Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ... Εκ μέρους των παλιών συναδέλφων και συμμαθητών του...


Δυστυχώς, τη θλιβερή είδηση του "φευγιού" του αγαπημένου μας φίλου, συμμαθητή και συναδέλφου Αντώνη την μάθαμε όλοι από το διαδίκτυο, αφού η προσπάθειά μας για επαφή μαζί του δεν έγινε εφικτή το τελευταίο διάστημα, ενδεχομένως γιατί ο Αντώνης δεν ήταν σε κατάσταση να επικοινωνήσει. Ο Αντώνης, ιδιαίτερα αγαπητός στην παρέα μας, υπήρξε ένας από τους λίγους πρώην συμμαθητές της ίδιας τάξης της τότε Δημόσιας Σχολής Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού του Ασπροπύργου, οι οποίοι είχαμε καταφέρει - με κόπο, για να λέμε την αλήθεια - να ξαναβρεθούμε και να συναντιόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα, να συζητάμε τα παλιά και τα καινούργια και να θυμόμαστε τα νιάτα μας, ως σπουδαστές της Σχολής. Συναντήσεις, που εμπεριείχαν ιδιαίτερο συναισθηματικό φόρτο και περισσή αγάπη μεταξύ μας. Εκ μέρους των παλιών συναδέλφων και συμμαθητών του, ευχόμαστε στους οικείους του καλή δύναμη και βέβαια τιμούμε τη μνήμη του φίλου μας, εκφράζοντας τη θλίψη μας με κάθε τρόπο. Αντώνη, καλό παράδεισο, φίλε.

Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα για την Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών (ΦΩΤΟ)

Στις 10 Αυγούστου η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών τίμησε την επί 37 έτη σημαντική προσφορά της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών σε σημαντικούς τομείς, του πολιτισμού, των γραμμάτων, της έρευνας και της διατήρησης της κληρονομιάς μας και της ιστορικής μνήμης των Κυθήρων.Στην εκδήλωση, που έγινε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στα Κοντολιάνικα, με την παρουσία του Μητροπολίτη και των προέδρων των Κυθηραϊκών σωματείων, ο πρόεδρος της Αδελφότητος κ. Βρ. Κυπριώτης ανεφέρθη στην ιδέα της τιμητικής εκδήλωσης για την Εταιρεία, καθώς συμπλήρωσε με επιτυχία ένα πολυσχιδές έργο σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στον τομέα δράσης της.
Για το έργο της εταιρείας από της συστάσεώς της μίλησαν, ο Γ.Γ. της κ. Γαβρ. Νικηφοράκης και ο ταμίας της κ. Γ. Κασιμάτης-Δρυμωνιάτης αναφερθέντες στο συνολικό της έργο, την ενίσχυση των ανασκαφών, τη σωστική παρέμβαση για διάσωση ναών, κτισμάτων και μνημείων, τις εκδρομές σε περιοχές όπου έδρασε ο Ελληνισμός, καθώς και στην κύρια δραστηριότητά της, που είναι οι εκδόσεις.Μέσα στα 37 χρόνια ζωής της Εταιρείας εκδόθηκαν 27 βιβλία που κάλυπταν όλους τους τομείς της επιστημονικής έρευνας στην τοπική ιστορία, στα αρχεία και στη λογοτεχνική δραστηριότητα, την οικολογία, την παιδική βιβλιοθήκη και άλλους τομείς με αποκορύφωμα το πεντάτομο έργο με τα πρακτικά του Πανιονίου επιστημονικού συνεδρίου.
Ακολούθως ο επί 16ετία πρόεδρος της Εταιρείας, καθηγητής κ. Νικ. Πετρόχειλος ανεφέρθη στο έργο και τη σύμπνοια μεταξύ των μελών της Εταιρείας και στη συνέχεια ο κ. Βρ. Κυπριώτης πλαισιούμενος από το Δ.Σ. της Αδελφότητος, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Ν. Πετρόχειλο.
Η εκδήλωση, που παρουσίασε ο Αντ/δρος της Εταιρείας κ. Εμμ. Καλλίγερος, έκλεισε με χαιρετισμούς του Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ, του προέδρου του Τριφυλλείου Ιδρύματος κ. Εμμ. Καλοκαιρινού και του προέδρου του ΚΙΠΑ ομ. Καθηγητή κ. Γ. Κασιμάτη. Στην αρχή της εκδήλωσης ο Δημ. Σύμβουλος κ. Μ. Αγγελιουδάκης διάβασε χαιρετισμό του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ε. Χαρχαλάκη, ο οποίος βρισκόταν εκτός Κυθήρων.
ΠΗΓΗhttps://www.kythiraika.gr


SOS για τις ελλείψεις πυροσβεστικού προσωπικού στη Λακωνία.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δισεπίλυτο παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης δυναμικού στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Λακωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση-καταγγελία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας (ΕΥΠΣ).
«Τα κενά στις Υπηρεσίες είναι πάρα πολλά και η κατάσταση επιδεινώθηκε με τη μετακίνηση άνω των 300 συναδέλφων μας στα αεροδρόμια της FRAPORT και στα κλιμάκια των εθνικών οδών» τονίζει μεταξύ άλλων η Ένωση, επισημαίνοντας ότι η διάθεση προσωπικού για διενέργεια περιπολιών για την πρόληψη πυρκαγιών σε άλλους νομούς, αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο το επίπεδο πυρασφάλειας στον νομό Λακωνίας.
Σύμφωνα με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας, το πρόβλημα που παρατηρείται είναι δυνατό να επιλυθεί με προσλήψεις και όχι με μέτρα όπως η κήρυξη κατάστασης γενικής επιφυλακής σε -εκάστοτε- περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιών.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος της ΕΥΠΣ Λακωνίας, Βαγγέλης Κούλας και ο γενικός γραμματέας, Αθανάσιος Ρασσιάς, έχει ως εξής:
«Το ΔΣ της ΕΥΠΣ Λακωνίας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση για ακόμη μία φορά να αναφερθεί στη λειψανδρία του Πυροσβεστικού Σώματος γενικά, αλλά και του Νομού Λακωνίας κατ’ επέκταση. Όπως πολλές φορές έχουμε καταγγείλει τα κενά στις Υπηρεσίες είναι πάρα πολλά και η κατάσταση επιδεινώθηκε με τη μετακίνηση άνω των 300 συναδέλφων μας στα αεροδρόμια της FRAPORT και στα κλιμάκια των εθνικών οδών. Η μέθοδος του να μειώσουν την οργανική δύναμη στις υπηρεσίες για να μην υπάρχουν κενά δυστυχώς είχε τα αποτελέσματα που έχουν υπάρξει και θα υπάρξουν.
Προσπαθούν με την κήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ του Πυροσβεστικού Σώματος να καλύψουν τα κενά. ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΒΑΝ και όχι να υπάρχει και δεύτερο …….  Αλήθεια, οι συνάδελφοι από τα νησιά πως θα μπορέσουν να βοηθήσουν στη φωτιά στην Εύβοια????
Η Λακωνία (πυρόπληκτος και επικίνδυνος νομός για πυρκαγιές,  σύμφωνα με τη νομοθεσία) ενώ είχε δείκτη επικινδυνότητας -4- ( 10 & 11 Αυγούστου) μόλις ο δείκτης έγινε -3- (12 Αυγούστου) κλήθηκε να στείλει όχημα και προσωπικό για περιπολία στο Ν. Κορινθίας (αποδυναμώνοντας έτσι και άλλο την πυρασφάλεια του Νομού μας). Ελπίζουμε ότι για την ακύρωση της εντολής πρυτάνευσε η λογική και όχι οι παρεμβάσεις του ΔΣ της ΕΥΠΣ Λακωνίας.
Κύριοι σας λέμε για ακόμα μία φορά ότι το πρόβλημα λύνεται με προσλήψεις και όχι με Γενικές Επιφυλακές».
Επανειλημμένες 
οι διεκδικήσεις της ΕΥΠΣ
Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που με παρέμβασή της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας ζητεί ενέργειες για την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Λακωνία.
Σε ανακοίνωσή της τον Μάιο του 2017 η Ένωση ζητούσε τα εξής:
«- Την άμεση ενίσχυση του Νομού με προσωπικό
- Ό,τι προβλέπεται στο Π.Δ. ως πυρόπληκτος Νομός
- Την ίδρυση οργανικών θέσεων στους Εθελοντικούς σταθμούς όπως προβλέπεται
- Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας στους συναδέλφους
- Την αναβάθμιση της Π.Υ. Σπάρτης σε Α’ τάξης ως πρωτεύουσα Νομού
- Την αύξηση των οργανικών θέσεων διότι αυτές έχουν μειωθεί για να μην φαίνονται οι πραγματικές ελλείψεις».
Τέλος, στα τέλη του Ιουνίου 2018, η ΕΥΠΣ είχε εκδώσει ανακοίνωση, όπου κατήγγειλε ότι  «οι πυροσβέστες  από τη Λακωνία δέχθηκαν διαταγές για να παραλάβουν ακατάλληλα – επικίνδυνα οχήματα (σσ από την ΠΥ Κορίνθου) προς ενίσχυση του στόλου των Π.Υ και Π.Κ του Νομού μας».

"ΕΦΥΓΕ"Ο ΒΑΣΙΛΗΣ Ε.ΧΑΡΟΣ (Βασιλομάνητας)Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ο Βασιλομάνητας (Βασίλης Ε Χάρος)  πέθανε χτες 92 χρόνων, και τον κηδεύουμε σήμερα στις 5 στον Αγιο Κοσμά στο Μανιτοχώρι.