Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΘΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 2018




Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ"ΕΘΝΙΚΟΣ" ΒΑΤΙΚΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΕΘΝΙΚΟΣ"ΒΑΤΙΚΩΝ Διοργανώνει τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 στα Βιγκλάφια στο εστιατόριο "Η ΠΟΥΝΤΑ"Του Σπύρου Μέντη.
Ζωντανή Μουσική με το συγκρότημα του Μπάμπη Αρώνη και την εξαιρετική Ιωάννα Αλιφέρη !!!
Στο βιολί ο Δημήτρης Καρατζής. 
Στην κιθάρα ο Νίκος Σαλέας. 
Στα πλήκτρα ο Κυριάκος Ταμπούρογλου.
Λαχειοφόρος με πολλά πολλά δώρα !!!
Εκλεκτά ψητά παγωμένα ποτά 
τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ περιλαμβάνει φαγητό και ποτό   

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 722 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟΥ "HMS GLOYCESTER"


Στις 28 Ιουλίου θα γίνει στο νησί μας μια εκδήλωση από αυτές που δεν γίνονται συνέχεια. Με υψηλές τιμητικές παρουσίες και μεγάλη δημοσιότητα στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Οι ιδέες γίνονται πράξη μόνο με σκληρή δουλειά, προσήλωση και μεθοδικότητα!

Stratos Charchalakis 

Πρόγραμμα επίσκεψης του σπηλαίου Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου


Το ιδιαίτερα μαγευτικό σπήλαιο της Αγίας Σοφίας. βρίσκεται σε μια απόκρημνη περιοχή, εξαιρετικού κάλλους, κοντά στην δυτική ακτή των Κυθήρων, 60 περίπου μέτρα πάνω από την θάλασσα. Κάποτε, σύμφωνα με την παράδοση, ήταν ιερό των νυμφών και μετέπειτα λατρευτικός χώρος στα χριστιανικά χρόνια. Με δαπάνες της σπηλαιολόγου Άννας Πετροχείλου το 1955 εξερευνήθηκε το σπήλαιο λεπτομερώς και χαρτογραφήθηκε . Οι εξαίρετες αγιογραφίες ενός κτιστού τέμπλου που βρίσκεται στον προθάλαμο χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα.
Ανάμεσα στις μορφές, που απεικονίζονται είναι της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της (Αγάπης, Πίστεως και Ελπίδος).
Διαβάστε περισσότερα για το σπήλαιο κάνοντας κλικ εδώ.
Πρόγραμμα επίσκεψης του σπηλαίου  :
  • Το σπήλαιο ανοίγει και είναι επισκέψιμο από το τέλος Ιουνίου μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 2018: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ εκτός ΤΕΤΑΡΤΗΣ 11:00' - 18:00'
  
Τιμοκατάλογος υπηρεσιών σπηλαίου :
Τιμή εισόδου ανά άτομο5,00 €
Τιμή εισόδου για παιδιά έως 6 ετώνΔΩΡΕΑΝ
Τιμή εισόδου για παιδιά 6 έως 13 ετών & φοιτητές2,00 €
Τιμή εισόδου για ομαδικά εισιτήρια άνω των 10 ατόμων3,00 €
Σημείωση : Το μειωμένο εισιτήριο για φοιτητές θα εκδίδεται μόνο με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας από τον ενδιαφερόμενο.
Περισσότερες πληροφορίες στον Δήμο Κυθήρων, τηλ. 27360-31213 εσωτ. 3 και 5 και στην Πρότυπη Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυθήρων, τηλ. 27360-31930 ώρες 8.00΄- 15.00΄.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΠΟ 2/7 ΕΩΣ 31/8/2018


ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ


ΛΑΚΩΝΙΑ.Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μεταξύ Στεφανιάς και Λαγίου (ΦΩΤΟ)

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης 12/7 σε αγροτική έκταση μεταξύ των χωριών Στεφανιάς και Λαγίου Κροκεών (θέση «Ψηφιά») στον Δ. Ευρώτα. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, από τη φωτιά έγιναν στάχτη περίπου 20 στρέμματα αγροτικής έκτασης (ελαιόδεντρα και χαμηλή ξηρή βλάστηση).
Στην περιοχή έσπευσαν εφτά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου και τους Εθελοντικούς Σταθμούς Μυρτέας και Πετρίνας, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο διοικητής της ΠΥ Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Χριστόδουλος Παπαμιχαήλ.
Το ευτύχημα ήταν ότι η φωτιά δεν σημειώθηκε κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.
Φωτο-video: krokees.gr





ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΓΑΛΑΝΑΚΗ.ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για μας να τιμήσετε με την παρουσία σας την ειδική εκδήλωση στη μνήμη του πρόωρα χαμένου αγαπημένου προπονητή ποδοσφαίρου Πέτρο Γαλανάκη ,την Κυριακή ,22 Ιουλίου και ώρα 21:00, στον πολυχώρο τέχνης Ζείδωρος στο καψάλι.
ο ανερχόμενος νεαρός πιανίστας Αλέξανδρος Κυριακόπουλος θα ερμηνεύσει γνωστά έργα κλασικής μουσικής

Η εκδήλωση πραγματοποιείτε Με την ευγενική χορηγία του μουσικού οίκου Σπύρος Νάκας , την πολιτιστική εφημερίδα kythera summer edition , το σάιτ visit kythera ,τον πολυχώρο τέχνης Ζείδωρος , και το ωδείο αναγέννηση Κυθήρων

Θέση εργασίας για Τεχνολόγο Ακτινολόγο στο Γ. Ν. – Κ. Υ. Κυθήρων με 2ετή σύμβαση (επικουρικό προσωπικό)

Το Γ. Ν. – Κ. Υ. Κυθήρων, βάσει του ν. 4542/2018 (Α΄95),άρθρο 3, ζητά επικουρικό προσωπικό(πλην ιατρών) με ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ σε θέση ΤΕ Ραδιολογίας Ακτινολογίας, για 2 έτη.
Επισημαίνεται δε (προς αντιμετώπιση της οικονομικής συγκυρίας και βελτίωση των οικονομικών συνθηκών), ότι παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν καταλύματος σε ξενώνα, σε απόσταση 15 λεπτών από το νοσοκομείο με το αυτοκίνητο, εξοπλισμένο με κλιματιστικό, τηλεόραση, κρεβάτι, αυτόνομο μπάνιο, κοινή κουζίνα και εσωτερικό κοινόχρηστο χώρο. Ο ξενώνας είναι λειτουργικός και συντηρείται (καθαρισμός) συστηματικά από το νοσοκομείο.
Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα για εύρεση οικίας (γκαρσονιέρας) με φθηνό ενοίκιο(150 – 180 ευρώ μηνιαίως), σε απόσταση 2 – 5 λεπτών από το νοσοκομείο με το αυτοκίνητο.
Τονίζεται, ότι η συγκεκριμένη θέση εργασίας θα προκηρυχθεί και ως οργανική στο άμεσο μέλλον μιας και με πρωτοβουλία του Διοικητή του Γ.Ν. – Κ.Υ. , κου Δημήτρη Μοιρασγεντή, ο οργανισμός του προβλέπει πλέον θέση Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας.
Πλεονεκτήματα της θέσης εργασίας:
• Νεόδμητο κτίριο 5ετίας
• Σύγχρονα απεικονιστικά συστήματα (5ετίας)
• Σύγχρονο αεροδρόμιο με καθημερινές πτήσεις προς Αθήνα
• Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Νεάπολη, Γύθειο και Πειραιά
• Διαθέτουμε Πλήρες Μόνιμο Ιατρικό Προσωπικό (Παθολόγο, Παιδίατρο,
Καρδιολόγο, 2 Ακτινοδιαγνωστές , 2 Χειρουργούς, 2 Αναισθησιολόγους, Ορθοπεδικό,
Βιοπαθολόγο, Γυναικολόγο/Μαιευτήρα, Οδοντίατρο).
Ενημερώνουμε επίσης τους ενδιαφερόμενους ότι στο Νοσοκομείο εργάζεται ήδη σε μόνιμη θέση 1 συνάδελφος.
Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τον Διοικητή ΓΝ-ΚΥ Κυθήρων στα τηλέφωνα 6972874363, 2736320001.
Επισημαίνουμε ότι όλα τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα με την αρωγή του Διοικητή του Νοσοκομείου κου Μοιρασγεντή τον οποίο και ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων των Κυθήρων.
Από πλευράς μας οφείλουμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθειά του.
Γεωργιάδης Κωνσταντίνος
Πρόεδρος Δ.Σ.
Ομοσπονδίας Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος
https://www.otae.gr/

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗ "Belvedere"

Παραλάβαμε πριν λίγο την μελέτη για την ανάπλαση του Belvedere! Ένα έργο που θα αναβαθμίσει την πρωτεύουσα του νησιού μας και συγκεκριμένα το ομορφότερο μέρος της και το οποίο επί δεκαετίες βρισκόταν στη σφαίρα των υποσχέσεων... η μελέτη καθυστέρησε διότι συμπεριλάβαμε και την υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ και ΟΤΕ στην περιοχή με αποτέλεσμα το κόστος του έργου να ανέλθει σε 120.000€ με το ΦΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι θα το δημοπρατήσουμε μετά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού μας.
Το έργο έχει όλες τις νόμιμες εγκρίσεις.
Συνεχίζουμε με έργα και με απόλυτη προσήλωση στους στόχους μας και στο πρόγραμμά μας προς όφελος των νησιών μας και των κατοίκων του

ς!

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ.Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ-ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ