Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Έως 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για εθελοντές πυροσβέστες


Η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος ανακοίνωσε ότι η προθεσμία αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση:

Με αφορμή τα δεκάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα που λαμβάνουμε από συμπολίτες μας, από όλη την Ελλάδα, από την ημέρα που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ζητώντας να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να γίνουν Εθελοντές Πυροσβέστες ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι:

1. Αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντής Πυροσβέστης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ένωσής μας www.vfu.gr στην ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα.

2. Για την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών θα πρέπει να απευθύνεστε στις Επαγγελματικές και Εθελοντικές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη την Ελλάδα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

3. Η ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη είναι άμισθη, επιφέρει υποχρεώσεις, ευθύνες και δεσμεύσεις, και απαιτεί την αφιέρωση από τον προσωπικό χρόνο τουλάχιστον τριών οκταώρων κάθε μήνα για εκτέλεση βάρδιας στον Πυροσβεστικό Σταθμό ή στο Κλιμάκιο όπου θα ενταχθείτε.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, όλους όσοι επικοινώνησαν μαζί μας αυτό το διάστημα, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους τόσο προς τους Επαγγελματίες και Εθελοντές Πυροσβέστες όσο και προς τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής, καθώς και όλους όσοι μας εξέφρασαν την επιθυμία τους να βοηθήσουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

https://www.zougla.gr

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΙΚΛΑΦΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Σας προσκαλούμε στον Ετήσιο Χορό του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΙΓΚΛΑΦΙΩΝ ΒΟΙΩΝ Την Κυριακή 19 Αυγούστου το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου.
Χορός και τραγούδι μέχρι το πρωί με την ζωντανή ορχήστρα του ΣΑΛΕΑ και την έξοχη ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ στο τραγούδι .
Εκλεκτά φαγητά και παγωμένα ποτά 

Θρίλερ στη Μάνη: Αγνοείται 78χρονη φιλόλογος από τη Σπάρτη

Σε εξέλιξη είναι έρευνες του λιμενικού σώματος Γυθείου, για τον εντοπισμό της 78χρονης φιλολόγου και κατοίκου της Σπάρτης που σύμφωνα με πληροφορίες του flynews αγνοείται από το βράδυ της Πέμπτης όταν έκανε βραδινό μπάνιο στην παραλία Μαυροβουνίου, στην περιοχή Μούντα. Στο σημείο μετά από επικοινωνία με το Λιμεναρχείο Γυθείου επικρατούσαν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.Στο Λιμεναρχείο Γυθείου πήγε εσπευσμένα ο γιος της αγνοούμενης, όπου και ενημέρωσε τους ιθύνοντες για τη μητέρα του.
Τα προσωπικά της αντικείμενα βρέθηκαν στην παραλία από τις αρχές που άμεσα κινητοποιήθηκαν. Στις έρευνες συμμετέχουν άνδρες του Λιμενικού Σώματος, δύο δύτες, ιδιωτικά σκάφη καθώς και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Νομού Λακωνίας έχοντας στη διάθεσή της drone και “χτενίζουν” την περιοχή από στεριά και θάλασσα. Δυστυχώς οι έρευνες μέχρι στιγμής για την εξεύρεση της γυναίκας είναι άκαρπες.
Ρεπορτάζ: flynews.gr

Γενικό Λύκειο Κυθήρων.Δημοσιεύτηκε η εξεταστέα ύλη πανελλαδικών 2019

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που αφορά στον καθορισμό της εξεταστέας ύλης για το έτος 2019 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου.
Οι ενδιαφερόμενοι (…) μπορούν να το βρουν στην ιστοσελίδα του σχολείου μας : http://lyk-kythir.att.sch.gr/site/?p=4211
ή στην σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου:http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8bsgmZEpdfDAtiDow6HlTE-JInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Mmc8Qdb8ZfRJqZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCMxLMtYAqPwlmqSypUCbW6CHvJkhStMGm6s81bEqikXqtKC2y

Τα κατσίκια δεν άφησαν ούτε πράσινο φύλλο στην Αγία Ελέσα


Έχουμε βαρεθεί να γράφουμε για τις καταστάσεις που ζουν πολλοί κάτοικοι των Κυθήρων με δύο νεομάστιγες του τόπου. Τα οικόσιτα ζώα, τα οποία αφήνουν ανεξέλεγκτα οι κάτοχοί τους να καταστρέφουν ξένες περιουσίες και τα άγρια, τα οποία έχουν γίνει τόσο πολλά που εισβάλλουν πλέον μέσα σε χωριά και καταστρέφουν επίσης ανεξέλεγκτα ακόμη και τα λουλούδια στις αυλές των σπιτιών.Και έχουμε τονίσει ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα και μάλιστα σύντομα σε λίγο το νησί θα γίνει όπως τα Αντικύθηρα, όπου τα σπίτια είναι συρματοπλεγμένα για να μην εισβάλλουν τα άγρια και διώξουν τα ελάχιστα …..ήμερα που έχουν απομείνει.Το πρωί της 17ης Αυγούστου έντρομοι οι επίτροποι στην Αγία Ελέσα διεπίστωσαν ότι τη νύχτα είχαν εισβάλει κοπάδια άγριων κατσικιών ακόμη και μέσα στον περίβολο της Μονής και κατέστρεψαν τα πάντα. Απόδειξη ότι, όπου και να πατούσε κανείς θα ήταν πάνω σε στρώμα κοπριάς. Για όσους έχουν χρόνια να πάνε εκεί να αναφέρουμε ότι έχουν καταβληθεί προσπάθειες να φυτευθούν λίγα δένδρα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και είχαν τοποθετηθεί μερικές δεκάδες γλάστρες με λουλούδια στον περίβολο και έξω από τα κελιά. Το κοπάδι με τα άγρια βγήκαν από το απότομο βουνό στα Δυτικά, ανέβηκαν στα δένδρα και τα άφησαν κούτσουρα, πλην από ένα που δεν ήταν εύκολο να βγουν και ανέτρεψαν όλες τις γλάστρες τρώγοντας φυσικά το περιεχόμενο. Τώρα μάλιστα που …βρήκαν το δρόμο, ακόμη και να ξαναβάλουν λουλούδια θα έχουν την ίδια τύχη, όπως θα γίνει με όλα τα μοναστήρια και τα απομακρυσμένα σπίτια, αν και σε μερικές περιοχές (Παλιόπολη, Αβλέμονας κλπ) έχουν ήδη εισβάλει παντού, όπως ξαναγράψαμε.Όσον αφορά τα μέτρα που θα ήταν δυνατόν να ληφθούν έχουμε γράψει αρκετά εδώ και χρόνια, αλλά: αγροφυλακή δεν υπάρχει, δασοφύλακας είναι ένας, το νομικό πλαίσιο ασαφές, οι δημόσιες υπηρεσίες αδιάφορες, ο Δήμος αδύναμος, αλλά έχει και άλλες προτεραιότητες, οι αρμοδιότητες έχουν πάει στο υπ. Περιβάλλοντος ή αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο δεν λαμβάνει μέτρα, γιατί θα ξεσηκωθούν –λένε, μάλλον για δικαιολογία- οι οργανώσεις προστασίας των ζώων αν δοθεί άδεια εξόντωσης και το θέμα, αφήνεται και αυτό να λάβει διαστάσεις, όπως όλα, μέχρι που κάποιοι να πάρουν το Νόμο στα χέρια τους, όπως απειλείται ήδη να γίνει με όλα τα προβλήματα αυτής της χώρας.
Απολαύστε πάντως εδώ το αποκλειστικό φωτορεπορτάζ μας για την καταστροφή στο  προαύλιο της Μονής και ετοιμαστείτε απλά για την επόμενη εισβολή των ζώων κάπου αλλού.
ΠΗΓΗ https://www.kythiraika.gr

Άγιος Νικόλας - Αγία Πελαγία 1982

Άγιος Νικόλας - Αγία Πελαγία

ΠΗΓΗ: Βιβλίο «ΕΛΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ» - 1982

Πιθανόν © Tάσης Κουκούλης (Αναστάσιος Κουκούλης)

ΜΟRE INFO: Photoshop retouched: Filters (Reduce Noise & x2 Dust & Scratches).
Anastasios Sakellariou

34η Γεωργοκτηνοτροφική Έκθεση Φρατσίων.ΑΠΟΨΕ ΣΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ.
'Εκθεση θεσμός για τα Κύθηρα, ξεκίνησε το 1962.
Ασχολείται με την αγροτική ζωή των Κυθήρων, παραγωγοί από όλο το νησί, εκθέτουν τα ανεκτίμητα προϊόντα της Κυθηραϊκής Γης και του καθημερινού μόχθου, κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί. Παιδιά από κάθε γωνιά των Κυθήρων, χορεύουν με παραδοσιακές στολές τους χορούς μας και στη συνέχεια γλέντι μέχρι το πρωϊ.

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου έλαβε χώρα στο Δημαρχείο των Μολάων συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκε προ ημερησίας διατάξεως το θέμα του αιολικού εργοστασίου που κατασκευάζεται στη θέση Αλώνα Κουλεντίων.
Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των Κουλεντίων, κατόπιν συγκεντρώσεως 102 υπογραφών, έθεσαν το αίτημα ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει να ζητήσει από το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου να προβεί σε παύση των εργασιών για το συγκεκριμένο έργο, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ. Επίσης, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια σε Αιολικά Εργοστάσια και Δίκτυο Υψηλής Τάσης στη Χερσόνησο του Μαλέα, ζήτησαν από το Δ.Σ. να καταδικάσει δημοσίως την παρουσία χωρίς πρόσκληση στη δεξίωση που παρέθεσε ο δήμος προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, της προέδρου της αιολικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο εν λόγω έργο.
Η συζήτηση διήρκεσε πάνω από μια ώρα και δόθηκε ο λόγος στους πολίτες να εκφράσουν τα ερωτήματά τους προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Κατόπιν της πίεσης που ασκήθηκε, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί στο αίτημα των πολιτών και να το προωθήσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ενώ ο αντιδήμαρχος Κων/νος Κουτσονικολής πήρε την πρωτοβουλία να προσθέσει στο αίτημα που θα σταλεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση ένα επιπλέον αίτημα με βάση το οποίο θα ζητά από τις αρμόδιες αρχές να προβούν σε ελέγχους όσον αφορά τη νομιμότητα των εργασιών του έργου. Επίσης, ο Δήμαρχος υποσχέθηκε πως θα συμμετέχει στην επόμενη κινητοποίηση των πολιτών. Όσον αφορά το αίτημα της συντονιστικής επιτροπής, καταδίκασε το γεγονός της προσβλητικής για το δήμο και τους κατοίκους και ηθικώς μεμπτής παρουσίας της προέδρου της εταιρείας σε μια τόσο επίσημη περίσταση, στην οποία είναι προσκεκλημένα αυστηρά και μόνο φορείς και αρχές του τόπου. Ωστόσο, αναμένεται η τοποθέτηση αυτή να γίνει και δημόσια με επιστολή στον Τύπο. Τέλος, ομόφωνα υποστηρικτική ήταν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα παραπάνω αιτήματα.
Εν κατακλείδι, οι πολίτες του Δήμου Μονεμβασίας που ανησυχούν για το μέλλον του τόπου και την προστασία της φύσης, αναμένουν από τη δημοτική αρχή να τηρήσει τις δεσμεύσεις της
ΠΗΓΗ 
Save Maleas προς Λέμε ΟΧΙ σε Αιολικά και Δίκτυο Υψηλής Τάσης σε Βάτικα και Δήμο Μονεμβασίας