Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Φωτιά σε οικία στο Στραπόδι Κυθήρων το βράδυ της Πέμπτης 14 Μαρτίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Φωτιά σε οικία στο Στραπόδι Κυθήρων.
Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης 14 Μαρτίου περί ώρα 20:00 όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε οικία στο χωριό Στραπόδι.
Η επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων υπήρξε άμεση,και στο σημείο έσπευσαν 2 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους τα οποία κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για την κατάσβεσή της.
Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες προξένησε υλικές ζημιές και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.
Ως προς τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Π.Κ. Κυθήρων.
ADELIN 107,3 FM
ΦΩΤΟ Katherine Stathatos

Εκδήλωση της ΧΑ Μάνης για τους αγωνιστές της 17ης Μαρτίου 1821


Τιμώντας τους αγωνιστές Μανιάτες της έναρξης της Επανάστασης στις 17 Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη, η ΤΟ Μάνης της Χρυσής Αυγής διοργανώνει εκδήλωση-ομιλία με θέμα «Η Εθνική πορεία της Ελλάδος από την έναρξη της Επαναστάσεως της 17ης Μαρτίου 1821 μέχρι και σήμερα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 7:00 μμ στην αίθουσα του καφέ “Prive” στην παραλία του Γυθείου.
Κύριος ομιλητής θα είναι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ θα προλογίσει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Νίκος Λυμπερόπουλος.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν πολλά στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Ελληνικής Αυγής Πελοποννήσου Δημήτρης Τζεμπετζής με όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της Λακωνίας και ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος του νομού Λακωνίας.
ΠΗΓΗ http://lakonikos.gr

"Το Ταξίδι για την Αναγέννηση των Κυθήρων ξεκίνησε..."


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου - 14/03/2019

Ο Δήμος Κυθήρων στο πλαίσιο της προώθησης του τουριστικού προϊόντος του νησιού και σύμφωνα με την 161/2018 απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, συμμετείχε σε τέσσερις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Συγκεκριμένα:

1.Στη FESPO ZURICH που πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας από 31-01 έως 03-02-2019 με τη συμμετοχή 600 εκθετών, προσελκύοντας 65.000 επισκέπτες.
Τα μηνύματα της έκθεσης είναι ιδιαίτερα θετικά για το νησί των Κυθήρων καθώς όπως διαπιστώθηκε, το ενδιαφέρον των Ελβετών στρέφεται κυρίως σε διακοπές κατά τη χαμηλή τουριστική περίοδο και στην ανακάλυψη νέων προορισμών στη χώρα μας, σε συνδυασμό με δραστηριότητες στη φύση. Το Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησε το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Γεώργιος Κασιμάτης καθώς και αρκετοί επιχειρηματίες του τουρισμού στα Κύθηρα. Σημαντική βοήθεια προσέφερε επίσης στο περίπτερο του Δήμου μας ο γνωστός Κυθήριος επιχειρηματίας που ζει στην Ελβετία Γιώργος Ριζομάρκος. Το περίπτερο προσέφερε στο Δήμο μας αδαπάνως ο ΕΟΤ.

2.Στη ΒΙΤ (Borsa Internazionale Del Turismo), η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2019 στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ο Δήμος μας συμμετείχε με δικό του περίπτερο 9 τετραγωνικών μέτρων. Η Διεθνής Έκθεση συγκέντρωσε σημαντικούς τουριστικούς φορείς λήψης αποφάσεων, εμπειρογνώμονες του κλάδου και προσεκτικά επιλεγμένους αγοραστές από διάφορες γεωγραφικές περιοχές, καθώς και ταξιδιώτες από όλη τη χώρα. Η έκθεση αυτή φιλοξένησε περισσότερους από 1.500 Hosted Buyers από την Ιταλία και το εξωτερικό. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Κυθήρων ήρθαν σε επαφή με tour operators & επαγγελματίες του τουρισμού και είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν στο ευρύ κοινό της έκθεσης την ξεχωριστή ομορφιά και πληθωρικότητα της φύσης του νησιού των Κυθήρων. Οι επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για το νησί μας και τα αξιοθέατά του, κάτι το οποίο ήταν εμφανές από την μεγάλη προέλευση του κόσμου στο περίπτερο. Το Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Στρ. Χαρχαλάκης, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Κασιμάτη καθώς και αρκετοί επιχειρηματίες του τουρισμού στα Κύθηρα.

3. Στη Holiday World που πραγματοποιήθηκε στη Πράγα από 21 έως 24-02-2019. Στην έκθεση αυτή φάνηκε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά πρώτη επιλογή των επισκεπτών από την Τσεχία που ταξιδεύουν αεροπορικώς. Μετά την μεγάλη αύξηση που σημείωσε η προσέλευση από την Τσεχία το 2018, φέτος αναμένεται να συνεχισθεί η αυξητική τάση σε ποσοστό περίπου 15-18%. προς τους ελληνικούς προορισμούς. Ένας από αυτούς τους προορισμούς είναι και τα Κύθηρα.
Η παρουσία εκπροσώπων των δύο τουριστικών γραφείων, Melissa Travel και Viamare, που ήδη έχουν τα Κύθηρα στο πρόγραμμά τους, στο περίπτερο του Δήμου μας, συνέτεινε σημαντικά στην ενημέρωση των επισκεπτών της έκθεσης για τον προορισμό των Κυθήρων. Το Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Τουριστικής Επιτροπής Μηνάς Κορώνης καθώς και επιχειρηματίες του τουρισμού στα Κύθηρα. Το περίπτερο προσέφερε στο Δήμο μας αδαπάνως ο ΕΟΤ.

4. Στη Fiets en Wandelbeurs που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, από 1 έως 03-03-2019. Οι περιπατητικές διαδρομές των Κυθήρων καθώς και οι υπόλοιπες ειδικές μορφές τουρισμού που υποστηρίζει το νησί, παρουσιάστηκαν σε επαγγελματίες και στο κοινό της Ολλανδίας στην έκθεση αυτή.
Δράσεις, όπως η οργάνωση, σήμανση, χάραξη και συντήρηση μονοπατιών σε συνδυασμό με ιδιωτικές δράσεις ανάπτυξης και πιστοποίησης ποδηλατικών και θαλάσσιων διαδρομών, δημιουργούν μια νέα δυναμική ανάπτυξης τουριστικών ροών για την περιοχή των Κυθήρων, καθώς οι κάτοικοι των χωρών της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, ταξιδεύουν σχεδόν όλο το χρόνο δαπανώντας ποσά μεγαλύτερα από αυτά του μέσου ταξιδιώτη. Το Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησε ο Δημοτικός σύμβουλος Δημήτριος Φατσέας καθώς και επιχειρηματίες του τουρισμού στα Κύθηρα. Το περίπτερο προσέφερε στο Δήμο μας αδαπάνως ο ΕΟΤ.

Οι παρουσία του Δήμου Κυθήρων στις ανωτέρω εκθέσεις, προβάλλει τα Κύθηρα ως ένα εξαιρετικό νέο προορισμό με βάση τη φύση και τις ήπιες μορφές τουριστικής ανάπτυξης, ενώ μεταξύ άλλων έχει σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου τους μήνες Απρίλιο – Μάιο και Σεπτέμβριο – Οκτώβριο.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Με σεβασμό στους πολίτες και στους εργαζόμενους, στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης τους και με έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, σας πληροφορούμε ότι το σύνολο των Διευθύνσεων που στεγάζονταν έως σήμερα σε εννέα (9) διαφορετικά και διάσπαρτα κτήρια στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά βρίσκονται σε διαδικασία μετεγκατάστασης σε ενιαίο, νέο και σύγχρονο κτίριο επί των οδών Αιγάλεω 5 και Κάστορος στον Πειραιά (περιοχή Αγίου Διονυσίου).
Η διαδικασία μετεγκατάστασης είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου 2019. Μέχρι σήμερα στο νέο κτήριο έχουν μεταφερθεί:
(i) Τα γραφεία των Αντιπεριφερειαρχών Πειραιώς και Νήσων.
(ii) Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Πειραιώς και Νήσων.
(iii) Η Διεύθυνση Ανάπτυξης Πειραιώς και Νήσων.
(iv) Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Νήσων.
(v) Η Διεύθυνση Οικονομικών Πειραιώς.
(vi) Η Διεύθυνση Οικονομικών Νήσων.
(vii) Η Διεύθυνση Αλιείας Πειραιώς & Νήσων &
(viii) Το αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Πειραιώς και Νήσων.
Εκκρεμεί για τις ανωτέρω Υπηρεσίες και τα Γραφεία Αντιπεριφερειαρχών η ενεργοποίηση του τηλεφωνικού κέντρου, το οποίο θα γίνει άμεσα, με τα τηλέφωνα των Υπηρεσιών να παραμένουν τα ίδια. Επίσης, εντός των προσεχών ημερών θα είναι προσβάσιμο για το κοινό το ηλεκτρονικό και φυσικό (έντυπο) αρχείο των παραπάνω Διευθύνσεων.
Σας ζητάμε συγγνώμη για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία που συνεπάγεται αυτή η μετεγκατάσταση και ευχαριστούμε για την κατανόηση.

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Δυο μήνες αποκομμένη η επαρχιακή οδός Ποταμού – Αγ. Πελαγίας Κυθήρων



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019


Δυο μήνες αποκομμένη η επαρχιακή οδός Ποταμού – Αγ. Πελαγίας Κυθήρων

Ερώτηση με την οποία ζητά την άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην επαρχιακή οδό Ποταμού- Αγίας Πελαγίας, κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του, ο δρόμος αποκόπηκε, λόγω κατολίσθησης στις 16 Ιανουαρίου. Έκτοτε, η κυκλοφορία γίνεται μέσω Καραβά αυξάνοντας κατά πολύ την απόσταση μεταξύ Αγίας Πελαγίας και Ποταμού, καθώς και μέσω περιοχής «Καλαμίτσι» και «Αγίας Αναστασίας», δυο δρόμων δύσβατων και αγροτικών που είναι απαγορευτικοί, τόσο για τη διέλευση μικρών χωρίς τετρακίνηση οχημάτων, όσο και για οχήματα μεγάλου όγκου όπως λεωφορεία, βυτιοφόρα, φορτηγά κτλ.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο οικισμός της Αγίας Πελαγίας να έχει αποκοπεί από την ενδοχώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό της περιοχής ενόψει της τουριστικής περιόδου του Πάσχα και του καλοκαιριού. Επιπλέον, στην περιοχή του Ποταμού βρίσκεται το νοσοκομείο του νησιού και η πρόσβαση των ασθενών από την Αγία Πελαγία είναι εξαιρετικά δύσκολή, με τις επείγουσες διακομιδές να γίνονται αποκλειστικά από το λιμάνι της Αγίας Πελαγίας με ταχύπλοα. Επιπλέον οι περισσότεροι γιατροί που υπηρετούν στο νοσοκομείο κατοικούν στην Αγία Πελαγία, καθιστώντας την πρόσβασή τους στο νοσοκομείο δυσχερέστατη. Τέλος, στον οικισμό στεγάζεται και το νηπιαγωγείο του βόρειου τμήματος του νησιού. Τα νήπια είναι αναγκασμένα να έρχονται από απομακρυσμένες περιοχές και να πρέπει να διανύσουν μια δυσβάστακτη και επικίνδυνη, σε ορισμένα σημεία, διαδρομή, προκειμένου να φτάσουν στο σχολείο τους.
Καταλήγοντας, ο Βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών τι πρόκειται να πράξουν, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα το οδικό δίκτυο στην επαρχιακή οδό Ποταμού – Αγ. Πελαγίας.

Η Ερώτηση του Κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:



Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
(Αρ. πρωτ. 6322/14.3.2019)

Προς: Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών
Υπουργείο Εσωτερικών

Θέμα: Αποκατάσταση οδικού δικτύου Αγίας Πελαγίας Κυθήρων.

Λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 16ης Ιανουαρίου στην περιοχή της Γάλανης στην επαρχιακή οδό. Ποταμού – Αγ. Πελαγίας, η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς Αγ. Πελαγία γίνεται προσωρινά, μέσω Καραβά, αυξάνοντας κατά πολύ την απόσταση μεταξύ Αγίας Πελαγίας και Ποταμού, καθώς και μέσω περιοχής «Καλαμίτσι» και «Αγίας Αναστασίας», δυο δρόμων δύσβατων και αγροτικών που είναι απαγορευτικοί, τόσο για τη διέλευση μικρών χωρίς τετρακίνηση οχημάτων, όσο και για οχήματα μεγάλου όγκου όπως λεωφορεία, βυτιοφόρα, φορτηγά κτλ.
Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποκοπεί ο παραθαλάσσιος οικισμός της Αγίας Πελαγίας από το οδικό δίκτυο επικοινωνίας με την ενδοχώρα Η οδική αποκοπή της Αγίας Πελαγίας, της περιοχής που εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής κίνησης στο νησί και διαθέτει πάνω από 1500 κλίνες σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια ισοδυναμεί με καταστροφή, ενόψει της τουριστικής περιόδου του Πάσχα και του καλοκαιριού. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, καθώς πολλές κρατήσεις απειλούνται με ακύρωση. Επιπλέον ο οικιακός και επαγγελματικός ανεφοδιασμός γίνεται με δυσχέρεια, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση σε φορτηγά και βυτιοφόρα. Πέρα όμως από τις τουριστικές επιπτώσεις, στην περιοχή του Ποταμού βρίσκεται το νοσοκομείο του νησιού και η πρόσβαση των ασθενών από την Αγία Πελαγία είναι εξαιρετικά δύσκολή, με τις επείγουσες διακομιδές να γίνονται αποκλειστικά από το λιμάνι της Αγίας Πελαγίας με ταχύπλοα. Επιπλέον οι περισσότεροι γιατροί που υπηρετούν στο νοσοκομείο κατοικούν στην Αγία Πελαγία, καθιστώντας την πρόσβασή τους στο νοσοκομείο δυσχερέστατη. Τέλος εκτός του νοσοκομείου, στον οικισμό στεγάζεται το νηπιαγωγείο του βόρειου τμήματος του νησιού και κατοικούν τουλάχιστον 170 οικογένειες. Τα νήπια που έρχονται από απομακρυσμένες περιοχές πρέπει να διανύσουν μια δυσβάστακτη και επικίνδυνη, σε ορισμένα σημεία, διαδρομή.
Επειδή είναι κρίσιμο να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο άμεσα για όλους αυτούς τους λόγους,
Επειδή δεν είναι δυνατόν ο οικισμός να παραμείνει χωρίς οδικό δίκτυο ενόψει τουριστικής περιόδου,
Επειδή δεν είναι εικόνα για τα νησιά μας εν έτει 2019,

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί
Τι πρόκειται να πράξουν, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα το οδικό δίκτυο στην επαρχιακή οδό Ποταμού – Αγ. Πελαγίας;



Ο Ερωτών Βουλευτής Πειραιάς, 14 Μαρτίου 2019
Κώστας Κατσαφάδος

Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

« ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ »ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ 6/Θ Δ.Σ.ΧΩΡΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΩΝ


« ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ »


Η Διευθύντρια και το Εκπαιδευτικό προσωπικό του 6/θ Δ.Σ. Χώρας – Καρβουνάδων Κυθήρων αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους και την ευγνωμοσύνη τους προς τη « ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ », την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, για τη σημαντική προσφορά της σε πετρέλαιο και για τη χορήγηση του εξής εξοπλισμού στο Σχολείο μας:

* 6 πινάκων οινοπνεύματος
* 1 πολυμηχανήματος
* 1 φωτοτυπικού
* 7 ηλεκτρονικών υπολογιστών
* 3 λάπτοπ
* 2 διαδραστικών πινάκων και
* 2 βιντεοπροβολέων


Επίσης θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο
Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ που χάρη σε δικές του ενέργειες επιτεύχθηκαν όλα τα παραπάνω.


Η Διευθύντρια του Σχολείου

Ελένη Τζάννε

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΑΛΑΣ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΡΟΛΗΨΗ - ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΑΛΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 π.μ. ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΑΛΑΣ, ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:  "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΡΟΛΗΨΗ-ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ" ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟ κ. ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΑΡΑΠΑΝΤΩΝΗ