Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΙΖΟΝΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΙΖΟΝΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ
Μετά από μήνες αδράνειας, αν όχι ανυπαρξίας, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας (ή ο κ. Φατσέας αυτόνομα, ουδείς δύναται να γνωρίζει!), προέβη σε μια βαρύγδουπη ανακοίνωση σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη της κας. Δούρου στο νησί μας. Μας ανέφερε αναλυτικά τις αναπτυξιακές της προτάσεις όμως δεν ανέφερε ΤΙΠΟΤΑ για τη διαδικασία ωρίμανσης των μεγάλων αυτών έργων την οποία είτε αγνοεί είτε αποκρύπτει επιδεικτικά. Αν την αγνοεί, πώς δικαιολογεί την σχεδόν 8ετή παρουσία του επικεφαλής της παράταξης κ. Φατσέα στα δημοτικά έδρανα; Αν την αποκρύπτει, ας κρίνουν οι Κυθήριοι. Εξάλλου έχουν αναλωθεί ώρες επί ωρών στα Δ.Σ. για να εξηγήσουμε με απλά λόγια στον κ. Φατσέα 2 πολύ απλά πράγματα:
1. Ότι τα μεγάλα αυτά αναπτυξιακά έργα απαιτούν πολύ χρόνο για μελέτες, αδειοδοτήσεις και ωρίμανση. Είναι μάλλον λέξεις άγνωστες στον ίδιο αλλά θα πρέπει να τις μάθει, ειδικά αν κατορθώσει να φτιάξει συνδυασμό στις επερχόμενες εκλογές, γιατί τα ζητήματα αυτά θα βρίσκονται στην προμετωπίδα των συζητήσεων. Και εκεί δεν θα συγχωρούνται ούτε τα λάθη, ούτε η άγνοια!
2. Ότι η δική μας δημοτική αρχή ΔΕΝ θα δώσει ψευδείς υποσχέσεις για τα μεγάλα αυτά έργα όπως έκανε η προηγούμενη. Και αν για το θέμα του Σφαγείου η δική τους παράταξη δεν έκανε απολύτως τίποτε επί 2 θητείες (η δική μας τουλάχιστον ολοκλήρωσε την προμελέτη, βρήκε το χώρο και αναζητά χρηματοδότηση για τις μελέτες), για το θέμα του αεροδρομίου καλύτερα να μην μιλούν γιατί "τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα". Ψευδείς υποσχέσεις επί σειράν ετών, κούφια λόγια, υπερφίαλες δηλώσεις. Ευτυχώς όμως, τα γραπτά μένουν και παραπέμπω στο Δ.Τ. του Δήμου στις 21/12/2017 που αν το διαβάσει κανείς αργά και αναλυτικά ίσως καταλάβει: http://kythira.gr/press_new/2017/211217.htm
Τέλος, ενημερώνουμε για πολλοστή φορά τους κ. συναδέλφους, ότι οι βιντεοσκοπήσεις των Δ.Σ. (και της επίσκεψης της κας. Δούρου) γίνονται από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. χωρίς σχετική ανάθεση από το Δήμο και προφανώς αυτό δεν συνιστά κάποια νομική τους υποχρέωση, αλλά το κάνουν για την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών, αδαπάνως και εθελοντικά! Εμείς ως παράταξη ζητούμε δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για αυτήν την (όχι για πρώτη φορά) προσβλητική τοποθέτηση του κ. Φατσέα και τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ δημόσια που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στο νησί μας!
Σε ό,τι αφορά τα "χρίσματα" φαίνεται πως έχουν γίνει εμμονή στην μείζονα μειοψηφία και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Μήπως άραγε ζήτησε ο επικεφαλής της κάποιο χρίσμα και δεν του δόθηκε; Δεν μας αφορά. Και δεν αφορά και κανέναν!
Εξάλλου, το πρώτο και καλύτερο χρίσμα το δίνουν πάντα οι Κυθήριοι και αυτό είναι το ΜΟΝΟ που μας ενδιαφέρει!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Τη Δευτέρα 19/11/2018 έγινε στο δημαρχείο ανοιχτή σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Μείζων Αντιπολίτευση, ο Δ/ντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητής κ. Πλειώνης και ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας κ. Κοσμάς Μεγαλοκονόμος
Στη σύσκεψη τονίστηκε το πραγματικό ενδιαφέρον της Περιφέρειας για το νησί μας και οι λόγοι για τους οποίους είναι πράγματι αυξημένο αυτό το ενδιαφέρον και αναφέρθηκε ένας εντυπωσιακός αριθμός έργων τα οποία χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια και τα οποία ήδη εκτελούνται ή πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθούν.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Φατσέας έθιξε τα παρακάτω θέματα που έχουν επικαιρότητα και είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη του νησιού μας.
* Η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης του αεροδρομίου. Το έργο αυτό έχει καθυστερήσει υπερβολικά. Έχουμε 48 χρόνια αεροδρόμιο. Και είμαστε ακόμη εντελώς στην αρχή για την αναγκαία επέκταση. Η τουριστική σαιζόν στα Κύθηρα έχει συρρικνωθεί σχεδόν στον ένα μήνα. Οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η επέκταση του διαδρόμου θα επιτρέψει τη πραγματοποίηση διεθνών πτήσεων τσάρτερ και την άντληση τουριστών από χώρες με πληθυσμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως Ευρώπη, Ρωσία, Κίνα κλπ Σ’ αυτή την περίπτωση τα έσοδα των κυθηρίων θα διπλασιασθούν ή και τριπλασιασθούν αφού οι υπάρχουσες τουριστικές κλίνες θα γεμίζουν από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Ο κ. Χατζηπέρος συμφώνησε απόλυτα και είπε ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας ώστε αμέσως μετά να ανατεθεί η εκπόνηση της μελέτης του έργου.
* Η δασική αστυνομική διάταξη η οποία ταλανίζει το νησί τον τελευταίο καιρό. Ζητήσαμε από την κ. Περιφερειάρχη να προβεί σε πολιτική παρέμβαση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Γεωργίας ζητώντας την άμεση κατάργηση του χουντικού νομοθετήματος N. 86/1969 με βάση το οποίο εκδόθηκε η παραπάνω δασική αστυνομική διάταξη
Βασιλικά Διατάγματα του 1930 και χουντικά νομοθετήματα δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
* Η κατασκευή σφαγείου. Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για πρωτογενή παραγωγή όταν δεν υπάρχει σφαγείο. Παράλληλα με την τουριστική ανάπτυξη πρέπει να ενισχύεται και η πρωτογενής παραγωγή. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι η μόνιμη κατασκευή σφαγείου απαιτεί οργανική θέση κτηνιάτρου. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό μελετάται η λύση κινητού σφαγείου που θα έρχεται κατά τακτά διαστήματα να σφάζει.
* Για το ΚΤΕΟ. Είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνεται ο Τσιριγώτης με έξοδα 200€ για να περάσει απέναντι το όχημα του για ΚΤΕΟ. Ο κ. Χατζηπέρος είπε ότι εκδίδει κάθε χρόνο απόφαση απαλλαγής των οχημάτων των Κυθήρων από την υποχρέωση να περνούν ΚΤΕΟ. Αυτό όμως δεν μπορεί να διαρκέσει επ’ άπειρον. Το θέμα κάποτε πρέπει να λυθεί. Ο κ.
Χατζηπέρος είπε ότι μελετάται η λύση του κινητού ΚΤΕΟ που θα επισκέπτεται περιοδικά το νησί.
Ο κ. Κοσμάς Μεγαλοκονόμος πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας έκανε στοχευμένη παρέμβαση για τους δασικούς χάρτες εξ αιτίας των οποίων μόνο το 10% της συνολικής έκτασης του νησιού είναι πλέον αγροτική γη. Οι νέοι φεύγουν και υπάρχει κίνδυνος ερημοποίησης.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο της ομιλίας της η κ. Δούρου είπε ότι δεν δίνει το χρίσμα στον κ. Χαρχαλάκη και το αιτιολόγησε.
Ολόκληρη η σύσκεψη βιντεοσκοπήθηκε πλην όμως το βίντεο εξαφανίστηκε!!! Είναι υποχρέωση του δημάρχου να φροντίζει για την ανάρτηση των βιντεοσκοπημένων δημοσίων συνεδριάσεων για την ακριβέστερη και λεπτομερέστερη ενημέρωση των πολιτών, χωρίς να αποκρύπτονται από τους πολίτες τα πραγματικά γεγονότα και οι πληροφορίες. Σ’ αυτό αποσκοπεί η βιντεοσκόπηση. Οποιαδήποτε προσπάθεια να κρατηθούν οι πολίτες στην άγνοια, είναι βαριά αντιδημοκρατική συμπεριφορά και πάρα πολύ επιζήμια για τους πολίτες και τον τόπο. Περιμένουμε την δημοσίευση-ανάρτηση του σχετικού βίντεο.


ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για την περιοδεία αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΦ



ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για την περιοδεία αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΦ

Την Παρασκευή 23/12 πραγματοποιήθηκε περιοδεία αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά μαζί με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΦ στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, όπου πραγματοποιούνται ιδιαίτερα σημαντικά έργα ανάπλασης των αθλητικών γηπέδων.
Η εγκατάλειψη του ΣΕΦ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις έχει δώσει πλέον τη θέση της στη συστηματική αναβάθμιση των υποδομών του. Το ΣΕΦ γυρνά σελίδα, αλλάζει όψη και πλέον είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο αναβάθμισης του σε όλα τα επίπεδα που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση, προχώρησε στο «κλείσιμο» δύο γηπέδων διπλής διαγράμμισης για μπάσκετ – βόλεϊ με το νέο σύστημα του αερομεταφερόμενου κελύφους, συνολικού εμβαδού 1.300 τετραγωνικών μέτρων και ύψους 11 μέτρων, πιστοποιημένο με ISO 9001-14001. Επίσης τοποθετήθηκαν δάπεδα TARAFLEX 8-10 mm τα οποία είναι πιστοποιημένα από τη FIBA και τη FIBV, καθώς και από την IHF την Παγκόσμια Ομοσπονδία Χάντμπολ. Τοποθετήθηκε ακόμα φωτισμός με ειδικό LED για αθλητικούς χώρους.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν εντός 70 ημερών, ενώ παράλληλα σε διάστημα έξι μηνών έχουν επίσης κατασκευαστεί δύο γήπεδα μπάσκετ – βόλεϊ και δύο γήπεδα 5x5.Με δεδομένη τη μεγάλη ζήτηση, στα σχέδια το επόμενο διάστημα είναι η κατασκευή ακόμα δύο κλειστών γηπέδων με αερομεταφερόμενο κέλυφος και ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 9x9.
Παράλληλα θα αρχίσει να υλοποιείται η προγραμματική σύμβαση που έχει συναφθεί μεταξύ ΣΕΦ και Περιφέρειας Αττικής, για την ανακατασκευή δύο γηπέδων τένις, δύο παιδικών χαρών, καθώς και έργων φωτισμού και άρδευσης. Η χρήση των γηπέδων προορίζεται για τα Σωματεία του Πειραιά και της Νότιας Αθήνας, ενώ τα πρωινά οι χώροι αυτοί, όπως και το σύνολο των εγκαταστάσεων του ΣΕΦ, θα διατίθενται για σχολικές εκδρομές.
Στην περιοδεία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν οι βουλευτές Α’ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας ,Κώστας Δουζίνας, Ελένη Σταματάκη ,ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Χρήστος Φωτιάδης και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Φώτης Ανδρεόπουλος και Στάθης Σκλαβενίτης. Από την πλευρά της διοίκησης του ΣΕΦ Παναγιώτης Κωνσταντίνου Αντιπρόεδρος ΔΣ, Γιώργος Δημόπουλος Συντονιστής Διευθυντής, Στεφάνια Δημοπούλου Αναπληρώτρια Συντονίστρια ,Εμμανουελα Καββαδά μέλος Δ