Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ 2019 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ 2019 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
Με σημερινές αποφάσεις της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κυθήρων, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, ενέκρινε τις διακηρύξεις των πρώτων δημοπρασιών έργων του 2019 ως εξής:
10/6/2019: Περιφερειακός Δρόμος Ποταμού Αντικυθήρων, με π/υ 285.000€ που καλύπτεται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Ο δρόμος, μήκους 1100 μέτρων, θα διαπλατυνθεί και θα τσιμεντοστρωθεί στο σύνολό του, ενώ θα κατασκευαστούν τεχνικά απορροής ομβρίων. Το έργο αυτό ξεκίνησε να ωριμάζει από το 2014, όταν είχε ζητήσει την χρηματοδότησή του ο νυν Δήμαρχος υπό την τότε ιδιότητά του ως Προέδρου της Εγχωρίου Περιουσίας. Λόγω υπαγωγής των Αντικυθήρων στο δίκτυο NATURA 2000, η έκδοση των εγκρίσεων του έργου ολοκληρώθηκε το 2018 (!). Είναι έργο μεγάλης σημασίας για τα Αντικύθηρα, θα αποσυμφορήσει τον κεντρικό οικισμό του νησιού το καλοκαίρι και θα οδηγήσει στην περαιτέρω οικιστική του επέκταση.
17/6/2019: Δρόμος Χαλκού, Φυρής Άμμου, Κεντρική Οδός Φατσάδικα - Λιβάδι. Προϋπολογισμός 300.000€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Θα ασφαλτοστρωθεί το σύνολο του δρόμου προς την παραλία Χαλκού, θα ολοκληρωθεί ο δρόμος στην παραλία της Φυρής Άμμου και θα στρωθεί νέος τάπητα στον κεντρικό δρόμο από Φατσάδικα μέχρι το Λιβάδι.
Τέλος, η Ο.Ε. προέβη στην απευθείας ανάθεση - με τις ειδικές προβλέψεις του κατεπείγοντος - των εργασιών άρσης των ογκολίθων στη θέση "Γάλανη" της Αγ. Πελαγίας, που ξεκινάει εντός των επομένων ημερών.
Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσουν και οι δημοπρασίες των παρακάτω έργων για τα οποία οι μελέτες είναι ολοκληρωμένες και οι πιστώσεις πλήρως εξασφαλισμένες:
1. Ανάπλαση Τοιχείου Αγ. Πελαγίας 100.000€ (Περιφέρεια)
2. Ολοκλήρωση Μελετών Θεάτρου Ποταμού 40.000€
3. Ανάπλαση Πλατείας Αβλέμωνα 50.000€
4. Συντήρηση Σχολικών Μονάδων 74.000€
5. 7 νέες παιδικές χαρές (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ): 234.000€
6. Μηχανήματα έργου (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ): 165.000€
7. Προμήθεια νέου απορριμματοφόρου: 130.000€
8. Νέο Δίκτυο Ύδρευσης Αγίας Πελαγίας: 3.100.000€ (Περιφέρεια)
9. Συντήρηση Γέφυρας Διακοφτίου 50.000€
10. Ολοκλήρωση παραλιακού φωτισμού Αγ. Πελαγίας 60.000€
11. Προμήθεια και εγκατάσταση υποδομών ΑμΕΑ σε παραλίες (ΕΣΠΑ) (3 νέα μηχανήματα SEATRACK σε Παλαιόπολη, Διακόφτι και Αγ. Πελαγία): 168.000€
12. Νέα Δεξαμενή Ύδρευσης Πλατειάς Άμμου ΤΚ Καραβά 62.000€

Η Κυθηραική Αδελφότητα Πειραιώς -- Αθηνών στην βράβευση διακεκριμένων Επτανησίων προσωπικοτήτων


Η Κυθηραική Αδελφότητα Πειραιώς -- Αθηνών μετά από πρόσκληση τής Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος παραβρέθηκε στην πράγματι υπέροχη εκδήλωση τής Ένωσης με θέμα την βράβευση διακεκριμένων Επτανησίων προσωπικοτήτων όπως έχει καθιερωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια
Η Αδελφότητα παραβρέθηκε στην εκδήλωση με τον πρόεδρό της Βρ. Κυπριώτη και άλλα μέλη του συμβουλίου της.
Η βράβευση δυο διακεκριμένων Κυθηρίων της ομογένειας τής Αμερικής και τής Αυστραλίας .κ.κ Γιάννη Κασιμάτη και Αλέξανδρου Τζάννε αποτελεί μεγάλη τιμή για την ιδιαίτερη πατρίδα μας και μας γεμίζει υπερηφάνεια.
Η Κυθηραική Αδελφότητα θεωρεί χρέος της να εκφράσει τα συγχαρητήρια της στην Ένωση των Επτανησίων Ελλάδος για την πράγματι αξιολογότατη πολιτιστική της και όχι μόνο , δραστηριότητα και να της ευχηθεί πάντοτε να είναι πρωτοπόρος σε τέτοιου υψηλού επιπέδου και ποιότητας δραστηριότητες.

Βρεττος Κυπριωτης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΙΡΑΣΓΕΝΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.-Κ.Υ.ΚΥΘΗΡΩΝ ¨ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ¨



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΙΡΑΣΓΕΝΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.-Κ.Υ.ΚΥΘΗΡΩΝ ¨ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ¨

Δράσεις Υγείας » στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Κυθήρων «Τριφύλλειο» από 4 – 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 To RADIO ADELIN 107,3 FM εξασφάλισε πολύ ενδιαφέρουσες, και αποκλειστικές συνεντεύξεις από τους εμπλεκόμενους που τους ευχαριστούμε πολύ. Τις συνεντεύξεις θα τις παρακολουθήσετε μέσα από το adelinfm.blogspot.gr καθώς και από το ραδιόφωνο του adelin 107,3 fm. Ευχαριστούμε πολύ τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κυθήρων κύριο Δημήτρη Μοιρασγεντή και τον κύριο Κώστα Καψάλη από την γραμματεία του νοσοκομείου μας για την βοήθειά τους.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ¨ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ¨ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΜΙΛΙΕΣ

Ενημέρωση του Πολιτικού Φορέα ¨ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ¨ για τις επερχόμενες Εκλογές.
Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στις παρακάτω περιοχές/

Την  Παρασκευή  12 Απριλίου και ώρα 20.00 στην Αφυσσού Σπάρτης  στο καφενείο του Παναγιώτη Τραγά.
Το   Σάββατο       13 Απριλίου και ώρα 19.00 στην Νεάπολη Λακωνίας καφέ Μπιλλίνης.
Την Δευτέρα       15 Απριλίου και ώρα 20.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ευρώτα στην Σκάλα.

Δήμος Ευρώτα : ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΕΑ – ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΒΑ


ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΕΑ – ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΒΑ
Δωρεάν διανομές τροφίμων στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ευρώτα την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, από τις 10:00π.μ. έως τις 12:00μ.μ. στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Βλαχιώτη.
Ωφελούμενοι είναι αποκλειστικά οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.), οι οποίοι δηλώνουν στην αίτησή τους την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διανομών ΤΕΒΑ.
Η ενημέρωση των δικαιούχων πραγματοποιείται με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής των προϊόντων είναι απαραίτητη η προσκόμιση σχετικού εγγράφου που να προκύπτει ο ΑΜΚΑ.
Τέλος, παρακαλούνται να τηρήσουν αυστηρά τις ώρες προσέλευσής τους.

Πληροφορίες :
Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ευρώτα στο τηλέφωνο 2735360026.
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ευρώτα
ΑΡΓΥΡΩ ΓΚΟΥΒΟΥΣΗ ΚΡΗΤΙΚΑΚΟΥ

10ος ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 2019 ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΙΟΥ


Το Γυμνάσιο Νεάπολης Λακωνίας, το Λύκειο Νεάπολης, το 1ο ΕΠΑΛ Βοιών και το Γυμνάσιο Ελαφονήσου σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ και το ΚΕΠΠΕΔΜ του Δήμου Μονεμβάσιας και την υποστήριξη της ομάδας "Βατικιώτες Δρομείς" του Αθλητικού Συλλόγου «Ο Βατικιώτης» διοργανώνουν τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 16 & 3 χιλιομέτρων, καθώς και Δυναμικό Βάδισμα 8 χιλιομέτρων, με την ονομασία “ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 2019”, στις 12/5/2019.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης “ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 2019” θα οργανωθούν:
  • §  εκδήλωση δυναμικού βαδίσματος 8 χιλιομέτρων, με ώρα εκκίνησης 9:00.
  • §  Λαϊκός αγώνας δρόμου 16 χιλιομέτρων, με ώρα εκκίνησης 9:15.
  • §  αγώνας 3 χιλιομέτρων για μαθητές  και αρχάριους δρομείς, με ώρα εκκίνησης 9:30.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός (όλων των εκδηλώσεων) θα γίνουν στο Γυμνάσιο της Νεάπολης.
Η γραμματεία του αγώνα καθώς και τα αποδυτήρια θα βρίσκονται στους χώρους του Γυμνασίου Νεάπολης.
Όριο τερματισμού για τους αγώνες δρόμου είναι 2 ώρες. Δεν υπάρχει όριο χρόνου για το δυναμικό βάδισμα.
Στην διαδρομή θα υπάρχουν σημεία με νερά. Καθώς επίσης και ιατρική κάλυψη από το Κέντρο Υγείας Νεάπολης.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.
Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άντρες και τρεις πρώτες γυναίκες καθώς και οι τρεις πρώτοι μαθητές, τρεις πρώτες μαθήτριες στον αγώνα των 16 χλμ.
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση   http://bit.do/vatikagonas, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο "vatikiotikosagonas@gmail.com", τηλ. 2734022705, 2734022260, έως τις 10/5/2019.
Δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά στο http://bit.do/egrafes. Εγγραφές θα γίνουν και  την ημέρα του αγώνα από 07:00  έως 09:00.
Παρακαλούνται οι Σύλλογοι να δηλώσουν έγκαιρα τους αθλητές τους.
Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες τρέχουν με δική τους ευθύνη.
Οι ανήλικοι αθλητές πρέπει να έχουν ιατρική βεβαίωση, έγκριση του κηδεμόνα και να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους.

Νοσοκοεμείο Κυθήρων,Ευχαριστηριο προς Εθελοντές για τη πραγματοποίηση των Δράσεων Υγείας



ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 13&14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 08/04/2019


Δελτίο Τύπου - 08/04/2019
Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου "Αντικατάσταση - Παραλλαγή Δικτύων Ύδρευσης" υπέγραψε ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης με την ανάδοχο Ανεζούλα Χατζηδημητρίου ΕΔΕ.
Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 74.000€ και χρηματοδοτείται από έκτακτη επιχορήγηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.
Μετά την επιτευχθείσα έκπτωση (52%), η τελική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 35.527,54€.
Προβλέπεται η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στα Κοντολιάνικα και τα Αλοϊζιάνικα, συνολικού μήκους 1.900 μέτρων.
Το έργο έχει προθεσμία περάτωσης 5 μήνες.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Προσάραξη σκάφους στο ακρωτήριο Ταίναρο


Για περιστατικό προσάραξης του αλιευτικού σκάφους «'ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Α'» Ν.Γ 12, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Ταίναρου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 5/4.
Το «ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Α», με πέντε μέλη πληρώματος, αφού αποκολλήθηκε με ίδια μέσα, κατέπλευσε αυτοδύναμα στο  λιμάνι του Γυθείου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. Σημειώνεται ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

ΚΥΘΗΡΑ.ΠΤΩΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ (ΦΩΤΟ)


Λόγω της κακοκαιρίας και των δυνατών ανέμων είχαμε πτώση μεγάλου κορμού δένδρου τα ξημερώματα της Τρίτης 09 Απριλίου στο χωριό Μυλοπόταμο στην περιοχή πίσω πηγάδι,όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που μας έστειλε φίλος αναγνώστης.
Στο σημείο έφτασε άμεσα ένα πυροσβεστικό όχημα με (2) πυροσβέστες από την δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων και με την χρήση αλυσοπρίονου τεμάχισαν και απομάκρυναν τον κορμό από το οδόστρωμα.
Από την πτώση δεν προξενήθηκαν ζημιές.
Μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν κατά την χθεσινή ημέρα στα Κύθηρα καθώς έβρεχε ασταμάτητα για πολλές ώρες,το  μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής εστιάζετε  στο δρόμο Χώρας-Καψάλι πού λόγω καθίζησης τμήματος του οδοστρώματος έχει σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι τη διενέργεια αυτοψίας από μηχανικούς της Περιφέρειας, η οποία αναμένεται σήμερα Τρίτη

ADELIN 107,3 FM
ΦΩΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ