Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Ανοικτή Επιστολή. Ένα ευχαριστώ από «βάθους καρδίας» του Επιπυραγού Γραφάκου Κωνσταντίνου Διοικητή της Π.Υ. Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής



Ανοικτή Επιστολή
Ένα ευχαριστώ από «βάθους καρδίας» του Επιπυραγού Γραφάκου Κωνσταντίνου Διοικητή της Π.Υ. Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής
Ολοκληρώθηκε η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Νέα Μαραθέα Γυθείου, του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Μιας πυρκαγιάς που ξέσπασε την Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 14:45, από σπινθήρα που προέκυψε από εργασίες με αγροτικό ελκυστήρα (τρακτέρ) και καταστροφέα, και στην έναρξή της έκαιγε πυκνή δασική έκταση με πουρνάρια , ασφαλαχθούς και ξηρά χόρτα.
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου ήταν ακαριαία ώστε στον τόπο του συμβάντος να φτάσουν μέσα σε πολύ λίγα λεπτά 5 πυροσβεστικά οχήματα με 10 πυροσβέστες. Η κατάσβεση λόγω της μορφολογίας του εδάφους και της πυκνής δασικής βλάστησης ήταν εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη.
Στην συνέχεια η Υπηρεσία μας ενισχύθηκε με πυροσβεστικές δυνάμεις από τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό της Μυρτιάς, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Σπάρτης, Αρεόπολης, Μολάων, Μελιγαλά, Τρίπολης και Μεγαλόπολης καθώς και από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Στον ελάχιστο χρόνο των 3 ωρών στη πυρκαγιά δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο και μέσα στην ίδια ημέρα οι πυροσβέστες είχαν φέρει την κατάσταση υπό έλεγχο.
Με το πέρας των 24 ωρών, ως επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων έδωσα την λήξη της πυρκαγιάς με μοναδικό κόστος την καμένη έκταση των 15 περίπου στρεμμάτων, χωρίς να κινδυνεύσουν οι κατοικίες που βρίσκονταν μερικά μέτρα μακριά από την πυρκαγιά και χωρίς φυσικά να κινδυνεύσουν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές πολιτών και πυροσβεστών.
Για την κατάληξη αυτή κάποιοι έπραξαν το καθήκον τους και κάποιοι το κάτι παραπάνω!
Ως Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου και ως υπεύθυνος για την προστασία του τόπου αυτού εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πολιτική και φυσική μου ηγερία που με την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, το αμείωτο ενδιαφέρον τους από την πρώτη στιγμή και την διαρκή υποστήριξη με βοήθησαν από την αρχή έως την κατάσβεση.
Το ευχαριστώ φυσικά αφορά την επιχειρησιακή προϊστάμενη διοίκησή μου, αυτή της Λακωνίας και την Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου με την φυσική τους παρουσία κατά την διάρκεια εξέλιξης της πυρκαγιάς συνέδραμαν τα μέγιστα!
Ως μάχιμος πυροσβέστης επί 23 και πλέων χρόνια γνωρίζω πολύ καλά ότι η πυρκαγιά δεν σβήνει μόνο με Ηγεσίες και Αξιωματικούς.
Συγχαίρω από βάθους καρδίας, ευχαριστώ και επαινώ ,
 Όλο το πυροσβεστικό προσωπικό που έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της συγκεκριμένης πυρκαγιάς.
 Τους πυροσβέστες, επαγγελματίες και εθελοντές, όλων των βαθμών και βαθμίδων από κάθε υπηρεσία που ήρθε στη Νέα Μαραθέα για συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Τους εξαιρετικούς, με την μοναδική επαγγελματική κατάρτιση και ευσυνειδησία πυροσβέστες της Π.Υ. Γυθείου και του Εθ. Π. Σ. Μυρτιάς. Ειδικά και ξεχωριστά όσους έφθασαν στο συμβάν οικειοθελώς και αυτοβούλως, για να συνδράμουν στο έργο των συναδέλφων τους!
 Τον χειριστή του Πυροσβεστικού Ελικοπτέρου.
 Την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνία και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης για το ενδιαφέρον και τις δυνάμεις υποστήριξης.
 Τους εθελοντές κατοίκους της περιοχής που με τα ιδιωτικά τους μέσα και μηχανήματα συνέδραμαν στο άριστο αυτό αποτέλεσμα.
Συγχαίρω από βάθους καρδίας, ευχαριστώ και επαινώ ,
 διότι, από μία πυρκαγιά που εξελίσσεται οι καταστροφικές συνέπειες δεν είναι δυνατόν να υπολογισθούν,
 διότι, η πυρκαγιά αντιμετωπίζεται στην αρχή της και με την συνδρομή όλων,
 διότι, η πυροσβεστική οικογένεια είναι δεμένη και δρα ομαδικά,
 διότι τα εύσημα υπάρχουν για να δύνονται με αξιοκρατία!!!

Φίλοι της Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου