Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

H ΔΗΜ.Τ.Ο Μονεμβασίας για το Νοσοκομείο Μολάων


Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για το Νοσοκομείο Μολάων, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Το Νοσοκομείο Μολάων είναι κόσμημα για την περιοχή μας.

Παρέχει υπηρεσίες υγείας απαραίτητες για τους κατοίκους και τους πολυάριθμους επισκέπτες .

Είναι ατμομηχανή ανάπτυξης του τόπου μας και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το κλείσει.

Κεντρικός στόχος όλων των κατοίκων είναι η επάνδρωσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και η πλήρης λειτουργία του για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.

Αυτή την περίοδο, το Νοσοκομείο Μολάων λειτουργεί και σώζει ζωές χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και όλων των εργαζομένων .

Περιμένουμε από τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής μας και την κυβέρνηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Αυτή τη μάχη για το Νοσοκομείο μας, τη δίνουμε όλοι μαζί και θα την κερδίσουμε!

Η Πρόεδρος και τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο Μονεμβασίας.

http://www.report24.gr/

Ένα αίτημα – όνειρο ετών γίνεται πράξη στα Αντικύθηρα


Ένα αίτημα – όνειρο ετών γίνεται πράξη στα Αντικύθηρα
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων, στην 10η συνεδρίασή του για το 2019 (20/3), ενέκρινε ομόφωνα την (προ ημερησίας διάταξης) εισήγηση του Δημάρχου σχετικά με την διάνοιξη της οδού πρόσβασης προς τον ιστορικό Φάρο της Απολυτάρας στα Αντικύθηρα. Το έργο θα εκτελεστεί από τη Μονάδα Μελετών – Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ και η συνολική του δαπάνη ανέρχεται σε 106.018,37€, εκ των οποίων το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα καλύψει περισσότερο από το 70%. Η προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Αποστολάκη και του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη και το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι. Προβλέπεται η διαπλάτυνση του υπάρχοντος μονοπατιού προκειμένου να δημιουργηθεί ένας βατός χωματόδρομος και δεν θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης λόγω του ιδιαίτερου περιβαλλοντικού χαρακτήρα της περιοχής ο οποίος διαφυλάσσεται απόλυτα καθώς η επέμβαση είναι ήπιου χαρακτήρα.

Πρόκειται για ένα αίτημα δεκαετιών από την τοπική κοινωνία καθώς χωρίς την διάνοιξη της οδού, το ιστορικό αυτό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση, αφού είναι αδύνατη η πρόσβαση σε αυτό μηχανημάτων, υλικών και μέσων συντήρησης. Η οδός θα συμβάλει και στην πυρασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της προγραμματίζεται η γενική συντήρηση και ανάδειξη του μνημείου με τη συνεργασία Δήμου και Πολεμικού Ναυτικού (Υπηρεσία Φάρων).
Ο Φάρος των Αντικυθήρων είναι ένα σημαντικό μνημείο που κατασκευάστηκε το 1926 και το ύψος του πύργου ανέρχεται σε 23 μέτρα, ενώ είναι ορατός σε απόσταση 36 ναυτικών μιλίων.
Ο Φάρος είναι ένα σημαντικό τοπόσημο των Αντικυθήρων, γεμάτο μνήμες και θύμησες για τους Κυθήριους και τους Αντικυθήριους, αλλά και ένας συμβολικός χώρος που ενώνει πολιτιστικά την Ελλάδα με τη Ρωσία, αφού σε αυτόν υπηρέτησε ως Φαροφύλακας επί σειρά ετών ο Ρώσος Ναύαρχος Νικόλαος Φιλοσοφώφ, για τον οποίο ο Δήμος μας πραγματοποίησε τιμητικές εκδηλώσεις το 2016, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας.
Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα








Εγκρίθηκε η υλοποίηση του μελισσοκομικού προγράμματος για το 2019



Με το μελισσοκομικό έτος να έχει τυπικά ξεκινήσει την 1η Αυγούστου 2018 και η προθεσμία συμμετοχής στις δράσεις 3.1 (αντικατάσταση κυψελών) και 3.2 (νομαδική μελισσοκομία) να έχει ολοκληρωθεί, υπεγράφη πριν λίγες ημέρες και η ΚΥΑ, με την οποία εγκρίνεται η χρηματοδότηση ύψους 7.265.000 ευρώ για το μελισσοκομικό πρόγραμμα του έτους 2019. Από το σύνολο του ποσού, τα 3.632.500 ευρώ βαρύνουν τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του ΥΠΑΑΤ.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, προβλέπεται επιπλέον το ποσό των 50.000 ευρώ για την κάλυψη δαπανών μετακίνησης του προσωπικού των αρμόδιων υπηρεσιών των περιφερειών της χώρας (Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής), προκειμένου να καταστούν εφικτά η παρακολούθηση, η αξιολόγηση και ο έλεγχος της υλοποίησης των δράσεων.

Την ίδια ώρα, από το ΥΠΑΑΤ γίνεται η προετοιμασία για το επόμενο τριετές Μελισσοκομικό Πρόγραμμα, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη (σε συνέντευξή του πριν από λίγες ημέρες στη Ναυτεμπορική), προχωράει και η θέσπιση του εθνικού ηλεκτρονικού μελισσοκομικού μητρώου και της ατομικής μελισσοκομικής ταυτότητας.

Μέτρα

Συνολικά, το μελισσοκομικό πρόγραμμα για το μελισσοκομικό έτος 2019, το οποίο ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, περιλαμβάνει έξι μέτρα με τις επιμέρους δράσεις τους.
  • Μέτρο 1: Τεχνική βοήθεια προς μελισσοκόμους και οργανώσεις μελισσοκόμων. Το μέτρο με προβλεπόμενη δημόσια δαπάνη το ποσό των 1.395.000 ευρώ, περιλαμβάνει τις δράσεις 1.1 «Λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας» (1,2 εκατ. ευρώ), 1.2 «Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας – Melinet» (15.000 ευρώ), 1.3 «Εκπαιδεύσεις – Έντυπα» (120.000 ευρώ) και 1.4 «Στήριξη της προώθησης του μελιού και των άλλων προϊόντων της κυψέλης» (60.000 ευρώ).
  • Μέτρο 2: Καταπολέμηση των εισβολών στις κυψέλες και των ασθενειών, περιλαμβάνει τη Δράση 2.1 «Εχθροί και Ασθένειες Μελισσών» με την προβλεπόμενη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στα 800.000 ευρώ.
  • Μέτρο 3: Εξορθολογισμός της εποχιακής μετακίνησης, με τις δράσεις 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», με την προβλεπόμενη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στα 4.640.000 ευρώ.
  • Μέτρο 4: Μέτρα στήριξης των εργαστηρίων ανάλυσης προϊόντων μελισσοκομίας, με στόχο τη διευκόλυνση των μελισσοκόμων στην εμπορία και την αναβάθμιση της αξίας των προϊόντων. Το μέτρο περιλαμβάνει τις δράσεις 4.1 «Αναλύσεις μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης» και 4.2 «Στήριξη ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίων ανάλυσης μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης.
  • Μέτρο 6: Συνεργασία με ειδικευμένους φορείς για την υλοποίηση προγραμμάτων εφαρμοσμένης έρευνας στον τομέα της μελισσοκομίας και των μελισσοκομικών προϊόντων. Το μέτρο περιλαμβάνει τη Δράση 6.1 «Εφαρμοσμένη έρευνα».
  • Μέτρο 8: Βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση των προϊόντων στην αγορά. Το μέτρο περιλαμβάνει τη Δράση 8.1 «Αναγνώριση μελιού και άλλων μελισσοκομικών προϊόντων ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ή Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) ή Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ)». Η προβλεπόμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται για το 2019 στα 50.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι από τα παραπάνω έχει ενεργοποιηθεί το Μέτρο 3, με την πρόσκληση συμμετοχής στις δράσεις «Αντικατάσταση Κυψελών» και «Οικονομική Ενίσχυση της Νομαδικής Μελισσοκομίας» να έχει κλείσει στις 21 Ιανουαρίου. Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέτρα, αυτά θα ενεργοποιηθούν με σχετικές αποφάσεις που θα υπογραφούν σταδιακά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι των δράσεων του μελισσοκομικού προγράμματος είναι:
  • Νομικά πρόσωπα εποπτευόμενα από το ΥΠΑΑΤ.
  • Αγροτικοί μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί και αγροτικοί συνεταιρισμοί ή αγροτικές εταιρικές συμπράξεις που έχουν και μέλη μελισσοκόμους, ομάδες παραγωγών μελισσοκόμων, οργανώσεις παραγωγών μελισσοκόμων, φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, καθώς και οργανώσεις εκπροσώπησης του μελισσοκομικού τομέα.
  • Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ιδρύματα και Ινστιτούτα.
  • Φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, τα οποία δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής και της εμπορίας μελισσοκομικών προϊόντων.
  • ΠΗΓΗ https://www.ypaithros.gr/

Θέλουμε ένα Δήμο που σε πέντε χρόνια διακυβέρνησης θα είχε δείξει την έγνοια του, τη φροντίδα του για το μέλλον του νησιού


Θέλουμε ένα Δήμο που σε πέντε χρόνια διακυβέρνησης θα είχε δείξει την έγνοια του, τη φροντίδα του για το μέλλον του νησιού:
• Που θα νοιάζεται για τα νήπια, τα παιδιά, τις δραστηριότητες τους, τις υποδομές τους, τις ευκαιρίες δημιουργικών ασχολιών τους
• Που θα νοιάζεται, σέβεται, ενημερώνει, λαμβάνει μέτρα για τους γονείς, τους έφηβους κατά των ουσιών, του αλκοολισμού, της κατανάλωσης αλκοόλ κάτω των 17 ετών. 
Πόσες φορές τα τελευταία χρόνια έχει καλέσει για ανταλλαγή απόψεων τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων ο Δήμος;

• Που θα νοιάζεται και συνεργάζεται με κοινωνικές υπηρεσίες για την πρόληψη, την ενημέρωση, τη λαϊκη επιμόρφωση
• Που θα νοιάζεται για τους γονείς, στη συμπαράστασή του, στη μονογονεϊκή οικογένεια, τα τελευταία δυο χρόνια έχουν εγκαταλείψει το νησί 8 οικογένειες
• Που θα νοιάζεται τους νέους που εγκαταλείπουν το νησί, που δεν έχουν υποδομές να αναπτύξουν τις ικανότητες, τις δεξιότητες τους
• Που θα νοιάζεται τους νέους επιχειρηματίες κι όχι να «σπρώχνει» τους νέους σε συνδιαλλαγές υποσχετικών για έμισθες θέσεις κι υποσχετικές αναθέσεων €24.800
• Που θα νοιάζεται για την ποιότητα ζωής των πολιτών κι όχι για την επίπλαστη νομιμότητα που υποκριτικά διχάζει την κοινωνία και παράγει γραφειοκρατία κι αναβλητικότητα
• Που θα νοιάζεται με μεράκι για την ευζωία των πολιτών
ΠΗΓΗ 
Chronis Karachalios

Γενικό Λύκειο Κυθήρων.Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος (για 5η συνεχή χρονιά) στο «Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης»

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος (για 5η συνεχή χρονιά) στο «Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης» που συνδιοργάνωσαν τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Κω και Θεσπρωτίας και Αργολίδας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ) και σε συνεργασία με το Iνστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Εφαρμόζοντας την βασική τεχνική που χρησιμοποίησε ο Ερατοσθένης τον 3ο π.Χ. αιώνα, υπολογίσαμε την ακτίνα της Γης με σφάλμα μόλις 0,33%. Και του χρόνου



ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ. Ενημερωτικές Εκδηλώσεις Παρουσίαση Δράσεων