Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Η θέση της επενδύτριας εταιρείας για τις ανεμογεννήτριες στα Κουλέντια (ΦΩΤΟ)

«Η παρεμπόδιση ανέγερσης του αιολικού πάρκου συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα…» - Αποχώρησαν από την περιοχή οι διαδηλωτές
Συνεχίστηκαν και σήμερα Πέμπτη οι αντιδράσεις πολιτών και φορέων για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή Κουλεντίων Μονεμβασίας. Η διαμαρτυρία όσων εναντιώνονται στο έργο είχε ξεκινήσει σητν περιοχή από την Πέμπτη.
Την Πέμπτη, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και των ΜΑΤ, οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν από τον χώρο, ύστερα από διαβούλευση μεταξύ των συγκεντρωθέντων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αστυνομίας Λακωνίας, κ. Ηλία Αξιοτόπουλο και εκπρόσωπο της εταιρείας WRE ΕΛΛΑΣ ΑΕ που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου
Σε ανακοίνωσή της η επενδύτρια εταιρεία αναφέρει τα εξής:
«Η εταιρεία WRE ΕΛΛΑΣ ΑΕ πραγματοποιεί μια επένδυση η οποία έχει κριθεί αμετακλήτως και τελεσιδίκως από το ΣτΕ για τη νομιμότητά του.
  Αποτελείται μόνο από 6 ΜΙΚΡΕΣ ανεμογεννήτριες ενώ παρόμοια έργα στη περιοχή που αποτελούνται από 80 μηχανές δεν έχουν κριθεί ούτε για τη νομιμότητά τους αφού ο Δήμος με την απόφαση δημοτικού συμβουλίου αριθμ. 48/2017 έσπευσε να αποσύρει τις προσφυγές του έτσι ώστε να μη κριθεί η νομιμότητά τους και ειδικότερα σε περιοχή NATURA. Ως αντάλλαγμα για την απόσυρση των προσφυγών αυτών ο Δήμος έχει υπογράψει συμβάσεις με αντισταθμιστικά ωφελήματα με σχέδια συμφωνητικών τα οποία δεν έχουν δημοσιευθεί και δεν είναι προσβάσιμα στους πολίτες.
Η παρεμπόδιση της ανέγερσης του αιολικού πάρκου συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα και επιφέρει σημαντική ζημία τόσο στην εταιρεία (τουλάχιστον 50.000 ευρώ την ημέρα καθυστέρησης) όσο και στο Δημόσιο συμφέρον αφού τα αιολικά πάρκα είναι δημοσίου συμφέροντος και υψίστης εθνικής προτεραιότητας. Επίσης το φαινόμενο παράβασης της δικαστικής απόφασής και καταστρατήγησης των νόμων του κράτους με τέτοιο τρόπο καθιστά μια απίστευτη ηθική παρακμή και υποβάθμιση της δημοκρατίας και κακό παράδειγμα για τις επόμενες γενναίες.
Τα αιολικά πάρκα διαφυλάσσουν τη προστασία του περιβάλλοντος και προωθούν  την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου.
Το έργο μας δεν έχει καμία σχέση με το δίκτυο υψηλής τάσης».
Φωτο: Τ. Κούρος
http://www.lakonikos.gr/









ΛΑΚΩΝΙΑ.Παραλαβή αεροσυμπιεστή υψηλής πίεσης στον εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Μυρτιάς προσφορά Eurobank.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΨΑΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ"

Ομόφωνα εγκρίθηκε, κατά την 27η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου σχετικά με την ΜΠΕ του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Καψαλίου Δήμου Κυθήρων».
Η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων των οικισμών Χώρας και Καψαλίου, είναι η πρώτη μονάδα που έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί στο νησί των Κυθήρων. Με την προσθήκη ειδικής χοάνης θα δώσει τη δυνατότητα της εκκένωσης των λυματοφόρων οχημάτων προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης στην ευρύτερη περιοχή του νησιού.
Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων προγραμματίζει και άλλα κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων, όπως αυτό της Αγίας Πελαγίας κλπ.

ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ


Μπαίνουν οι πρώτες ανεμογεννήτριες στα Κουλέντια. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε χθες και σήμερα καθυστέρησε την μεταφορά τους για μιάμιση μέρα. 
Σήμερα, μετά τη μήνυση της εταιρίας ενάντια σε μέλη της συντονιστικής επιτροπής και του συλλόγου Άρτεμις και σε πολίτες, οι περίπου πενήντα που βρίσκονταν εκεί αποχώρησαν σε συνεργασία με τις αρχές με την προϋπόθεση η εταιρία να μην κινηθεί εναντίον των εμπλεκομένων. 
Απόψε στις 8:30 το βράδυ στην πλατεία της Νεάπολης, θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας για την αδικία που διαπράττεται εις βάρος του τόπου και θα ακολουθήσει συζήτηση για το Εάν και Πώς θα μπορέσουμε να κινηθούμε στο μέλλον απέναντι στην εγκατάσταση των προβλεπόμενων αιολικών εργοστασίων στη Χερσόνησο Μαλέα.

Κίνηση πολιτών Δ. Μονεμβασίας ενάντια στη βιομηχανοποίηση της Χερσονήσου Μαλέα

Ελένη Σταματάκη-Ερώτηση με θέμα: » Προστασία της χελώνας Caretta Caretta». Απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή







Νέα κινητοποίηση των κατοίκων ενάντια στο πάρκο ανεμογεννητριών (ΦΩΤΟ)

Νέα κινητοποίηση σήμερα των κατοίκων του Δήμου Μονεμβάσιας ενάντια στην εγκατάσταση πάρκου με ανεμογεννήτριες ενώ και χθες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή όπου γίνονται εργασίες. 
Στην κινητοποίηση των κατοίκων, έντονη ήταν η παρουσία των κατασταλτικών μηχανισμών με δυνάμεις της Αστυνομίας και των ΜΑΤ, ενώ η εταιρεία κατέθεσε μήνυση κατά 20 μελών της Επιτροπής που έχει στηθεί από τους κατοίκους. 
Στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή η Ελένη Αναγνωστοπούλου δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ στο Δήμο Μονεμβάσιας και ο Νίκος Γόντικας, περιφερειακός σύμβουλος του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Οι έξι ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 5,4 MW, προβλέπεται να εγκατασταθούν ανάμεσα σε τρία χωριά του δήμου, την Κρυόβρυση, τα Κουλέτια και την Παντάνασσα, σε απόσταση μεταξύ 500 και 600 μέτρων από τον οικιστικό ιστό, και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που εύλογα έχει προκαλέσει το έργο στους κατοίκους, το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος δεν δίστασε να δώσει την έγκρισή του στο εν λόγω «επενδυτικό πλάνο».
Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια  στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής τους την οποία επιφέρουν οι «πράσινες» μπίζνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
https://www.902.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ιστιοφόρο με μετανάστες και πρόσφυγες εντοπίστηκε αγκυροβολημένο στη Μάνη

Ιστιοφόρο σκάφος με περίπου 52 μετανάστες και πρόσφυγες εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Αυλάκι της Ανατολικής Μάνης.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από που είχε ξεκινήσει το ιστιοφόρο και ποιος ήταν ο προορισμός του.
Στο σκάφος έχουν σπεύσει δύο πλωτά ενώ οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να οδηγηθούν στο Γύθειο.
Το ιστιοφόρο συνοδεία πλωτών του Λιμενικού μεταφέρεται αυτή την ώρα στο λιμάνι του Γυθείου.
Περισσότερες πληροφορίες σε νεότερη ενημέρωση...
ΠΗΓΗ http://www.githio-click.gr

Κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Δυναμική συγκέντρωση, για να αποτρέψουν την εγκατάσταση πάρκου ανεμογεννητριών δίπλα από τα σπίτια τους, πραγματοποιούν από το πρωί σήμερα οι κάτοικοι του Δήμου Μονεμβασίας, οι οποίοι, παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που έσπευσε στην περιοχή, δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής τους την οποία επιφέρουν οι «πράσινες» μπίζνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Οι έξι ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 5,4 MW, προβλέπεται να εγκατασταθούν ανάμεσα σε τρία χωριά του Δήμου, την Κρυόβρυση, τα Κουλέτια και την Παντάνασσα, σε απόσταση μεταξύ 500 και 600 μέτρων από τον οικιστικό ιστό, και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που εύλογα έχει προκαλέσει το έργο στους κατοίκους, το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος δεν δίστασε να δώσει την έγκρισή του στο εν λόγω «επενδυτικό πλάνο».
Ήδη έχει γίνει όλη η απαιτούμενη προεργασία στο χώρο, εκσκαφές και τοποθέτηση βάσεων και από σήμερα ξεκίνησαν να καταφτάνουν τα πρώτα φορτηγά με τα κυρίως σώματα των ανεμογεννητριών. Άμεση ήταν η αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο σημείο της εγκατάστασης, βρίσκοντας απέναντί τους τις αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν άμεσα με επικεφαλής των αστυνομικό διευθυντή Λακωνίας.
Τηλεφωνική παρέμβαση στην Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής για την παρουσία των δυνάμεων καταστολής, έκανε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.
https://www.902.gr

Ο αγιασμός του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 09:30.

Ο αγιασμός του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 09:30.
Τα λεωφορεία για το σχολείο θα αναχωρήσουν από τις αφετηρίες τους μία ώρα αργότερα από αυτήν που αναχωρούν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Την ίδια μέρα θα διανεμηθούν στους μαθητές και τις μαθήτριες τα σχολικά βιβλία και θα δοθεί προσωρινό πρόγραμμα (λόγω ελλιπούς στελέχωσης του σχολείου).
Καλή χρονιά
Τα λεωφορεία για το σχολείο θα αναχωρήσουν από τις αφετηρίες τους μία ώρα αργότερα από αυτήν που αναχωρούν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Την ίδια μέρα θα διανεμηθούν στους μαθητές και τις μαθήτριες τα σχολικά βιβλία και θα δοθεί προσωρινό πρόγραμμα (λόγω ελλιπούς στελέχωσης του σχολείου).
Καλή χρονιά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ στα ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Συλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα του συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ " και όλων των Δημοτών Μονεμβασιάς για την αποτροπή της καταστροφής από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Κουλεντια για την " παραγωγή" διαλείπουσας και πανάκριβης ηλεκτρικής ενέργειας με μόνο αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.
Είμαστε μαζί σας- ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ