Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

΄ΕΝ ΧΩΡΑ ΖΩΝΤΩΝ ΕΝ ΣΚΗΝΑΙΣ ΔΙΚΑΙΩΝ΄ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕ ΠΑΤΕΡΑ...




ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/1/2018
Στην δημοσιότητα το video που μας ζητήσατε για όλους εσάς φίλους, και μακρινούς συγγενείς που δεν μπορέσατε να παρευρεθείτε στο στερνό ταξίδι του πολυαγαπημένου μας πατέρα.
Ὡς κ᾿ ἡ βαρυχειμωνιὰ μ᾿ αἰφνήδια καλοσύνη κ᾿ ἥσυχη καὶ σιγαλὴ σὲ δέχτηκε κ᾿ ἐκείνη. καὶ στὸ σπίτι τ᾿ ἄραχνο γυρνώντας, ὦ ἀκριβέ μας, γίνε ἀεροφύσημα καὶ γλυκοφίλησέ μας! Κωστής Παλαμάς,από την ποιητική συλλογή o Τάφος.














ΚΥΘΗΡΑ.ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ.Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ Ν ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)



Ολοκληρώθηκαν με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η εκδηλώσεις για των  καθαγιασμό των Υδάτων στα λιμάνια των Κυθήρων σήμερα Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019.
Στις 4 μ.μ.Πλήθος κόσμου από ολόκληρο το Νησί τίμησε τις εορταστικές εκδηλώσεις στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας,με πολύ καλό καιρό και με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη.
Χοροστάτησε ο ακούραστος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Σεραφείμ μετά του ιερού κλήρου,και των Αρχών.
Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή ο Δήμαρχος Κυθήρων-Αντικυθήρων κ Χαρχαλάκης,ο Αντιδήμαρχος κ.Ζαντιώτης,τοπικοί σύμβουλοι, και εκπρόσωπος του Λιμενικού σταθμού.
Αψηφώντας τα παγωμένα νερά αλλά με την δύναμη του Θεού, βούτηξαν στα παγωμένα νερά 3 νέα παιδιά από τα Κύθηρα για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό ο τυχερός ήταν και φέτος ο Θεόδωρος Πρωτοψάλτης από τον Ποταμό που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό και φέτος.   
Το μήνυμα της ημέρας έστειλαν όλοι οι παρόντες σε όλους τους Κυθήριους και σε όλους τους απανταχού χριστιανούς
Χρόνια Πολλά και Φωτισμένα !
RADIO ADELIN 107.3 FM
ΚΥΘΗΡΑ! Το πρώτο ραδιόφωνο των Κυθήρων.






BATIKA.TA ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ (ΦΩΤΟ)

ΚΥΘΗΡΑ.ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

Γιορτή των Αγίων Θεοφανίων σήμερα, γιά μιά ακόμη φορά βρεθήκαμε στην Αγία Μόνη.
Λιγοστοί κάτοικοι των γύρω χωριών τηρήσαμε το έθιμο, παρά την τσουχτερή πρωινή παγωνιά.
Γαληνεύει η ψυχή μας ανεβαίνοντας στο βουνό της Αγίας Μόνης, μνήμες των παιδικών μας χρόνων ζωντανεύουν, όταν αποβραδίς γέμιζαν τα κελιά του μοναστηριού με προσκυνητές. 
Ο παππά Ευθύμιος, η Γιαννούλα η Γουμένισσα έτσι την ξέραμε, ο μπάρμπα Θοδωρής ο Καμαριώτης ήταν η ψυχή της Μονής. 
Τις εκκλησιαστικές τελετές ακολουθούσαν φαγοπότι και πολλές φορές γλέντι.
Εμείς, η ενενήντατριάχρονη μητέρα μας και τα αδέλφια μου που βρισκόμαστε στα Κύθηρα, τηρώντας την οικογενειακή παράδοση ενός αιώνα, είμαστε και σήμερα εκεί!

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΙΑ (ΦΩΤΟ)

ΚΥΘΗΡΑ."Φώτα ολόφωτα" στα Μυρτίδια.

 "Φώτα ολόφωτα" στα Μυρτίδια.
Την πολυσήμαντη και πανσέβαστη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων γιορτάσαμε, σήμερα, με χαμηλές θερμοκρασίες αλλά με ζεστές καρδιές, με πνευματική αγαλλίαση και βαθειά κατάνυξη στο Ι. Π της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.
Τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, όπως ορίζει σήμερα το τυπικό της Εκκλησίας μας, ετέλεσε ο εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος π. Πέτρος Σκλάβος με όλη την ευλάβεια, την γλυκύτητα και την πραότητα που τον διακρίνει. Ακολούθησε η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός του Ηγουμενείου των κελίων και των λιγοστών σπιτιών που βρίσκονται πέριξ του Προσκυνήματος.
Από το Ι.Προσκύνημα Μυρτιδίων ολόθερμες ευχές. Χρόνια πολλά και ευλογημένα
.

ΚΥΘΗΡΑ.ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΜΟ (ΦΩΤΟ)

ΜΑΡΑΘΙΑΣ ΕΛΙΚΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ (ΦΩΤΟ)