Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΞΙ (6) ΝΕΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΞΙ (6) ΝΕΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
2 έργα διάνοιξης νέων υδρευτικών γεωτρήσεων ξεκίνησαν σήμερα στα Κύθηρα. Πρόκειται για 6 συνολικά νέες γεωτρήσεις, τις μελέτες για τις οποίες, την πλήρη ωρίμανση αλλά και τη δαιδαλώδη διαδικασία χρηματοδότησης έφερε εις πέρας εξολοκλήρου η Δημοτική Αρχή.
Η συνολική δαπάνη για τη διάνοιξη των νέων γεωτρήσεων είναι 125.793€, εκ των οποίων τα 70.300€ καλύπτονται από χρηματοδότηση του ΠΔΕ μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών. Στόχος των γεωτρήσεων είναι η υδροδοτική ενίσχυση περιοχών του νησιού, που κυρίως κατά το θέρος έχουν σοβαρά προβλήματα υδροδότησης.
Τέλος, συνδέθηκε και λειτουργεί η νέα μεγάλη μεταλλική δεξαμενή πόσιμου ύδατος 200 κυβικών, στη Σκληρή, που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και ενισχύει την ευρύτερη περιοχή συμβάλλοντας σημαντικά στην επάρκεια νερού.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2019


Τα νησιά μας και η Τροιζηνία είναι γεμάτα από πολιτιστικούς και ιστορικούς θησαυρούς και έντονα στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης. Άλλωστε, η νησιωτική αρχαία Ελλάδα έχτισε πολιτισμούς, ευρήματα των οποίων διατηρούνται ως σήμερα για να μας δώσουν την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις παραμένουν βασικό μέρος της ζωής των τοπικών κοινωνιών καθώς εξυπηρετούν την αναβάθμιση του πολιτισμικού τους status, την ψυχαγωγία με τρόπο ποιοτικό, τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των μελών τους, την προβολή τους πέραν των στενών γεωγραφικών ορίων τους με αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά κυρίως την αξιοποίηση και ανάδειξη των σημαντικών ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν το κάθε νησί όπως για παράδειγμα ήταν η Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων κάθε χρόνο συνδιοργανώνει με τους Δήμους της χωρικής της αρμοδιότητας, πολιτιστικές εκδηλώσεις πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο πολιτισμός αποτελεί το αντίδοτο στην κρίση αξιών και στη ζοφερότητα. Τις πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος στην Επιτροπή Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε δε την ανάγκη για διοργάνωση ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους Δήμους και κατά τους χειμερινούς μήνες στα νησιά μας και την Τροιζηνία, στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών. Επιπλέον, μέσα από εμβληματικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους η Περιφέρεια Αττικής θα εντατικοποιήσει τις στοχευμένες προσπάθειες της για ανάσχεση της ερήμωσης των νησιών.

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΒΥΡΩΝ ΔΑΠΟΝΤΕ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κυθήρων κύριος Βύρων Δαπόντε -εν όψει εκλογών- ανοίγει τα χαρτιά του και παρουσιάζει τις βασικές θέσεις του συνδιασμού του στην δημοσιογράφο Γιώτα Πολίτη και στην εκπομπή ¨Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ¨την Παρασκευή 22/02/2019
Συντονιστείτε στις  10.00 π.μ. στον ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ
http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=2565



ΛΑΚΩΝΙΑ.Υποψήφιος δήμαρχος Ευρώτα και ο Σωτ. Παπανικολάου


Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του Δ. Ευρώτα γνωστοποίησε, ο κ. Σωτήρης Παπανικολάου, ο οποίος είναι ο τέταρτος υποψήφιος δήμαρχος, μετά τους Δήμο Βέρδο, Γεώργιο Μαρουδά και Δημήτρη Νταλιάνη.
Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:
«Αγαπητές μου Συνδημότισσες και αγαπητοί μου Συνδημότες του Δήμου Ευρώτα, αποφάσισα να ανακοινώσω επίσημα και εγώ την κάθοδο μου στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου του 2019 ως υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Ευρώτα.
Νέα όνειρα, νέες ιδέες με αξιοκρατία και τιμιότητα για όλους τους δημότες.
Με τιμή
Σωτήρης Παπανικολάου»
http://lakonikos.gr

Νέος φορέας προστασίας περιοχών Νοτ. Πελοποννήσου-Κυθήρων


Με τους προέδρους των οκτώ νεοσύστατων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας συναντήθηκε την Πέμπτη (21/2) ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, προκειμένου να δοθούν οι βασικές κατευθυντήριες οδηγίες για την ομαλή έναρξη της λειτουργίας τους.
Μεταξύ των νέων φορέων συγκαταλέγεται και ο «Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου – Κυθήρων». Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που είχε δημοσιευτεί πριν από περίπου ένα χρόνο, έδρα του φορέα ορίζεται προσωρινά η Σπάρτη. Ο φορέας αναλαμβάνει συνολικά 16 περιοχές του δικτύου με σημαντικά ορεινά, νησιωτικά, παράκτια, υγροτοπικά, και θαλάσσια οικοσυστήματα, αλλά και σπήλαια και μοναδικά τοπία (Νότια Μάνη).
Ο νεοσύστατος φορέας έρχεται να προστεθεί στους φορείς διαχείρισης στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο, καθώς ως γνωστόν εδώ και χρόνια λειτουργεί ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας με έδρα το Άστρος Κυνουρίας. Ο φορέας ιδρύθηκε το 2002 και συστάθηκε το 2003.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους προέδρους των φορέων, ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι «το ΥΠΕΝ, έχοντας διασφαλίσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών για το σύνολο της χώρας -μέσω της ΚΥΑ αναθεώρησης και διεύρυνσης των προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου Natura και του νόμου 4519/18 σχετικά με τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών- ήρθε η ώρα για την υλοποίηση και την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα».
«Η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες του ΥΠΕΝ και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η χώρα μας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ανέβηκε βαθμίδες στο χάρτη των ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών πολιτικών» είπε και πρόσθεσε ότι τους επόμενους δύο μήνες αναμένονται τόσο οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για την εξασφάλιση της εργασίας του προσωπικού των Φορέων Διαχείρισης, όσο και η ένταξη του συνόλου των φορέων στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητες δράσεις για την προστασία της βιοποικιλότητας αλλά και η έναρξη λειτουργίας start-up για τους νεοσύστατους φορείς. Επιπλέον, η πρόσληψη προσωπικού, στο πλαίσιο προγράμματος του ΟΑΕΔ, παράλληλα με τη συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Φορέων Διαχείρισης θα αναδείξει τους φορείς ως το βασικό εργαλείο διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.
Ο αν. υπουργός δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι Φορείς Διαχείρισης αποτελούν και ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία της κάθε περιοχής, ενώ η συγκρότηση των οκτώ νεοσύστατων Φορέων αποδεικνύει την πολιτική βούληση να δημιουργηθούν ευρύτερα σχήματα πολιτικής διοίκησης και αναπτυξιακής λειτουργίας των περιοχών με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. «Η στείρα αντίθεση μεταξύ περιβάλλοντος και ανάπτυξης δεν υπάρχει ούτε στην επιστημονική ούτε στην κοινωνική συζήτηση, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς περιβάλλον, ούτε περιβάλλον χωρίς τις ανάγκες της κοινωνίας» σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος και προέτρεψε τους προέδρους των νεοσύστατων φορέων να ενσωματώσουν στην πολιτική τους τα θεσμικά εργαλεία του ΟΗΕ για τη διαχείριση του περιβάλλοντος, συγκεκριμένα τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG's), παράλληλα με τις ευρωπαϊκές Οδηγίες για τη βιοποικιλότητα.
«Είμαστε βέβαιοι ότι το φυσικό κεφάλαιο της χώρας μας είναι ένα στοιχείο που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση τοπικού εισοδήματος και στην κοινωνική συνοχή της περιφέρειας» συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος σημειώνοντας ότι οι Φορείς Διαχείρισης μπορούν να είναι ο συνδετικός κρίκος της τοπικής παραγωγής με την κοινωνία προσθέτοντας υπεραξία στο τοπικό προϊόν και συμβάλλοντας στη δημιουργία εργασίας. «Στην πραγματικότητα, ο κάθε Φορέας συνάπτει ένα είδος κοινωνικού συμβολαίου με τις τοπικές κοινωνίες, αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στην περιοχή του μιας και είναι η αντένα που θα μεταδώσει και θα αναπαράγει ένα νέο μοντέλο σχέσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο»  πρόσθεσε.
Ο αν. υπουργός ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στα δύο μεγάλα έργα που υλοποιούνται ήδη στη χώρα μας, στον τομέα της φύσης και της βιοποικιλότητας, δηλαδή στο πρώτο Ολοκληρωμένο Έργο LIFE IP 4 NATURA, που είναι το μεγαλύτερο σε χρηματοδότηση και διάρκεια έργο που θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα, ύψους 17 εκ. ευρώ και στο Έργο Εκπόνησης Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, Σχεδίων Προεδρικού Διατάγματος και Σχεδίων Έργου Διαχείρισης για τις περιοχές του δικτύου Natura 2000.
«Πρόκειται για έργα που συμβάλλουν καθοριστικά στην ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και θα αποτελέσουν μοχλό αειφόρου ανάπτυξης με την ευρεία συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών. Ανοίγουν νέους δρόμους προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, με προώθηση παραγωγικών δραστηριοτήτων συμβατών με την προστασία του φυσικού κεφαλαίου της χώρας, ώστε να αφήσουμε πίσω μας μια εποχή χρόνιων καθυστερήσεων και ελλείψεων στη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, η οποία αποτελούσε εμπόδιο για την τοπική ανάπτυξη» κατέληξε.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η γενική γραμματέας Περιβάλλοντος, Χριστίνα Μπαριτάκη, η πρόεδρος ΔΣ ΦΔΠΠ Θερμαϊκού Κόλπου, Αθηνά Παναγιώτου, στελέχη του ΥΠΕΝ και του ΥΜΕΠΕΡΑΑ και οι πρόεδροι ΔΣ των οκτώ νεοσύστατων ΦΔΠΠ:
1) Ν. Ζούρος (πρόεδρος ΔΣ ΦΔΠΠ Βορείου Αιγαίου)
2) Θ. Μαρδίρης (πρόεδρος ΔΣ ΦΔΠΠ Δυτικής Μακεδονίας)
3) Κ. Πεχλιβάνογλου (πρόεδρος ΔΣ ΦΔΠΠ Ευβοίας)
4) Μ. Προμπονάς (πρόεδρος ΔΣ ΦΔΠΠ Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης)
5) Κ. Βασιλάκης (πρόεδρος ΔΣ ΦΔΠΠ Κυκλάδων)
6) Γ. Αράπης (πρόεδρος ΔΣ ΦΔΠΠ Νότιας Πελοποννήσου-Κυθήρων)
7) Α. Αϊναλής (πρόεδρος ΔΣ ΦΔΠΠ Βόρα- Πάικου-Βερμίου) 
8) Σ. Κεφάλας (πρόεδρος ΔΣ ΦΔΠΠ Κορινθιακού Κόλπου)
http://www.githio-click.gr

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΎ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ,



ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΎ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΤΙΤΑΝΙΑ».
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΜΙΟΥ-ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΟΝΙΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ 22/02/2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Κατσαφάδου - Βλαχάκου.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση Κατσαφάδου - Βλαχάκου

Ο αναπληρωτής τομέαρχης Περιβάλλοντος και βουλευτής Α’ Πειραιώς και νήσων της ΝΔ κ. Κώστας Κατσαφάδος συναντήθηκε στο πολιτικό του Γραφείο με τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά κ. Νικόλαο Βλαχάκο. Ο κ. Κατσαφάδος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο δήμαρχο και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη , τόνισε: "Με τον Νίκο Βλαχάκο μας ενώνουν πολλά και κυρίως η αγάπη μας προς την πόλη και την Ελλάδα. Να ξέρει ότι τόσο κοινοβουλευτικά όσο και πολιτικά θα είμαι στο πλευρό τόσο του ίδιου όσο και του συνδυασμού του. Ο αγώνας μας είναι κοινός για να γυρίσει η πόλη σελίδα. Να δημιουργήσουμε έναν Πειραιά πρωταγωνιστή. Έναν Πειραιά ανθρώπινο που θα ανήκει σε όλους τους πολίτες χωρίς διαχωρισμούς."

Τέλος στο  πλαίσιο της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης και των δημοτών ενώ  συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία των δυο πλευρών.

Με υπογραφή Τατούλη η προμήθεια σωλήνων πυρόσβεσης σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου


Με υπογραφή Τατούλη η προμήθεια σωλήνων πυρόσβεσης σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου
 Το έργο της προμήθειας σωλήνων πυρόσβεσης για την πυροπροστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019.
Με τη σύμβαση αυτή η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προμηθεύσει σωλήνες πυρόσβεσης σε όλη την Περιφέρεια επικουρώντας σημαντικά το έργο των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Πελοποννήσου.
www.dimotikiagoratislakonias.g

Χάθηκε και αναζητείται σκυλάκι στα Κύθηρα στην περιοχή των Καρβουνάδων.

Χάθηκε και αναζητείται σκυλάκι στα Κύθηρα στην περιοχή των Καρβουνάδων.
Πρόκειται για πόιντερ χρώματος άσπρο-πορτοκαλί.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει στο τηλ 6970-398605

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ «Απαραίτητες εργασίες στο κτίριο του Γυμνασίου Κυθήρων» ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ                              ΚΥΘΗΡΑ, 18-2-2019
ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

πληρ: ιερεύς Παν. Γ. Μεγαλοκονόμος ΠΡΟΣ
τηλ. 6977 695632 το Δήμο Κυθήρων
Αντιδήμαρχο υπεύθυνο της
Παιδείας, κ. Παν. Ζαντιώτη


Θέμα: «Απαραίτητες εργασίες στο κτίριο του Γυμνασίου Κυθήρων»
Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,
ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου μας, επιθυμούμε κατ΄ αρχάς να σας ευχαριστήσουμε για τις μέχρι τούδε εργασίες που γίνονται, παρ΄ όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, για τη βελτίωση του κτιριακού συγκροτήματος και τη στεγανοποίησή του.
Θέλουμε όμως να σας επιστήσουμε την προσοχή σε ορισμένα προβλήματα του κτιριακού συγκροτήματος που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των μαθητών ( και γι΄ αυτό θα πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα ) αλλά και με τη γενικότερη όψη του. Θεωρούμε πως και αυτή βοηθάει στη λειτουργία του, εφόσον ένα όμορφο κτίριο προδιαθέτει θετικά τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές.
1. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων η οποία χρησιμοποιείται σαν τάξη ( λόγω έλλειψης αιθουσών ), όταν βρέχει από Α – ΒΑ γεμίζει νερό και καθίσταται ακατάλληλη. Η διαφαινόμενη ως πιο σίγουρη λύση είναι η ενισχυμένη κατασκευή στεγάστρου.
2. Ο κάτω προαύλειος χώρος παρουσιάζει καθίζηση και, καθώς το ύψος από το δρόμο είναι μεγάλο, καθίσταται άκρως επικίνδυνος αφού εκεί παίζουν τα παιδιά στα διαλείμματα.
3. Είναι απαραίτητη η γενική συντήρηση του κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά με τις κατάλληλες επιδιορθώσεις, αλλαγές κουφωμάτων και
ελαιοχρωματισμούς, ώστε να μη δίδεται η εντύπωση ενός εγκαταλελειμμένου σχολείου.
Ελπίζοντας ότι θα βρούμε ανταπόκριση στα αιτήματά μας για τη βελτίωση του μοναδικού εκπαιδευτικού συγκροτήματος Μέσης Εκπαίδευσης του νησιού μας, δηλώνουμε ότι θα είμαστε αρωγοί σας σε ό,τι μας χρειαστείτε.

Με τιμή,
Για το Δ. Σ. του Συλλόγου
ο Πρόεδρος
ιερεύς Παν. Γ. Μεγαλοκονόμος


Κοιν.: 1). Περιφέρεια Αττικής
2). Δ/νση Βθμιας Εκπ/σης Πειραιά
3). Γυμνάσιο Κυθήρων
4). Μ. Μ. Ε.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Προς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κυθήρων

Σε απάντηση της από 18-2-2019 επιστολής σας, σας γνωρίζουμε ότι στον Προϋπολογισμό του Δήμου μας για το έτος 2019 (που θα ενεργοποιηθεί στις επόμενες ημέρες) υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση ύψους 74.000€ για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων στο νησί, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας θα αναλωθεί για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχετε θέσει, αλλά και αρκετών ακόμα. 

Εργασίες εξωτερικών χρώσεων του σχολικού συγκροτήματος έχουν ήδη ανατεθεί σε εργολάβο από το 2018, ωστόσο θα εκτελεστούν μόλις παύσουν οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις. 

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι μέσα στο Μάρτιο θα υπάρξει ευρεία σύσκεψη στην ΚΤΥΠ Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) με αντικείμενο την χρονίζουσα υπόθεση της προσθήκης 3 νέων αιθουσών στο κτήριο του Γυμνασίου, για την οποία υπάρχει προμελέτη του ΟΣΚ ήδη από το 2009. 

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία και ενημέρωση. 

Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης
Efstratios Charchalakis (Mr)
Δήμαρχος Κυθήρων - Αντικυθήρων 
Mayor of Kythera and Antikythera isls.
Νήσος Κύθηρα, 80100, Χώρα
Kythera island, 80100, Chora, GR
Τ: (0030) 27360 31213
F: (0030) 27360 31919
C: (0030) 6944320738, (0030) 6984731443
E: charchalakis@yahoo.gr
URL: www.kythira.gr
FCB: Stratos Charchalakis