Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΟΔΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ. Συλλυπητήρια στη σύζυγο και στα παιδιά του ιστορικού στελέχους της παράταξης Κυριάκου Γριβέα


Η Νομαρχιακή Οργάνωση Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγο και στα παιδιά του ιστορικού στελέχους της παράταξης Κυριάκου Γριβέα που έφυγε από τη ζωή έπειτα από τροχαίο δυστύχημα το μεσημέρι του Σαββάτου.
Ο Κυριάκος Γριβέας γεννήθηκε το 1944 στο Οίτυλο Λακωνίας και αποφοίτησε από τη σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.
Είχε διατελέσει διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου του Τζαννή Τζαννετάκη και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.
ΝΟ.Δ.Ε. Λακωνίας
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/

ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/09


Απάντηση Δαβάκη στο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας


Απάντηση Δαβάκη στο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας
«Πριν μας κατηγορήσουν ότι λέμε ψέματα για το Υπερταμείο, ας κοιτάξουν αυτά που οι υπουργοί της κυβέρνησής τους υπέγραψαν και λένε…»
ΔΗΛΩΣΗ

Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας για τη μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, σχετικά με τη μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο, επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα είχα αναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μου σχετικά με την προχειρότητα και την έλλειψη σοβαρότητας με την οποία το κυβερνών κόμμα και τα στελέχη του αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται ένα τόσο σοβαρό θέμα όσο ο πολιτιστικός πλούτος της Χώρας.
Επικαλούμενοι την έννοια της διασποράς «ψευδών ειδήσεων – fake news», μία πολιτική τακτική την οποία οι ίδιοι ανέδειξαν, αγκάλιασαν και χρησιμοποίησαν, τόσο στα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση όσο και κατά τα σχεδόν τέσσερα χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία, κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι ψεύδεται όταν τους κατηγορεί ότι στη λίστα των ακινήτων προς μεταβίβαση στο Υπερταμείο περιέχονται αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, τους ενημερώνω ότι, όσον αφορά το Νομό μας, στη λίστα των ακινήτων προς μεταβίβαση στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) συμπεριλαμβάνονται τα ακόλουθα ακίνητα:
Α/Α ΚΑΕΚ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
8527 301340501017 ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
8528 301340501023 ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
8529 301340603003 ΧΥΜΟΦΙΞ – ΧΩΡΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
8530 301340701007 ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΝΑΝΤΙ ΧΥΜΟΦΙΞ
8532 301341005001 ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΦΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ
8533 301341128029 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ
8534 301341246004 ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟ ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑΣ
8535 301341405021 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΠΑΡΤΗΣ
8536 301341406003 ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ
8537 301341406005 ΠΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ
8539 301341513035 ΧΩΡΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
8540 301341513362 ΤΜΗΜΑ ΞΕΝΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ
Κλείνοντας, τους παραπέμπω στις σχετικές δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κ. Ζορμπά, η οποία στις 21/9/2018 σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ερωτώμενη για το θέμα ανέφερε ότι κακώς δεν υπήρξε αφαίρεση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων από τον κατάλογο των ακινήτων, προτού προχωρήσουν οι σχετικές εξουσιοδοτήσεις προς τον υπουργό Οικονομικών, όπως άλλωστε θα ανέμενε κανείς να πράξει μία κυβέρνηση που στοιχειωδώς αντιλαμβάνεται το αυτονόητο, την εξαίρεση δηλαδή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από οποιοδήποτε καθεστώς συναλλαγής.
Δεν είναι κακό καμιά φορά να ζητούμε και ένα συγγνώμη…

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ!

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ!
Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν από σήμερα στην περιοχή μας, εφιστούμε την προσοχή όλων σε ζητήματα πρόληψης κινδύνου πυρκαγιάς.

ΔΕΝ πραγματοποιούμε καμία εργασία που μπορεί να μεταδώσει φλόγα ή σπινθήρα όπως ηλεκτροκόλληση, οξυγονοκόλληση, κοπή με ηλεκτρικά κοπίδια και συναφή εργαλεία.
ΔΕΝ ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές, ούτε καν στην αυλή του σπιτιού μας.
ΔΕΝ πραγματοποιούμε επικίνδυνες αγροτικές εργασίες όπως κάπνισμα μελισσών.
ΔΕΝ πετάμε το τσιγάρο μας στο δρόμο ή έξω από το ΙΧ.
Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και μόλις αντιληφθούμε καπνό ή φωτιά ενημερώνουμε ΑΜΕΣΩΣ την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199.
Τα ιδιωτικά βυτία νερού πρέπει να είναι γεμάτα και όλα τα ιδιωτικά μηχανήματα έργου με τους οδηγούς τους σε άμεση ετοιμότητα.
Οι αναλυτικές οδηγίες πυροπροστασίας είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου μας: http://kythira.gr/downloads/pyroprostasia.pdf
Οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων παρακαλούνται να έχουν διαρκή επαφή και επικοινωνία με τις τοπικές ομάδες πυρασφάλειας, τους ιδιοκτήτες βυτίων και μηχανημάτων έργου και να πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες στους χώρους ευθύνης τους, τουλάχιστον για τις ημέρες των ισχυρών ανέμων.

ΔΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΙΟΝΙΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Λόγω των Θυελλωδών ανέμων τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ και ΙΟΝΙΣ θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι νεωτέρας...
Το δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ θα εκτελεστεί σύμφωνα με την Έκτακτη ανακοίνωση της Εταιρείας.
ΠΗΓΗ ΧΡΟΝΗΣ ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ 

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ(ΦΩΤΟ)



Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα στα Κύθηρα σήμερα 24 Σεπτεμβρίου ημερομηνία ευρέσεως της θαυματουργής εικόνας.

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα όπως αρμόζει,και με την συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών από τα Κύθηρα την Κρήτη την Λακωνίας,κάθε γωνιά της Ελλάδος και του κόσμου,τιμήθηκε η Προστάτιδα των Κυθήρων Παναγία Μυρτιδιώτισσα.
Το απόγευμα της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου τελέστηκε η ακολουθία του μικρού εσπερινού στο καθολικόν της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας,και εν συνεχεία η ακολουθία του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και συγχοροστατούντων των παρισταμένων Ιεραρχών.
Το βράδυ της Κυριακής τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία στο καθολικόν της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας μέχρι 2ας Πρωινής.
Το πρωί της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου τελέστηκε η ακολουθία του όρθρου και στην συνέχεια η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας,Σπετσών και Αίγίνης κ.Εφραίμ.
Ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευσις της θαυματουργού εικόνος της Μυρτιδιωτίσσης πέριξ της Ιεράς Μονής προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ.
Της λατρευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικοί μας Άρχοντες  o Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης με τους Αντιδημάρχους,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Βέζος,ο Βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων της Ν.Δ. κ. Κώστας Κατσαφάδος η πολιτεύτρια της Ν.Δ. κ. Ζωή Ρούσσου ο κ. Σπύρος Σπυρίδων μέλος της επιτροπής περιφερειών,ειδικός σύμβουλος για το προσφυγικό και την μετανάστευση,οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.
Άγημα του Λιμενικού Σώματος και Μουσική μπάντα από το Ναύσταθμο Κρήτης  του Π.Ν,καθώς και η Φιλαρμονική του Ποταμού απέδωσαν της προβλεπόμενες τιμές.
Τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας λάμπρυνε η άφιξη στο Καψάλι του Περιπολικού Ανοικτής Θαλάσσης(ΠΑΘ)060 ΦΟΥΡΝΟΙ του Λιμενικού  Σώματος που ήταν επισκέψιμο  για το κοινό.
Τις Ιερές Ακολουθίες μετέδωσαν ραδιοφωνικά και μέσο διαδικτύου οι τοπικοί  Ρ/Σ
ΑDELIN 107,3 FM και ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6 καθώς και ο  Bαλέριος Καλοκαιρινός από το  FHOTO CERIGO  δημοσιεύοντας Φωτογραφικό υλικό και VIDEO.
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ


Ένα από τα πολύ γνωστά θεομητορικά προσκυνήματα είναι και της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο νησί των Κυθήρων, νότια της Πελοποννήσου. Απέχει από τη χώρα 12 χλμ. και χρονολογείται το ΙΔ΄ αι.
Σε έναν ερημότοπο του νησιού, που ήταν σχεδόν δασωμένος από μυρτιές κι εκεί έβοσκαν ζώα, πήγαινε συνήθως ένας ευλαβής βοσκός. Μια φορά που κοιμόταν εκεί στις 24 Σεπτεμβρίου άκουσε στον ύπνο του μια αόρατη φωνή να του λέει: «Αν με ζητήσης εδώ κοντά ευρίσκεις την Εικόνα μου, και είναι καιρός όπου ευρίσκομαι εδώ δια να δώσω βοήθειαν εις τούτον τον τόπον». Συγκινημένος ψάχνοντας λίγο βλέπει εντός μυρτιάς εικόνα της Αειπαρθένου Μαρίας. Προσκύνησε, ευτρέπισε τον τόπο και με όποια μέσα διέθετε έκτισε απέριττο ναό, τοποθέτησε την Εικόνα και την ονόμασε Μυρτιδιώτισσα. Έκτισε κελλί και κατοίκησε και ο χωρικός σ’ αυτό το χώρο. Η φήμη της εικόνας διαδόθηκε και συνέβησαν και θαύματα. Στη συνέχεια ένας ευλαβής μοναχός, ο Λεόντιος, αφιερώθηκε στο χώρο. Μεγένθυνε κατά πολύ το Ναό, έκτισε κελιά και δημιουργήθηκε ιερά Μονή. Η Εικόνα περιβάλλεται με χρυσή επένδυση (1837), με ποικίλες παραστάσεις και κείμενα από την Αγία Γραφή και την Υμνολογία.
Εκείνο όμως που κατέστησε την Παναγία Μυρτιδιώτισσα των Κυθήρων πανελλήνιο προσκύνημα και όχι μόνο ήταν η θεραπεία ενός παραλύτου. Ο χωρικός Θεόδωρος Κουμπιανός είχε μεγάλη ευλάβεια προς τη Θεοτόκο και γι’ αυτό είχε τη συνήθεια κάθε χρόνο στις 24 Σεπτεμβρίου, ημέρα της ευρέσεως της Εικόνας και συγχρόνως 40 μέρες μετά την κοίμηση της Θεοτόκου, να πηγαίνει με συγγενείς και φίλους στην ιερά Μονή και να πανηγυρίζει το γεγονός της ευρέσεως. Αυτός φαίνεται ότι πρωτοστάτησε στη θέσπιση της πανηγύρεως. Μετά από κάποια χρόνια όμως αρρώστησε και έμεινε παράλυτος στο κρεββάτι. Παρότρυνε όμως τους δικούς του να πηγαίνουν στην εορτή. Κάποτε τους παρακάλεσε να τον μεταφέρουν με το κρεββάτι στο Ναό της Μυρτιδιώτισσας για να εορτάσει κι αυτός. Παρά τις δυσκολίες το κατόρθωσαν και ζητώντας χάρη και έλεος από την Παναγία κάποια στιγμή είπε: «Μη μου παραβλέψης τους στεναγμούς και το βάρος της μακράς μου ασθενείας».
Ενώ γινόταν αγρυπνία και συμμετείχε κλήρος και λαός, συνέβη ένα παράδοξο γεγονός. Κάποιος βγήκε για λίγο έξω από το ναό και επιστρέφοντας φώναξε ανήσυχος ότι άκουσε θόρυβο από το μέρος της θάλασσας. Πράγματι συχνά συνέβη να έρχονται πειρατές. Βγήκαν και άλλοι έξω και διαπίστωσαν το γεγονός. Έτσι έφυγαν όλοι για να σωθούν και άφησαν μόνο του μέσα στην εκκλησία το Θεόδωρο, που καλά καλά δεν κατάλαβε τι συνέβη. Όταν το συνειδητοποίησε, δεήθηκε στη Θεοτόκο απελπισμένος από ανθρώπινη βοήθεια να μην πέσει στα χέρια των βαρβάρων. Τότε του φάνηκε σαν κάποιος να του είπε: Σήκω και συ και φύγε. Και τότε σηκώθηκε σαν να μην ήταν ποτέ παράλυτος και άρχισε να τρέχει. Αφού κατάλαβε ότι ήταν υγιής χάρη στη Θεοτόκο, άρχισε να φωνάζει το εκκλησίασμα να επιστρέψει, γιατί δεν έρχονται πειρατές και ότι αυτός θεραπεύτηκε. Ύστερα από πολλές φωνές άρχισαν σιγά-σιγά όλοι να επιστρέφουν και έμειναν έκθαμβοι μπροστά σ’ αυτό που έβλεπαν.
Πολύ αργότερα κτίσθηκε μεγαλοπρεπής Ναός, εντυπωσιακός, ρυθμού βασιλικής, με υψηλό κωδωνοστάσιο.

(Διασκευή από το βιβλίο Σαράντα Εικόνες της Παναγίας του αρχιμ. Νεκτ. Ζιόμπολα)


Δροσοσταλίδα
ΠΗΓΗantexoume.wordpress.com 












ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (4)



ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Σας ενημερώνουμε πως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το Πορφυρούσα αύριο
Τρίτη 25/09/2018 θα εκτελέσει τα δρομολόγια του ως εξής:

Νεάπολη – Κύθηρα08:00 – 09:15
Κύθηρα – Νεάπολη: 10:00 – 11:15

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.



https://www.youtube.com/watch?v=XEbP2QYNgfA
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ