Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ.Υδροπλάνα στον Σαρωνικό γιατί όχι;


Υδροπλάνα στον Σαρωνικό γιατί όχι;
Εδώ και αρκετό καιρό, έχουμε επισημάνει την ανάγκη της δημιουργίας υδατοδρομίων στον Σαρωνικό. Χωρίς αμφιβολία, η απουσία των υδροπλάνων στερεί από τα νησιά της περιοχής του Σαρωνικού έναν σημαντικό παράγοντα, ο οποίος θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξή τους και θα συμβάλει αποφασιστικά στην ακόμη πιο δυναμική σύνδεσή τους με τον Πειραιά αλλά και άλλες περιοχές.
Σε συζητήσεις που είχα κατά καιρούς με στελέχη της ΕΕ αλλά και με υψηλά ιστάμενους παράγοντες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, εισέπραξα την έκπληξή τους, όταν μαθαίνουν ότι η χώρα μας δεν έχει ακόμη εγκαταστήσει δίκτυο θαλάσσιας συγκοινωνίας με υδροπλάνα.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα νησιά του Σαρωνικού άλλαξαν πραγματικά τρόπο ζωής και λειτουργίας όταν δρομολογήθηκαν τα υδροπτέρυγα Cometa που έφερε από την τότε ΕΣΣΔ ο οραματιστής ευπατρίδης Γ.Π. Λιβανός.
Τα "Ιπτάμενα δελφίνια", τα περίφημα "Flying dolphins", που αρχικά συνέδεσαν τα νησιά με τη Μαρίνα Ζέας, πριν μεταφερθεί το σημείο αναχώρησής τους στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, ήταν για την Αίγινα, τον Πόρο, τα Μέθανα, τις Σπέτσες και την Ύδρα, το μέσον που έφερνε πιο κοντά τον Πειραιά και τις χιλιάδες των επιβατών πιο γρήγορα στον προορισμό τους. Κάτι, δηλαδή, που συνέβη πολλά χρόνια αργότερα στα νησιά του Αιγαίου, όταν ο αείμνηστος Παντελής Σφηνιάς δρομολόγησε τα ταχύπλοα catamaran, μιμούμενος το εγχείρημα του Γ.Π. Λιβανού. Και δεν είναι, ασφαλώς, τυχαίο ότι o Σφηνιάς προχώρησε αργότερα στην εξαγορά της εταιρείας Ceres και των "Flying
dolphins".
Η ταχύτητα, συνδυασμένη με την ασφάλεια, είναι σήμερα ο τρόπος με τον οποίο επιθυμεί να ταξιδεύει ο επιβάτης. Τα υδροπλάνα λοιπόν, που είναι από τα πιο ασφαλή μέσα συγκοινωνίας στον κόσμο, είναι βέβαιο ότι θα τονώσουν την αγορά και θα δώσουν τη δυνατότητα στους κατοίκους των νησιών να επισκέπτονται το κέντρο σε ελάχιστο χρόνο, να τελειώνουν τις εργασίες τους και να επιστρέφουν γρήγορα και με ασφάλεια.
Δεν βλέπω δηλαδή το γιατί, σήμερα άλλες χώρες της Ευρώπης, που δεν διαθέτουν το δικό μας νησιωτικό σύμπλεγμα και που οι θάλασσές τους δεν είναι ήρεμες όπως οι δικές μας, κατά το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού, αλλά και για μεγάλο διάστημα του χειμώνα, να διαθέτουν στόλο υδροπλάνων και καλά εξοπλισμένα υδατοδρόμια, και εμείς, σε μια χώρα προνομιούχο, να συζητάμε ακόμη για το αν και πότε θα αποκτήσουμε τα δικά μας! Δηλαδή, δεν πρέπει τα νησιά να απολαμβάνουν ένα μέσον ταχύτερο από τα πλοία, ιδίως για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης; Και δεν νομίζω ότι τα υδροπλάνα, που διαθέτουν περιορισμένο αριθμό θέσεων, θα λειτουργήσουν, αν δρομολογηθούν και σε κάποια νησιά του Σαρωνικού, ανταγωνιστικά προς τα ήδη υπάρχοντα
ακτοπλοϊκά μέσα.
Η συνεχώς αυξανόμενη κίνηση στα νησιά του Σαρωνικού, τα οποία εσχάτως ανακαλύπτουν και πάλι οι Έλληνες και οι ξένοι επισκέπτες –πράγμα που οφείλεται τόσο στην φυσική ομορφιά όσο και στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών- καθιστά κατά τη γνώμη μου αναγκαία και επιβεβλημένη τη δημιουργία καλά εξοπλισμένων υδατοδρομίων και τη δρομολόγηση υδροπλάνων. Είναι δε πολύ χρήσιμα τα συμπεράσματα του πρόσφατου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε με το συγκεκριμένο αντικείμενο στο Λουτράκι. Εκεί διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι:
•Η δημιουργία ενός σημαντικού κόμβου υδατοδρομίων, θα αποτελέσει το διαβατήριο και το προωθητικό εργαλείο για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού.
•Η χρήση των υδροπλάνων στην Ελλάδα θα έχει θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό, τουριστικό και οικονομικό τομέα.
• Η υλοποίηση της δημιουργίας υδάτινων πεδίων προϋποθέτει αποκλειστικά και μόνον μία ΚΥΑ.
• Η συμβολής των υδροπλάνων θα συμβάλει αποφασιστικά στη μεταφορά επιβατών και υλικών, τη διευκόλυνση της επισκεψιμότητας, την αεροδιακομιδή, την έρευνα και τη διάσωση, το αίσθημα ασφάλειας σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και την εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου.
• Είναι ανάγκη να υπερπηδηθούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες αδειοδότησης και ασφάλειας υδατοδρομίων, που αποτελεί το πρώτο βήμα, αλλά όχι και το μοναδικό για την μελλοντική επιχειρησιακή λειτουργία των υδροπλάνων.
•Η δημιουργία υδατοδρομίων και η δρομολόγηση των υδροπλάνων, σημαίνει νέες επενδύσεις αλλά και νέες θέσεις εργασίας.
Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι, στο Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 200 σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς από τα τμήματα Τουρισμού, Μεταφορών και Υποδομών, Ναυτιλίας και Ασφάλειας λιμανιών και αερομεταφορών καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και πανεπιστημιακού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Shipping GR»

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ.Ερώτηση για το δικαίωμα πρόσβασης των εκπαιδευόμενων στα ΣΔΕ σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία


Ερώτηση με αρ.πρωτ. 6543/19-3-2019  Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που κατέθεσε η Βουλεύτρια Ελένη Σταματάκη προς τους κ.κ. Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με Θέμα : ''Χορήγηση δωρεάν εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία στους/στις εκπαιδευόμενους/ες των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.''


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
Πολιτισμού και Αθλητισμού
Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων 

Θέμα: «Χορήγηση δωρεάν εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους- μουσεία στους/στις  εκπαιδευόμενους/ες των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας»

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί σε  πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, για την καταπολέμηση του μορφωτικού και του κοινωνικού αποκλεισμού. Απευθύνεται σε ενήλικα άτομα τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και δίνει τη δυνατότητα απόκτησης βασικών προσόντων, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων σε θέματα πολιτισμού, καθώς επίσης προετοιμάζει τα άτομα για την εργασιακή ζωή.

Καθώς όμως, είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι μαθήτριες και οι μαθητές δεν έχουν τη μέριμνα που έχει ένας ανήλικος μαθητής της τυπικής εκπαίδευσης. Παρόλο, λοιπόν, που ένας από τους βασικούς στόχους αυτού του προγράμματος είναι να αποκτήσουν πολιτιστική παιδεία τα ενήλικα άτομα που επιλέγουν να ενταχθούν ξανά στην Εκπαίδευση, δεν είναι θεσπισμένο το δικαίωμά των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας να επισκέπτονται τα μουσεία με τους ίδιους όρους που ισχύουν  για  τα σχολεία της τυπικής εκπαίδευσης. Αλλά και μεμονωμένα, δεν υπάρχει ιδιαίτερη πρόβλεψη για τους ενήλικους/ες εκπαιδευόμενους/ες, αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει για ανηλίκους και για φοιτητές και σπουδαστές.

Με βάση το ΦΕΚ 2916 Β /31-12-2015 απαλλάσσονται από την καταβολή αντιτίμου εισόδου σε μνημεία, αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους και μουσεία νέοι και νέες ηλικίας έως 18 ετών, φοιτήτριες και φοιτητές και σπουδάστριες και σπουδαστές, καθώς και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί στις επισκέψεις σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Επειδή η επίσκεψη σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους είναι συστατικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας .

Επειδή στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας φοιτούν ενήλικες εργαζόμενοι/ες, που εγκατέλειψαν πρόωρα την εκπαίδευση και συχνά ανήκουν σε πολιτισμικές μειονότητες ή είναι  μετανάστες/τριες, είναι ουσιαστικής σημασίας για την ένταξή τους η γνωριμία με την πολιτισμική μας κληρονομιά    

Επειδή το δικαίωμα ελεύθερης εισόδου θα ενθαρρύνει τους μαθητές των ΣΔΕ να επισκεφθούν, μαζί με τις οικογένειές τους, μουσεία και μνημεία.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Τι προτίθενται να πράξουν ώστε οι εκπαιδευόμενοι/ες των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας να έχον ελεύθερη πρόσβαση σε μουσεία, μνημεία ή ιστορικούς τόπους ως μεμονωμένα άτομα, αντίστοιχα με τους ανήλικους μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές;
Τι προτίθενται να πράξουν ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας να επισκέπτονται μουσεία, μεμονωμένα μνημεία ή ιστορικούς τόπους;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Σταματάκη Ελένη

Ακριώτης Γεώργιος

Αντωνίου Χρήστος

Αυλωνίτου Ελένη

Βαρεμένος Γεώργιος

Γεννιά Γεωργία

Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Ευσταθία (Έφη)

Δημητριάδης Δημήτριος

Δουζίνας Κωνσταντίνος

Δρίτσας Θεόδωρος

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Θηβαίος Νικόλαος

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Ιγγλέζη Αικατερίνη

Καββαδία Ιωαννέτα (Αννέτα)

Καματερός Ηλίας

Καραγιάννης Ιωάννης

Καραγιαννίδης Χρήστος

Καρακώστα Ευαγγελία (Εύη)

Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)

Καστόρης Αστέριος

Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Κοζομπόλη-Αμανατίδη Παναγιώτα

Κουράκης Αναστάσιος (Τάσος)

Κυρίτσης Γεώργιος

Λάππας Σπυρίδωνας

Λιβανίου Ζωή

Μανιός Νικόλαος

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος

Μπαλαούρας Γεράσιμος

Μπαλωμενάκης Αντώνης

Ντζιμάνης Γεώργιος

Πάντζας Γεώργιος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Παρασκευόπουλος Νικόλαος

Παυλίδης Κωνσταντίνος

Ρίζος Δημήτριος

Ριζούλης Ανδρέας

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σεβαστάκης Δημήτριος

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

Σταμπουλή Αφροδίτη

Τσιρώνης Ιωάννης

Τσόγκας Γεώργιος

Φίλης Νικόλαος

Χριστοδουλοπούλου Αναστασία

Το Convergences Greece Forum / ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 1-2 Απριλίου 2019, από το World Human Forum.


Το Convergences Greece Forum / ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 1-2 Απριλίου 2019, από το World Human Forum.
Την Ημέρα Εργασιών του Φόρουμ, Τρίτη 2 Απριλίου, και ώρες 14:30-16:00 η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σε συνεργασία με το Cyclades Preservation Fund οργανώνει συνεδρία με θέμα:
«Ανθεκτικότητα και αειφορία σε μικρές νησιωτικές κοινότητες»

Στην συνεδρία θα παρουσιαστούν ενδιαφέροντα και καινοτόμα προγράμματα από Σύρο, Πάρο, Λέσβο, Τήνο και Μύκονο, καθώς και το πρόγραμμα των Κυθήρων που υλοποίει η ΕΕΠΦ μαζί με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ-Δήμητρα. Η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στο Hub Events, Αλκμήνης 5, Αθήνα.
Την προηγούμενη μέρα 1η Απριλίου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση στο ιστορικό Θέατρο «Ολύμπια». Προσκεκλημένοι είναι ομιλητές διεθνούς φήμης, όπως o Muhammad Yunus, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, και ο Hans Joachim Schellnhuber, ιδρυτής του Potsdam Institute for Climate Impact Research.
Το Convergences Forum έχει έδρα την Γαλλία, και εδώ και 10 χρόνια αποτελεί βασική πλατφόρμα προβληματισμού, κινητοποίησης και εύρεσης λύσεων πάνω στα σημαντικότερα θέματα του πλανήτη. Στην Ελλάδα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
Φέτος, το πρώτο Convergences Greece Forum / ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ, που γίνεται στην Ελλάδα, εστιάζει στον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών αρ.11 «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες», για να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές της χώρας μας, αλλά και να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για «Συγκλίσεις». Απώτερος στόχος: Μηδέν Αποκλεισμός, Μηδέν Αποτύπωμα Άνθρακα, Μηδέν Φτώχεια.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε: https://convergences.gr/

ΚΥΘΗΡΑ ¨ΑΓΡΙΕΜΕΝΑ¨ ΚΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ (ΦΩΤΟ-VIDEO)














Ελαιόλαδο κατά της χρόνιας λευχαιμίας με «σφραγίδα» Λακωνίας


Επιστημονική έρευνα διεξάγεται στο Νοσοκομείο Σπάρτης - Μητροπολίτης Ευστάθιος: «Μία αξιέπαινη και ελπιδοφόρα είδηση»
Ελπίδα για αντιμετώπιση της χρόνιας λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας μέσω της επίδρασης του ελαιολάδου,  δίνει η επιστημονική έρευνα που διενεργείται το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Μάλιστα, τα πρώτα αποτελέσματα φαίνεται ότι είναι ήδη ορατά σε 30 ασθενείς από τη Λακωνία, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στη θεραπευτική αγωγή. Η πρωτοτυπία της μελέτης έγκειται στο γεγονός ότι χρησιμοποιείται ελαιόλαδο ιδιαίτερα πλούσιο στις ουσίες ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη.
Η έρευνα επιτελείται υπό την ευθύνη του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο Τμήμα Νοσηλευτικής, την ευθύνη της μελέτης έχει η καθηγήτρια κ. Πάολα Ρόχας, από το Χαροκόπειο υπεύθυνος είναι ο καθηγητής κ. Τζώρτζης Νομικός και από το Νοσοκομείο Σπάρτης ο ιατρός κ. Ιωάννης Κοντονής.
Σημειώνεται ότι στην ερευνητική ομάδα του καθηγητή κ. Προκοπίου Μαγιάτη, που ασχολείται με τη θεραπευτική δράση των συστατικών του ελαιολάδου και της ελιάς, συμμετέχουν δέκα νέοι ερευνητές εκ των οποίων δύο υποψήφιοι διδάκτορες κατάγονται από τη Λακωνία (Αιμιλία Ρηγάκου, Παναγιώτης Διαμαντάκος).
Την ικανοποίησή του για την παραπάνω εξέλιξη εκφράζει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος αναφέρει τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι στο Νοσοκομείο Σπάρτης και υπό την ευθύνη του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιείται μία πολύ σημαντική έρευνα, σχετικά με την θεραπευτική επίδραση του ελαιολάδου στη χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία.
Η έως τώρα μελέτη σε 30 ασθενείς από τη Λακωνία έχει αποφέρει πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα και ελπίζουμε ότι αυτή θα επεκταθεί σε μεγαλύτερο αριθμό, καθώς σχεδόν σε όλους τους ασθενείς που συμμετείχαν ως τώρα υπήρξε βελτίωση ή σταθεροποίηση της υγείας τους επί σχεδόν ενάμιση χρόνο» επισημαίνει ο κ. Ευστάθιος και προσθέτει:
«Όπως μας ανέφερε ο καθηγητής κ. Προκόπιος Μαγιάτης, η πρωτοτυπία της μελέτης έγκειται στο γεγονός ότι χρησιμοποιείται ελαιόλαδο ιδιαίτερα πλούσιο στις ουσίες ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη, οι οποίες ανευρίσκονται στο λάδι που παράγεται από άγουρες ελιές, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχαίων Ελλήνων ιατρών, όπως ο Διοσκουρίδης.
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, επειδή το πιο χαρακτηριστικό και αυθεντικό προϊόν του τόπου μας, το ελαιόλαδο, φαίνεται να έχει μία τόσο σημαντική θεραπευτική ιδιότητα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι όλη η μελέτη πραγματοποιείται χάρις στην ανιδιοτελή προσφορά των εμπλεκομένων επιστημόνων, που μοχθούν για τη θεραπεία των ασθενούντων αδελφών μας, με μόνη οικονομική υποστήριξη από τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό ‘’Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία’’ (www.worldolivecenter.com), ο οποίος έχει ιδρυθεί στην Αθήνα με Πρόεδρο την Δρ. Ελένη Μέλλιου και αποτελείται από μία διεθνή ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων» σημειώνει ο σεπτός ποιμενάρχης και κατακλείει την τοποθέτησή του ως εξής:
«Θεωρούμε ότι η μελέτη αυτή είναι μία αξιέπαινη προσπάθεια και καλούμε τους Λάκωνες να την στηρίξουν με κάθε πρόσφορο ηθικό ή υλικό τρόπο, ώστε ο τόπος μας να βρεθεί στην διεθνή ιατρική πρωτοπορία»

Πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης.


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Πρεμιέρα της ΣΟΝΕ για το 2019


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Πρεμιέρα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, όπου πραγματοποιήθηκε στις 23/03/2019 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το κοινό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, επιφύλαξε θερμή υποδοχή με παρατεταμένο το χειροκρότημα του, κατά την είσοδο των νέων μουσικών, που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα ώστε να παρευρεθούν στην πρεμιέρα της ΣΟΝΕ για το 2019.
Συμμετείχαν οι Χορωδίες:
- Γυναικεία Χορωδία ''Καλλιτεχνήματα'' Κερατσινίου - Αθηνών
(Μουσική Διδασκαλία: Μαρία Μιχαλοπούλου)
''Αγγέλων Φωνές'': Παιδική - Νεανική Χορωδία Ι. Μ. Σερρών & Νιγρίτης 
(Μουσική Διδασκαλία: Μαρία Κουβακλή)
- Χορωδία 4ου Γυμνασίου Κατερίνης
(Μουσική Διδασκαλία: Κελεσίδου Ροδή)
- Παιδική - Νεανική Χορωδία της ΣΟΝΕ 
(Μουσική Διδασκαλία: Ευάγγελος Αραμπατζής)
Συμμετείχαν οι τραγουδιστές: Νίκος Σαββίδης, Άσπα Μαυρίδου, Θάνος Παπαγεωργίου, Μαριάννα Γεωργιάδου, Έλενα Τιτίρλα
Διεύθυνση: Ευάγγελος Αραμπατζής
Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας
Με την υποστήριξη: Unplugged Studio
Φωτογραφικό Υλικό Εδώ
 

TRITON FERIES ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ


Πειραιάς, Παρασκευή 29/03/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ Ν.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω απαγορευτικού απόπλου, το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ (Ν.Π. 11732) σήμερα Παρασκευή 29/03/2019 δεν θα εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πρακτορεία.

ΚΥΘΗΡΑ: Kithira Travel Τηλ. 27360 31390
ΝΕΑΠΟΛΗ: Vatika Bay Shipping Agency Τηλ. 27340 24004

TRITON FERIES ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ


Πειραιάς, Παρασκευή 29/03/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω απαγορευτικού απόπλου, το σημερινό δρομολόγιο (29-03-2019) του Ε/Γ – Ο/Γ “ΙΟΝΙΣ” (Ν.Π. 8775) δεν θα εκτελεστεί. Θα ενημερωθείτε με νέο δελτίο τύπου για την διαμόρφωση των δρομολογίων. Παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πρακτορεία για περισσότερες πληροφορίες.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: First Choice Travel Τηλ. 210 4179444 ΚΙΣΣΑΜΟΣ: Gelasakis Shipping & Travel Center Τηλ. 28210 75444 ΓΥΘΕΙΟ: Rozakis Shipping & Travel Agency Τηλ. 27330 22207 ΚΥΘΗΡΑ: Kithira Travel Τηλ. 27360 31390