Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Πρόγραμμα ιατρείων Νοε 2019


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΟΠΠ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΟΠΠ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα 5.11.2018) η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων με αντικείμενο την προετοιμασία και το συντονισμό των συναρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από φαινόμενα χιονόπτωσης, πλημμυρών και παγετού κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο. Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της προστασίας των αστέγων κατά τις ημέρες ψύχους.
Κατά την αρχή της Συνεδρίασης υπήρξε απολογισμός της προηγούμενης αντιπυρικής περιόδου κι εν συνεχεία συζητήθηκαν και δόθηκε έμφαση:
α) Στο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου να ενισχύεται η επιχειρησιακή ικανότητα κατά την εφαρμογή των Σχεδίων Πολιτικής Προστασίας.
β) Στην ενίσχυση των υποδομών των αντιπλημμυρικών έργων.
γ) Στην επικαιροποίηση των μητρώων διάθεσης οχημάτων και μηχανημάτων έργου, έτσι ώστε να είναι ικανά να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όταν απαιτηθεί.
δ) Στην ολοκλήρωση των σχεδίων οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών σε περιοχές και Δήμους
ε) Στον έλεγχο και συμπλήρωση όλων των μέσων πυρασφάλειας σε μεγάλες κτηριακές δομές (Νοσοκομεία, Σχολεία, Φυλακές).
στ) Να υπάρξει αυξημένη μέριμνα για τον καθαρισμό και την ασφάλεια των ρεμάτων στον Πειραιά και στα Νησιά.
ζ) Τέλος, αποφασίστηκε πρόγραμμα ενημέρωσης και άσκησης αντιμετώπισης φαινομένων όπως σεισμός, πυρκαγιά, πλημμύρα σε χώρους εκπαίδευσης, βιομηχανίας, υγείας κ.ά.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιώς, Νήσων, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Πειραιά, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Δήμων, εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι από τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές, Υπηρεσίες των Λιμενικών Αρχών Πειραιώς και Νήσων, των Νοσοκομείων του Πειραιά, του Δασαρχείου, της ΕΥΔΑΠ, του ΟΤΕ και των συναρμοδίων Διευθύνσεων και Τμημάτων της Περιφέρειας (Δ/νση Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Μεταφορών, Αγροτικής Οικονομίας κ.ά.).
Τάκης Χατζηπέρος

ΛΑΚΩΝΙΑ.Διανομή τροφίμων στοv Βλαχιώτη την Τρίτη 6 Νοεμβρίου

Δωρεάν διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ευρώτα, την ερχόμενη Τρίτη 6/11 από τις 09:30 έως τις 13:00, στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Βλαχιώτη.
Ωφελούμενοι είναι αποκλειστικά οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), οι οποίοι δηλώνουν στην αίτησή τους την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διανομών ΤΕΒΑ.
Η ενημέρωση των δικαιούχων πραγματοποιείται με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής των προϊόντων είναι απαραίτητη η προσκόμιση σχετικού εγγράφου, απ’ όπου να προκύπτει ο ΑΜΚΑ.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ευρώτα στο τηλέφωνο 2735360026.

Εκπροσώπηση της Ελένης Σταματάκη στον εορτασμό για την 74η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Καρπάθου

Εκπροσώπηση της Ελένης Σταματάκη στον εορτασμό για την 74η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Καρπάθου
Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής σ. Νίκο Βούτση, η βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων-ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη παρευρέθηκε  στις εκδηλώσεις  μνήμης και τιμής για την 74η Επέτειο τηςΕπανάστασης και Απελευθέρωσης της Καρπάθου που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η κ. Σταματάκη τόνισε μεταξύ άλλων: «η επέτειος της 5ης Οκτωβρίου 1944 είναι μια υπενθύμιση των αγώνων και των θυσιών των απλών ανθρώπων που έζησαν σ’ αυτή την πατρίδα απέναντι στις μεγάλες δυνάμεις της ναζιστικής Γερμανίας και των συμμάχων της. Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης έχει ιδιαίτερη σημασία, κρατάει ψηλά τις αξίες και τα ιδανικά, δικαιώνει τους αγώνες των προγόνων μας και ενθαρρύνει τους σημερινούς αγώνες».