Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ.Υπό άμεσο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά το μεσημέρι στην Ε.Ο. Γυθείου - Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Υπό έλεγχο τέθηκε πολύ γρήγορα η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική περιοχή δίπλα στην Ε.Ο. Γυθείου - Σπάρτης, στα όρια του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Αμέσως στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες από την Π.Υ. Γυθείου, τους εθελοντικούς σταθμούς Μυρτιάς και Πετρίνας και οχήματα πυρόσβεσης του Δήμου Ανατολικής Μάνης. 
Για λίγη ώρα μέχρι να ολοκληρωθεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς είχε κλείσει ο δρόμος.
Ευτυχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν πολύ γρήγορα να περιορίσουν την πυρκαγιά και εν τέλει να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.
http://www.githio-click.gr






ΙΟΝΙΣ Ε/Γ - Ο/Γ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!


ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!
Λόγω των ισχυρών ανέμων που προβλέπονται στην περιοχή μας από αύριο και για τις επόμενες ημέρες, εφιστούμε την προσοχή όλων σε ζητήματα πρόληψης κινδύνου πυρκαγιάς.
ΔΕΝ πραγματοποιούμε καμία εργασία που μπορεί να μεταδώσει φλόγα ή σπινθήρα όπως ηλεκτροσυγκόλληση, οξυγονοκόλληση, κοπή με ηλεκτρικά κοπίδια και συναφή εργαλεία.
ΔΕΝ ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές, ούτε καν στην αυλή του σπιτιού μας.
ΔΕΝ πραγματοποιούμε επικίνδυνες αγροτικές εργασίες όπως κάπνισμα μελισσών.
ΔΕΝ πετάμε το τσιγάρο μας στο δρόμο ή έξω από το ΙΧ.
Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και μόλις αντιληφθούμε καπνό ή φωτιά ενημερώνουμε ΑΜΕΣΩΣ την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199.
Τα ιδιωτικά βυτία νερού πρέπει να είναι γεμάτα και όλα τα ιδιωτικά μηχανήματα έργου με τους οδηγούς τους σε άμεση ετοιμότητα.
Οι αναλυτικές οδηγίες πυροπροστασίας είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου μας: https://www.kythira.gr/downloads/pyroprostasia.pdf
Οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων παρακαλούνται να έχουν διαρκή επαφή και επικοινωνία με τις τοπικές ομάδες πυρασφάλειας, τους ιδιοκτήτες βυτίων και μηχανημάτων έργου και να πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες στους χώρους ευθύνης τους, τουλάχιστον για τις ημέρες των ισχυρών ανέμων.
Ισχύουν μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση και ευαίσθητες περιοχές σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων: https://diavgeia.gov.gr/…/6%CE%A8%CE%9867%CE%9B7-%CE%A57%CE…


KYTHIRA.GR

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΧΩΡΑΣ-ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΩΝ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ.ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018


Ευρωπαϊκή διάκριση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων!


Ευρωπαϊκά βραβεία απέσπασαν δύο ελληνικά μουσεία

Επιτυχημένη συμμετοχή για το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων στο διαγωνισμό Museums in Short 2018Tο πρώτο βραβείο Museums in Short 2018 στην κατηγορία της προώθησης απέσπασε το βίντεο από το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας με τίτλο «Tracing the footsteps of human society» («Εντοπίζοντας τα ίχνη της ανθρώπινης κοινωνίας»).

Αλλά και η δεύτερη ελληνική συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, το animation φιλμ από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων «I am the Leon of Kythera» («Είμαι ο Λέων των Κυθήρων»), πήρε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κοινού, μετά την ηλεκτρονική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού.
Συνολικά, 49 μουσεία από 20 ευρωπαϊκές χώρες πήραν μέρος στον 5ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό του Museums in Short, που αφορά την παραγωγή σύντομων βίντεο από και για μουσεία. Η επιτροπή, αποτελούμενη από επαγγελματίες μουσείων, ΜΜΕ και βίντεο, επέλεξε 12 φιναλίστ, που κατανεμήθηκαν σε τρεις κατηγορίες, οι οποίες αφορούσαν την προώθηση (promotional), τα εκθέματα (exhibits) και το αφήγημα (storytelling).
«Η τελική πράξη -η τελετή απονομής- πραγματοποιήθηκε στο Πιράν της Σλοβενίας για δεύτερη φορά στη σειρά, με τη βοήθεια των τοπικών εταίρων. Η εκδήλωση, από τη στιγμή που έγινε σε μία από τις ιστορικές πλατείες του Πιράν, ήταν ανοικτή στο κοινό. Έτσι, οι εκπρόσωποι των μουσείων, των παραγωγών και της επιτροπής ενώθηκαν με πολλούς επισκέπτες της πόλης» δήλωσε μετά την τελετή η Andreja Richter, επικεφαλής του Φόρουμ Σλαβικών Πολιτισμών (Forum of Slavic Cultures), εκ των διοργανωτών του διαγωνισμού.
Ως προς τους άλλους νικητές, στην κατηγορία των εκθεμάτων το πρώτο βραβείο Museums in Short απέσπασε το Μουσείο Βαν Γκογκ από το Άμστερνταμ (Ολλανδία) με το φιλμ «Seeing with a Japanese Eye» («Βλέποντας με μία ιαπωνική ματιά»), ενώ στην κατηγορία του αφηγήματος το βραβείο πήγε στο βίντεο «Rural Worlds» («Αγροτικοί Κόσμοι») που εκπροσώπησε το Μουσείο Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου (MUSEUM) από τη Μασσαλία (Γαλλία).
ΠΗΓΗ http://www.in.gr/

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ(4) ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ

Καλό μήνα με αυξημένη προσοχή.
Στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το 24ωρο 4 Σεπτεμβρίου.
Με βάση την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 , απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε δραστηριότητά μας στην ύπαιθρο ώστε να μην υπάρξει πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς από αμέλεια. 
Η πολύ υψηλή θερμοκρασία και οι εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν στην περιοχή, δημιουργούν συνθήκες αυξημένης επικινδυνότητας.
Σύμφωνα με τα σχέδια αντιμετώπισης τέτοιων συνθηκών, κάθε Τοπική Κοινότητα θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση για άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση έναρξης πυρκαγιάς.
Απαγορεύεται η χρήση κάθε μορφής πυρός στην ύπαιθρο.
Απαγορεύεται κάθε θερμή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.
Απαγορεύεται κάθε υπαίθρια εργασία με γεωργικά μηχανήματα ή εργαλεία που μπορεί να προκαλέσουν σπινθήρα.
Σε περίπτωση που διαπιστώσετε έναρξη πυρκαγιάς ενημερώστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα τηλέφωνα 199 ή 2733 0 22199 προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωσή της στον συντομότερο χρόνο.
Φίλοι της Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"

ΕΚΤΑΚΤΟ.ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΓΚΑΡΑΖ-ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ.

Πυρκαγιά από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε σε γκαράζ-αποθήκη στο κέντρο του οικισμού της Αγίας Πελαγίας  απόψε περί ώρα 24.00.
Άμεση ήταν η επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων με άντρες και όχημα με συνέπεια η φωτιά λόγω των έυφλεκτων υλικών να μην επεκταθεί σε παρακείμενα κτίρια,αλλά και η πολύτιμη βοήθεια των κατοίκων που συνέδραμαν στο έργο της  κατάσβεσης.
Ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς που συνοδεύονταν και από μικρές εκρήξεις,αναστατώνοντας το καλοκαιρινό βράδυ της Αγίας Πελαγίας,ήταν η ολοσχερής καταστροφή όλων των έυφλεκτων υλικών που ήταν αποθηκευμένα στο γκαράζ. 
Ως προς τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα.
ADELIN 107,3 FM