Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΑΠΟ ΝΕΑΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓ.ΜΥΡΩΝΟΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Για όσους βρίσκονται στη Νεάπολη και γενικά τη Λακωνία, υπάρχει η δυνατότητα αυθημερόν επίσκεψης στα Αντικύθηρα στις 16/8 για την εορτή του Πολιούχου του νησιού Αγίου Μύρωνος με το πλοίο ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ από το λιμένα Νεάπολης. Το πλοίο θα φτάσει στα Αντικύθηρα στις 6 το απόγευμα και θα αναχωρήσει στις 12 το βράδυ. Θα μπορείτε να παρευρεθείτε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στο βραδυνό γλέντι στο προαύλιο του Ναού. Πληροφορίες στο Πρακτορείο Δερμάτη στη Νεάπολη... Χρόνια Πολλά!
Stratos Charchalakis

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.΄ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ΄

Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου γιορτάζεται σήμερα.
Η Ελλάδα ¨φοράει¨ τα γιορτινά της,και η καρδιά της ορθόδοξης πίστης χτυπάει δυνατά,στέλνοντας μήνυμα χαράς αλλά και ελπίδας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε κάθε γωνιά του Ελληνισμού δεν υπάρχει σπίτι που να μην γιορτάζει την Μαρία του, τον Παναγιώτη του ή την Δέσποινά του. Η Μεγαλόχαρη βρίσκεται παντού, αναφορά κάθε κατατρεγμένου, αναφιλητό του κάθε ταπεινωμένου, ανάσα ελπίδας… Αντίδοτο στο πόνο, φάρμακο στην αρρώστια, βοήθεια στην κακουχία, ανάχωμα στην θλίψη. Αυτή είναι η Παναγιά του Έλληνα, έκφραση γλυκύτητας και συμπόνιας.

Στο Νησί μας τα Κύθηρα με λαμπρότητα και κατάνυξη η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Μυρτιδιώτησσας.

Την Τρίτη το απόγευμα 14 Αυγούστου τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου μας κ.Σεραφείμ,και το Σάββατο 15 Αυγούστου το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Άρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Ιερά Λιτάνευσις της Αγίας και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στον προαύλιο εξωτερικό χώρο-πλατεία του προσκυνήματος,υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Ποταμού.
Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου και φέτος από όλη την Ελλάδα στις λατρευτικές εκδηλώσεις,με ευλάβεια και κατάνυξη προσκυνητές,επισκέπτες,παραθεριστές,όλοι συρρέουν από τα ξημερώματα να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στην Παναγία μας.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Ιερός Κλήρος,οι Τοπικές Αρχές με τους τοπικούς φορείς.Παρόντες ο Δήμαρχος κ.Χαρχαλάκης με τους Αντιδημάρχους, οι Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας του Νησιού μας,ο Στρατιωτικός Διοικητής Κυθήρων με το επιτελείο του,ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Βασίλειος Κόκκαλης,η Βουλευτής του ΖΥΡΙΖΑ κ.Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου,και ο Βουλευτής Κιλκίς της Χ.Α.κ Χρήστος Χατζησάββας.
ADELIN 107,3 FM