Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ.Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις σε δημοτικούς χώρους του Δήμου Ευρώτα από 24 έως και 26 Ιουλίου 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον άδικο θάνατο των συνανθρώπων μας στην Αττική. Ως εκ τούτου, αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις σε δημοτικούς χώρους του Δήμου Ευρώτα από 24 έως και 26 Ιουλίου 2018.
Σκάλα 24 Ιουλίου 2018
Ο Δήμαρχος Ευρώτα
Δήμος Βέρδος

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΦΩΤΙΕΣ.Ας σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας με το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε αυτή τη στιγμή.


Τα Κύθηρα γνωρίζουν απο φωτιές. Η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Ραφήνα, το Μάτι και την ευρύτερη περιοχή είναι κυριολεκτικά τραγική. Ας σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας με το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε αυτή τη στιγμή.

Συγκεντρώνουμε:
Εμφιαλωμένα νερά
Χυμούς
Είδη υγιεινής
Πάνες
Ξηρά τροφή για ζώα
Φάρμακα (Fucidin, betadin, γάζες κ.ά)
Ρουχισμό
κιβώτια για να τοποθετήσουμε τα είδη κι ό,τι άλλο μπορεί ο καθένας να προσφέρει.

Σημεία συγκέντρωσης:

Ποταμός:
Herovolo 27360 38072
Αστικόν / Astikon Kythera 27360 33141

Καραβάς:
Karavas Bakery 27360 33092

Αγία Πέλαγία:
Κúō



Λιβάδι
Καφεκοπτείον 27360 37333

Χώρα:
Χερόβολο 27360 37220

Τα είδη που θα συγκετρωθούν θα σταλούν ΑΜΕΣΑ στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού με σκοπό να μοιραστούν στους πληγέντες.

https://www.facebook.com/events/238139733495036/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1532456478104931

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΛΟΓΩ 3ΜΕΡΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοχωρίου Βιοών ¨Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ¨ Ανακοινώνει ότι το προγραμματισμένο για της 25 Ιουλίου πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής αναβάλλεται λόγω του 3ήμερου ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Ιουλίου και ώρα 21.00 στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας κάτω από το κάστρο.
Το πρόγραμμα θα πλαισιώσει η Ειρήνη Χριστοφιλάκη 

Μετά τιμής το Δ.Σ. 

Ο Ερυθρός Σταυρός Σπάρτης συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των πυρόπληκτων.

Ο Ερυθρός Σταυρός Σπάρτης συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των πυρόπληκτων.
Συγκεκριμένα συλλέγονται εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο (πχ γάλα εβαπορέ, βρεφικά γάλατα σε σκόνη, φρυγανιές, κονσέρβες, κρουασάν κλπ), είδη ατομικής υγιεινής (μωρομάντιλα, πάνες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες κλπ), λοιπά είδη (πχ πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρούνια και ποτήρια).
Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν κάποια από τα παραπάνω είδη μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο του Ερυθρού Σταυρού στη Σπάρτη, οδός Βρασίδου 133, τηλέφωνο 27310 21649 (υπεύθυνη κ. Βούλα Χατζή). Τα είδη συγκεντρώνονται απόψε Τρίτη μέχρι τις 8 το βράδυ και από αύριο μέχρι και την Παρασκευή 27/7 κατά τις ώρες 8.30′ πμ με 3.00′ μμ.
lakonialive.gr

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ



Τριχείλης: Αναβάλλονται για τρεις μέρες όλες οι εκδηλώσεις σε δημοτικούς χώρους

Ο δήμος Μονεμβασίας, μετά την κήρυξη της χώρας από τον πρωθυπουργό σε τριήμερο εθνικό πένθος και στη μνήμη όσων χάθηκαν σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα στην Αττική, ανακοινώνει ότι σε κανένα δημοτικό χώρο δεν θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις το διάστημα από σήμερα 24 έως και 26 Ιουλίου.
Ο δήμαρχος Μονεμβασίας
Ηρακλής Τριχείλης

ΒΑΤΙΚΑ.ΝΕΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ.

Στο κέντρο της Νεάπολης Λακωνίας στην οδό Καραισκάκη 22 κοντά στην Vodafone λειτουργεί ακτινολογικό ιατρείο όπου εκτελούνται Υπερηχογραφήματα,Ακτινογραφίες,καθώς και πανοραμικές Ακτινογραφίες.
Το Ιατρείο λειτουργεί καθημερινά από ώρα 08.30 έως 13.30.
Τα απογεύματα και τα Σάββατα το πρωί με ραντεβού.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 27340 22556 - 6976681327


Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση στην Ι. Μονή του Οσίου Θεοδώρου Κυθήρων.

Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση στην Ι. Μονή του Οσίου Θεοδώρου Κυθήρων.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη Κληρικολαϊκή Συνέλευση στην Ιερά Μονή Οσίου Θεοδώρου. Μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό και το χαιρετισμό του Δημάρχου μας κ Ευστρατίου Χαρχαλάκη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ προσεφώνησε τους παρευρισκομένους και κήρυξε την έναρξη της συνελεύσεως.
Ακολούθησε η εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου με θέμα : " Ο επανευαγγελισμός (επανακατήχησις) του λαού μας". Μετά το σύντομο διάλειμμα και το μοναστηριακό κέρασμα, ακολούθησε η δεύτερη εισήγηση του Ιατρού και Ιεραποστόλου στην Αφρική κ. Δημητρίου Δημητρίου με θέμα : " Διακονία στη μαύρη ήπειρο". Η έκπληξη της βραδιάς ήταν όταν στο βήμα ανέβηκε η εκπαιδευτικός κ. Ευδοκία, η οποία υπηρετεί στην Ουγκάντα της Αφρικής και μας μετέφερε την εμπειρία της από την νεοσυσταθείσα εκεί ενορία στο χωριό Ρουμπάρε ο ξύλινος ναός της οποίας, μετά από εισήγηση του Μητροπολίτη μας, είναι αφιερωμένος στη Μυρτιδιώτισσα ! Η εκπαιδευτικός συγκίνησε το ακροατήριο όταν μίλησε για το λαμπερό βλέμμα, το μόνιμο χαμόγελο και την πηγαία αγάπη των μικρών μαθητών της, που ξέρουν να εκτιμούν τα λιγοστά πράγματα που έχουν και να ευγνωμονούν αυτούς που τους τα χαρίζουν.
Στη συνέχεια έγινε ενδιαφέρουσα συζήτηση επί των Εισηγήσεων και η εκδήλωση έκλεισε από τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας.
Γιώργος Λουράντος