Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 69 ΠΑΡΑΤΥΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ


Σε κτίριο του λιμανιού στο Διακόφτι θα διανυκτερεύσουν απόψε Παρασκευή 4/1 οι 69 παράτυποι μετανάστες.
Δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά τους προς την Πελοπόννησο σήμερα παρά τις προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών και του Δήμου κάτι που αναμένετε να γίνει αύριο Σάββατο.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
Οι 69 παράτυποι μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων από Ιράν,Ιράκ,και Αφγανιστάν έφτασαν στο Διακόφτι τις πρωινές  ώρες της Παρασκευής με κλειστό πλαστικό τουριστικό σκάφος περίπου 15 μέτρων.
Είχαν προορισμό την Ιταλία και είχαν αποπλεύση τις προηγούμενες ημέρες από περιοχή της Αττικής, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών βρέθηκαν στο Διακόφτι το πρωί της Παρασκευής.  
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως 2 άτομα μεταξύ των μεταναστών είναι και οι διακινητές φερόμενοι ως δράστες και έχουν συλληφθεί.
Μεταξύ των μεταναστών υπαρχουν και ανήλικα άτομα που χρίζουν ιδιαίτερης φροντίδας.
Με την βοήθεια της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ,Εθελοντών,κατοίκων του Νησιού,του Δήμου Κυθήρων και του Λιμενικού Σώματος συγκεντρώθηκαν κάποια απαραίτητα είδη,όπως κουβέρτες και τρόφιμα.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
 Όποιος έχει την δυνατότητα και θέλει μπορεί να προσφέρει παιδικές τροφές για τα ανήλικα μετά από συνεννόηση με το Λιμεναρχείο Κυθήρων στο τηλ 27360 33280
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ&ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ


τροποποίηση δρομολογίου Πορφυρούσα Σάββατο 05/01/2019


ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ.Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ 2019!


Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ 2019!
Τον Αντικυθήριο Αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκε σήμερα απροειδοποίητα και απρόσμενα η μαμά Δέσποινα με τα 3 παιδιά της Αναστασία, Σταματία και Ιάκωβο, τους πρώτους μαθητές - μετά από 24 χρόνια- του Δημοτικού Σχολείου των Αντικυθήρων και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα!
Ο Αντιπεριφερειάρχης τους εξέφρασε πόσο περήφανος νιώθει και τους ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή προόδο! Τους δήλωσε δε ότι η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων αλλά και ο ίδιος προσωπικά θα στέκονται πάντα δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν. Η 1η ανάγκη που θα καλύψει η Περιφέρεια, είναι η προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών στο σχολείο.


ΕΚΤΑΚΤΟ.69 ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ¨ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ¨ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

69 Παράτυποι μετανάστες αποβιβάστηκαν στο Διακόφτι Κυθήρων.
69 Παράτυποι μετανάστες ανάμεσα τους γυναίκες και μικρά παιδιά, αποβιβάστηκαν σήμερα Παρασκευή με σκάφος στο μικρό λιμάνι του Διακόφτι.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων που φιλοξενούνται πρόχειρα αυτή την ώρα στο κτίριο που βρίσκετε στο λιμάνι, και γίνονται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να αναχωρήσουν το γρηγορότερο από το Νησί μας καθώς δεν υπάρχει χώρος κατάλληλος για την φιλοξενία τους.
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται για ότι νεότερο θα σας ενημερώνουμε.
ADELIN 107,3 FM




ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθη 37χρονος στη Μονεμβάσια, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης


Συνελήφθη 37χρονος στη Λακωνία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη, (4.1.2019) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, 37χρονος αλλοδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Συγκεκριμένα, εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Βουλγαρικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τον Τελωνειακό Κώδικα, ήτοι κατοχή και διακίνηση λαθραίων αλκοολούχων ποτών, πράξεις που έγιναν το έτος 2008 στη Βουλγαρία.

Ο 37χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

Ο «Αγρότης της Χρονιάς» βραβεύεται φέτος στη Μονεμβασιά


Πιστά στο ετήσιο ραντεβού των επαγγελµατιών του χώρου, τα βραβεία «Αγρότης της Χρονιάς 2019» διοργανώνονται και φέτος από την Agrenda, για να επιβραβεύσουν και να αναδείξουν πρόσωπα και πρωτοβουλίες που µε το πείσµα και την δουλειά τους, πάνε αρκετά βήµατα παρακάτω τον πρωτογενή τοµέα.
Η τελετή απονομής των βραβείων, καθώς και η ημερίδα Farmer’s Day, θα γίνουν στις 19 Ιανουαρίου 2019 στο ξενοδοχείο KINSTERNA στον Άγιο Στέφανο Μονεµβασίας. Οι συµµετοχές για µία ακόµη φορά πολυάριθµες και αξιόλογες, γεγονός που «δυσκόλεψε» την Επιτροπή Αξιολόγησης για την ανάδειξη των νικητών.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης, που αποτελείται από ανθρώπους εγνωσµένου κύρους και µε βαθιά γνώση των αγροτικών θεµάτων, επεξεργάστηκε την περασµένη εβδοµάδα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τις υποψηφιότητες, µέσα στα πλαίσια µιας «άσκησης», όπως χαρακτήρισε την διαδικασία ο πρόεδρος της Επιτροπής, καθηγητής και πρώην υπουργός, Θανάσης Τσαυτάρης.
Γνώµονας λοιπόν στην άσκηση αυτή, το στοιχείο της ταπεινότητας και της αντιπροσωπευτικότητας. «Τον αγρότη της χρονιάς τον διακρίνει µια ταπεινότητα, πάµε να διαλέξουµε γήινες περιπτώσεις. Αυτόν που δίνει τον αγώνα του και τον δίνει µε όρους ποιοτικούς, οργανωτικούς και που όµως έχει ακόµα δουλειά µπροστά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκδότης της Agrenda, Γιάννης Πανάγος.
«Μας ενδιαφέρει η καινοτοµία που λίγο πολύ εξασφαλίζει την βιωσιµότητα µιάς προσπάθειας. Σίγουρα µας ενδιαφέρει η ποικιλοµορφία των πραγµάτων που κάνει. Η καθετοποίηση και το κατά πόσο ενδιαφέρεται κανείς για τα προηγούµενα και τα επόµενα βήµατα της δραστηριότητάς του», υπογράµµισε ο πρόεδρος της Επιτροπής.
Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Πηγή: agronews.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 04/01/2019

Δελτίο Τύπου - 04/01/2019

Ο Δήμος Κυθήρων, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων χρηματοδότησης, υπέβαλλε στην Πρόσκληση με τίτλο «Επιχορήγηση μελετών ωρίμανσης έργων των ΟΤΑ» προτάσεις χρηματοδότησης συνολικής αξίας 85.000,00€, που ήταν και το μέγιστο επιτρεπτό ποσό ανά Δήμο.
Η επιλογή των προς ωρίμανση έργων πραγματοποιήθηκε με βάση τόσο την χρησιμότητά τους όσο και την πραγματική δυνατότητα χρηματοδότησης της υλοποίησης τους, κάτι που αποτελεί και προϋπόθεση του προγράμματος.
Πιο συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 3 προτάσεις για την ωρίμανση των ακόλουθων έργων:
1.    Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικών Κτιρίων Δήμου Κυθήρων. 
Αντικείμενο της μελέτης είναι η πραγματοποίηση ενεργειακού ελέγχου και η υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων εξοικονόμησης ενέργειας για κάθε δημοτικό κτίριο έτσι ώστε να αναβαθμιστεί ενεργειακά, βελτιώνοντας το ενεργειακό και περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, μειώνοντας ταυτόχρονα το ενεργειακό του κόστος, δηλαδή τα ποσά που δαπανώνται για τη ΔΕΗ. Το έργο που θα σχεδιαστεί προβλέπεται να υποβληθεί προς ένταξη στην Πρόσκληση«Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε Δημοτικά Κτίρια»  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020», με μέγιστο προϋπολογισμό πρότασης τα 100.000€.
2.    Ενεργειακός Συμψηφισμός των καταναλώσεων των Δημοτικών Αντλιοστασίων και του Βιολογικού Καθαρισμού
Στο πλαίσιο της προτεινόμενης μελέτης, θα καταγραφούν και αναλυθούν οι ενεργειακές καταναλώσεις των δημοτικών αντλιοστασίων και του Βιολογικού Καθαρισμού, θα επιλεγεί η προσφορότερη τεχνικά λύση για την παραγωγή ενέργειας με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), θα συνταχθούν οι απαραίτητοι φάκελοι για τις αιτήσεις ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Η υλοποίηση της λύσης μπορεί να χρηματοδοτηθεί από σχετικό Πρόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων ή/και πόρους του Δήμου, καθώς αναμένεται να προκύψει σημαντικό ετήσιο οικονομικό όφελος για το Δήμο μέσω του συμψηφισμού των καταναλώσεων, αφού όπως είναι γνωστό οι ενεργειακές δαπάνες για τα αντλιοστάσια και τον Βιολογικό Καθαρισμό είναι πολύ υψηλές και μετά δυσκολίας καλύπτονται από τα αντίστοιχα ανταποδοτικά έσοδα του Δήμου.
3.    Ανάπλαση Οικισμού Ποταμού Κυθήρων
Στο πλαίσιο της προτεινόμενης δράσης, θα εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες για την ανάπλαση του οικισμού του Ποταμού Κυθήρων, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί αισθητά και να αντιμετωπιστούν προβλήματα, όπως της κίνησης και στάθμευσης οχημάτων. Η ωρίμανση του έργου απαιτεί σειρά μελετών και τευχών δημοπράτησης καθώς και τις εγκρίσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, πλέον όμως το πρώτο ουσιαστικό βήμα για το έργο ξεκινάει με την εκπόνηση των σχετικών μελετών. Η υλοποίηση του έργου μπορεί να χρηματοδοτηθεί από σχετικές προσκλήσεις του Ε.Π «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», του ΠΕΠ Αττική 2014-2020 καθώς και του Τοπικού Προγράμματος CLLD/Leader.
Η παροχή δυνατότητας προς τους Ο.Τ.Α. για την ωρίμανση έργων, αποτελεί μια άμεση παραδοχή του ιδίου του Κράτους σχετικά με την αδυναμία των Δήμων να προχωρήσουν με ίδια μέσα στην ολοκλήρωση μελετών και φακέλων για σημαντικά αναπτυξιακά έργα και δράσεις, κυρίως λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού και πόρων. Η σημερινή Δημοτική Αρχή, ήδη από τους πρώτους μήνες της θητείας της, έδωσε ιδιαίτερη βάση στην ωρίμανση σημαντικών έργων, τα οποία ήδη εκτελούνται ή έχουν δημοπρατηθεί (αναπλάσεις, αθλητικοί χώροι, παιδικές χαρές, μεγάλα έργα οδοποιίας, έργα ύδρευσης κ.λπ.). Η χρηματοδότηση ενός έργου σχετίζεται άμεσα με την ωριμότητα του φακέλου του (μελέτες, τεύχη, εγκρίσεις κ.λπ.). Χρέος μιας υπεύθυνης δημοτικής αρχής είναι να επιλέγει την ωρίμανση έργων που πράγματι έχουν πιθανότητες χρηματοδότησης και όχι να υπόσχεται αφειδώς μεγάλες υποδομές, χωρίς να υπάρχει καν προμελέτη για αυτές, κάτι που δυστυχώς έγινε στο παρελθόν όπου για σημαντικά έργα δόθηκαν έωλες και ανυπόστατες υποσχέσεις, σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία η Περιφέρεια και το ΕΣΠΑ διέθεταν πληθώρα χρηματοδοτικών εργαλείων, που δυστυχώς δεν έτυχαν της ανάλογης αξιοποίησης.

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 04/01/2019

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 04/01/2019
Ο Δήμος Κυθήρων ολοκληρώνει τη δεύτερη φάση της συνεργασίας του με την Global Water Partnership Mediterranean και το Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» της Coca Cola (3E). Μέσα από τη συνεργασία αυτή, το νησί μας επωφελείται από σημαντικά έργα στον τομέα της ύδρευσης, τα οποία γίνονται με δαπάνη του προγράμματος, χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή του Δήμου μας.
Κατά την πρώτη φάση του Προγράμματος, που ολοκληρώθηκε το 2017, τοποθετήθηκαν τρεις (3) μεγάλες μεταλλικές δεξαμενές αποθήκευσης πόσιμου ύδατος (2 στα Κύθηρα στις θέσεις Μαραθέας και Κάλαμος και 1 στα Αντικύθηρα) που έλυσαν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα επαρκούς υδροδότησης των συγκεκριμένων περιοχών, μοιράστηκαν ειδικά ακροφύσια εξοικονόμησης νερού και έγινε διαφημιστική καμπάνια στα ξενοδοχεία για τους τρόπους εξοικονόμησης στο νερό, μέσα από έξυπνες κάρτες στα ελληνικά και τα αγγλικά. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στον μαθητικό πληθυσμό.

Με τη δεύτερη φάση του Προγράμματος, που ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2019, ο Δήμος Κυθήρων επωφελείται από την τοποθέτηση μιας καινούργιας μεταλλικής δεξαμενής αποθήκευσης νερού στον Δρυμώνα (χρηματοδοτείται η προμήθεια και τοποθέτηση της δεξαμενής, το σύνολο των εργασιών, η κατασκευή της βάσης, η σύνδεση με την παλαιά δεξαμενή κ.λπ.), περιοχή όπου συχνά κατά τη θερινή περίοδο το νερό δεν επαρκεί. Παράλληλα, με δαπάνες του Προγράμματος αντικαθίστανται οι βάνες σε καίριες δεξαμενές και βανοστάσια των Κυθήρων.
Τέλος, με δαπάνη του Δήμου, τοποθετήθηκε μεταλλική δεξαμενή αποθήκευσης πόσιμου νερού στην περιοχή της Σκληρής, χωρητικότητας 200 κυβικών, προκειμένου να ενισχυθεί υδροδοτικά η ευρύτερη περιοχή, που αποτελεί μια από τις δυσκολότερες του νησιού σε θέματα επαρκούς υδροδότησης.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ Κας ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019