Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

BATIKA.Συντηρείται με 300.000 ευρώ ο δρόμος Νεάπολης-Παλαιοκάστρου (ΧΑΡΤΗΣ)

neapoli palaiokastro
Μετά από εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδ. Τζανετέα, το  Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέταξε στο τεχνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το έργο «Συντήρηση οδικού άξονα Νεάπολη – Παλαιόκαστρο» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Μονεμβασίας.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα επισήμαναν ότι «το έργο αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της Νεάπολης προκειμένου να υπάρξει βελτιωμένη πρόσβαση προς το λιμάνι του Παλαιοκάστρου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξασφαλίζοντας πόρους, από το πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των υποδομών της Λακωνίας» αναφέρουν οι κκ Τατούλης και Τζανετέα και προσθέτουν: «Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προχωρούμε  σε ένταξη και δημοπράτηση και άλλων σημαντικών έργων, όχι μόνο για τις συγκοινωνιακές υποδομές αλλά και στον τομέα της υγείας, του αθλητισμού, της παιδείας και του πολιτισμού». 

http://lakonikos.gr/
Χάρτης από Google maps

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ.«Παρέμβαση για το δικαίωμα εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο για ενήλικες μαθήτριες και ενήλικους μαθητές Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας»


ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ Α ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ – ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα, 07 Φεβρουαρίου 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Παρέμβαση για το δικαίωμα εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο για ενήλικες μαθήτριες και ενήλικους μαθητές Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας»
Σε παρέμβασή της στην επιτροπή ισότητας των φύλων στις 06/02/2019, η βουλεύτρια Α Πειραιά και Νήσων, Ελένη Σταματάκη, κατέθεσε πρόταση χορήγησης δικαιώματος ελεύθερης εισόδου σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στις μαθήτριες και τους μαθητές Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.
Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, ως μέσο καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού. Απευθύνεται σε ενήλικα άτομα τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και δίνει τη δυνατότητα απόκτησης βασικών προσόντων, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων σε θέματα πολιτισμού, καθώς επίσης προετοιμάζει τα άτομα για την εργασιακή ζωή.
Καθώς όμως, είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι μαθήτριες και οι μαθητές δεν έχουν τη μέριμνα που έχει ένας ανήλικος μαθητής. Παρόλο, λοιπόν, που ένας από τους βασικούς στόχους αυτού του προγράμματος είναι να αποκτήσουν πολιτιστική παιδεία τα ενήλικα άτομα που επιλέγουν να ενταχθούν ξανά στην εκπαίδευση, δεν είναι θεσπισμένο το δικαίωμά των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας να επισκέπτονται τα μουσεία με ίδιους όρους με τα σχολεία της τυπικής εκπαίδευσης. Αλλά και μεμονωμένα, δεν υπάρχει ιδιαίτερη πρόβλεψη για τους ενήλικους μαθητές, αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει για ανηλίκους και για φοιτητές και σπουδαστές.
Με βάση το ΦΕΚ 2916 Β /31-12-2015 απαλλάσσονται από την καταβολή αντιτίμου εισόδου σε μνημεία, αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους και μουσεία νέοι και νέες ηλικίας έως 18 ετών, φοιτήτριες και φοιτητές και σπουδάστριες και σπουδαστές, καθώς και συνοδοί εκπαιδευτικοί στις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.
Με την επίδειξη του απαραίτητου πιστοποιητικού που θα παρέχει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, θα μπορούσαν να αποκτήσουν το δικαίωμα ελεύθερης εισόδου. Αυτό θα ενθάρρυνε αυτούς τους ανθρώπους να επισκεφθούν, μαζί με τις οικογένειές τους, μουσεία και μνημεία.
Ιδιαίτερα, για τις γυναίκες που είτε στράφηκαν πρόωρα στη φροντίδα της οικογένειας, είτε για άλλους λόγους δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση είναι μια σημαντική διέξοδος προς τον πολιτισμό.

TRITON FERRIES.ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ Ε/Γ-Ο/Γ IONIS


Γενικό Λύκειο Κυθήρων.Οδηγίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης.


Σας κοινοποιούμε το περιεχόμενο του εγγράφου που λάβαμε από το υπουργείο Παιδείας , το οποίο περιέχει οδηγίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης. Μια και η γρίπη ταλαιπωρεί όλους μας: μαθητές, γονείς, προσωπικό, καλό θα είναι να τις μελετήσουμε τις απλές αυτές οδηγίες και να τις εφαρμόσουμε για να περιορίσουμε τα δυσάρεστα αποτελέσματα.
ΘΕΜΑ : Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη.
Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις
σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:
1.Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε
επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα
πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
2.Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες
ατομικής υγιεινής, όπως:
• Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
• Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
• Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
• Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
• Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.
• Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ιδρυτική Διακήρυξη ‘’ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΡΩΤΑ’’ του Γ Μαρουδα


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ‘’ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΡΩΤΑ’’

Η δημοτική παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΡΩΤΑ», παρουσιάζει την ιδρυτική της διακήρυξη ως το δεσμευτικό πλαίσιο αρχών , στόχων και θέσεων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019.

Ξεκινάμε την προσπάθεια διαμόρφωσης μιας κοινωνικής πλειοψηφίας που θα μας δώσει την δυνατότητα εφαρμογής ενός βιώσιμου και ολοκληρωμένου προγράμματος για το παρόν και το μέλλον του Δήμου Ευρώτα.

Πιστεύουμε όμως ότι στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνει ο N. 4555/2018, «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1»,με κέντρο βάρους την απλή αναλογική, ανεξάρτητα από τις συμφωνίες ή διαφωνίες, επιβάλλει συνεργασίες με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου και των δημοτών.

Είναι γνωστό το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον που ζούμε, τις συνθήκες και γενικότερα την  όλη κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία, όπως επίσης και το θεσμικό-οικονομικό περιβάλλον που καλείται να ανταποκριθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση με περιορισμένους πόρους και προσωπικό.

Από θέση Αρχής πιστεύουμε σ’ ένα Δήμο, θεσμικό εκφραστή και συμπαραστάτη των κοινωνικών συμφερόντων, με δημοκρατική συμμετοχή, διαβούλευση, διαφάνεια, λογοδοσία και ο οποίος να λειτουργεί πάντοτε μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και των Νόμων.

Η ιδρυτική διακήρυξη και το πρόγραμμα μας δεν διακατέχονται από τα σύνδρομα της έπαρσης, της αλαζονείας, της υποτίμησης των συμπολιτών και της υποβάθμισης του θετικού έργου όπου υπάρχει το οποίο μάλιστα θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον.

Με δεδομένη την δημοκρατική πεποίθηση και αξίες μας, είμαστε απέναντι σε επικίνδυνες λογικές του χάσματος των γενεών και της αποχώρησης των ‘’παλαιών’’ αυτοδιοικητικών στελεχών για να έρθουν νέοι. Αντίθετα βασική μας θέση είναι, ότι η ανανέωση  σε ιδέες και πρόσωπα επιτυγχάνεται με την ψήφο στις εκλογές ως το ύψιστο δικαίωμα και υποχρέωση των πολιτών και αφού προηγουμένως έχει δοθεί η δυνατότητα σε νέα πρόσωπα να συμμετάσχουν ενεργά στην εκλογική διαδικασία.

Στις επερχόμενες εκλογές του Μάιου του 2019 έχουμε στόχο την δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος της κοινωνίας των πολιτών, που θα μας δώσει την δυνατότητα εφαρμογής σε όλους τους τομείς ενός αναγεννησιακού προγράμματος ποιοτικής και ποσοτικής ανάπτυξης του Δήμου Ευρώτα.

 *Δεν αρκεί να συμφωνούμε στο αγροτοκτηνοτροφικό προφίλ του Δήμου μας, πρέπει να δώσουμε οντότητα, αυτοπεποίθηση, περιεχόμενο και προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας σε συνεργασία με τον αγροτικό κόσμο και τις επιχειρήσεις.

*Δεν αρκεί να συμφωνούμε στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που ιδιαίτερα πλήττουν επανειλημμένως και με ένταση τον Δήμο Ευρώτα και τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα να βρίσκονται σε πρωταρχικό στάδιο.

 Απαιτείται πλέον πρωταρχική κυβερνητική επιλογή και σχέδιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους όμορους Δήμους, τους βουλευτές του Νομού και άλλους αρμόδιους φορείς.

*Δεν αρκεί να συμφωνούμε στην ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου και να ετεροκαθορίζονται οι στόχοι για προεκλογικούς σκοπούς και να συμπιέζονται έργα και εργασίες στο τέλος της θητείας μετά από αδράνεια ετών.

*Δεν αρκεί να συμφωνούμε στην διαφάνεια και στην πράξη οι απ’ ευθείας αναθέσεις να αποτελούν βασική προτεραιότητα στις επιλογές της δημοτικής αρχής.

*Δεν αρκεί να συμφωνούμε στην ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου ΣΔΙΤ, να μην υπάρχει:     α)ένα συνολικό σχέδιο αειφόρου ανάπτυξης και διεκδίκησης από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια και

β)ενημέρωση των πολιτών και εφαρμογή του ψηφισμένου δημοτικού σχεδίου για την ανακύκλωση, διαλογή στη πηγή, κομποστοποίηση και επιλογή των πράσινων σημείων.

*Δεν αρκεί να συμφωνούμε στην ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, τον περιορισμό της υφαλμύρωσης και της ερημοποίησης και να αποτάσσονται μελέτες και έργα για «άγνωστους» άλλους λόγους!

*Δεν αρκεί να συμφωνούμε στην ανάπτυξη των κοινωνικών δομών (ΚΑΠΗ, Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.λπ.) και να επιχειρείται να γίνουν μηχανισμοί ψηφοθηρίας.

 Η κατάθεση του προγράμματος μας εμπνέεται από τις αρχές του δημοκρατικού προγραμματισμού, της ενεργής συμμετοχής των πολιτών, της κοινωνικής λογοδοσίας και του θεσμού των δημοτικών δημοψηφισμάτων όπου απαιτούνται σύμφωνα με τον νόμο.

ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

– Η εξασφάλιση ισχυρής και ταυτόχρονα δημοκρατικής διοίκησης, ανοιχτής στις καινοτομίες, τολμηρής σε ρήξεις, ικανής να ανοίγει δρόμους, να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν ή παρουσιάζονται, να προγραμματίζει σε βάθος χρόνου, να συνεργάζεται με όλες τις δυνάμεις και τους φορείς, να δίνει λόγο στους πολίτες.

– Τη διεκδίκηση της ενίσχυσης του σχεδιαστικού και αποφασιστικού ρόλου και της αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτως του «χρώματος» της Κεντρικής Εξουσίας και χωρίς αυτή η διεκδίκηση να ευτελίζετε σε καταγγελτικό μηχανισμό, σε άλλοθι απραξίας ή μεταβίβασης-μεταφοράς των ευθυνών σε άλλους. 

– Την αντιπαράθεση με τον λαϊκισμό, τον δογματισμό και την θεωρία του πολιτικού κόστους. Πιστεύουμε στη δημιουργική αυτοδιοικητική αντιπαράθεση χωρίς ακρότητες αλλά και χωρίς συμβιβασμούς σε θέματα Αρχών.

– Συμμετοχικός προϋπολογισμός και απολογισμός με τοπικές συνελεύσεις και με ηλεκτρονική διαβούλευση.

– Ψηφιοποίηση του Δήμου με εφαρμογή της ηλεκτρονικής και ανοικτής διακυβέρνησης (egov-opengov), νέο σύγχρονο Ο.Ε.Υ και αξιοποίηση του προγράμματος e – dimos.

– Ισόρροπη και δυναμική ανάπτυξη με αξιοποίηση των υπαρχόντων μελετών, την διαμόρφωση νέων και την ένταξη στα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ,ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ και Leader.

– Επιτάχυνση των υφιστάμενων έργων που καθυστερούν δραματικά.

– Η εφαρμογή νέων κοινωνικών πολιτικών για τη στήριξη της οικογένειας και της δημιουργίας ευκαιριών για αύξηση των μελών της (νέες γεννήσεις), των εφήβων, των ηλικιωμένων, των ΑΜΕΑ, των μειονεκτούντων και γενικά των αδυνάμων συμπολιτών μας, με στόχο την κοινωνική συνοχή και την κοινωνία της αλληλεγγύης.

– Ανάπτυξη δομών με κατεύθυνση την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας.

– Σταθερός προσανατολισμός στην ανάπτυξη της Παιδείας, της Υγείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού της Δια Βίου Μάθησης και των δομών της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στο Πρόγραμμα Δράσης που θα καταθέσουμε θα αναλυθούν οι στόχοι μας βιώσιμοι και οικονομικά εφαρμόσιμοι.

Σας προσκαλούμε για συμμετοχή και δημιουργία, για να γίνετε πρωταγωνιστές των αλλαγών που περιμένετε.

 Για την Δημοτική Παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΡΩΤΑ»,

Γιώργος Μαρουδάς

υπ. Δήμαρχος Δήμου Ευρώτα

ΛΗΨΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Τό Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών και Κυθήρων συνιστά την προσοχή γιά τά καιρικά φαινόμενα πού θά επικρατήσουν στη περιόχη μας.

Ο Λάμπρος Κατσώνης στα Κύθηρα.Του Γιώργου Λουράντου


Ο Λάμπρος Κατσώνης στα Κύθηρα.
Ο Λάμπρος Κατσώνης ήταν Έλληνας αξιωματικός στην υπηρεσία της Ρωσίας στα τέλη του 18ου αιώνα. Οι παράτολμες ναυτικές καταδρομές, που επεχείρησε κατά των Οθωμανών στα ελληνικά πελάγη, τον κατέστησαν λαϊκό θρύλο για τους υπόδουλους Έλληνες. Ο ξακουστός αυτός θαλοσσομάχος πέρασε και από τα ενετοκρατούμενα τότε Κύθηρα. Ο χρονικογράφος της εποχής ιερέας Γρηγόριος Λογοθέτης, εφημέριος Μυλοποτάμου, στα περίφημα Χρονικά του, στα οποία υπάρχουν πολύτιμες πληροφορίες για την περίοδο 1780-1817, αναφέρει σχετικά:
"1792 τον Μάιον. Ήλθε κάποιος άνθρωπος Ρουμελιώτης, λεγόμενος Λάμπρος Κατσώνης, πολυθρύλητος εκ Λειβαδίας κλεπτοπειρατής, ωσάν γενεράλες, με αρμάδα ειδικήν του, με σημαίαν Ρωσικήν και έκαμε μεγάλας ανδραγαθίας δια θαλάσσης, όπου εκαταχάλασε πολλά καράβια των Τούρκων.
Ύστερα επήγε εις την Μάνην, εις το Πόρτο Κάγιο, δια να κτήση καστέλλι και εκεί έστειλεν ο Τούρκος την αρμάδα ενωμένη με φρατζέζικα καράβια και τον απέκλεισαν. Με το να τον τραιτορευθούν (διαπραγματευθούν) οι Μανιάτες δια να τον παραδώσουν εφοβήθη και αφήσας εκεί την αρμάδα έφυγε με ένα μικρό καϊκάκι την νύχτα από την μέση της αρμάδας με 14 ανθρώπους και ήλθεν εδώ εις το Τζιρίγο και πηγαίνοντας εις το Καψάλι επήρε ένα πλοίον εδικό του και έφυγε. Ευθύς ύστερα έστειλε ο Πασάς ένα Τσαούση με άλλους και τον εγύρευαν να τον δώση ο Πρεβεδούρος, όμως ήτον φευγάτος".
( Η φωτογραφία από το Ιστορικό Μουσείο Αθηνών που πρόσφατα επισκέφθηκα).
Γιώργος Λουράντος



Και η λεζάντα της φωτογραφίας:
Η ΕΝ ΤΑΙΝΑΡΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 1792 ΕΙΚΩΝ ΕΥΡΕΘΕΙΣΑ ΕΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΕΝ ΤΗ ΠΑΛΑΙΑ ΕΠΑΥΛΕΙ ΤΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ.

Εκπροσώπηση της Ελένης Σταματάκη στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση τιμής, της υπεράνθρωπης προσπάθειας των αθλητών και αθλητριών, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ), πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (6.2) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στην εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, τιμήθηκαν οι μεταλλιούχοι σε Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 1980 έως και το 2016, οι χορηγοί αλλά και οι υποστηρικτές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.
Στην εκδήλωση  παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η βουλευτής Α` Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση,  η πρόεδρος του Συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ" Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Άντριου Πάρσονς, οι πρέσβεις της Ιαπωνίας, της Βραζιλίας, της Γαλλίας, της Κορέας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, βουλευτές, εκπροσώποι κομμάτων, παράγοντες του αθλητισμού,  αθλητές.
Ιδιαίτερα συγκινημένη,  στον σύντομο χαιρετισμό της,  η κ. Ελένη Σταματάκη εξήρε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών με αναπηρία, το ελπιδοφόρο μήνυμα αγωνιστικότητας που στέλνουν σ' όλον τον κόσμο οι αθλητές/ ριες των Παραολυμπιακών Αγώνων και τόνισε την  έμπρακτη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να γίνει η καθημερινότητα  των ανθρώπων με αναπηρία καλύτερη.
Οι αθλητές που βραβεύτηκαν είναι οι εξής:
ΣΤΙΒΟΣ: Στέφανος Αναργύρου, Αθανάσιος Μπαράκας, Δημήτριος Κωνσταντάγκας, Πασχάλης Σταθελάκος, Τσε Τζον Φερνάντες, Μανώλης Στεφανουδάκης, Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, Χρήστος Αγγουράκης, Γιώργος Τοπτσής, Ευάγγελος Μπακόλας, Ελένη Σαμαριτάκη, Παράσχος Στογιαννίδης, Ευθύμιος Καλαράς, Ανθή Καραγιάννη, Γεώργιος Καραμηνάς, Αλεξάνδρα Δημόγλου, Δημήτριος Σενικίδης, Γιώργος Μουζάκης, Συμεών Παλτσανιτίδης, Παρασκευή Καντζά, Μαρία Σταματουλά, Αναστάσιος Τσίου, Ιωάννης Πρώτος, Δημήτριος Ζησίδης, Δήμητρα Κοροκίδα
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Κωνσταντίνος Φύκας, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Χρήστος Ταμπαξής, Γιώργος Καπελλάκης, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Μαρία Καλπακίδου, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Ανδρέας Κατσαρός, Αριστείδης Μακροδημήτρης, Αντώνιος Παπουντζής, Ιωάννης Κωστάκης. Το βραβείο του εκλιπόντος Παραολυμπιονίκη, Κυριάκου Γριβέα, θα παραλάβει η σύζυγός του Μαρία Αβραμίδη.
ΜΠΟΤΣΙΑ: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νικόλαος Πανανός, Μαρία Ελένη Κορδαλή, Άννα Ντέντα / Δανιήλ Πολυχρονίδης, Κατερίνα Πατρώνη, Ανδρέας Κεραμιδάς, Χριστίνα Ντέντα (S.A)
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ: Παύλος Μάμαλος, Δημήτριος Μπακοχρήστος
ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Παναγιώτης Τριανταφύλλου




TRITON FERRIES-ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ IONIS ΑΠΟ ΚΙΣΣΑΜΟ ΠΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ ΛΟΓΩ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ


ΛΑΚΩΝΙΑ.«Σήκωσαν» όλα τα ελαιοκομικά εργαλεία από αποθήκη στη Μυρτέα Δ. Ευρώτα!

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, μία περίπτωση κλοπής σε αποθήκη ενός άνδρα, που είχε γίνει μεταξύ Τετάρτης 30/1 και Πέμπτης 31/1/2019 στη Μυρτέα Δήμου Ευρώτα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 35 και 54 ετών για κλοπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», οι φερόμενοι ως δράστες διέρρηξαν την αποθήκη και έκλεψαν τρία ελαιοσυλλεκτικά μηχανήματα, τέσσερις λανάρες, τρία βενζινοπρίονα και ένα κονταροπρίονο.
http://lakonikos.gr