Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καμία ουσιαστική απάντηση για τα οξυμένα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων της Πελοποννήσου, δεν έδωσε η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκέμβρη 2018.
Από νωρίς, συγκεντρώθηκαν αγρότες από την Πελοπόννησο, ύστερα από το κάλεσμα της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη και αντιπροσωπεία μας συμμετείχε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Καταθέσαμε τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από το δάκο, για τις ευθύνες που έχουν για το πρόγραμμα δακοκτονίας τόσο το Υπουργείο όσο η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την αποζημίωση των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ στο 100% των ζημιών τους. Ωστόσο, η περιφερειακή αρχή, συνέστησε για μια άλλη μια φορά «υπομονή» στους μικρομεσαίους αγρότες, την ίδια στιγμή που βλέπουμε για μια ακόμη χρονιά την παραγωγή μας να καταστρέφεται. Μας παρέπεμψε στον «εκσυγχρονισμό της δακοκτονίας» που επεξεργάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και σε πιθανά κονδύλια από τη νέα ΚΑΠ. Παράλληλα, αρνήθηκε την οποιαδήποτε ενίσχυση από δικά της κονδύλια.
Ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, τόσο η κυβέρνηση όσο και η τοπική διοίκηση, που βάζουν πλάτη με τις πολιτικές τους, στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Οργανώνουμε τον αγώνα για την επιβίωση μας, με συσκέψεις και περιοδείες των Συλλόγων μας, ώστε να διεκδικήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, την προστασία και αναπλήρωση του εισοδήματός μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.: Απατεώνες υπόσχονται επιδοτήσεις «μαϊμού»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.: Απατεώνες υπόσχονται επιδοτήσεις «μαϊμού»
Όλο και πληθαίνουν οι αναφορές στη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών
Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος και στις κατά τόπους Ενώσεις ότι,
επιτήδειοι προσεγγίζουν τηλεφωνικά επιχειρηματίες τουριστικών
καταλυμάτων και τους «υπόσχονται» επιχορηγήσεις μέσω διαφόρων
επιδοτούμενων προγραμμάτων, φυσικά με το αζημίωτο.
Πιο συγκεκριμένα, επίδοξοι «εκπρόσωποι» προγραμμάτων ΕΣΠΑ
τηλεφωνούν στους επιχειρηματίες ισχυριζόμενοι ότι έχει εγκριθεί για την
επιχείρηση τους ένα υψηλό ποσό επιδότησης και για την άμεση
εκταμίευση του, θα πρέπει να τους καταβάλουν ένα ποσό της τάξεως των
5.000 € – 10.000 €.
Το φαινόμενο παρατηρείται ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ και το
κόλπο κάθε άλλο παρά τωρινό είναι, αφού και στο παρελθόν έχουν
συμβεί διάφορες απάτες, με επιτήδειους, οι οποίοι υπόσχονται
επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ.
Προς αποφυγή κάθε εμπλοκής σε κάποιο τέτοιο περιστατικό
οικονομικής απάτης, η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. εφιστά στους επιχειρηματίες
τουριστικών καταλυμάτων - μέλη της να έχουν αυξημένη την προσοχή
τους και να ενημερώσουν τον Σύλλογο - Ομοσπονδία που ανήκουν σε
περίπτωση που πέσει κάτι στην αντίληψή τους

Επερώτηση βουλευτών ΔΗΣΥ για Αγροτικά





ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ





ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Συντήρηση επισκευή κοιμητηρίων και περιβάλλοντος χώρου ΔΕ Μολάων»


Ο Δήμος Μονεμβασίας, προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για την ανάθεση του έργου «Συντήρηση επισκευή κοιμητηρίων και περιβάλλοντος χώρου ΔΕ Μολάων» , με προϋπολογισμό 14.516,11 ΕΥΡΩ (χωρίς Φ.Π.Α ).
1. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π.) από το Δημαρχείο του Δήμου Μονεμβασίας επίσης υπάρχει άμεση και δωρεάν πρόσβαση στα έγραφα της σύμβασης στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής www.monemvasia.gov.gr
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2732 360 581 , Fax επικοινωνίας 2732 360 590 , αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία Πατσά Σοφία.
2. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 28 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ., στα γραφεία του Δήμου σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 95 παρ. 2α του Ν4412/2016 και με τις προϋποθέσεις του άρθρου 88 του Ν 4412/2016.
3. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα εκτέλεσης δημοσίων έργων κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ & ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ και που είναι εγκατεστημένα
α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,
β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.
Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης. ,
Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και των παρ. 1 (ε) και 3 (β)του άρθρου 76 του ν. 4412/2016.
4. Προκαταβολή δε θα χορηγηθεί
5. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 90 ημερολογιακές ημέρες.
6. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή

Γενικό Λύκειο Κυθήρων.αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων σήμερα Παρασκευή

Πληροφορούμε τους γονείς και κηδεμόνες
των μαθητών και μαθητριών μας ότι σήμερα Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στις 7μ.μ. στο χώρο του σχολείου θα γίνουν  του Γενικού Λυκείου Κυθήρων


Στις 7 Ιανουαρίου η έναρξη εργασιών της Α΄ φάσης σε τμήμα πεζοδρομίων στη Δ.Ε. Νεάπολής

Ο Δήμος  Μονεμβασίας στα πλαίσια εκτέλεσης έργων λειτουργικής αναβάθμισης της Νεάπολης και ειδικά στο εμπορικότερο τμήμα της Λ. Σπάρτης ενημερώνει ότι:
  • Αμέσως μετά τις γιορτές την Δευτέρα 7-1-2019 θα ξεκινήσουν οι εργασίες Α΄ φάσης επί των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της Λ. Σπάρτης από τη συμβολή της οδού Κολοκοτρώνη έως τη συμβολή της οδού Καραϊσκάκη.
Οι προγραμματισμένες εργασίες αφορούν στην ανακατασκευή και επίπεδη διαμόρφωση με σύγχρονα ποιοτικά υλικά (έγχρωμες πλάκες πεζοδρομίου με χαλαζιακή επίστρωση κ.λ.π.), ηλεκτροφωτισμό με νέα φωτιστικά κ.λ.π.
Επειδή  ήδη έχει ολοκληρωθεί το νέο δίκτυο ύδρευσης/ παροχές, καθώς και στο αποχετευτικό πρόκειται πολύ σύντομα να γίνουν οι τελικές συνδέσεις των παροχών με το βιολογικό καθαρισμό, με σκοπό την αποφυγή μελλοντικών αποξηλώσεων, παρακαλούμε όπως οι κάτοικοι/δημότες που δεν έχουν παροχετεύσει τις υδρορροές των ομβρίων υδάτων εντός των πεζοδρομίων να φροντίσουν γι΄ αυτό, ενημερώνοντας τους υδραυλικούς τους καθώς και για οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί που θα τους αφορά.
Επιθυμούμε τη συνεργασία και κατανόησή σας για την όποια όχληση μπορεί να προκληθεί από την εκτέλεση των εργασιών, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα αποζημιώσει όλους μας, αφού θα ικανοποιήσει ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα των καταστηματαρχών και κατοίκων.
Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Τριχείλης

ΝΟΔΕ Α' Πειραιά & Νήσων Δ/Τ


ΚΟΠΗ ΚΑΜΕΝΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Αναβλήθηκε για σήμερα το πρωί λόγω καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη κοπή των καμένων δέντρων.
Νεότερο ραντεβού ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 στις 08.30 το πρωί. 
Σημεία συγκέντρωσης: γεφύρι Κυραρήνης και διασταύρωση προς ΧΥΤΑ λαχνού στην περιοχή Μυρτιδίων