Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ζημιές από την τελευταία κακοκαιρία – Ανακοίνωση του Δήμου Μονεμβασίας


Με ανακοίνωση του και έπειτα από αυτοψία των υπηρεσιών, ο Δήμος Μονεμβασίας παρουσιάζει το προφίλ των ζημιών έτσι όπως αυτές κατεγράφησαν, συνέπεια των έντονων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2019.
Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου:
«Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών στο Δήμο μας, με αποκορύφωμα τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 10 μποφόρ , τις δυνατές βροχοπτώσεις και τον υψηλό κυματισμό (μάλιστα θεωρήθηκε ο ισχυρότερος της τελευταίας πεντηκονταετίας) της 5ης Φεβρουαρίου  2019, προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μονεμβασίας σε σημαντικά έργα υποδομής, καθώς και στο δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο όπου σε πολλά σημεία είχαμε καθιζήσεις, εκτεταμένες κατολισθήσεις και υποχωρήσεις πρανών αντιστήριξης δρόμων.
Ειδικότερα στη Δ.Ε. Μονεμβασίας:
  1. Στη Μαρίνα Μονεμβασίας υπήρξε καταστροφή του ακρομώλιου, συνέπεια της οποίας ήταν η πτώση του φάρου και της βάσης στήριξης στη θάλασσα. Επίσης λόγω των πολύ έντονων κυματισμών υπήρξαν υλικές ζημιές στο οδόστρωμα πρόσβασης στη Μαρίνα, ενώ σημειώθηκε βύθιση επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους.
  2. Μετά τη γέφυρα προς το Κάστρο Μονεμβασίας και συγκεκριμένα στην περιοχή «Φτερά», υπήρξε καθίζηση του οδοστρώματος συνέπεια της οποίας ήταν η δημιουργία μεγάλης οπής. Επίσης κατεστράφη η ανωδομή της προβλήτας στη θέση «Λαζαρέτο»
  3. Φθορές παρουσιάστηκαν στο παραλιακό μέτωπο από «Πλάκα» μέχρι «Μαρίνα», ενώ ζημιές υπέστη το λιμανάκι στη θέση «Κουρκούλα».
  4. Αποκολλήθηκε και βγήκε στην επιφάνεια ο υποθαλάσσιος αγωγός του βιολογικού καθαρισμού Μονεμβασίας.
  5. Σε όλη τη διάρκεια της εξέλιξης του φαινομένου παρουσιάστηκαν προβλήματα στο δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, εξαιτίας των φερτών υλικών (πέτρες, ξύλα) που οι έντονοι κυματισμοί έφερναν, από την περιοχή της Παλαιάς Μονεμβασίας μέχρι τον Άγιο Φωκά.
  6. Στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας, από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκαν κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων, ενώ παράλληλα έντονα προβλήματα παρουσιάστηκαν στο αγροτικό οδικό δίκτυο.
Το ίδιο συνέβη σχεδόν σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες καθώς και στο Εθνικό Δίκτυο μεταξύ Μολάων και διασταύρωσης προς Ασωπό, όπου παρέμεινε κλειστό για 4 με 5 ώρες και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία με μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών.
Σε όλη τη διάρκεια των φαινομένων, τα σκαπτικά μηχανήματα του Δήμου αλλά και πολλών ιδιωτών τα οποία είχαμε επιτάξει, καθάριζαν τα οδοστρώματα, αποκαθιστούσαν καθιζήσεις και καταπτώσεις και απομάκρυναν φερτά υλικά από τα δίκτυα απορροής ομβρίων».
http://www.monemvasianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου