Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

O ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΜΟ ΣΕ 2 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ

23 και 24 Σεπτεμβρίου ο ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ στην Πλατεία Άμμο στο Οδύσσεια Restaurant - Wine Bar / Κύθηρα, Πλατειά Άμμος.
Σας περιμένουμε όλες και όλους για 2 μοναδικά ΜΟΥΣΙΚΑ ΒΡΑΔΙΑ με τον ξακουστό λυράρη ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ ένα από τούς κορυφαίους καλλιτέχνες της Κρητικής Μουσικής,με ιδιαίτερη χροιά στη φωνή και προσωπικό ύφος στο παίξιμο της λύρας και των άλλων παραδοσιακών οργάνων.

Πολλά κρύα πιάτα και ποτά 
Τηλ 27360-33411

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Δήμου Κυθήρων για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Παρασκευή 14/09, ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Χριστού Χώρας, θα τελεσθεί Πανηγυρική Δοξολογία για την 74η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Κυθήρων από τις Δυνάμεις της Κατοχής, που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 1944.
Παρακαλούνται και προσκαλούνται να παραστούν στην Δοξολογία οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, όλων των Αρχών, Φορέων και Οργανώσεων του νησιού, οι αιρετοί καθώς και οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των εκπαιδευτικών μονάδων των Κυθήρων.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Α/Α

Ο Αντιδήμαρχος
Γεώργιος Κ. Κομηνός

Μικρής έκτασης πυρκαγιά πιθανότατα από πτώση κεραυνού στο βουνό της Αγίας Μόνης στα Κύθηρα.



ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Μικρής έκτασης πυρκαγιά πιθανότατα από πτώση κεραυνού στο βουνό της Αγίας Μόνης στα Κύθηρα.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των ανδρών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων κατά της απογευματινές ώρες της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου,όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά κατά πάσα πιθανότητα από πτώση κεραυνού στο βουνό της Αγίας Μόνης.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 2 οχήματα με 5 άνδρες και με επικεφαλής τον Προιστάμενο του Κλιμακίου Επιπυραγό κ.Κωνσταντίνου Λάζαρο ενώ προληπτικά έγιναν και ρίψης νερού από 2 αεροσκάφη τύπου ¨ΠΕΤΖΕΤΕΛ¨.
Η φωτιά έκαψε περίπου 3 τετραγωνικά χαμηλής δασικής βλάστησης.
Να σημειώσουμε ότι κατά την χθεσινή νύχτα έπληξαν το Νησί μας έντονα καιρικά φαινόμενα με εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για αρκετές ώρες.
Στα Κύθηρα σήμερα πνέουν ισχυροί άνεμοι και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σύμφωνα με τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας βρίσκετε στο στάδιο (3) ΥΨΗΛΗ.
adelin 107,3 fm ΚΥΘΗΡΑ

Θερινό Σχολείο Κυθήρων 2018 - Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 12 Σεπτέμβρη 2018


Αγαπητές Φίλες,
Αγαπητοί Φίλοι,
Με το παρόν θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε  το 14ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων: «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Καταστροφές Φύση, Άνθρωπος: Από τη διαχείριση στην πρόληψη» που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης με την Υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Γραφείο Ενημέρωσης στην Ελλάδα, της Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης, του Δήμου Κυθήρων και Αντικυθήρων, της Έδρας Jean Monnet "EU Solidarity in Civil Protection and Humanitarian Action" και με τη Συνδιοργάνωση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.
Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πελαγία, στα Κύθηρα από τις 9 έως τις 14 Οκτωβρίου 2018 με στόχο την κατάρτιση νέων επιστημόνων στο αντικείμενο της διεθνούς και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής προστασίας, με έμφαση τη διαχείριση και πρόληψη των καταστροφών που προκαλούνται τόσο από φυσικά φαινόμενα όσο και από την ανθρώπινη παρέμβαση.
Απευθύνεται σε κατόχους διδακτορικού ή μεταπτυχιακού διπλώματος, υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές, απόφοιτους και τελειόφοιτους ελληνικών και αλλοδαπών ιδρυμάτων, αλλά και σε εργαζόμενους/εθελοντές σε φορείς πολιτικής προστασίας και αρμόδιες υπηρεσίες.
Σας ενημερώνουμε ότι δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2018.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ΕΚεΠΕΚ: http://ekepek.gr/index.php/el/news/8-news/337-kithira-2018 , το Facebook Event ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: ekepek@panteion.gr
Τη λίστα των επιβεβαιωμένων ομιλητών μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: https://www.facebook.com/events/215647975734390/permalink/235857170380137/
Επισυνάπτονται η αφίσα του θερινού σχολείου, το σχέδιο προγράμματος, η προκήρυξη, καθώς και η αίτηση συμμετοχής.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του Θερινού Σχολείου Κυθήρων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη, 12 Σεπτεμβρίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Χθες, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, συγκροτήθηκε σε σώμα το Περιφερειακό Γραφείο (Περιφερειακή Επιτροπή) Πελοποννήσου του Κινήματος Αλλαγής.  Η σύνθεση του έχει ως εξής:
Συντονίστρια:   Καπογιάννη Κωνσταντίνα (Γραμματέας ΝΕ Αρκαδίας)
Αναπληρωτής Συντονιστής:   Κουτσογιάννης Λεωνίδας (Γραμματέας ΝΕ Αργολίδας)
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
Περιφερειακού Πολιτικού Εργαστηρίου:   Κουτσογιάννης Λεωνίδας (Γραμματέας ΝΕ Αργολίδας) Αναπληρώτρια:   Σαραντοπούλου Διαμάντω (Αν. Γραμματέας ΝΕ Αρκαδίας)
Κεντρικού Πολιτικού Προγράμματος 
στην Περιφέρεια:   Ανδριανόπουλος Δημήτρης (Γραμματέας ΝΕ Μεσσηνίας) Αναπληρωτής:   Τσώνης Αντώνης (Αν. Γραμματέας ΝΕ Μεσσηνίας)
Επικοινωνίας:   Αγγελόπουλος Δημήτρης (Γραμματέας ΝΕ Κορινθίας) Αναπληρωτής:   Σαϊσανάς Άρης (Αν. Γραμματέας ΝΕ Κορινθίας)
Περιφερειακού και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού:  Κουφός Νίκος (Γραμματέας ΝΕ Λακωνίας)       Αναπληρωτής:   Πουλικάκος Βασίλης (Αν. Γραμματέας ΝΕ Λακωνίας)       
Η επιτροπή συγκροτήθηκε με την παρουσία του υπεύθυνου Πελοποννήσου και μέλους της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής Αποστολόπουλου Τάσου και του μέλους της ΚΠΕ Ρέκκα Χάρη.
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια αμφίδρομη και ειλικρινή επικοινωνία μεταξύ Κινήματος, Φορέων και πολιτών σε επίπεδο περιφέρειας. Δέσμευση όλων η συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια διαμόρφωσης πολιτικών προτάσεων για την ανεύρεση δίκαιων λύσεων στο σημερινό πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο.  Απέναντι στις επικοινωνιακές τακτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα εμείς θα απαντήσουμε με το σχέδιο «Ελλάδα». Γιατί τα προβλήματα δεν λύνονται με λαϊκισμό και μικροπολιτικά παιχνίδια. Τα προβλήματα λύνονται με πολιτικές που συμπληρώνουν ένα γενικότερο σχέδιο και οδηγούν σε ένα υλοποιήσιμο όραμα.


###

Από τις 4 το πρωί ο Δήμος μας κινητοποιήθηκε για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος ηλεκτροδότησης στο νησί.

Από τις 4 το πρωί ο Δήμος μας κινητοποιήθηκε για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος ηλεκτροδότησης στο νησί. Επικοινώνησα αμέσως με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Ταφύλη, με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Χατζηπέρο και με το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) προκειμένου να τεθούν όλες οι υπηρεσίες σε επιφυλακή για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επαναφορά του ρεύματος. Ευχαριστώ θερμά όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθώς και το προσωπικό της ΔΕΗ που από τη νύχτα ήταν υπ΄ ατμόν.
Stratos Charchalakis