Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ Π.Ν.


Ο Υποδιοικητής του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Κυθήρων κος Διακόπουλος Νικόλαος του Παναγιώτη προήχθη σε Ανθυποπλοίαρχο συμφώνως του παρακάτω σχετικού .

Βλέπε εδώ http://www.enoplos.gr

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΜΕΓΑΛΟΤΣΙΦΛΙΚΑΣ!


ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΜΕΓΑΛΟΤΣΙΦΛΙΚΑΣ!
Οι επιτροπές εξέτασης αντιρρήσεων επί των αναρτήσεων των δασικών χαρτών προχωρούν συλλήβδην στην απόρριψη σχεδόν όλων των αντιρρήσεων που υποβλήθηκαν, με σαθρά, έωλα και γελοία επιχειρήματα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες και το ίδιο το Υπουργείο τηρούν σιγήν ιχθύος για τα απίστευτης βλακείας πρόδηλα σφάλματα των αναρτήσεων (π.χ. δασικά λιμάνια κ.λπ.!) και απορρίπτουν άκρως αιτιολογημένες ενστάσεις για ζητήματα που δεν θα έπρεπε καν να συζητώνται όπως για το εάν θεωρείται δασικός ένας δρόμος που εδώ και 50 χρόνια συνδέει ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ και όχι δάση μεταξύ τους.

Είναι πλέον προφανές ότι αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους κρατικών αρχών, προς φορείς και πολίτες, όχι μόνο δεν θα γίνει άλλο ανεκτή, αλλά θα επισύρει σωρεία προσφυγών στα διοικητικά δικαστήρια και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τόσο κατά διοικητικών αποφάσεων όσο και κατά προσώπων. Ήδη ο Δήμος Κυθήρων εξετάζει τις επόμενες νομικές του κινήσεις κατά όσων αδυνατούν να κατανοήσουν ότι ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να παριστάνουν τις βακτηρίες ενός παραπαίοντος συστήματος, που ακριβώς λόγω της (καθυστερημένης μεν, αναγκαίας δε) ανάρτησης των δασικών χαρτών νοιώθει τα από το 1830 προνόμιά του να χάνονται και τα σαθρά του πόδια να τρέμουν.
Στον παραλογισμό, υπάρχουν και ΟΡΙΑ!

ΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
----------------------------------------------
ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (1-2 ΈΤΗ)
Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις
15 Νοεμβρίου στις 12:00, http://loipoepikouriko.moh.gov.gr/

ΠΡΟΣΟΧΗ:Θα υπάρξει ανάγκη για προσλήψεις στο Νοσκομείο μας, εντός του 2019
-Πτυχιούχων Οικονομικού ή Λογιστικής
-Νοσηλευτών
-Οδηγών/Πληρώματος Ασθενοφόρων
κτλ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 17 & 18-11-2018

Σᾶς προσκαλοῦμε στή Συνάντησι τῆς Σχολῆς Γονέων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας τήν 17ην καί 18ην Νοεμβρίου 2018 μέ ὁμιλητή τόν π.Παῦλο Καλλίκα με θέμα «Ὅλα μιά χαρά. Παντοτινή χαρά;»
Θά ἀκολουθήςη ἐνδιαφέρουςα ςυζήτηςισ ἐπί τοῦ θέματος

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ Σπάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018
ΣΠΑΡΤΗ
Πληρ. : Νίκος Ι. Κουφός
ΤΗΛ : 6932370777

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣ
Τα Τοπικά ΜΜΕ
Θέμα : « Πολιτική εκδήλωση »
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, διοργανώνει το προσεχές Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Sparta Inn » ( Θερμοπυλών 109, Σπάρτη), πολιτική εκδήλωση με θέμα :
« Για ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος σε μια περήφανη Ελλάδα ».
Το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής για την επόμενη ημέρα των εκλογών, με το οποίο θα παραχθεί νέος πλούτος, αλλά και ο τρόπος της δίκαιης διανομής του, ώστε να δημιουργηθεί ένα σοβαρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, θα αναλυθεί από τον Βουλευτή Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνο Ενημέρωσης και Οργανωτικής Πολιτικής για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, κ. Γιάννη Μανιάτη.
Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής της Λακωνίας, για να συζητήσουν τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και να προγραμματίσουν την περαιτέρω πολιτική δράση, στις έδρες των Τοπικών Οργανώσεων.


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕ


ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ. FAKE NEWS ΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΗΜΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ


Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η "είδηση" ότι ένα χαμένο κομμάτι του Μηχανισμού των Αντικυθήρων βρέθηκε "στη θάλασσα του Αιγαίου". Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, το CNN θα είχε ήδη κάνει ζωντανή σύνδεση με τα Αντικύθηρα με τον ίδιο τον Λάρυ Κίνγκ! Πρόκειται για ψευδή είδηση, που συνδέει χωρίς τεκμηρίωση, ένα από τα ευρήματα της ενάλιας έρευνας του 2017 με τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει καν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού. Φέτος έρευνα δεν έγινε, συνεπώς η προώθηση ενός τέτοιου δημοσιεύματος προφανώς έγινε με αφορμή τα εσωτερικά διαδικαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τελευταία η ομάδα έρευνας των Αντικυθήρων, ορισμένα πρώην μέλη της οποίας για καθαρά προσωπικούς λόγους, προβάλουν ψεύτικες ειδήσεις με προφανή σκοπό και στόχευση.

Το αντικείμενο αυτό παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Λασκαρίδη πριν λίγους μήνες και εδώ μπορείτε να το δείτε τη στιγμή που το επεξεργάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα του οποίου τελούν οι έρευνες: http://www.laskaridisfoundation.org/egkainia-ekthesi-navag…/
Δυστυχώς η ταχύτητα διάδοσης ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο και η συνακόλουθη λατρεία μας σε αυτές, είναι ακόμα ένα στοιχείο απουσίας κριτικής σκέψης στην εποχή μας.
Stratos Charchalakis

ΙΟΝΙΣ: ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! (VIDEO)


Είναι εξαιρετικά σπάνιο ένα βαπόρι να κρατά για δεκαετίες το όνομα που είχε από τότε που γεννήθηκε.
Το “ΙΟΝΙΣ” όμως είχε την τύχη να βρίσκεται πάντα σε χέρια που το αγαπούσαν και το φρόντιζαν, ώστε πάντα να βρίσκεται σε άψογη κατάσταση.
Το μεράκι, η γνώση και η αγάπη για τα καλά σκαριά, οδήγησε τις οικογένειες του κ. Πολυχρόνη Τουρλομούση και του κ. Γιώργου Τσαϊλά να πάρουν στα χέρια τους το ιστορικό βαπόρι πριν ενάμιση χρόνο περίπου και να το αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο, προσφέροντας του μια δεύτερη νιότη.
Έτσι με Καπετάνιο τον Cpt Δημήτρη Λαδά και Α’ Μηχανικό τον κ. Δημήτρη Γέραλη – Μόσχο, το αγαπημένο «ΙΟΝΙΣ» εξυπηρετεί τη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ – ΚΙΣΣΑΜΟΣ – ΓΥΘΕΙΟ προσφέροντας ασφαλές και άνετο ταξίδι.
Ένα καράβι φτιαγμένο από ελληνικά χέρια με λιτές αλλά ξεχωριστές γραμμές που συνθέτουν ένα πλοίο – κόσμημα, καθώς είναι από τα ομορφότερα καράβια που ναυπηγήθηκαν ποτέ στο Πέραμα και ταξίδεψαν στις ελληνικές θάλασσες!
Το πλοίο προσφέρει για τους επιβάτες του άνετους εσωτερικούς χώρους, ενώ διαθέτει και καμπίνες.
Οι χαρισματικοί εξωτερικοί χώροι εντυπωσιάζουν με την άπλετη θέα και τις ξύλινες κουπαστές, για αυθεντικό θαλασσινό ταξίδι.
Κινείται με δύο κύριες μηχανές Stork των 4000 hp, οι οποίες δύνανται να δώσουν στο πλοίο ανώτερη ταχύτητα που ξεπερνά τους 20 κόμβους.
Η ομάδα του arxipelagos.com ταξίδεψε πριν λίγες ημέρες με το πλοίο της εταιρείας ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε. και κατέγραψε στους φακούς της όμορφες στιγμές ταξιδιού, που μόνο σε τέτοια καράβια μπορεί κανείς να ζήσει!
Με εναέρια και στατικές κάμερες σας παρουσιάζουμε μια ταινία μικρού μήκους με το «ΙΟΝΙΣ» σε ρόλο «πρωταγωνιστή», στα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και τον Πειραιά!
Κάμερες: Σίμος Μιχάλογλου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Μοντάζ – επιμέλεια βίντεο: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Η συνέχεια επί της οθόνης..

Συντάκτης: Simos Michaloglou

https://arxipelagos.com