Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Πριν λίγες ώρες εκτυλίχθηκε μπροστά μου μια από τις πιο συγκινητικές σκηνές. Η Α.Ε. η Πρέσβυς του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα κα. Kate Smith και ο Αρχηγός του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού - First Sea Lord Admiral Sir Philip Jones, επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Κυθήρων και απότισαν φόρο τιμής στον 96χρονο Νίκο Σωτήρχο (Μυλωνά) από το Καψάλι, ο οποίος τον Μάιο του 1941 με προσωπική παρέμβαση προς τους Γερμανούς κατάφερε να περιθάλψει και να σιτίσει τους 85 διασωθέντες Βρετανούς του HMS GLOUCESTER. Η Βρετανίδα Πρέσβυς και ο Ναύαρχος Jones δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τη συγκίνησή τους, δηλώνοντας ότι αυτή η συνάντηση αποτελεί την αληθινή ολοκλήρωση του ταξιδιού τους στα Κύθηρα. Ο Νίκος Σωτήρχος με την πράξη του αποτελεί ένα ζωντανό δεσμό μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδος, στο πρόσωπο του οποίου βρίσκουν αποτύπωμα οι αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Ο Ναύαρχος Jones τον βράβευσε με το Μετάλιο του First Sea Lord! Στο μαξιλάρι του είχε καρφιτσωμένο το μετάλλιο που του αποδόθηκε πριν χρόνια με χαραγμένη τη φράση "To Him Who Dared"...
Μπράβο στον Παναγιώτη Ζαντιώτη και στον Μαθιό Αγγελιουδάκη που οργάνωσαν την επίσκεψη.
Stratos Charchalakis 






ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ Κας ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018


Προσέγγιση ΙΟΝΙΣ στα Αντικύθηρα την 16/08/2018


ΤΟ ΑΚΚΟΡΝΤΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ



ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΤΙΚΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΤΙΚΩΝ 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος δημιουργεί τμήμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από 5 έως 12 χρονών που θα περιλαμβάνει ζωγραφική. κατασκευές με πηλό και ζυμάρι , κατασκευές από χαρτί κ.λ.π. 
Στόχος είναι τα παιδιά μέσα από την απασχόληση του ελεύθερου χρόνου τους, να εκφράσουν την δημιουργικότητα τους ,μέσα από ιδέες και ποικίλες δραστηριότητες .
Για τον μήνα Αύγουστο θα λειτουργήσει το θερινό τμήμα και από Σεπτέμβριο το κανονικό τμήμα για όλο το έτος. 
Οι γονείς μπορούν να κάνουν την αίτηση στο γραφείο του Πολιτιστικού Συλλόγου και να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6976728492 -6977162634-6978891082 από σήμερα .