Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ ΤΩΡΑ.Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη μεταξύ των χωριών Κάβαλου και Χειμάρας

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα μεταξύ των χωριών Καβάλου και Χειμάρας του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή βοήθησαν την πυρκαγιά να πάρει πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.
ΠΗΓΗ http://www.githio-click.gr

4 πυροσβεστικά οχήματα και ομάδα 10 ανδρών της ΕΜΑΚ μετά απο αίτημα του Δημάρχου Κυθήρων

ΔΡΟΥΜΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ
Μετά από αίτημά μας και ύστερα από προσωπική μου επικοινωνία με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Ματθαιόπουλο, αποστέλλονται στο νησί μας εκτάκτως 4 πυροσβεστικά οχήματα και ομάδα 10 ανδρών της ΕΜΑΚ προκειμένου να συνδράμουν τις τοπικές δυνάμεις σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών ή άλλων επικίνδυνων φαινομένων. Επίσης θα ενισχυθεί το τοπικό κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ. Οι ανωτέρω θα έρθουν εφόσον αύριο το απόγευμα εκτελεστεί δρομολόγιο από Νεάπολη. Σε περίπτωση που δεν εκτελεστεί το δρομολόγιο θα υπάρξει μεταφορά ανδρών της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο. Άπαντες θα φιλοξενηθούν στο Ι.Π. Παναγίας Μυρτιδιώτισσας μετά από σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας.

EKTAKTH EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Πριν από λίγο ζήτησα εκτάκτως από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας να υπάρξει ενίσχυση των τοπικών κλιμακίων του ΔΕΔΔΗΕ και της Π.Υ., εφόσον αύριο γίνει δρομολόγιο από τη Νεάπολη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα μέσα στο Σαββατοκύριακο.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ παρακαλούνται να μην μετακινούνται άσκοπα, να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους σε επικίνδυνα σημεία, να διατηρούν επαφή με ηλικιωμένους οικείους και γείτονες και να τηρούν απόλυτα τις οδηγίες που έχουν ανακοινωθεί.
Για κάθε είδους πρόβλημα και ανάγκη να επικοινωνούν με την Πυροσβεστική και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.
Stratos Charchalakis

ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΜΑΚΡΥΚΥΘΗΡΑ

Πυρκαγιά από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου στο  Νησί Μακρυκύθηρα (νησί των Λογοτεχνών) επί του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στο λιμάνι του Διακόφτι.
Άμεσα έσπευσαν άνδρες του Λιμενικού,κάτοικοι της περιοχής,και ένα Πυροσβεστικό όχημα με το πλήρωμα του που κατέσβεσαν την φωτιά.
Στα Κύθηρα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.
ADELIN 107,3 FM

Σαν σήμερα στο Καψάλι Kυθήρων το 1944....

27 Σεπτεμβρίου 1944
Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
Το αντιτορπιλικό «Θεμιστοκλής» με Κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Νικόλαο Σαρρή είναι το πρώτο ελληνικό πλοίο που κατέπλευσε σε ελληνικό λιμένα, στο Καψάλι των Κυθήρων, μετά από τις επιχειρήσεις της Μεσογείου, της Δωδεκανήσου και τις αποβάσεις στο Anzio και τη Νότια Γαλλία. Στην φωτογραφία εικονίζεται σκηνή από την απελευθέρωση των Κυθήρων: οι κάτοικοι υποδέχονται την Β’ Μοίρα του Ιερού Λόχου στον Πίσω Γιαλό, 28 Σεπτεμβρίου 1944 (φωτογραφία Μανώλη Φατσέα).

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/09 ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ


ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΙ

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση το απόγευμα της Πέμπτης 27/09  στον Οικισμό της Αγίας Πελαγίας.
Λόγω τεχνικών προβλημάτων από την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τα Κύθηρα,αρκετά προβλήματα παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας που είχαν σαν αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το Διακόφτι,η Παλαιόπολη,ο Αβλέμωνας,το Αεροδρόμιο,ο οικισμός της Αγίας Αναστασίας Ποταμού,και η Αγία Πελαγία.
Τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την γρήγορη αποκατάσταση των τεχνικών προβλημάτων.
adelin 107,3 fm.

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


Παραμένουν από την νύχτα τα προβλήματα στην ηλεκτροδότησης σε αρκετούς οικισμούς στο Νησί μας, λόγω της κακοκαιρίας.
Τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες για την αποκατάσταση των τεχνικών προβλημάτων. 

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 27/09/2018

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 27/09/2018
Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 26/09/2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου και με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη.
Στο στάδιο της ενημέρωσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι ολοκληρώθηκε η αποσφράγιση των προσφορών για την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου στο Μανιτοχώρι, που χρηματοδοτείται με 510.000€ από την Περιφέρεια Αττικής και ότι η υπογραφή της σύμβασης υπολογίζεται να έχει γίνει μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2019, καθώς πρόκειται για ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό με προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πρόκειται για μια μεγάλη αναπτυξιακή υποδομή που πλέον παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Το Δ.Σ.:
-Ενέκρινε την παροχή γευμάτων στην ιατρική αποστολή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) που όπως κάθε χρόνο επισκέπτονται εθελοντικά το νησί μας.
-Κατένειμε τις επιχορηγήσεις προς τις δύο σχολικές επιτροπές.
-Ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου στη δράση του Ταμείου Συνοχής της ΕΕ για την ψηφιακή χαρτογράφηση και διαχείριση των δικτύων ύδρευσης με στόχο τη δημιουργία ψηφιακής βάσης δεδομένων για το σύνολο των δικτύων ύδρευσης.
-Παρείχε σύμφωνη γνώμη για την επανίδρυση του Δημοτικού Σχολείου Αντικυθήρων, το οποίο θα λειτουργήσει ξανά μετά από σχεδόν 25 χρόνια. Επί του θέματος αυτού, σύσσωμο το Δ.Σ. εξέφρασε την υποστήριξή του στην κοινή προσπάθεια Δήμου – Μητρόπολης – Κοινωνικών Φορέων για την τόνωση του μόνιμου πληθυσμού στα Αντικύθηρα, δηλώνοντας ότι ο Δήμος θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την ευόδωση του εθνικού αυτού στόχου.
-Ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου Κυθήρων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ωρίμανσης έργων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω του οποίου ο Δήμος μας θα ωριμάσει τις μελέτες για έργα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών του υποδομών καθώς και συμψηφισμού του κόστους ΔΕΗ για τα αντλιοστάσια και τον Βιολογικό Καθαρισμό (Net Metering).
-Ενέκρινε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα CLLD/LEADER για την διαμόρφωση της άνω δυτικής αίθουσας του Δημοτικού Καταστήματος Ποταμού σε εκθεσιακό χώρο για το Ναυάγιο και το Μηχανισμό των Αντικυθήρων, προσβάσιμο σε ΑμΕΑ, όπου θα τοποθετηθεί μόνιμα το λειτουργικό μοντέλο του Μηχανισμού που έχει δωρηθεί στο Δήμο μας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
-Ενέκρινε το πρόγραμμα συμμετοχής του Δήμου μας σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2019. Οι εκθέσεις επιλέχθηκαν με γνώμονα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας και τις αγορές που μπορούν να στοχεύσουν τα Κύθηρα.
Τέλος, ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα. Το σύνολο των θεμάτων ψηφίστηκαν ομόφωνα.
Πηγή: www.kythira.gr

Αναβολή Επίσκεψης Γιατρών του Αιγαίου ΠΑΓΝΗ, λόγω έντονων καιρικών συνθηκών