Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ...Αγία Πελαγία - Club Κάστρο 1990

Αγία Πελαγία - Club Κάστρο

Πηγή: Επαγγελματικός κατάλογος Κυθήρων περίπου τέλη 80 - αρχές 90

INFO: Νέο scan @ 300 dpi

ΠΗΓΗ Anastasios Sakellariou

Αναχώρησαν για Νεάπολη με το Πορφυρούσα οι 82 παράτυποι μετανάστες που βρίσκονταν στο νησί μας από το βράδυ του Σαββάτου.

ΦΩΤΟ 
Κυθηραϊκά 

Αναχώρησαν για Νεάπολη με το δρομολόγιο του Πορφυρούσα οι 82 παράτυποι μετανάστες που βρίσκονταν στο νησί μας από το βράδυ του Σαββάτου. Δήμος, Μητρόπολη, επαγγελματίες και κάτοικοι προσέφεραν σίτιση και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και τους ευχαριστούμε όλους θερμά.
Οι άνθρωποι αυτοί εγκαταλείπουν τις πατρίδες και τις εστίες τους λόγω των κακουχιών και του πολέμου, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη που θα τους εξασφαλίσει καταρχήν τη ζωή και στη συνέχεια την αξιοπρέπεια. Είναι γεγονός ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και παραβατικά στοιχεία, όπως παραβατικά στοιχεία υπήρχαν/υπάρχουν και στην κοινωνία μας πολύ πριν έρθουν οι μετανάστες στην Ελλάδα. Δεν υπήρξαμε ποτέ ιδανική κοινωνία, ούτε η εγκληματικότητα και η παρανομία είναι αποκλειστικά στοιχεία της μετανάστευσης. Συνεπώς κάθε άποψη που ενθαρρύνει τη βία και την ξενοφοβία όχι μόνο δεν μας βρίσκει σύμφωνους, αλλά τη θεωρούμε επικίνδυνη και την κατακρίνουμε. Παράλληλα, αξιώνουμε από το Κράτος να βρει τρόπο ώστε σε τέτοια περιστατικά οι αρμόδιες υπηρεσίες να συνεννοούνται ταχύτερα και αποδοτικότερα, ώστε αφενός να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος σε συνεννοήσεις για τα αυτονόητα, αφετέρου να μην επιβαρύνονται μικροί νησιωτικοί Δήμοι χωρίς δομές, δυνατότητες και υπηρεσίες.

Τα Κύθηρα ξέρουν καλά τί θα πει μετανάστευση. Σμύρνη, Αλεξάνδρεια, Αθήνα, Πειραιάς, Αυστραλία, Αμερική, Νότιος Αφρική. Όταν οι παππούδες και οι πατεράδες μας έφυγαν για μια καλύτερη ζωή, ούτε σαν ήρωες τους υποδέχθηκαν ούτε κόκκινο χαλί τους έστρωσαν. Ταλαιπωρήθηκαν, μπήκαν σε καραντίνα και λοιμοκαθαρτήρια, τους ειρωνεύτηκαν, τους χλεύαζαν και τους κορόιδευαν για χρόνια μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στις νέες πατρίδες τους.
Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι οι εικόνες από τη Μυτιλήνη και τη Χίο είναι ανεκτές. Η χώρα μας ουσιαστικά δεν έχει μεταναστευτική πολιτική, οι δομές είναι απαράδεκτες όπως τονίζει και η ίδια η ΕΕ, δαπανούμε εκατομμύρια επί εκατομμυρίων που τα στερούμε από την υγεία, την παιδεία και την ανάπτυξη, όμως η προστασία της ανθρώπινης ζωής ήταν και είναι πάνω και πέρα από κάθε τι. Σε λίγα χρόνια η ΕΕ θα χρειαστεί εκατομμύρια μεταναστών για εργατικά χέρια λόγω της υπογεννητικότητας. Απαιτείται σαφής μεταναστευτική πολιτική, έλεγχος των ροών, διασφάλιση της νομιμότητας, αυστηρή επαναπροώθηση των παραβατικών ατόμων και μέριμνα για την ασφάλεια της καθημερινότητας ΟΛΩΝ των πολιτών, γηγενών και ξένων.

Stratos Charchalakis

Μια ιστορική φωτογραφία.Eστιατόριο Πιέρος 1976

Μια ιστορική φωτογραφία.

Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας (1972-1976) Gough Whitlam στο εστιατόριο "Πιέρρος" . Δίπλα του διακρίνεται ο μακαριστός Μητροπολίτης Κυθήρων Ιερόθεος Δαλαρής και ανάμεσά τους ο αείμνηστος πατέρας μου.
Αριστερά του Πρωθυπουργού ο Αντώνιος Φαρδούλης, ο οποίος μαζί με άλλους κυθήριους φιλοξένησαν τον Whitlam το καλοκαίρι του 1976.

ΠΗΓΗ 
Γιώργος Λουράντος

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: 1.463.000 € Για έργα αγροτικής οδοποιίας στη Λακωνία

  1. Με απόφαση Πέτρου Τατούλη εντάχθηκαν σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας της Λακωνίας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020
    Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και βάσει της διαθέσιμης Επιλέξιμης Δημόσιας Δαπάνης της Πρόσκλησης με κωδικό 4.3.4 / ΕΥΔΠ_92 (1η) της δράσης 4.3.4 «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» και του οριστικού Πίνακα κατάταξης των αξιολογημένων προτάσεων, τα έργα που εντάσσονται για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας είναι:
    1. «Αγροτική οδοποιία (ασφαλτόστρωση) Κάμπος Βορδόνιας – Ευρώτας 3km» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  364.488,20 € και δικαιούχο τον Δήμο Σπάρτης
    1. «Αγροτική οδοποιΐα Πελλάνας-Γεωργιτσίου 3km» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  259.633,25  και δικαιούχο τον Δήμο Σπάρτης
    1. «Αγροτική οδοποιΐα Μάνδρες – Ντεμίρια 3km» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 328.825,00  και δικαιούχο τον Δήμο Σπάρτης
    1. «Πρόσβαση σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις (Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση – Τσιμεντόστρωση Αγροτικού Δρόμου ΒΑΛΤΑΚΙ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ Τ.Κ Αγίου Νικολάου Δ.Ε Βοιών Δήμου Μονεμβασιάς)» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  510.000,00  και δικαιούχο τον Δήμο Μονεμβασιάς
    2. http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 10/9/2018





Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 10/9/2018
Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή και Συντήρηση Δημοτικής Οδοποιίας Νήσου Κυθήρων». Το έργο, προϋπολογισμού 2.475.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και είναι το μεγαλύτερο σε έκταση και προϋπολογισμό έργο οδοποιίας που εκτελείται στο νησί των Κυθήρων την τελευταία εικοσαετία.
Το έργο περιλαμβάνει τη διαπλάτυνση, εξομάλυνση, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση καθώς και την κατασκευή τεχνικών απορροής ομβρίων και προστατευτικών τοιχίων (σημειακά) στους εξής δρόμους:
- Δρόμος Αγίας Πελαγίας προς Αγία Αναστασία (Τοπική Κοινότητα Ποταμού) σε συνολικό μήκος 3.260 μέτρων (το αρχικό τμήμα του δρόμου μέχρι το σημείο +472 εκτελείται ήδη με πιστώσεις του ΠΔΕ).
- Δρόμος Διακοπουλιάνικα - Προγκί - Άγιος Ιωάννης Γερακαρίου (Τοπική Κοινότητα Καραβά) συνολικού μήκους 2.380 μέτρων.
- Δρόμος Καλαμαύρος - Μελιδόνι (Τοπική Κοινότητα Κυθήρων) σε συνολικό μήκος 2.580 μέτρων.
- Δρόμος προς παραλία Κακής Λαγκάδας (Τοπική Κοινότητα Ποταμού) σε συνολικό μήκος 800 μέτρων (έχει προηγηθεί ασφαλτόστρωση σχεδόν 500 μέτρων προς την Κακή Λαγκάδα με πόρους του Δήμου το 2016).
Την ωρίμανση και αδειοδότηση του φακέλου του έργου ανέλαβαν από κοινού ο Δήμος Κυθήρων με την Τεχνική του Υπηρεσία και τον Τεχνικό του Σύμβουλο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Νήσων.
Ο Δήμος Κυθήρων έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ωρίμανσης και αδειοδότησης για την ασφαλτόστρωση και βελτίωση των οδών και προς τις παραλίες «Χαλκός» και «Φούρνοι» με στόχο την ένταξη των έργων σε επόμενο διαθέσιμο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί ακόμα ένα μεγάλο έργο υποδομής για τον τόπο μας βαίνει σε διαδικασία δημοπράτησης. Η ασφαλτόστρωση τεσσάρων πολύ σημαντικών δρόμων που οδηγούν σε προβεβλημένες παραλίες, οικισμούς αλλά και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία του Δήμου μας με την Περιφέρεια, την ηγεσία της οποίας επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά για την υποστήριξη και συνεργασία. Παράλληλα, αποδεικνύεται ότι παρά το ελάχιστο προσωπικό, ο Δήμος μας μπορεί πλέον χάρη στον καταρτισμένο μηχανικό του Κώστα Στάθη, τα στελέχη της Τ.Υ. αλλά και τους Τεχνικούς μας Συμβούλους, να ωριμάζει και να αδειοδοτεί σημαντικές υποδομές με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει τη χρηματοδότηση έργων που η τοπική κοινωνία ανέμενε επί πολλά χρόνια ακούγοντας μόνο έωλες υποσχέσεις που ουδέποτε υλοποιήθηκαν. Η βελτίωση των δρόμων αυτών υπήρξε ανεκπλήρωτη υπόσχεση πολλών τοπικών παραγόντων εδώ και χρόνια. Η δική μας Δημοτική Αρχή, όμως, ολοκλήρωσε τις μελέτες, την αδειοδότηση και πλήρη ωρίμανση των έργων αυτών – όπως και πολλών άλλων – και σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να βρίσκεται στην τελική φάση για τη δημοπράτησή τους, έχοντας εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις. Με την ίδια μεθοδικότητα και τον ίδιο τρόπο δουλειάς θα συνεχίσουμε το έργο μας για να κάνουμε καθημερινά τον τόπο μας καλύτερο».

Τότε που εξηλεκτρίσαμε τα Κύθηρα 2.200 στύλους "φυτέψαμε" στο νησί 120 χιλιόμετρα δίκτυα απλώσαμε και εγκαταστήσαμε τους πρώτους 55 υποσταθμούς. Αυτά από 1966 έως 1975

Κυθηρα 1962 οταν προτοεμπαινε το ρευμα. Από ανάρτηση του Κωστας Ανδρονικος στην ομάδα : ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τότε που εξηλεκτρίσαμε τα Κύθηρα 2.200 στύλους "φυτέψαμε" στο νησί 120 χιλιόμετρα δίκτυα απλώσαμε και εγκαταστήσαμε τους πρώτους 55 υποσταθμούς. Αυτά από 1966 έως 1975 
με το Προσωπικό του Πρακτορείου Κυθήρων ( 6 τεχνίτες στη διανομή και από 10-20 ανειδίκευτους εκτάκτους Από κει και μετά τα έργα τα έδιναν σε εργολάβους, για να φτάσουμε σήμερα να έχει ξεπουληθεί η μισή ΔΕΗ,να έχουν επιτρέψει να παράγουν διάφορες Εταιρείες ρεύμα και να έχουν στερήσει την επιχείρηση το μοναδικό όπλο που είχε για να εισπράττει την αξία του αγαθού που παράγει τη "διακοπή λόγω χρέους". Αποτέλεσμα;;; εκατομμύρια εuro οφειλόμενα για αγαθό που έχει μεγάλο κόστος για να παραχθεί.

Manolis Daponte 

ΒΑΤΙΚΑ.ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΜΠΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΜΠΟΥ

Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στο χώρο του σχολείου στις 8.45´ π.μ. 
Το σχολικό λεωφορείο θα κινηθεί κανονικά το πρωί , με ώρα αποχώρησης στις 10.30´ π.μ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΟΥΛΗΣ

ΛΑΚΩΝΙΑ.Πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή κοντά στο Γύθειο

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε αγροτοδασική περιοχή στη θέση Βούτρουβη, κοντά στο Γύθειο.
Στο σημείο έσπευσαν αμέσως πυροσβεστικά οχήματα από την Π.Υ. Γυθείου και άμεσα τέθηκε η πυρκαγιά υπό έλεγχο.
http://www.githio-click.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΜΑΤΑ 2018

Στις Σπέτσες παραβρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, όπου και συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αρμάτας 2018, οι οποίες πραγματοποιηθήκαν με μεγάλη επιτυχία και την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων παραβρέθηκε στις δοξολογίες που τελέστησαν στην Παναγία την Αρμάτα το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου και στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ. Κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ηρωικού μπουρλιοτιέρη Κοσμά Μπαρμπάτση καθώς και στους Σπετσιώτες Ναυμάχους.
Ο κ. Χατζηπέρος συνεχάρη τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Λυράκη, τους Αντιδημάρχους κ. Παρασκευή Στόφυλα και κ. Παναγιώτη Πάνου και τους συντελεστές για την μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων. Δήλωσε δε ότι οι Αγωνιστές σαν τον Κοσμά Μπαρμπάτση αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Ο Κοσμάς Μπαρμπάτσης με την απαράμιλλη τόλμη και πρωτοβουλία του κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα της Ναυμαχίας στο Στενό των Σπετσών και να τρέψει σε φυγή και άτακτη υποχώρηση τον Τουρκοαιγυπτιακό στόλο. Η νίκη αυτή είχε μεγάλη και αποφασιστική σημασία για την έκβαση του Αγώνα, γιατί απέτρεψε τον στόλο των Τούρκων και των συμμάχων τους να ανεφοδιάσουν το πολιορκημένο Ναύπλιο, αποδυναμώνοντας τους έτσι και στις χερσαίες μάχες.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με αποκορύφωμα την αναπαράσταση της πυρπόλησης ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας με την ταυτόχρονη εξιστόρηση των ιστορικών γεγονότων, εκείνης της Ιστορικής ημέρας της 8ης Σεπτεμβρίου 1822, μέσα σε μία πανδαισία πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών.



Στο επίκεντρο έργα υποδομής στον Δήμο Κυθήρων

Ένα εκτεταμένο έργο οδοποιίας στα Κύθηρα, που επιλύει σημαντικά προβλήματα οδικής πρόσβασης σε οικισμούς και αγροτικές περιοχές, καθώς και σε πολυσύχναστες παραλίες, προωθούν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Κυθήρων που προχωρούν στην ωρίμανση μεγάλων έργων υποδομής και ανάπτυξης για το νησί.
Παράλληλα, σε τροχιά δημοπράτησης εισέρχεται από τον Δήμο Κυθήρων ο Πανελλήνιος Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός για την ανέγερση του Μνημείου στα Αντικύθηρα, προς τιμήν των Συμιακών Σφουγγαράδων που το 1901 ανακάλυψαν και ανέλκυσαν το παγκοσμίως γνωστό «Ναυάγιο των Αντικυθήρων».
Σημαντικό έργο οδοποιίας στα Κύθηρα
Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης υπέγραψαν την Προγραμμα
20180910 diakopoulianika gerakari
τική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή και Συντήρηση Δημοτικής Οδοποιίας Νήσου Κυθήρων». Το έργο, προϋπολογισμού 2.475.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο οδοποιίας στα Κύθηρα, το οποίο περιλαμβάνει τη διαπλάτυνση, εξομάλυνση, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση καθώς και την κατασκευή τεχνικών απορροής ομβρίων και προστατευτικών τοιχίων (σημειακά) στους εξής δρόμους:
-          Δρόμος Αγίας Πελαγίας προς Αγία Αναστασία (Τοπική Κοινότητα Ποταμού) σε συνολικό μήκος 3.260 μέτρων.
-          Δρόμος Διακοπουλιάνικα - Προγκί - Άγιος Ιωάννης Γερακαρίου (Τοπική Κοινότητα Καραβά) συνολικού μήκους 2.380 μέτρων.
-          Δρόμος Καλαμαύρος - Μελιδόνι (Τοπική Κοινότητα Κυθήρων) σε συνολικό μήκος 2.580 μέτρων.  
-          Δρόμος προς παραλία Κακής Λαγκάδας (Τοπική Κοινότητα Ποταμού) σε συνολικό μήκος 800 μέτρων.
Την ωρίμανση και αδειοδότηση του φακέλου του έργου ανέλαβαν από κοινού ο Δήμος Κυθήρων και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Νήσων.
Μνημείο για τους Συμιακούς Σφουγγαράδες στα Αντικύθηρα
20180910 kakilagkada agpelagiaΣτο ίδιο πλαίσιο, μετά και από την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης από την Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο, προχωρά η ανέγερση του Μνημείου των Σφουγγαράδων στα Αντικύθηρα, με τη διενέργεια του Πανελλήνιου Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού (προϋπολογισμού 74.400 ευρώ με ΦΠΑ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια).
Η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Κυθήρων τιμούν τους Σφουγγαράδες από τη Σύμη για την ανεκτίμητη συνεισφορά τους στην ανεύρεση, ανέλκυση και προώθηση των αρχαιολογικών ευρημάτων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο κοσμούν μέχρι και σήμερα.20180910 melidoni

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/09/2018 Η Γ. Γεννιά για Αρμάτα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10/09/2018
Η Γ. Γεννιά για Αρμάτα:
«Και φέτος οι Σπετσιώτες μάς έδωσαν μαθήματα ένδοξης ιστορίας, αυτοθυσίας, αλληλεγγύης και αγώνων για την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία του τόπου μας».
«Oι Σπετσιώτες ξεπέρασαν και φέτος τον εαυτό τους, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί, για την επέτειο της συμπλήρωσης 156 χρόνων από την ιστορική ναυμαχία των Σπετσών, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της πατρίδας μας προς την ελευθερία», δήλωσε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά.

Η κ. Γεννιά, που συμμετείχε στις εκδηλώσεις, οι οποίες άρχισαν την 1η Σεπτεμβρίου 2018 και ολοκληρώθηκαν στις 9 του μήνα, με τη φαντασμαγορική αναπαράσταση της πυρπόλησης ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας, στις 8 Σεπτεμβρίου 1822, έδωσε τα θερμά της συγχαρητήρια σε διοργανωτές και συμμετέχοντες και τόνισε: «Οι κάτοικοι των Σπετσών για ακόμα μία φορά μάς έδωσαν μαθήματα ένδοξης ιστορίας, αυτοθυσίας, αλληλεγγύης και αγώνων για την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία του τόπου μας». «Σε αυτή τη μεγάλη τοπική γιορτή, ζήσαμε απαράμιλλες ιστορικές στιγμές, ζήσαμε τη συνοχή των Σπετσιωτών, που με τους αγώνες τους και τη βοήθεια της Παναγίας της Αρμάτας, χάρισαν στον τόπο μας σελίδες δόξας λαμπρές», κατέληξε η κ. Γεννιά.
Μεταξύ άλλων, η βουλευτής, το απόγευμα της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου 2018 και το πρωί της επόμενης ημέρας, παρακολούθησε, αντίστοιχα, τον Μεγάλο Αρχιερατικό Εσπερινό και τη δοξολογία, που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Αρμάτας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Τροιζηνίας και Ερμιονίδος, κ.κ. Εφραίμ. Η κ. Γεννιά, είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους τοπικούς φορείς, με επαγγελματίες και συλλόγους που στήριξαν τη διοργάνωση, όπως και με κατοίκους του νησιού.

Είχαν παγιδεύσει με εκρηκτικό μηχανισμό χασισοφυτεία στον Ταΰγετο! (ΦΩΤΟ)

Χασισοφυτεία με 20 δενδρύλλια εντόπισε το βράδυ της Παρασκευής 7/9 το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε αγροτοδασική περιοχή στην Κουμουστά Ξηροκαμπίου Δ. Σπάρτης. Η φυτεία τέθηκε υπό παρακολούθηση από τους αστυνομικούς και το βράδυ του Σαββάτου (8/9) συνελήφθη επ’αυτοφώρω ένας 38χρονος που προσήλθε στον χώρο για να την φροντίσει.
Πάντως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η πρόσβαση προς τη χασισοφυτεία ήταν παγιδευμένη με αυτοσχέδιο πυροδοτικό μηχανισμό, ώστε σε περίπτωση που κάποιος πλησίαζε στο μονοπάτι της φυτείας, αποτελούσε ο ίδιος στόχο για το παγιδευμένο με σκοινί όπλο που εκπυρσοκροτούσε!
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
«Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (8.9.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, ένας (1) 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Ειδικότερα, προχθές (7.9.2018) το βράδυ, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -20- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,4 έως 2,1 μέτρα περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Χθες (8.9.2018) το απόγευμα, στο χώρο της φυτείας προσήλθε ο 38χρονος,  προκειμένου να την φροντίσει και συνελήφθη, ενώ τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Όπως προέκυψε, ο 38χρονος είχε παγιδεύσει το μονοπάτι που οδηγούσε στο χώρο της φυτείας, τοποθετώντας αυτοσχέδιο πυροδοτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν από πυροσωλήνα (κάννη) που έφερε φυσίγγιο και επικρουστήρα και πυροδοτούνταν με την ακούσια παράσυρση σχοινιού, που ήταν κατάλληλα προσδεδεμένο σε σταθερά σημεία (δέντρα).
Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) περίστροφο, πλήρες φυσιγγίων, ένα (1) στιλέτο, ένας (1) σουγιάς και δύο (2) φυσίγγια, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, βρέθηκαν συνολικά και επίσης κατασχέθηκαν, 
- ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -25,2- γραμμαρίων,
- τσιγαριλίκι κάνναβης,
-2 μαχαίρια,
- 2 αεροβόλα πιστόλια,
- 5 φυσίγγια,
- αυτοσχέδιο μονόκαννο πυροβόλο όπλο και
- κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης».
OPLA SPARTH
Σύμφωνα με πληροφορίες του "Λακωνικού Τύπου" ο 38χρονος δράστης ήταν κάτοικος Ξηροκαμπίου, ενώ οπλοφορούσε και στην κατοχή του βρέθηκε και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο της Αστυνομίας!
Πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας Σπάρτης και ιδιαίτερα του Τμήματος Ασφαλείας, που με επικεφαλής τον Ζαχ. Αγρανιώτη κατορθώνει να αποκαλύψει μια ακόμα σοβαρή υπόθεση. Με κίνδυνο της ζωής τους στην προκειμένη περίπτωση, οι αστυνομικοί επιτέλεσαν το καθήκον τους.
Φωτο: ΕΛΑΣ
ΠΗΓΗ http://www.lakonikos.gr

ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ - ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΘ

ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ - ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΘ
Η δημιουργία του Επιστημονικού Πάρκου Έρευνας για την Κλιματική Αλλαγή στα Αντικύθηρα παίρνει "σάρκα και οστά"! Τα Αντικύθηρα θα αποτελούν πλέον σημείο αναφοράς τόσο για το Ναυάγιο και τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων όσο και για την κλιματική αλλαγή. Η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου και ο Αντιπεριφερειάρχης κος Παναγιώτης Χατζηπέρος "αγκάλιασαν" την πρόταση του ΕΑΑ από την 1η στιγμή.
Κεντρική ομιλία του Προέδρου του Αστεροσκοπείου Αθηνών για την ΠΑΓΓΑΙΑ. Το παρατηρητήριο των Αντικυθήρων θα αποτελέσει την κεντρική εθνική υποδομή που θα υποστηρίξει την έρευνα για την κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο της σχετικής εμβληματικής πρωτοβουλίας που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός κ. Φωτάκης.

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 10/9/2018

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 10/9/2018
Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου 2018 υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου και με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν, κυρίως, η αποδοχή μελετών έργων τα οποία θα δημοπρατηθούν εντός του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο της υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου μας. Το Δ.Σ. αποδέχθηκε τις μελέτες για:
Το έργο «Ανάπλαση Belvedere» με συνολικό προϋπολογισμό 120.000€. Η αρχική μελέτη είχε εκπονηθεί το 2010. Η επικαιροποιημένη μελέτη περιλαμβάνει και την υπογειοποίηση των δικτύων ΔΕΗ και ΟΤΕ στην περιοχή του Belvedere της Χώρας, ώστε η παρέμβαση να είναι ολοκληρωμένη καθώς αφορά σε ένα από τα πλέον προβεβλημένα και τουριστικά σημεία των Κυθήρων το οποίο θα αναβαθμιστεί πλήρως, ικανοποιώντας τα πολυετή αιτήματα των περιοίκων και των τοπικών φορέων. Η μελέτη έχει όλες τις νόμιμες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις και το έργο θα δημοπρατηθεί με ανοικτό διαγωνισμό.

Το έργο «Συντήρηση – Αναβάθμιση Συνεδριακού Κέντρου Φρατσίων» με προϋπολογισμό 30.000€. Με το έργο αυτό θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο παλαιό Δ.Σ. των Φρατσίων, το οποίο έχει μετατραπεί σε δημοτικό συνεδριακό κέντρο, με έμφαση στους αύλειους χώρους και τους χώρους υγιεινής. Σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας των Φρατσίων, αλλά και το υπό δημιουργία Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείου του Δήμου που θα στεγαστούν στο Κοινοτικό Γραφείο, τα Φράτσια αποκτούν μια σειρά αξιόλογων υποδομών που δεν είχαν μέχρι σήμερα.
Το έργο «Αποκατάσταση Λιθοδομών – Συντήρηση και Επέκταση Λιθόστρωτων Δ.Ε. Αντικυθήρων» με προϋπολογισμό 20.000€ που αφορά σε απαραίτητες επισκευαστικές εργασίες στα λιθόστρωτα και τις λιθοδομές στον οικισμό Ποταμού Αντικυθήρων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, επιπλέον, την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα CLLD/LEADER για το έργο «Μετατροπή Σχολείου Αγγλοκρατίας Ποταμού (Αστικόν) σε Κέντρο Πολιτισμού, Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Κυθήρων». Πρόκειται για την ανακαίνιση και επανάχρηση του εμβληματικού ιστορικού Αστικού Σχολείου του Ποταμού, που πλέον μπαίνει σε φάση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα LEADER. Η πρόταση περιλαμβάνει, εκτός από τις κύριες οικοδομικές εργασίες ανακαίνισης – αναστήλωσης, τη διαμόρφωση των αυλείων χώρων αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Τέλος, το Δ.Σ. ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.