Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Ολοκληρώθηκε ο ετήσιος δεξαμενισμός του F/B IONIS Στις 8 Ιανουαρίου επανέρχεται στα δρομολόγια του (ΦΩΤΟ)



 Σήμερα,στη μεγάλη πέτρινη δεξαμενή του Πειραιά ολοκληρώθηκε ο ετήσιος δεξαμενισμός του πλοίου. Στις 8 Ιανουαρίου,θα επανέλθει στα προγραμματισμένα δρομολόγια του.
ΙΟΝΙΣ Ε/Γ - Ο/Γ




΄ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΥΘΗΡΑΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ΄10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΩΝ



ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΄ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΥΘΗΡΑΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ΄

Σας περιμένουμε την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 17.00 στο ΤΡΙΦΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΥΘΗΡΙΩΝ Θεμιστοκλέους 5 στην Αθήνα .
Το θέμα θα αναπτύξει ο κ.Βύρων Δαπόντε,ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που αφορά κυρίως τους νέους.
Σας περιμένουμε.



BATIKA.Συνελήφθη 59χρονος για κατοχή αρχαίων αντικειμένων στη Νεάπολη Λακωνίας


Συνελήφθη, σήμερα (21.12.2018) το πρωί, στη Νεάπολη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 59χρονος, για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, σήμερα (21.12.2018) το πρωί, στη Νεάπολη Λακωνίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 59χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν δύο (2) οξυπύθμενους αμφορείς προ Ρωμαϊκών χρόνων.
Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
https://krokeai.gr

Σε τακτικό καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακηρύχθηκε ο γιατρός εντατικολόγος-πνευμονολόγος κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018

Σε τακτικό καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακηρύχθηκε ο γιατρός εντατικολόγος-πνευμονολόγος κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος. Με γνωστικό αντικείμενο «Εντατική Θεραπεία – Μηχανική Υποστήριξη της Αναπνοής», κατέλαβε τον τίτλο του Καθηγητή Πρώτης Βαθμίδας.
Η ορκωμοσία του πραγματοποιήθηκε, χθες Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, από τον Πρύτανη κύριο Αθανάσιο Δημόπουλο, στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία της οικογένειάς του και των στενών συνεργατών του.
Μετά την ορκωμοσία ο βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεξιώθηκε φίλους και γνωστούς στο κτήριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν συνάδελφοί του πανεπιστημιακοί, γιατροί, στελέχη του χώρου της Υγείας. Από τον πολιτικό χώρο τον κύριο Γρηγοράκο τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Κινήματος Αλλαγής κυρία Φώφη Γεννηματά, o πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Από τη Νέα Δημοκρατία παρευρέθηκαν οι κύριοι Αθανασίου και Κέλλας.
Απευθυνόμενος ο κ. Γρηγοράκος στους προσκεκλημένους του, υπογράμμισε πως «οι χώροι της πολιτικής και της επιστήμης, για να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία και στη χώρα, οφείλουν να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, τροφοδοτώντας ο ένας τον άλλο με γνώση, με ιδέες, με εμπειρίες».



Από το πολιτικό γραφείο




ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ! 
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΣΕΙ ΕΥΧΕΣ. 
ΤΟ Δ.Σ. ΤΩΝ ΦΜΚ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ......
 
**********************
 
THE HOLY DAYS OF CHRISTMAS AND NEW YEAR ARE UPON US!
THROUGHOUT THE WORLD PEOPLE, IRRESPECTIVE OF FAITH, CELEBRATE AND EXCHANGE GOOD WISHES.
THE FMK EXECUTIVE COMMITTEE SENDS ITS BEST WISHES TO ONE AND ALL FOR A BETTER TOMORROW.....


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


Ευχές από το ΕΚεΠΕΚ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α ΠΕΙΡΑΙΑ&ΝΗΣΩΝ ΣΥΡΙΖΑ


ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ.Τ’ ασυνόδευτα προσφυγόπουλα υποδέχτηκε η Βουλή

Τ’ ασυνόδευτα προσφυγόπουλα υποδέχτηκε η Βουλή 

Δεκάδες μικρούς ασυνόδευτους πρόσφυγες, παιδιά από εμπόλεμες περιοχές που έχουν βρεθεί χωρίς οικογένεια στη χώρα μας, φιλοξένησε σε ειδική εκδήλωση το εντευκτήριο της Βουλής.Τα προσφυγόπουλα υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, καθώς και πολλοί βουλευτές, ανάμεσά τους η Ελένη Σταματάκη, Αννέτα Καββαδία, Χαρά Καφαντάρη, Ελένη Αυλωνίτου, Γεωργία Γεννιά, Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Ρίζος, Νίκος Τόσκας, Νίκος Παρασκευόπουλος, Μουζάλας, κά. ενώ στην εκδήλωση παρέστη και ο Ευρωπαίος επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.
Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο πρόεδρος της Βουλής, τους διαβεβαίωσαν για το ειλικρινές ενδιαφέρον και την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση της Ελλάδας και των Ελλήνων μέχρι να ενωθούν με τις οικογένειές τους και να εγκατασταθούν όπου επιθυμούν.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απένειμε στη σύζυγο του εκλιπόντος υποπλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου, Ιγνατία Τικέλλη, και στα δύο ανήλικα τέκνα του, τα τέσσερα αργυρά μετάλλια «Ήρωες Επανάστασης», τιμώντας έτσι «το μεγαλείο της παρουσίας και της δράσης του στα νερά του Αιγαίου, σώζοντας δεκάδες προσφυγόπουλα από τη θάλασσα».
«Ίσως κάποιοι από τους νέους και τις νέες που σήμερα βρίσκονται εδώ να σώθηκαν από τα ίδια του τα χέρια, μέσα στα νερά του Αιγαίου. Υπήρξε ένα φωτεινό σημάδι για τη χώρα, για την Ευρώπη, για τον κόσμο ολόκληρο» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ

ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΣ ΤΖΑΝΕΤΕΑ


ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΣ ΤΖΑΝΕΤΕΑ

Αγαπητοί Λάκωνες,
Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας, όπου κι αν βρίσκεστε,
Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.
Η γιορτή της Γέννησης Του Θεανθρώπου στους σημερινούς δύσκολους καιρούς που ζούμε, ας αποτελέσει μήνυμα αγάπης, ανθρωπιάς,
προσφοράς και αλληλεγγύης.
Ευχή μου είναι το 2019 να φέρει ελπιδοφόρα προοπτική σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο που θα αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου για τη χώρα μας. Τη νέα χρονιά ας θέσουμε μαζί νέους στόχους, ας βάλουμε τα θεμέλια μιας καλύτερης προοπτικής  για τον τόπο μας.
  
Καλά Χριστούγεννα και
2019 ευχές
για υγεία και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειες σας.



Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
Αδαμαντία Τζανετέα

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ των ΚΟΥΛΕΝΤΙΩΝ - ΝΕΑΠΟΛΗ, 21/12/2018

Συναυλία Αλληλεγγύης προς τους αγωνιστές και τους συλλόγους που διώκονται ποινικά για τον αγώνα τους εναντίον της εγκατάστασης του αιολικού πάρκου στα Κουλέντια από την εταιρεία WRE A.E. διοργανώνει την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα, στο Παλαιό Γυμνάσιο της Νεάπολης, το ΠΑΜΕ Λακωνίας.
Στη συναυλία, με λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, συμμετέχουν μουσικοί και συγκροτήματα από όλη τη Λακωνία.

Να σημειωθεί ότι τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Δήμου Μονεμβασίας στηρίζουν με αποφάσεις τους και οι εξής σύλλογοι και φορείς:
1) Ομάδα Γυναικών Σπάρτης,
2) Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας
3) Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας
4) Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Λακωνίας
Ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση!
Το ΔΣ του Συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ"

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Ευχαριστούμε ΘΕΡΜΑ το Δήμο Καλλιθέας και προσωπικά το Δήμαρχο

Dimitris Karnavos
Ο Δήμος μας δώρισε σχολικό εξοπλισμό για τα τρία παιδάκια του μονοθέσιου δημοτικού σχολείο των Αντικυθήρων που ξανάνοιξε μετά από 24 χρόνια. 
Είναι χρέος μας να στηρίζουμε, έστω και με τις μικρές μας δυνάμεις, τους ακρίτες μας.


Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΔΙΕΝΕΙΜΕ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ -ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ 70 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Μολάοι 21 Δεκεμβρίου 2018
Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο Δήμος Μονεμβασίας μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου και στο πλαίσιο υλοποίησης της κοινωνικής του πολιτικής, διένειμε τυποποιημένα τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας σε 70 οικογένειες του Δήμου.

Διανομή τροφίμων πραγματοποιήθηκε εντός του Δεκεμβρίου και στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)» που αφορούσε σε 290 οικογένειες του Δήμου

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 21/12/2018


Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 21/12/2018
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κας. Ευγενίας Φωτονιάτα, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020" του ΕΣΠΑ, η πράξη με τίτλο "Προσβάσιμα Κύθηρα" που υπέβαλε προς χρηματοδότηση ο Δήμος Κυθήρων μέσω των τεχνικών και χρηματοδοτικών του συμβούλων.
Η πράξη αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρία στις παραλίες του Διακοφτίου, της Παλαιοπόλεως και της Αγίας Πελαγίας.
Σε κάθε μία από τις τρεις παραλίες θα τοποθετηθούν:

1. Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ΑμΕΑ στη θάλασσα με τηλεμετρία και φωτοσυναγερμό
2. Διάδρομος πρόσβασης
3. Αποδυτήρια
4. Ντουζ
5. WC
6. Σήμανση
Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης προς το Δήμο ανέρχεται σε 167.493,00€ και η δημοπράτηση θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2019.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου αυτού, τα Κύθηρα θα διαθέτουν πλέον 4 συνολικά πλήρως προσβάσιμες σε ΑμΕΑ παραλίες (Καψάλι, Αγία Πελαγία, Παλαιόπολη, Διακόφτι), γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τον τουρισμό αλλά και την προβολή του νησιού μας.
Πρόκειται για ακόμα μία από τις πολλές χρηματοδοτήσεις που επιτυγχάνει ο Δήμος μας ως συνέπεια της μεθοδικής εργασίας αιρετών και υπαλλήλων και της άρτιας τεχνοκρατικής του υποστήριξης με τεχνικούς συμβούλους και η οποία αποδεικνύει ότι η Δημοτική Αρχή έχει την ικανότητα να διεκδικεί, να οραματίζεται και να υλοποιεί έργα ουσιαστικά, τα οποία συμβάλουν στην τουριστική και γενικότερη ανάπτυξη του νησιού μας.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών


Ευχές Β' Λιμενικού Τμήματος Κυθήρων



Μελισσοκομικές δράσεις έτους 2019

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Λακωνίας  ανακοινώνονται τα ακόλουθα που αφορούν τους μελισσοκόμους  που δραστηριοποιούνται  στη περιοχή ευθύνης της:
1.Όλοι οι μελισσοκόμοι κάτοχοι μελισσοκομικών βιβλιαρίων πρέπει να υποβάλλουν αίτηση-δήλωση κυψελών διαχείμασης στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας το αργότερο μέχρι την 21/01/2019 (ημέρα Δευτέρα).
Ως ημερομηνία υποβολής της αίτησης δήλωσης κυψελών διαχείμασης νοείται η ημερομηνία κατά την οποία η αίτηση-δήλωση λαμβάνει πρωτόκολλο εισόδου στην ΔΑΟΚ.
Η αίτηση -δήλωση κυψελών διαχείμασης είναι υποχρεωτική  για όλους τους μελισσοκόμους ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους στα επιδοτούμενα μελισσοκομικά προγράμματα. Δεν είναι υποχρεωτική η αίτηση-δήλωση κυψελών διαχείμασης  στη περίπτωση που ο μελισσοκόμος  διαθέτει μελισσοκομικό βιβλιάριο θεωρημένο κατά το διάστημα μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2018. Στην περίπτωση αυτή το θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο επέχει θέση δήλωσης κυψελών διαχείμασης.
Όσοι μελισσοκόμοι δεν υποβάλλουν αίτηση δήλωση κυψελών διαχείμασης θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.
2.Έχει ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων  για τη συμμετοχή στις δράσεις 3.1 “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση μετακινήσεων” και 3.2 Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας  για το έτος 2018.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου (Β.Δεκάζου 5, Τρίπολη) το αργότερο μέχρι την 21/01/2019.
Απαραίτητο δικαιολογητικό για τη συμμετοχή στα προγράμματα,είναι  η αίτηση -δήλωση κυψελών διαχείμασης.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  Π.Ε.Λακωνίας  στα τηλ.2731363321, 2731363324 και στο Κέντρο μελισσοκομίας Πελοποννήσου στο τηλ.2710243352.