Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Ενημερώνομαι – Εκπαιδεύομαι - Προστατεύω την ζωή μου και την περιουσία μου

Ενημερώνομαι – Εκπαιδεύομαι - Προστατεύω την ζωή μου και την περιουσία μου
Με αυτόν τον τίτλο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρης σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με την και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, πραγματοποίησε την καμπάνια ενημέρωσης - εκπαίδευσης φορέων, πολιτών και επαγγελματιών, για την προστασία από την πυρκαγιά και τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης στο Γύθειο και τις Κροκεές αντίστοιχα.
Οι εκδηλώσεις έγιναν σε κατάστημα των Κροκεών την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου μας την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου2019 στις19:00.

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση φορέων, επαγγελματιών και πολιτών στην γνώση για την πρόληψη, αντιμετώπιση και προστασία από την απειλή από την πυρκαγιά και τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Η γνώση ως εφόδιο μειώνει την πιθανότητα αμέλειας που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή και ταυτόχρονα αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας κάθε ανθρώπου ώστε να ενεργεί και να αντιδρά χωρίς το αίσθημα του πανικού.
Η δράση αυτή προβλέπεται από την Πυροσβεστική Διάταξη 4/2014 και απαραίτητο χαρακτηριστικό της επίσης είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση στα φορητά μέσα πυρόσβεσης ( πυροσβεστήρες), τα χαρακτηριστικά τους, τις κατηγορίες που διακρίνονται και τον τρόπο χρήσης τους από κάθε πολίτη.
Στόχος την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου είναι αποφυγής των πυρκαγιών από αμέλεια και τέλος την δυνατότητα από κάθε πολίτη στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς στην έναρξή της με φορητά μέσα πυρόσβεσης (πυροσβεστήρες).
Στις εκδηλώσεις ενημέρωσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κύριος Πέτρος Ανδρεάκος, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης κύριος Ανάργυρος Μαριόλης, ο Υπολιμενάρχης Γυθείου, η υποψήφια Βουλευτής Λακωνίας με το ΚΙΝΑΛ κυρία Βασιλική Μανάκου, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής το ΑΚΕΕΛ μεημήτριος Σταματάκος, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου σκοπό έχει να συνεχίσει με ανάλογες δράσεις ώστε να έχουν την δυνατότητα ενημέρωσης όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες των περιοχών ευθύνης της.
Προσπαθούμε να είμαστε πάντα κοντά στον πολίτη και να φροντίζουμε για την πυροπροστασία του.
Φίλοι της Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου