Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ-Πρόσφυγες με αναπηρία: Η αφανής τραγωδία


Πρόσφυγες με αναπηρία: Η αφανής τραγωδία
#συριζα #προσφυγες #γυναικες #Αμεα #syriza #RefugeesGr
Η αφανής τραγωδία που βιώνουν οι πρόσφυγες με αναπηρία στην χώρα μας ήταν το θέμα της συζήτησης-διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κοινωνικού ΕΚΑΒ και του Δήμου Αθηναίων, την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων.
Η βουλευτής Α’ Πειραιά, Ελένη Σταματάκη, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής σ. Νίκο Βούτση, παρευρέθηκε στην συζήτηση και απηύθυνε χαιρετισμό.
Στην ομιλία της η Ε. Σταματάκη τόνισε μεταξύ άλλων ότι:
«Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές στη μεταπολεμική ευρωπαϊκή ιστορία. Η Ελλάδα έχει πληγεί πάρα πολύ από την προσφυγική κρίση και όσο περνάει ο χρόνος γίνεται και πιο έντονο το πρόβλημα, λόγω της γεωγραφικής θέσης της (διότι αφενός θεωρείται σταυροδρόμι τριών ηπείρων και αφετέρου πέρα από τα χερσαία σύνορα έχει και τα θαλάσσια στα οποία υπάρχουν χιλιάδες νησιά και νησίδες ο έλεγχος των οποίων καθίσταται αδύνατος), αλλά και λόγω του ότι μέσα από την υπογραφή ευρωπαϊκών συνθηκών πολλοί από τους εισερχομένους εγκλωβίζονται στην χώρα μας.

Αν οι πρόσφυγες που φτάνουν εδώ αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα, οι αιτούντες άσυλο με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν πολλαπλές διακρίσεις και εύκολα γίνονται θύματα και έρμαια της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τους πρόσφυγες.
Οι γυναίκες, τα ασυνόδευτα παιδιά και τ’ άτομα με αναπηρία είναι οι πλέον ευάλωτες ομάδες προσφύγων, έχουν δυσκολίες πρόσβασης σε υπηρεσίες όπως η στέγαση, οι εγκαταστάσεις υγιεινής, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και η ψυχολογική υποστήριξη.
Οφείλουμε λοιπόν ως κοινωνία να εφαρμόσουμε πολιτική για την κοινωνική ένταξή τους. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι άτομα με ειδικές ανάγκες και ευάλωτες ομάδες δεν θα έρχονται πλέον σε δεύτερη μοίρα»

Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Σε συνέχεια των δράσεων που έχουμε υλοποιήσει, ως διοίκηση, για τη παροχή βέλτιστων υπηρεσιών υγείας, οργανώνουμε τη πραγματοποίηση επίσκεψης κλιμακίου ιατρών του Παίδων Πεντέλης, με εξειδίκευση σε παιδιά, για 
Α.τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.
(Αναπτυξιολόγος, παιδοκαρδιολόγος, οφθαλμίατρος, αλλεργιολόγος κτλ)
Β.διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία (ανοχή στη διαφορετικότητα, μαθησιακές δυσκολίες, παιδικός διαβήτης κτλ)
Επιπροσθετα, στο κλιμακιο ζητησαμε να συμμετεχουν και ιατροι του ΓΝ Σισμανογλειου για διενεργεια ιατρικων εξετσσεων σε ενηλικες(οφθαλμιατρος, ωρλ, ουρολογος κτλ)
Ευχαριστω θερμα το κ Τρυγόνη Αν Διοικητη ΓΝ Παίδων Πεντέλης, το κ.Κουταλα Διοικητη ΓΝ Σισμανογλειου, τη κ.Ιορδανίδου Διοικήτρια 2ης ΥΠΕ και την αγαπητη Κυθήρισ κ Ιωάννα Χαραντζά, Τομεαρχη Χειρουργικού Τομέα, Νοσηλευτικης ΓΝ Παίδων Πεντέλης για τη σημαντικοτατη συμβολη της στην υλοποιηση της εν λογω δρασης.


ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για ναρκωτικά στη Μονεμβασίας


Συνελήφθησαν, χθες (15.10.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων Λακωνίας, τρεις (3) αλλοδαποί ηλικίας 22, 23 και 25 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr