Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ν.Δ. ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΔΗΜΤΟ ΚΥΘΗΡΩΝ





Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα
             Ενωμένοι Πολίτες


-Αγαπητοί συμπατριώτες
Μπαίνοντας στην προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η παράταξή μας θεωρεί αναγκαίο να καταστήσει γνωστές, τη στάση και τις προθέσεις της. Καταρχήν εμείς, όσοι απαρτίζουμε αυτή τη κίνηση σεβόμενοι τις μνήμες του Ιδρυτή μας Μανόλη Στάθη και του Επικεφαλής μας Δημήτρη Λουράντου, σεβόμενοι τις αρχές τους,τις απόψεις, την αγάπη τους για τα νησιά μας,τις προθέσεις και τα οράματά τους, την ακέραιη στάση τους εντός του Δημοτικού Συμβουλίου για τις ανάγκες και τα προβλήματα των νησιών μας, αποφασίσαμε τα εξής: Η παράταξή μας μένει ενεργή και αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κι ευθύνη τις επερχόμενες εκλογές. Δεν τάσσεται και δεν συμπράττει με κάποια άλλη παράταξη, διαψεύδει δε τις όποιες φήμες μπορεί να κυκλοφορούν. Θέλουμε να γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν συμπαραταχθεί μαζί μας,ότι θα τους ενημερώσουμε εγκαίρως για τις αποφάσεις που τελικά θα λάβουμε για το καλό της ομαλής και αποδοτικής Διοίκησης των νησιών μας. Κύθηρα Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι πολίτες

Οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στη Λακωνία


Οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στη Λακωνία είναι οι εξής:
- Γρηγοράκος Λεωνίδας (ιατρός πνευμονολόγος)
- Μανάκου Βασιλική (οικονομολόγος)
- Κάκκαβα Γεωργία (ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο διοίκησης μονάδων υγείας)
- Σπανάκος Νίκος (Υποναύαρχος ε.α. Λιμενικού Σώματος)

Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Η υπηρεσία μας συνεχίζει ενημέρωση για την πυροπροστασία επαγγελματικών χώρων, γραφείων και επιχειρήσεων.Ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμα που αφορά στην προστασία της ζωής και της περιουσίας κάθε πολίτη!
Φίλοι της Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"

Το Επιμελητήριο Λακωνίας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία διοργανώνει σεμινάρια ενημέρωσης επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου και πολιτών σε θέματα πυρασφάλειας.


Η εκπαίδευση θα γίνει με βάση την Πυροσβεστική Διάταξη 14/2014 «Οργάνωση, εκπαίδευση και ενημέρωση προσωπικού των επιχειρήσεων − εγκαταστάσεων σε θέματα πυροπροστασίας». Θα αναλυθούν οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που ταυτόχρονα αποτελούν τα βασικά μέτρα πρόληψης. Στόχος είναι να καταστούν οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες, ικανοί τόσο στην πρόληψη συμβάντων πυρκαγιάς όσο και στην αντιμετώπισή τους πριν αυτά γίνουν επικίνδυνα για την επιχείρηση, το προσωπικό και την κοινωνία γενικότερα. Παράλληλα θα γίνει ανάπτυξη της αναγκαίας και απαιτούμενης συμπεριφοράς κάθε πολίτη για την πρόληψη και την αντιμετώπιση συμβάντων.
Το σεμινάριο είναι διάρκειας 2 ωρών και για την περιοχή της Σπάρτης θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, Λυκούργου 61, Σπάρτη, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 και ώρες 18:00-20:00.
Θα βοηθούσε καλύτερα στη διοργάνωση εάν οι ενδιαφερόμενοι δηλώσουν την συμμετοχή τους στο τηλ 2733022279 εσωτ. 26 κ. Χαλουλάκος και εσωτ. 5 κα Γκαραβέλη ή στο φαξ 2733022008 ή στο e-mail: gytheioc@otenet.gr.
Σημειώνεται ότι έχει πραγματοποιηθεί το σεμινάριο για την περιοχή της Μάνης. Σύντομα θα ακολουθήσει ανακοίνωση για τη διοργάνωση σεμιναρίου και στους Μολάους, για τη συμμετοχή επιχειρήσεων και πολιτών της περιοχής.
Το Επιμελητήριο Λακωνίας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία θεωρούν σημαντική τη συμμετοχή όλων.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

Δελτίο Τύπου για την προσυνεδριακή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στη Σπάρτη

17/2/2019
Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε προσυνεδριακή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στη Σπάρτη. Τη συζήτηση άνοιξε ο συντονιστής του Νομαρχιακού Συντονιστικού του Κινήματος Αλλαγής, κ. Νικόλαος Κουφός, όπου αναφέρθηκε εν συντομία στις πολιτικές εξελίξεις και παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του νομού Λακωνίας στις επόμενες εκλογές.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Νίκος Σπανάκος, ο οποίος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, δηλώνοντας ιδιαίτερα αισιόδοξος για το ενδεχόμενο να καταλάβει το Κίνημα Αλλαγής τη δεύτερη θέση στη Λακωνία.
Με τη σειρά της, η κ. Βασιλική Μανάκου ευχαρίστησε την ηγεσία του κόμματος και τον βουλευτή, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό της και υπογράμμισε ότι ο προοδευτικός χώρος μπορεί να δώσει πραγματικές λύσεις στα προβλήματα της χώρας.
Αμέσως μετά παρενέβη η κ. Γεωργία Κάκκαβα, η οποία δήλωσε «παρούσα» στην πιο δύσκολη και ίσως σημαντικότερη εκλογική αναμέτρηση της χώρας και ότι θα δώσει τη μάχη για τη δημοκρατία απέναντι στις ακραίες πολιτικές, στο λαϊκισμό και στη δημαγωγία.
Από την πλευρά του, ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι με τις πρακτικές και τις στρατηγικές που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να παίξει τα ανήθικα και οπορτουνιστικά παιχνίδια του, σπρώχνει ένα σημαντικό κομμάτι του λαού στην άκρα δεξιά. Υπογράμμισε ακόμα την αναγκαιότητα συσπείρωσης των δημοκρατικών δυνάμενων, ώστε η Χρυσή Αυγή να μην καταφέρει να ριζώσει στη Λακωνία αλλά και να μην καταστραφεί η χώρα.
Τέλος, ο βουλευτής Ηλείας, κ. Γιάννης Κουτσούκος, στην τοποθέτηση του επικεντρώθηκε στις πολιτικές εξελίξεις αλλά και στις θέσεις και τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής. Υπογράμμισε ότι η χώρα διανύει μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, όσον αφορά τόσο στα εσωτερικά της ζητήματα όσο και σε εκείνα της εξωτερικής πολιτικής. Επίσης, ότι η κεντροαριστερά αποτελεί πόλο σταθερότητας για τη χώρα, καθώς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Νέα Δημοκρατία είναι σε θέση να βγάλουν τη χώρα από τα αδιέξοδά της. Έτσι, η στήριξη και η ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής είναι εκ των ων ουκ άνευ.

1Η ΣΥΝΑΤΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΣΧΕΔΙΟΥ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κυθήρων ευχαριστεί το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ καθώς και την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για τη δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού ( laptop, εκτυπωτές, διαδραστικούς πίνακες κ.α.) προς το Γυμνάσιό μας.

                                                                 Το Δ.Σ. του Συλλόγου.