Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Ελένη Σταματάκη: «Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη μεταφορά καυσίμων στα νησιά»


Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου στο ΦΕΚ η απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη μεταφορά καυσίμων στα νησιά για το έτος 2019. Ανάμεσα στα πρώτα νησιά που θα ισχύσει το μέτρο πιλοτικά είναι το νησί των Κυθήρων.
Το Μεταφορικό Ισοδύναμο εφαρμόζεται ήδη από 1η Ιανουαρίου 2019 για όλα τα νησιά, πλην της Κρήτης, της Λευκάδας και της Εύβοιας, για τους επιβάτες και τώρα ξεκινάει η πιλοτική εφαρμογή του για τα καύσιμα. Σκοπός του μέτρου είναι η αντιστάθμιση του αυξημένου κόστους της θαλάσσιας μεταφοράς καυσίμων στα νησιά σε σχέση με την αντίστοιχη χερσαία.
Η βουλεύτρια Α΄ Πειραιά και Νήσων, Ελένη Σταματάκη, εκφράζει τη στήριξη και την ικανοποίησή της, για την νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία συμβάλλει στην στήριξη της νησιωτικότητας.

ΒΥΡΩΝ ΔΑΠΟΝΤΕ. ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ


Βύρων Δαπόντε.
Θέλω να ανακοινώσω πως θα είμαι υποψήφιος αλλά όχι σαν υποψήφιος Δήμαρχος διότι από την εντύπωση του κόσμου κατάλαβα ότι είναι αντίθετοι πολλοί λόγω του μεγάλου της ηλικίας μου,για αυτό το λόγω θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του νεότερου από τους έως τώρα υποψηφίους που είναι ο Δημήτρης Κοντολέων .
Δήλωση του κυρίου Βύρωνα Δαπόντε απόψε στον ADELIN FM και στην εκπομπή ¨Διαλογισμοί¨

Βάτικα.Θεμελίωση Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στην Ελίκα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, κας ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, κας ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Ακόμα ένα έργο για τη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στα Κύθηρα, προωθούν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Κυθήρων. 
Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Κατασκευή Αναπλάσεων και Συμπληρωματικών Εργασιών Οδικού Δικτύου Νήσου Κυθήρων». Το έργο έχει προϋπολογισμό 100.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Κυθήρων.
Ειδικότερα, προβλέπεται η ανακατασκευή και ανάπλαση του ‘τοιχίου’ στην παραλιακή οδό της Αγίας Πελαγίας, το οποίο παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του τουριστικού οικισμού, είναι παραμελημένο επί σειρά ετών, εγκυμονώντας κινδύνους για τους διερχόμενους πολίτες. Με το έργο αυτό, θα γίνει πλήρης ανάπλαση και αναβάθμιση της περιοχής, τόσο αισθητικά όσο και σε επίπεδο ασφάλειας των πολιτών.
Τάκης Χατζηπέρος

Οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2018−2019





Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2018−2019:
α. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.
β. Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

Κτηματολόγιο Λακωνίας.ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΛΗΞΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΛΗΞΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων σε ακίνητα των περιοχών που κτηματογραφούνται στο πλαίσιο της «Μελέτης Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου», παρατείνεται για τους κατοίκους του εσωτερικού έως και τις 24/5/2019.

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.ΔΤ Δήλωση για την απόφαση του ΚΑΣ να κηρύξει τον Πειραιά αρχαιολογικό χώρο


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019



Ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς & Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος, με αφορμή την απόφαση του ΚΑΣ, για την κήρυξη του Πειραιά ως αρχαιολογικού χώρου, δήλωσε:
«Η Κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να υλοποιήσει ένα παράλογο, ένα αντιαναπτυξιακό, ένα ιδεοληπτικό σχέδιο, που μόνο στόχο έχει την τιμωρία του Πειραιά. Μιας πόλης που έχει υποφέρει από την ανεργία και από εκατοντάδες λουκέτα σε καταστήματα. Η χθεσινή απόφαση του ΚΑΣ -που συνεδρίασε παρά την αντίδραση της δημοτικής αρχής και της πλειοψηφίας των φορέων της πόλης που ζητούσαν αναβολή- εάν εφαρμοσθεί, βάζει μια σειρά από εμπόδια γραφειοκρατικά και όχι μόνο στη μοναδική μεγάλη επένδυση που έχει γίνει όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Στερεί θέσεις εργασίας και την όποια προοπτική ανάπτυξης. Δεν μπορεί ο μισός και πλέον Πειραιάς να χαρακτηρίζεται αρχαιολογικός χώρος χωρίς να έχει γίνει καμία μελέτη και να αγνοείται η πλειοψηφία των πολιτών. Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να αποφασίσει κάτι τέτοιο χωρίς ουσιαστική διαβούλευση και χωρίς καν το Υπουργείο Πολιτισμού και η αρμόδιος Υπουργός να έχει απαντήσει στην Ερώτηση που έχω καταθέσει εδώ και ένα μήνα. Αναρωτιέμαι προς τι τόση βιασύνη. Αναρωτιέμαι ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτήν την απόφαση και τι πρόκειται να συμβεί, εάν αυτή η απόφαση υλοποιηθεί, ακυρώνοντας με τις καθυστερήσεις στην πράξη τα όποια επενδυτικά σχέδια».

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθησαν (3) άτομα σε Σκάλα και Βλαχιώτη για κλοπή και λαθραία τσιγάρα


Συνελήφθη,  (2.4.2019) το απόγευμα, στο Βλαχιώτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 54χρονος αλλοδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -19- πακέτα λαθραίων τσιγάρων και μία (1) τυποποιημένη συσκευασία λαθραίου καπνού, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ακόμη ένα (1) άτομο.
Συνελήφθησαν,  (2.4.2019) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, δύο (2) αλλοδαποί, μία (1) 42χρονη και ένας (1) 24χρονος, γιατί όπως προέκυψε η 42χρονη, χθες το πρωί, στους Μολάους Λακωνίας, αφαίρεσε από όχημα, πορτοφόλι ημεδαπού, που περιείχε χρήματα και τραπεζικές κάρτες. Όπως επιπλέον προέκυψε, ο 24χρονος χρησιμοποιώντας μία (1) από τις αφαιρεθείσες κάρτες, που του παρέδωσε η 42χρονη, πραγματοποίησε αγορές από κατάστημα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας