Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Και τα Κύθηρα πλέον, απέκτησαν τους «Times» τους!


Και τα Κύθηρα πλέον, απέκτησαν τους «Times» τους!
Είναι η Σχολική Εφημερίδα του Λυκείου Κυθήρων Kithira Times, έργο μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, με τη συνεργασία του Διευθυντή, κ. Σάκη Τριφύλλη, της φιλολόγου κας Μπαχούμη Αγγελικής και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Κυθήρων. 
Η δουλειά τους είναι ποιοτική, πλούσια και πρωτότυπη και αξίζει τον κόπο να την επισκεφτείτε και να την ενισχύσετε με κάθε τρόπο. Θα τη βρείτε στο: 
https://www.kythira-times.gr/
Από εμάς τα θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια.

Γενικό Λύκειο Κυθήρων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ.Νικόλαος (Νίκος) Πλειώνης.‘‘Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ¨


Αγαπητοί φίλοι Κυθήριοι,
Η σχέση μου με τα Κύθηρα είναι πολυετής, τουλάχιστον 30 χρόνια…
Σαν παιδί ερχόμουν τα καλοκαίρια και πλέον τώρα ως ενήλικας, αγάπησα τόσο πολύ αυτόν τον τόπο, που αποφάσισα να έρθω να ζήσω εδώ… Αισίως έχουν περάσει 2 χρόνια και ελπίζω να γίνουν περισσότερα…

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η σχέση μου με τη φωτογραφία με ώθησε να θέλω να γνωρίσω τα Κύθηρα ακόμα καλύτερα. Μέσα απο αυτή την εξερεύνησή μου καλώς η κακώς έχω γνωρίσει, εκτός από τα καλά αυτού του τόπου και τα προβλήματα του…
Έχω πιάσει πολλές φόρες τον εαυτό μου να προσπαθεί να βρει λύσεις σε προβλήματα που συναντώ, αλλά από την θέση μου ως απλός πολίτης δεν μπορούσα να κάνω τίποτα..
Κι έτσι μετά από την παρότρυνση του φίλου Δημήτρη και βέβαια απο την επιλογή του προς το πρόσωπο μου, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα…
Ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Δημήτρη Κοντολέων ‘‘Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ».
Καλή επιτυχία σε όλους τους συνυποψηφίους. Η επόμενη μέρα μας περιμένει όλους να εργαστούμε και να συνεργαστούμε για να μπορούμε να «Μένουμε εδώ«.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε για να διαβάσετε αυτά πού είχα να πω.
#menoumeedo #kythira

¨Salt n sugar¨ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ


Ανοίξαμε και σας περιμένουμε στο κέντρο της Αγίας Πελαγίας.
¨Salt_n_sugar_kythira¨

Νέο Κατάστημα που συνδυάζει  την Ποιότητα,το Άψογο Σέρβις,την Εκπληκτική Τοποθεσία με θέα την πλαζ,τiς Μοναδικές Γεύσεις, και άλλα ΠΟΛΛΑ !!!
Ένας Ανακαινισμένος και μοντέρνα διακοσμημένος χώρος για κάθε ηλικία σας περιμένει, για να απολαύσετε νοστιμότατες κρέπες γλυκές αλμυρές,βάφλες,πλούσια πρωινά,ομελέτες,και νόστιμα πιάτα  brunch !!!

Τα καλύτερα τα πιο νόστιμα,αφράτα και ζουμερά Pancakes για όλες τις ώρες της ημέρας προσφέρονται εδώ !!!

Απολαύστε τον Καφέ τις αρεσκεία σας παρέα με την θαλάσσια αύρα !!!

¨Salt_n_sugar_kythira¨

Διεύθυνση καταστήματος Πάλλης Δημήτρης.
τηλ 2736033886
facebook 

Instagram

Salt_n_sugar_kythira
Ευχόμαστε καλές δουλειές στην Νέα Επιχείρηση 











ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ. «Κύθηρα – Αντικύθηρα Μένουμε εδώ»

Με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας, που εκφράσθηκε μέσω της ψήφου σας στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία, όπου και εκλέχτηκα ως αντιπολίτευση.
Από πλευράς μου, και σεβόμενος την ψήφο των συμπολιτών μου, θέτω τον εαυτό μου πάλι στην διαδικασία των εκλογών, ως υποψήφιο, με το συνδυασμό «Κύθηρα – Αντικύθηρα Μένουμε εδώ» και επικεφαλής τον Δημήτρη Κοντολέοντα.
Ως ενεργός πολίτης με έντονη παρουσία στα κοινωνικά και ενεργή παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ώστε όλοι μαζί συλλογικά, να επιτύχουμε τη μέγιστη βελτίωση των βιοτικών συνθηκών του τόπου μας.

Με τιμή

Αντώνης Πρωτοψάλτης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Εμμανουήλ (Μάνος) Τριφύλλης.Κύθηρα | Αντικύθηρα Μένουμε εδώ

Μένω εδώ, γιατί αγαπώ το νησί μου. Μένω εδώ σε πείσμα των καιρών που με δυσκολεύουν.  Μένω εδώ γιατί μπορώ και συνεργάζομαι με  ανθρώπους που μαζί φτιάχνουμε το κοινό μας σπίτι , τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Μένω εδώ γιατί μαζί μπορούμε να γίνουμε περισσότεροι και καλύτεροι.
“Μένουμε εδώ” γιατί έχουμε ευθύνη για ότι μας κληροδότησαν οι γεννήτορες μας και μας δίδαξαν οι δάσκαλοι μας.
“Μένουμε εδώ” γιατί χωρίς εμάς κυριαρχεί το Εγώ ,  η αδιαφορία και η υποκρισία. Χωρίς εμάς κυριαρχεί η διαστρέβλωση , ο σκοταδισμός και η μετριότητα .
“Μένουμε εδώ” γιατί πίστη σε ένα καλύτερο αύριο,  σημαίνει διαφωτισμός, ανθρωπισμός και ισότητα δικαιωμάτων και ευκαιριών.
“Μένουμε εδώ”  γιατίκαταλαβαίνουμε ότι δεν ζούμε μόνοι σε γυάλα, ότι η πολυεθνική τοπική κοινωνία μας επηρεάζεται άμεσα απο ότι συμβαίνει στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη.
Γι αυτό “μένω εδώ” και συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο  του Δημήτρη Κοντολέοντα με συνεργάτες που μας ενώνουν κοινές ιδέες, κοινοί στόχοι και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Για να διαμορφώσουμε μαζί τις συνθήκες ώστε να μένουμεπερισσότεροι εδώ
Μάνος Τριφύλλης, φαρμακοποιός

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΔΥΑΣΜΟ ¨Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ - Δημήτρης Κοντολέων¨


Θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με επικεφαλής τον Δημήτρη Κοντολέων !!!
Κουτούβαλης Νίκος
Με το παρόν κείμενο επιθυμώ να μοιραστώ με την κυθηραϊκή κονωνία την απόφαση μου να υποστηρίξω το συνδιασμό του υποψηφίου Δημάρχου κου Δημητρίου Κοντολέων.
Πιστεύω πως στο πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου, αλλά και των συνυποψηφίων μου βρήκα την καθαρότητα, την εντιμότητα και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται, ώστε ενωμένοι να διεκδικήσουμε ένα καλό παρόν και ένα καλύτερο μέλλον για το νησί μας. Άλλωστε ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Βέβαια για να το πετύχουμε οφείλουμε να μιλήσουμε με την γλώσσα της αλήθειας. Με ρεαλιστικότητα, νοικοκύρεμα, οργανωμένα και μεθοδικά μπορούμε να ξεφύγουμε από τη δίνη της σκληρής πραγματικότητας που μας ταλανίζει με εξωστρέφεια.
Σημαντικό στοιχείο της ανανέωσης είναι ότι πρέπει να αποφύγουμε την κηδεμονία του παλαιοκομματικού συστημικού μηχανισμού, που χρόνια συντηρεί την στασιμότητα και θρέφει την απογοήτευση των νέων και την δυσπιστία των μεγαλυτέρων.
Η νέα διοίκηση του δήμου μας πρέπει να διακατέχεται από πνεύμα συνεργασίας, σύνθεσης απόψεων, δυναμικής διεκδίκησης, πολιτικά ορθού λόγου.
Η ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ» δεν σκοπεύει να γίνει επαίτης στην κεντρική εξουσία. Αλλά θα αναζητήσει δίαυλους συνεργασίας αφού πρώτα εξαντλήσει την εγχώρια δυναμική των πολιτών μας.
Επιδιώκουμε να είμαστε η επιλογή σας με την προϋπόθεση να μείνετε μαζί μας μέχρι το τέλος αυτού του ταξιδιού.
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
Νίκος Κουτούβαλης

¨ΚΑΛΕΡΗΣ¨ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ 15-04-2019


Λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης, η επαρχιακή οδός της Αγ. Πελαγίας στη θέση "Γάλανη" θα είναι κλειστή σήμερα 15/4 από ώρα 10:00 π.μ. έως και ώρα 15:00 μ.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης, η επαρχιακή οδός της Αγ. Πελαγίας στη θέση "Γάλανη" θα είναι κλειστή σήμερα 15/4 από ώρα 10:00 π.μ. έως και ώρα 15:00 μ.μ.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 15/04/2019


Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το πρωί της Παρασκευής 12/4 με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη και υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου σε δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις. Κατά την πρώτη ειδική συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ) του Δήμου για το έτος 2019, που αποτελεί μια λογιστική υποχρέωση των Δήμων με βάση τις κείμενες διατάξεις. 
Στην δεύτερη συνεδρίαση ενέκρινε τον Προϋπολογισμό 2019 του Νομικού Προσώπου "Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο - Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κυθήρων", τον οποίο εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Ν.Π. Μαθιός Αγγελιουδάκης, που επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της αύξησης της ετήσιας χρηματοδότησης του Ν.Π. από το Δήμο (100.000€) και παράλληλα ενημέρωσε ότι μετά από μια μακρά διαδικασία εκδόθηκε η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού. 
Επιπλέον το Δ.Σ. ενέκρινε την πραγματοποίηση εποχιακών προσλήψεων στους τομείς των ανταποδοτικών υπηρεσιών και της πυρασφάλειας καθώς και τη συμμετοχή του Δήμου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Κύπρου "TAXIDI 2019" που θα γίνει στις αρχές Μαΐου.