Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ.ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ


Η κατάσταση με την μεταφορά των μεταναστών προς οργανωμένες δομές της ηπειρωτικής χώρας είναι πλέον τραγική. Η εντολή αποχής της ποινικής δίωξης αναζητείται ακόμα από χτες το πρωί. Οι ζωές μικρών παιδιών τίθενται σε κίνδυνο καθώς στα Κύθηρα ΔΕΝ υπάρχει δυνατότητα επαρκούς φιλοξενίας όπως έχουμε δηλώσει εγγράφως. Οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, χτες το βράδυ χιόνιζε (ο Κάβο Μαλέας είναι κάτασπρος) και οι θερμοκρασίες είναι κοντά στο μηδέν.
Ενημερώσαμε από χτες ότι ο Δήμος ούτε εγκεκριμένο προϋπολογισμό έχει ούτε δυνατότητα να παράσχει σίτιση πέραν των ολίγων ωρών. Δώσαμε όσες κουβέρτες είχαμε προμηθευτεί (40), ο Αντιδήμαρχος Panagiotis Zantiotisπλήρωσε από την τσέπη του νερά και διάφορα χρειώδη, η Εκκλησία κινητοποιήθηκε από χτες. Οι δυνατότητές μας είναι πεπερασμένες.

Τη Δευτέρα το πρωί ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία θα στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, δικαστικών λειτουργών συμπεριλαμβανομένων.
Η ανοχή έχει και όρια. Το Κράτος θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ΚΡΑΤΟΣ και όχι res.
Stratos Charchalakis

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στα Κύθηρα

Στον εντοπισμό εξήντα εννέα (69) αλλοδαπών και τη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων.
Συγκεκριμέναοι ανωτέρω εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ'' Ν.Π. 9173, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα Διακοφτίου Κυθήρων.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.
https://www.google.com