στις αποσκευές τους βρέθηκε ένα πιστόλι κρότου και μέρος από τα κλεμμένα αντικείμενα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.
http://laconialive.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Σύγκρουση οχημάτων με τρείς τραυματίες μεταξύ Κροκεών-Σκάλας

Ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Εθνική οδό Σπάρτης-Σκάλας (στο τμήμα μεταξύ Κροκεών και Σκάλας).
Συγκεκριμένα, περίπου στις 12:45΄ το μεσημέρι της Τετάρτης (27/6), υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα όχημα τύπου βαν («κλούβα»), με επιβαίνοντες ένα ζευγάρι Γερμανών, συγκρούστηκε με αντιθέτως κινούμενο ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας Έλληνας. Από τη σύγκρουση, το βαν ανετράπη, ενώ το δεύτερο όχημα υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Συνέπεια ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός και των τριών ατόμων, που διεκομίσθησαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Σπάρτης.
http://www.lakonikos.gr/

SOS! Επείγουσα ανάγκη αίματος για Λάκωνα πολυτραυματία σε τροχαίο

Τη μεγαλύτερη μάχη δίνει ο Αντώνης Ρασσιάς του Ηλία από την Πελλάνα Λακωνίας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή 22/6  στην ΕΟ Σπάρτης-Τρίπολης. Ο Αντώνης νοσηλεύεται πολυτραυματίας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Ελευσίνας.
Οι οικείοι του συμπατριώτη μας απευθύνουν έκκληση σε όποιον έχει δυνατότητα να δώσει αίμα, να μεταβεί στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ή σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο της χώρας. Ανάλογο κάλεσμα εξέδωσε και η Τράπεζα Αίματος Καστορείου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6943 148130.
http://www.lakonikos.gr/

INSTITUTE OF KYTHERAISMOS 8th International Symposium of Kytheraismos Brisbane 22-25 November 2018


INSTITUTE OF KYTHERAISMOS
8th International Symposium of Kytheraismos
Brisbane 22-25 November 2018
2nd Announcement


Ecumenical Kytheraismos: Mapping the Kytherian Universe
Dear Kytherians and philo-Kytherians all over the world. The Institute of Kytheraismos, in association with its local committee in Brisbane and the Kytherian Association of QLD as well as the Kytherian Brotherhood of QLD and other Associations all over the world, organizes in Brisbane the 8th International Symposium of Kytheraismos by the main topic:
“Ecumenical Kytheraismos: Mapping the Kytherian Universe” (From the local mythological Kytherian cosmogony to the global homogenous digital Kytherian demography).
We invite you to participate (free entrance) and if you wish to have your presentation to the Symposium according to the Thematic Units (including). Deadline August 31st, 2018
The chairman of the Institute
Elias A. Marsellos


Οικουμενικός Κυθηραϊσμός: Χαρτογραφώντας το Παγκόσμιο Σύμπαν
Αγαπητοί μας Κυθήριοι και φιλο-Κυθήριοι όλου του κόσμου. Το Ινστιτούτο του Κυθηραϊσμού, σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή του στο Μπρισμπέιν και τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο της Κουηνσλάνδης καθώς επίσης και την Κυθηραϊκή Αδελφότητα της Κουηνσλάνδης και άλλους φορείς του κόσμου, οργανώνει στο Μπρισμπέιν, το 8ο Διεθνές Συμπόσιο του Κυθηραϊσμού με θέμα:
“Οικουμενικός Κυθηραϊσμός: Χαρτογραφώντας το Παγκόσμιο Σύμπαν”  (Από την τοπική μυθολογική Κυθηραϊκή κοσμογονία στην παγκόσμια ομογενοποιημένη ψηφιακή Κυθηραϊκή δημογραφία).
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε (είσοδος ελεύθερη) και αν επιθυμείτε να έχετε την παρουσίασή σας στο Συμπόσιο, σύμφωνα με τις θεματικές ενότητες (περιλαμβάνονται).
 Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου
Ηλίας Α. Μαρσέλλος






ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΦΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Έφυγε από την ζωή ο συμπατριώτης μας Κωνσταντίνος Σοφίος του Γεωργίου,αδελφός του Θεόδωρου (Βενζινάδικο CYKLON)
Η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λογοθετιανίκων.