Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΤΖΑΝΕΤΕΑ.Στηρίζουμε τη Δημόσια Υγεία με την διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων στους πολίτες.


Στηρίζουμε τη Δημόσια Υγεία με την διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων στους πολίτες.
Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνήσουν με το αντίστοιχο Κέντρο Υγείας για το ορισμό ραντεβού και την καλύτερη εξυπηρέτηση τους. Αναλυτικά το πρόγραμμα του προληπτικού ελέγχου στη Λακωνία:
Κ.Υ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ 22/3/2019 τηλ.2731057217
Κ.Υ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 22/3/2019 τηλ.2735041240
Κ.Υ ΓΥΘΕΙΟΥ 23/3/2019 τηλ.2733022001 
Κ.Υ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ 23/3/2019 τηλ.2733051242
Γ.Ν ΛΑΚΩΝΙΑΣ –Ν.Μ ΜΟΛΑΩΝ 23/3/2019 τηλ. 2732 360100
Κ.Υ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 24/3/2019 τηλ.2734 022222

Ντία Τζανετέα

Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΕ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ-ΜΕΘΑΝΑ, ΠΟΡΟ

Τον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Νήσων Αττικής Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη. Το Σάββατο 16/3 η κα. Θεοδωρακοπούλου επισκέφτηκε τα χωριά της Τροιζηνίας, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους και επαγγελματίες για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ακολούθησε μια εποικοδομητική συνάντηση με το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Μεθάνων, με το οποίο συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα της αξιοποίησης του Υδροθεραπευτηρίου Μεθάνων, της σχεδόν μηδενικής Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης με τον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού καθώς και την απομάκρυνση όλων των Δημόσιων υπηρεσιών.
Κατά την παραμονή της στον Πόρο, η κα. Θεοδωρακοπούλου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πόρου Ιωάννη Δημητριάδη και τον Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Παπαχρήστου με τους οποίους συζήτησε για σημαντικά θέματα που απασχολούν το νησί, όπως ο Βιολογικός Καθαρισμός, η πρωτοβάθμια Υγεία και οι Ιχθυοκαλλιέργειες.
Την Κυριακή 17/3, η ημέρα ξεκίνησε με εκκλησιασμό στον Μητροπολιτικό Ι.Ν Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια διεξήχθη συνάντηση με τον πρώην Δήμαρχο Πόρου και εκ νέου υποψήφιο Δημήτρη Στρατηγό και συνεργάτες του, με τον οποίο έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και στα οποία είναι απαραίτητη η συμβολή της Περιφέρειας. Στην συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τους Προέδρους των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της Ν.Δ. Γαλατά και Πόρου κ.κ. Γιώργο Αναστασιάδη και Κώστα Μούγιο αντίστοιχα.
Η διήμερη περιοδεία όλοκληρώθηκε με τη συνάντηση με το Προεδρείο του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου με το οποίο συζητήθηκαν αναπτυξιακά και λειτουργικά θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του Πόρου.



ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την χορήγηση αδειών για ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ (14) συνολικά θέσεις στα διοικητικά όρια του Δήμου Μονεμβασίας, για την διάθεση έργων τέχνης, καλλιτεχνημάτων, χειροτεχνημάτων και ειδών λαϊκής τέχνης





ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ


ΚΕΠΠΕΔΜ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ -ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΕΑ...(εκπληκτικές φωτό)

 
Ο Οδυσσέας αναφέρει ότι, καθώς επιχειρούσε να περάσει τον Μαλέα στο ταξίδι επιστροφής του από την Τροία στην Ιθάκη, η δύναμη του βοριά και του ρεύματος τον έσπρωξαν εκτός πορείας: «ἀλλά με κῦμα ῥόος τε περιγνάμπτοντα Μάλειαν καὶ βορέης ἀπέωσε, παρέπλαγξεν δὲ Κυθήρων». Γνωστή και η παροιμία - έκφραση των αρχαίων Ελλήνων, που αναφέρει ο Στράβων: «Μαλέαν δε κάμψας, επιλάθου των οίκαδε» (= αν αποφασίσεις να περάσεις τον Μαλέα ξέχνα πως έχεις οικογένεια). ...

























ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ.Ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ; πλανιέται στην ατμόσφαιρα.........


Ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ; πλανιέται στην ατμόσφαιρα.........
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΜΑΑ-Μουσείο Αντιδιδακτορικού Αγώνα) Α/Τ ΒΕΛΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Το Δελτίο Τύπου του ΣΦΕΑ (Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών):


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιοποιήσουμε την απορία μας για τους λόγους που δεν επιτρέπουν την επαναφορά του αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης Φλοίσβου.
Την απορία μας αυτή και τις ανησυχίες μας έχουμε κοινοποιήσει στον Αρχηγό Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη στις 10/10/2018.
Ο Αρχηγός Π.Ν. μας απάντησε στις 27/11/2018 ότι οι επισκευές συνεχίζονται κανονικά και θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Επίσης για το θέμα έχουμε ενημερώσει τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα.
Το ΒΕΛΟΣ απουσιάζει από τη θέση του επί 22 μήνες, από την ημέρα δηλαδή που ρυμουλκήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας για εργασίες συντήρησης/αναπαλαίωσης ώστε να βελτιωθεί η λειτουργικότητά του ως επισκέψιμο Μουσείο. Οι εργασίες, και με την οικονομική συμβολή ιδιωτών ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, έχουν από καιρό περατωθεί και το πλοίο ελλιμενίζεται έκτοτε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας χωρίς να διαφαίνεται προοπτική επιστροφής του στο Φλοίσβο.
Απεναντίας, περίεργο δημοσίευμα προ τετραμήνου στην εφημερίδα Real News, απαξιώνει την αντιδικτατορική δράση του πλοίου με τον ανιστόρητο ισχυρισμό ότι η συμβολή του στο Κίνημα του Ναυτικού ήταν μύθος.
Βεβαίως η Ιστορία έχει καταγράψει το αναμφισβήτητο γεγονός ότι το Κίνημα του Ναυτικού θα ήταν μύθος εάν ο αείμνηστος Ναύαρχος Νίκος Παππάς με τη δράση του δεν αποκάλυπτε παγκοσμίως την έκτασή του στερώντας τη χούντα και τους πάτρωνες της από το επιχείρημα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στήριζαν τη δικτατορία.
Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατό να αποσύρεται μια σελίδα της Νεώτερης Ιστορίας της Ελλάδας, η μοναδική που τιμά τις ΄Ενοπλες Δυνάμεις και παιδεύει τις νέες γενιές που μπορούν να επισκέπτονται το Μουσείο, που θυμίζει διαχρονικά τους αγώνες ηρώων ,όπως ο αείμνηστος Σπύρος Μουστακλής, που συμμετείχαν στο Κίνημα του Ναυτικού καθώς και όλων των μελών και αξιωματικών από όλα τα όπλα που πήραν μέρος στον Αντιδικτατορικό Αγώνα.
Μετά από όλα αυτά ως Σύνδεσμος Φυλακισμένων Εξορισθέντων Αντιστασιακών, ζητάμε να απαντηθούν οι απορίες μας, να υπάρξει κάποια απάντηση για το πότε θα επιστρέψει το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ εκεί όπου ανήκει.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.Κυριακή της Ορθοδοξίας στα Κύθηρα πριν μερικά χρόνια...

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Εκδήλωση σχετικά με την προγραμματιζόμενη έρευνα για πιθανή εξόρυξη υδρογονανθράκων στα θαλάσσια οικόπεδα δυτικά της Κρήτης και των Κυθήρων.


 Με απόλυτη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή δημοτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14/3 στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Φρατσίων, η ενημερωτική εκδήλωση από την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ Α.Ε.) σχετικά με την προγραμματιζόμενη έρευνα για πιθανή εξόρυξη υδρογονανθράκων στα θαλάσσια οικόπεδα δυτικά της Κρήτης και των Κυθήρων. 

Η εκδήλωση έγινε μετά από αίτημα του Δήμου προς τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ και κύριοι ομιλητές ήταν ο κ. Γιάννης Κορωναίος, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Ομίλου ΕΛΠΕ και ο κ. Γιώργος Μυκονιάτης, Διευθυντής Υγιεινής, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της ΕΛΠΕ UPSTREAM. Έγινε αναλυτική ενημέρωση για τον προγραμματισμό του Ομίλου σχετικά με την εξόρυξη, για τεχνικά θέματα και ζητήματα ασφαλείας καθώς και για τα αντισταθμιστικά οφέλη που λαμβάνουν οι τοπικές κοινωνίες και τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά. 

Ο Δήμος Κυθήρων παρακολουθεί στενά το θέμα εδώ και πολλούς μήνες και όπως τονίστηκε από τον Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη, η εξόρυξη υδρογονανθράκων μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή φέρνοντας ως παράδειγμα την Καβάλα και τη Θάσο όπου εξορύσσεται αργό πετρέλαιο για περισσότερα από 30 χρόνια χωρίς να δημιουργηθούν περιβαλλοντικά ή άλλα προβλήματα και με απολύτως θετική συμβολή στην ανάπτυξη των περιοχών και τη δημιουργία σταθερών και βιώσιμων θέσεων εργασίας.




Ο Πάνος Κορωναίος, ο Κυθήριος μαρκόνης στο «ΕΛΛΗΝΙΣ»


Ο Πάνος Κορωναίος, ο Κυθήριος μαρκόνης στο «ΕΛΛΗΝΙΣ» ο ιδανικός εραστής των μακρυσμένων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων, ταξίδεψε στο θλιβερό λιμάνι του θανάτου.
Πριν φύγει άφησε παραγγελία:
«Να πεις σ’όλους τους φίλους χαιρετίσματα
κι αν τύχει ν’απαντήσεις την Ελένη,
πως μ’ένα φορτηγό πες της μπαρκάρισα
και τώρα πια να μη με περιμένει……

Αλήθεια ο Χάρος ήθελα να ῤχότανε
σαν ένας καπετάνιος να με πάρει
χτυπώντας τις βαριές πέτσινες μπότες του
κι ένα μακρύ τσιμπούκι να φουμάρει……»(1)
Σε όλους τους εκλεκτούς συγγενείς και φίλους που συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας είτε αυτοπροσώπως, είτε με τα τηλεφωνήματά τους, με τα μηνύματά τους και με τη σκέψη τους εκφράζομε την ευγνωμοσύνη μας και τις θερμές ευχαριστίες μας!
(1)Νίκου Καββαδία από τη συλλογή «Μαραμπού» Γράμμα ενός αρρώστου
https://www.eleniharou.gr