Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση ίδρυσης συνδυασμού ¨ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ¨


Το έμβλημα μας είναι η απεικόνιση των νησιών μας με το γαλάζιο της θάλασσας και το μπλε του ουρανού, σύμβολα Εμπιστοσύνης, Ειλικρίνειας και Δικαιοσύνης που σκιαγραφούν το όραμα μας.
Η μυρτιά ως σύμβολο ενότητας και ειρήνης δηλώνει ότι μόνο ενιαία και αδιαίρετα μπορούμε να αναπτυχθούμε.

Η θεμελιώδης αρχή του συνδυασμού μας αποτυπώνεται στο όνομα του «πρώτα ο άνθρωπος» Η αγάπη και η μέριμνα για τον συνάνθρωπο μας είναι οι βάσεις για να φυτρώσει ο σπόρος της δημιουργίας,της ανάπτυξης και της εξέλιξης στον τόπο μας.
Νοιαζόμαστε και τολμούμε!
Με επιμονή και πίστη στις αρχές και στις αξίες μας δημιουργούμε το αύριο.
Παναγόπουλος Δημήτρης
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κυθήρων
https://www.facebook.com/dimalvelki/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ.Πολυχρόνης (Χρόνης) Καραχάλιος Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ - Δημήτρης Κοντολέων

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Σγουρό για την τιμή να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της προσπάθειας για την περιφέρεια Αττικής στο Βόρειο τομέα!
Παραμένω υποστηρικτής και θα συμβάλλω στη νικηφόρα πορεία της παράταξης με επικεφαλής τον Γιάννης Σγουρός.
Τελικά όμως η αγάπη και διάθεση για προσφορά στο νησί των Κυθήρων υπερίσχυσε μέσα μου, και θα μετέχω στην προσπάθεια ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ  με επικεφαλής τον Δημήτρη Κοντολέοντα, νέο άνθρωπο, επιτυχημένο επιχειρηματία στο νησί των Κυθήρων.
Θα ‘χουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε σκέψεις, ιδέες και το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει η ομάδα της παράταξής μας, για ένα νησί που βάζει ως στρατηγικό στόχο:
• την προσέλκυση νέων μόνιμων κατοίκων, 
• ένα «έξυπνο» νησί, τουριστικό προορισμό 
• με σεβασμό στον πολίτη, στο παιδί, στους νέους που το ζουν και το επισκέπτονται, 
• με σεβασμό στο περιβάλλον, 
• με ήπια ανάπτυξη, 
• με έμφαση και προσανατολισμό στην καινοτομία, στην ευφυή πρωτογενή οικονομία, στη μεταποίηση και προώθηση τοπικών προϊόντων γεωγραφικής προέλευσης, 
• με αναβάθμιση – εκσυχρονισμό των υποδομών, 
• με ενεργειακή επάρκεια,
• με σημαντικές σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις.
Βάση όλης της στρατηγικής μας είναι η παιδεία, η ιστορία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, τα ήθη και έθιμα, η πολιτισμική κληρονομιά των νησιών μας.
Εύχομαι καλό αγώνα σε όλους τους συνυποψήφιους/ες από όλες τις παρατάξεις!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Κύθηρα, 16 Απριλίου 2019
Η παράταξή μας ανακοινώνει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του κεντρικού ψηφοδελτίου της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την παράταξη του Δημάρχου μας κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη είναι δημότες από όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του νησιού, ελεύθεροι επαγγελματίες και άνθρωποι της καθημερινότητας, έμπειροι αυτοδιοικητικοί και αξιόλογα νέα στελέχη που πέρα και έξω από τις όποιες άκρως θεμιτές προσωπικές πολιτικές τοποθετήσεις, συστρατεύονται σε έναν κοινό αγώνα με αρχές και αξίες, για το καλό του νησιού και του Δήμου μας και είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Η παράταξή μας είναι υπερήφανη για όλες και όλους τους υποψηφίους της και σύντομα θα ανακοινώσει και τα υπόλοιπα 4 ονόματα του ψηφοδελτίου καθώς και τα βιογραφικά.
Εκλογική Περιφέρεια Αντικυθήρων

1. ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια Κυθήρων

1. ΑΝΕΣΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΕΟΝΤΟΣ
2. ΒΑΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
3. ΒΕΝΕΡΗ – ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
4. ΓΛΥΤΣΟΣ ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
5. ΖΑΝΤΙΩΤΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
6. ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
7. ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
8. ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
9. ΚΟΜΗΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
10. ΚΟΜΗΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
11. ΚΟΡΩΝΗΣ ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
12. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
13. ΜΑΡΟΥΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ (ΜΕΛΙΝΑ) ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
14. ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
15. ΠΕΤΑΛΑ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΩΣ
16. ΠΡΙΝΕΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
17. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΒΡΕΤΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
18. ΡΙΖΟΜΑΡΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
19. ΣΑΜΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
20. ΣΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
21. ΦΑΤΣΕΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Ζωή Ρούσσου Μελά .Συζήτηση για το Κτηματολόγιο στα Κύθηρα το Σάββατο 20-04 στην Χώρα


ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Το Σάββατο 20-4-19 & ώρα 18:00 σας περιμένω στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο στη Χώρα Κυθήρων για να συζητήσουμε για τον τρόπο υποβολής δήλωσης στο ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ώστε να διασφαλίσετε τα εμπράγματα δικαιώματα σας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΠ-Ημερίδα "ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ"


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΕΔΡΑ : Αγ.Κων/νου 3 - Πειραιάς - ΤΚ 18531
τηλ. 210 - 4121503 / 4126917 / 4179065
Fax: 210 - 4122790
e-mail : eepir@otenet.gr/site: www.eep.gov.gr
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : Εθν. Αντιστάσεως 98 – Ελευσίνα
Τηλ. 210 - 55.60.756 Fax : 210 – 55.60.384




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Γερ. Βουτσινάς και τα μέλη Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας προς τα μέλη του, με την οργανωτική υποστήριξη του ΣΕΦΑ (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής) και την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πειραιά, σας προσκαλούν στην Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που διοργανώνεται με σκοπό τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας για μια ισχυρή αγορά, για μια ισχυρή κοινωνία.
Το θέμα της Ημερίδας είναι «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα Κίμωνος Ράλλη του Πειραϊκού Συνδέσμου, Καραΐσκου 104 Πειραιάς με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ Κωνσταντίνο Κότιο, Διδάκτορα Α.Π.Θ., Σύμβουλο Σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα.
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, θα ενημερωθούν οι μαθητές και οι γονείς για όλες τις νέες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα εισαγωγής, για όλα τα νέα δεδομένα αναφορικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού. Επίσης, θα δοθεί αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα όπως Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, Μετεγγραφές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά. Μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.
Θα ακολουθήσουν θεματικές συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης (Πολυτεχνείο, Ιατρική, Νομική, Ψυχολογία, Οικονομικά, Πληροφορική, Στρατιωτικά κ.α.) με τη συμμετοχή Πανεπιστημιακών καθηγητών και στελεχών της αγοράς εργασίας.


Πειραιάς 16/04/2019 Ε.Ε.Π.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ.Σοφία Σαμαρά,Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ - Δημήτρης Κοντολέων

Ζω μόνιμα στα Κύθηρα τα τελευταία έξι χρόνια. Διατηρώ την επιχείρησή μου στον Ποταμό από το 2014.
Δεν έχω καταγωγή από τον τόπο αυτό κι όμως τα Κύθηρα έγιναν για εμένα πατρίδα κι επιλέγω να «Μένω εδώ».
Το επιχειρηματικό μου ξεκίνημα δεν ήταν εύκολο. Έμαθα όμως να προσπαθώ συνεχώς, ακόμα και με ελάχιστα εφόδια, και παρά τις αντιξοότητες να μην αποστρέφω στιγμή το βλέμμα μου από το στόχο μου.
 
Ευγνωμονώ τον τόπο αυτό γιατί με έμαθε τι σημαίνει ζωή όμορφη κι αληθινή. 
 
Κι ήρθε η ώρα της ανταπόδοσης: Στηρίζω με την υποψηφιότητά μου την Ανεξάρτητη Δημοκρατική Παράταξη «Κύθηρα-Αντικύθηρα Μένουμε εδώ » και τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Κοντολέων, πεπεισμένη ότι μέσω της συλλογικότητας και της συνεργασίας η ζωή όλων μας εδώ, θα βελτιωθεί όπου χωλαίνει. 
 
Με πείσμα, αποφασιστικότητα και προσήλωση στο στόχο της παράταξης, με τα ίδια αυτά εφόδια που στέριωσα τη ζωή μου εδώ επιθυμώ να εργαστώ για την πρόοδο του νησιού μας.
 
Γιατί τα Κύθηρα είναι έμπνευση, είναι δημιουργικότητα, είναι απόφαση και επιλογή συνειδητή.

Σεισμική δόνηση 3,5R νοτιοανατολικά της Νεάπολης Λακωνίας

Σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:52 τα ξημερώματα της Τρίτης στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Νεάπολης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Tο επίκεντρο εντοπίστηκε 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Νεάπολης Βοιών και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.https://www.zougla.gr/