Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Καλλίγερος Δημήτριος του Ιωάννου υποψήφιος με τον Στράτο Χαρχαλάκη

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα, μεγάλωσε και ζει μόνιμα στα Κύθηρα. Τελείωσε το Γενικό Λύκειο Κυθήρων και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη μουσική. Είναι αριστούχος Βυζαντινής Μουσικής, κάτοχος Πτυχίου από το Απολλώνειο Ωδείο Αθηνών με δάσκαλο τον διακεκριμένο Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Ηλία Μπιλάλη. Έχει υπάρξει ενεργό μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Χώρας – Καψαλίου καθώς και μέλος στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καψαλίου, ενώ από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος της Κοινότητας Κυθήρων, έχοντας εκλεγεί στη θέση αυτή στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 και 2014. Διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση στον τομέα του λιανικού εμπορίου στη Χώρα που λειτουργεί από το 1986, ενώ το 2012 επεξέτεινε τις δραστηριότητές του και στο Καψάλι. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Γρηγοράκη και έχουν έναν γιό, το Γιάννη.

Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου στις 19:30 - Η Δημιουργία ξανά παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο της


Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου στις 19:30 - 
Η Δημιουργία ξανά παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο της

Η Ευρώπη δεν είναι ούτε παράδεισος ούτε κόλαση. Είναι ένα πείραμα σε εξέλιξη. Πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία συντελείται συνένωση κρατών σε τέτοια έκταση με δημοκρατικές διαδικασίες. Μόνο αν συμμετάσχουμε, μπορούμε να το συνδιαμορφώσουμε. Ποια θα είναι η Ε.Ε. του μέλλοντός μας; Μια ομοσπονδία ανάλογη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ή απλώς μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου όπως κάποτε η ΕΟΚ;

Αντί τα κόμματα να αναδείξουν τα προβλήματα και τις ευκαιρίες αυτού του εγχειρήματος αντιμετωπίζουν τις Ευρωεκλογές με ελαφρότητα, ως μια πρόβα τζενεράλε εν όψει των εθνικών εκλογών ή ως μια εκτεταμένη δημοσκόπηση, και προτείνουν ως υποψήφιους πρόσωπα της showbiz με μόνο κριτήριο την αναγνωρισιμότητα.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ θεωρεί ότι η ευρωπαϊκή προοπτική είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο μείζονος εθνικής σημασίας. Γι' αυτό προτείνει ως υποψήφιους ευρωβουλευτές ανθρώπους με διεθνή πείρα, διεθνή κουλτούρα, διεθνή οπτική.

Η παρουσίασή τους, μαζί με την παρουσίαση των θέσεων της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ για την Ε.Ε., θα γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, στις 19:30.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.

facebook.com/events/1344177559066331  
https://www.dimiourgiaxana.gr

Από την περιφέρεια του Πειραιά υποψήφιες θα είμαστε εγώ και η κα Τσαντουλή Ηλέκτρα. Θα είναι τιμή μας να έρθετε στην παρουσίαση ή να δημοσιεύσετε την ενημέρωση. 
Με εκτίμηση
Ανδρονίκη Ευγενίδου
Πρόεδρος της Τ.Ο Πειραιά και Νοτίου Τομέα
Υποψήφια Ευρωβουλευτής
τηλ. 6944 646869

ΒΑΤΙΚΑ. ΕΛΙΚΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ (ΦΩΤΟ)

Υποψήφιος με τον Στράτο Χαρχαλάκη και ο Γλυτσός Μηνάς του Εμμανουήλ.


Γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1964 και μεγάλωσε στην Αυστραλία, από την οποία επέστρεψε το 1972 και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου τελείωσε το Λύκειο το 1984. Είναι επαγγελματίας αυτοκινητιστής, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ καθώς και φανοποιός αυτοκινήτων. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά και κατοικεί στα Δόκανα.

Υποψήφιος με τον Στράτο Χαρχαλάκη και ο Ανέστης Σπυρίδων του Κρέοντος


Γεννήθηκε το 1965 στη Πελασγία Φθιώτιδος όπου έζησε μέχρι τα 17 του. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου και αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Χαλανδρίου. Συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Πειραιά ενώ μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε σε μεγάλες τεχνικές εταιρείες και γνωστό εργοστάσιο των Αθηνών. Το 1997, η αγάπη του για τα Κύθηρα τον οδήγησε στο να εγκατασταθεί μόνιμα στο νησί και έκτοτε δραστηριοποιείται στη μελισσοκομία, την ελαιοκαλλιέργεια και τον τουρισμό. Είναι μέλος του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κυθήρων από την αρχή της εγκατάστασής του στα Κύθηρα και έχει διατελέσει γραμματέας του επί δύο θητείες, ενώ τα τελευταία επτά έτη ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου. Είναι παντρεμένος με τη δασκάλα Φωτεινή Σαμίου και έχουν δύο γιούς, 20 και 24 ετών.

Υποψήφιος με τον Στράτο Χαρχαλάκη και ο Βάρδας Ιωάννης του Παναγιώτου


Γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1953. Σπούδασε μηχανικός και ηλεκτρονικός. Διορίστηκε στη διεύθυνση εκπαίδευσης της ΔΕΗ στο τμήμα διοργάνωσης και διεξαγωγής σεμιναρίων, ως εκπαιδευτής και εισηγητής επί 35 χρόνια. Επίσης, επιλέχτηκε και συμμετείχε σε σεμινάρια εκπαίδευσης υποψήφιων εκπαιδευτών. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του αγωνίστηκε για τη σύσταση και οργάνωση του προμηθευτικού συνεταιρισμού της ΔΕΗ και του φυσιολατρικού τμήματος, στο οποίο χρημάτισε αντιπρόεδρος. Το 2006 συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Αλίμου με τον συνδυασμό «Άλιμος εδώ ζούμε» και διορίστηκε μέλος και αντιπρόεδρος του Θουκυδίδειου Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αλίμου. Από το 1987 συμμετέχει στον πολιτιστικό – εξωραϊστικό σύλλογο περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Μυρτιδιώτισσα», του οποίου υπήρξε πρόεδρος από το 1998 έως το 2014. Επί 39 χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά σε φορείς και συλλόγους. Συμμετείχε στο ΔΣ του Τριφυλλείου Ιδρύματος και είναι μέλος των Κυθηραϊκών Σωματείων. Συνεχίζει να αγωνίζεται για την διατήρηση των δεσμών της παροικίας με τα νησιά μας.

Υποψήφια με τον Στράτο Χαρχαλάκη και η Ζαντιώτη Νικολέτα του Αλεξάνδρου


Γεννήθηκε το 1974 στην Αγ. Πελαγία Κυθήρων. Απόφοιτη Λυκείου, έγγαμη με 3 παιδιά. Ιδιοκτήτρια τουριστικής επιχείρησης με αντικείμενο δραστηριότητας τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και παράλληλα υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα ασχολείται & με την ανατροφή των παιδιών της. Γνωρίζει Αγγλικά & χρήση Η/Υ. Τις ελεύθερες ώρες της ασχολείται με την γυμναστική & την συλλογή παλιών φωτογραφιών.

Υποψήφια με τον Στράτο Χαρχαλάκη η Βενέρη - Τραβασάρου Ειρήνη του Ιωάννου


Γεννήθηκε το 1964 στην Βρισβάνη (Brisbane) της Αυστραλίας. Είναι παντρεμένη με τον Αντρέα Τραβασάρο και έχουν δύο παιδιά: το Γιώργο και το Γιάννη, αμφότεροι πτυχιούχοι ΑΤΕΙ. Αποφοίτησε από τη σχολή Βιομηχανικής Χημείας του Πολυτεχνείου της Βρισβάνης (Q.I.T) και ειδικεύεται στον έλεγχο βιομηχανικών τροφίμων. Από το 1985 κατοικεί στο νησί των Κυθήρων και ασκεί το επάγγελμα της αγρότισσας. Είναι βιοκαλλιεργήτρια, Αντιπρόεδρος επί σειρά ετών της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Κυθήρων. Επίσης ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία μεταδίδοντας τις ομορφιές των Κυθήρων σε όλο τον κόσμο. Από το 1999 μέχρι το 2006 διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κυθήρων και πρόεδρος μιας εκ των τριών μεγαλύτερων κοινοτήτων των Κυθήρων, του Λιβαδίου. Συμμετέχει ενεργά στο Χορευτικό Αγίας Πελαγίας. Από το 2014 μέχρι σήμερα είναι Δημοτική Σύμβουλος Κυθήρων με την παράταξη της πλειοψηφίας και έχει εκπροσωπήσει το Δήμο και το νησί μας σε εκθέσεις τουρισμού της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ έχει αναλάβει την επικοινωνία του Δήμου με την ομογένεια της Αυστραλίας.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΟΑπολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για την περίοδο 2014-2019.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τη Μεγάλη Δευτέρα, 22-4-2019, στις 11:00 π.μ. θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Φρατσίων ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για την περίοδο 2014-2019. Ο Απολογισμός Πεπραγμένων είναι ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 217 του Ν.3463/2006.
Εκ του Δήμου

ΠΟΤΑΜΟΣ. Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ¨ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ¨

 Αποκλειστικές φωτογραφίες  
Ποταμός. Κυριακή των Βαιων 21 Απριλίου 2019.
Προετοιμάζετε μεθοδικά το Εκλογικό γραφείο του Συνδυασμού ¨ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ¨με Υποψήφιο Δήμαρχο για τον Δήμο Κυθήρων -Αντικυθήρων τον Κύριο Δημήτριο Παναγόπουλο.

Φωτο-ρεπορτάζ Γιώτα Πολίτη










¨ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΡΑΜΑ¨ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ADELIN 107,3 FM 20-04-19



Κοντά μας ο Σεβασμιlώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.κ.Σεραφείμ και ο Πατήρ κ.Πέτρος Μαριάτος

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ &ΝΗΣΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

Στο κατώφλι της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, μας δίνεται η ευκαιρία για επανασυγκρότηση και αυτοσυγκέντρωση των προτεραιοτήτων μας και των πρωτοβουλιών μας. Δίνουμε το προβάδισμα στο συνάνθρωπό μας και στην ανάδειξη συλλογικών και ομαδικών διαδικασιών με γνώμονα την αλληλεγγύη και την κοινωνική ευημερία.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ (21-4-2019) ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

baiforos 1ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί, βρισκόμαστε στό τέλος τῆς περιόδου τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς. Σήμερα θά ἀναφερθοῦμε στήν μεγάλη Δεσποτική ἑορτή τῆς Κυριακῆς τῶν Βαΐων, ὅπου ἑορτάζομεν τήν θριαμβευτική εἴσοδο τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ στήν Ἁγία Πόλη τῆς Ἱερουσαλήμ. Εἰσόδευσε γιά νά παραδοθεῖ στό ἑκούσιον πάθος γιά χάριν τῆς δικῆς μας σωτηρίας, τῆς δικῆς μας ἀπολυτρώσεως. Σταυρώθηκε στό φρικτό λόφο τοῦ Γολγοθᾶ γιά τά δικά μας ἀνομήματα φέρνοντας τήν εἰρήνη καί τήν λύτρωση στό κόσμο. Στή συνέχεια κατέβηκε στόν Ἅδη νά βρεῖ τόν Πρωτόπλαστο Ἀδάμ, νά ἐλευθερώσει τούς νεκρούς ἀπό τά δεσμά τους καί μετά σαράντα ἡμέρες νά ἀναληφθεῖ στούς οὐρανούς καί νά καθίσει ἐκ δεξιῶν τοῦ Πατρός.
Ἔτσι ἐμεῖς, ὅσοι εἴμαστε βαπτισμένοι στό ὄνομά του, ἔχουμε συνάντηση μαζί του γιατί εἶναι πάντα ἀνάμεσά μας ὡς πανταχοῦ παρών πνευματικῶς, ἀλλά καί σέ κάθε Θεία Λειτουργία μέ τό ἅγιο Μυστήριο τῆς Θείας Εὐχαριστίας. Ἐμεῖς τώρα σάν τούς Ἰουδαίους καί τούς ἄκακους παῖδες, πού τόν ἐπεφήμιζαν, τόν δοξολογοῦμε καί τόν ὑμνολογοῦμε καί ρίχνουμε τά ἐνδύματά μας νά τά πατήσει.
Ἐμεῖς σήμερα, συμβολικῶς κρατοῦμε τούς κλάδους φοινίκων, οἱ ὁποῖοι εἶναι κλάδοι νίκης, εἶναι ἡ νίκη γιά ὅσους νήστεψαν σαράντα ἡμέρες καί ἀγωνίσθηκαν μαζί μέ τό Χριστό μέ μετάνοια, μέ ὑπακοή. Γιά ὅσους διεπέρασαν τό πέλαγος τῆς Μ. Τεσσαρακοστῆς μέ τίς μικρότερες ἀπώλειες, μέ τήν μεγαλύτερη μετάνοια, ἀγάπη, πόθο γιά τό Θεό καί τήν Βασιλεία Του. Γιά τή χαρά καί τή Χάρη Του βαστάζουν ἀξίως τούς κλάδους καί πρέπει νά συνενώνουν τόν ὕμνο τους, τήν δοξολογία τους μαζί μέ ἐκείνη τῶν Ἰουδαίων, πού τόν δέχθηκαν στά Ἱεροσόλυμα. Νά συνενώσουν τήν δοξολογία τους μέ τήν δοξολογία τῶν ἄκακων παίδων, ὅπου ἐκραύγαζαν κατά τήν εἴσοδο τοῦ Κυρίου μας στά Ἱεροσόλυμα «ὡσαννά ἐν τοῖς ὑψίστοις». Καί νά ἐπικρατήσει μέσα στήν ψυχή μας ἡ ἁπλότητα, ἡ ἀκακία, ἡ ταπείνωση, γιατί ἔτσι θά ἔρθουμε κοντά στό Θεό, ἐνῶ ἀντίθετα ἡ σκληροκαρδία τῶν Ἰουδαίων, πού δέν τόν δέχθηκαν ὡς Μεσσία καί Λυτρωτή μᾶς ἀπομακρύνει. Μόνο ὅταν γίνουμε σάν τά παιδιά μέ καθαρή ψυχή τότε θά φθάσουμε καί θά συναντηθοῦμε μέ τόν Θεό.
Ἡ συνάντησή μας αὐτή γίνεται κάθε φορά μέ τή συμμετοχή μας στό Μυστήριο τῆς Θείας Εὐχαριστίας, ὅπου μεταλαμβάνουμε τό Σῶμα καί τό Αἷμα Χριστοῦ.Ἀμήν.-
π. Διονύσιος Μάλλιος

Υποψήφιος με τον Στράτο ο Κατσανεβάκης Ιωάννης του Ευστρατίου


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και μεγάλωσε στα Αντικύθηρα. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Παρασκευαϊδου, Διευθύντρια του Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Κυθήρων και έχουν δύο παιδιά. Μέχρι το 2007 έζησε μόνιμα στα Αντικύθηρα, όπου ως ελεύθερος επαγγελματίας, ασχολήθηκε με την καθημερινότητα και την επίλυση των προβλημάτων του ακριτικού νησιού. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τα κοινά του νησιού του. Διετέλεσε για 12 χρόνια Κοινοτικός Σύμβουλος Αντικυθήρων. Από το 2014 μέχρι σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος Κυθήρων με την παράταξη της πλειοψηφίας και έχει αναπτύξει αξιόλογη δράση στον τομέα του εθελοντισμού και της πολιτικής προστασίας, ενώ είναι πιστοποιημένος εθελοντής πυροσβέστης. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου το 2015, Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου ενώ από τον Φεβρουάριο του 2019 είναι Αντιδήμαρχος σε θέματα καθημερινότητας και πολιτικής προστασίας.

Κασιμάτη Μαρία του Παναγιώτου.Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα


Γεννήθηκε το 1979 στον Ποταμό Κυθήρων. Αποφοίτησε από το Λύκειο Κυθήρων το 1997, παρέμεινε στο νησί και δραστηριοποιήθηκε στον τομέα του τουρισμού. Από το 2002 είναι ιδιοκτήτρια Ξενοδοχείου στην Αγία Πελαγία. Είναι ενεργό μέλος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Πελαγίας μέχρι σήμερα στον οποίον διετέλεσε Ταμίας για δύο συνεχόμενες θητείες. Το 2006 μαζί με συναδέλφους της ίδρυσαν την «Ένωση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων Αγίας Πελαγίας». Από το 2007 έχει αντιπροσωπεύσει την Ένωση σε Τουριστικές Εκθέσεις και έχει δώσει προσωπικό και συλλογικό αγώνα σε σοβαρά θέματα που αφορούν τον Τουρισμό. Από το 2014 είναι Δημοτική Σύμβουλος Κυθήρων με την παράταξη της πλειοψηφίας, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, έχοντας εκπροσωπήσει το Δήμο σε πολλές διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κομηνός Γεώργιος του Κωνσταντίνου.Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα


Γεννήθηκε το 1951 στα Κύθηρα όπου και μένει όλη του την ζωή. Σπούδασε αρχαιολογία & μεσαιωνικές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχοντας ως δάσκαλο, μεταξύ άλλων, και τον ανασκαφέα της Βεργίνας Μανόλη Ανδρόνικο, ο οποίος τον εκτιμούσε ιδιαίτερα. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός και ως λυκειάρχης για 23 συναπτά έτη στα Κύθηρα. Στα 1979 επανίδρυσε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κυθήρων. Διετέλεσε για πολλά χρόνια έφορος αθλητικών τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου Κυθήρων και γραμματέας του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Κυθήρων. Από το 1990-98 υπήρξε κοινοτικός σύμβουλος της κοινότητας Κυθήρων. Το 1992 ως πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου οργάνωσε την αποκομιδή των σκουπιδιών στο νησί μας με την αγορά των τριών πρώτων απορριμματοφόρων & 800 κάδων. Για χρόνια υπήρξε συνεργάτης εφημερίδων και περιοδικών και είναι ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ» της οποίας η έκδοση έχει ανασταλεί προσωρινά. Είναι από το 2010 δημοτικός σύμβουλος Κυθήρων. Ασχολείται με τουριστικές επιχειρήσεις εδώ και 30 χρόνια απ΄ όπου και το γνωστό παρεπίθετο «Ζορμπάς». Το Σεπτέμβριο του 2014 ορίστηκε Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Κυθήρων έχοντας υπό την ευθύνη του σειρά σημαντικών τομέων της καθημερινότητας και της διοικητικής λειτουργίας του Δήμου.

Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα.Η τουριστική ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με προεκλογικές φούσκες


Στην προεκλογική περίοδο ακούγονται και γράφονται πάρα πολλά. Υποσχέσεις για έργα και εύκολες λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον τουρισμό και το περίφημο Master Plan(Επιχειρησιακό Σχέδιο) που τελευταία αναφέρουν αρκετοί ως δήθεν εξ ουρανού ανακάλυψη ή μεγαλόπνοο όραμα ως εάν να μην είχε ακουστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν ή να αποτελεί έμπνευση συγκεκριμένων υποψηφίων. Ας δούμε όμως την πραγματικότητα όπως έχει.
Το 2014 είχαμε διατρανώσει ως παράταξη ότι η τουριστική ανάπτυξη του νησιού θα πρέπει να ξεφύγει από τον «αυτόματο πιλότο» που βρισκόταν επί χρόνια και να εστιάσει σε 2 ζητήματα:
  1. Μακροπρόθεσμος στρατηγικός σχεδιασμός – Master Plan για την προβολή και την εξωστρέφεια του Δήμου και του νησιού &
  2. Προώθηση και υλοποίηση των υποδομών που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό και τον επηρεάζουν θετικά (όταν υπάρχουν) και αρνητικά (όταν δεν υπάρχουν)
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Όλα τα έργα και μελέτες που είτε εκτελούμε, είτε έχουμε δημοπρατήσει και χρηματοδοτήσει εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο. Διαχείριση απορριμμάτων, δρόμοι προς παραλίες και τουριστικές περιοχές, αναπλάσεις οικισμών, φωτισμοί, νέα οδοσήμανση, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης κ.λπ. Όλα αυτά είναι ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ μιας υγιούς και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, προκειμένου να μην δούμε και στο νησί μας τις εικόνες άλλων νησιών όπου μπορεί να έχουν πολλές πτήσεις charter, τα σκουπίδια όμως έχουν κλείσει τις αυλές των σπιτιών και το νερό δεν επαρκεί ούτε καν για τους ντόπιους. Στον τομέα των υποδομών θα επανέλθουμε εκτενέστερα.
Σε ό,τι αφορά το Master Plan του τουρισμού, η παράταξή μας το έθεσε εξαρχής ως μείζονα προτεραιότητά της. Και αυτό ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ:
  • Το 2014 ενέταξε τη σχετική πίστωση στον Κ.Α. 02.00.6431 του σχεδίου Προϋπολογισμού του 2015, δηλαδή στον πρώτο Προϋπολογισμό που συνέταξε.
  • Ήδη από το χειμώνα του 2014 ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής είχαν επί μήνες σειρά επαφών στην Αθήνα με εξειδικευμένες εταιρείες του κλάδου. Για τις επαφές αυτές είχε ενημερωθεί και η Τουριστική Επιτροπή και αυτό έχει καταγραφεί στα πρακτικά.
  • Στις 10 Ιουνίου 2015, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνα την 125/2015 απόφαση με την οποία ενέκρινε την υλοποίηση της υπηρεσίας «Εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου Τουριστικής Προβολής των Κυθήρων» και ενέκρινε επίσης τη σχετική δαπάνη, σύμφωνα με προσφορές που έλαβε ο Δήμος. Η απόφαση είναι αναρτημένη στη Διαύγεια με ΑΔΑ: 7Τ6ΘΩΛΨ-ΓΞΑ.
  • Η ανάθεση δεν έγινε, όχι επειδή η Δημοτική Αρχή δεν ήθελε, αλλά για λόγους νομικούς και διαδικαστικούς που συνδέονται άμεσα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο ελέγχει το σύνολο των δαπανών του Δήμου.
Σήμερα και εφόσον τα νομικά και λοιπά κωλύματα έχουν πλέον διασαφηνιστεί, ο Δήμος είναι έτοιμος να προβεί στην εκπόνηση του Master Plan. Ναι, με αρκετή καθυστέρηση αλλά για την οποία δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση η Δημοτική Αρχή. Στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού του έτους 2019 (που συντάχθηκε το Δεκέμβριο του 2018, αλλά τότε οι σημερινοί όψιμοι σχολιαστές ασχολούνταν με άλλα πράγματα, ο εκλογικός πυρετός δεν είχε ακόμα ανάψει!) αλλά και στον τελικώς ψηφισθέντα (κατά πλειοψηφία) Προϋπολογισμό του Δήμου μας έτους 2019 που έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται, έχουν συμπεριληφθεί δύο πολύ σημαντικές δράσεις τουριστικής ανάπτυξης:
  1. Το Master Plan για την τουριστική προβολή
  2. Η δημιουργία τουριστικού λογοτύπου, destination branding, νέας τουριστικής ταυτότητας και η πλήρης υποστήριξή τους στα ΜΜΕ, τα κοινωνικά δίκτυα και όπου αλλού απαιτείται
Σε ό,τι αφορά το Master Plan, η ανάθεση θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 εντός των επομένων ημερών και η τελική μελέτη θα παραδοθεί στο Δήμο μας εντός του έτους, ενώ θα γίνει και παρουσίασή της δημόσια. Αντικείμενο της μελέτης είναι ο προσδιορισμός συγκεκριμένων δράσεων προβολής και διαφήμισης του τουριστικού προϊόντος των Κυθήρων για την περίοδο 2020-2024 καθώς και άλλα συναφή ζητήματα τουριστικής πολιτικής.
Από τα ανωτέρω αποδεικνύεται ότι το ενδιαφέρον ορισμένων για ένα τόσο σοβαρό θέμα είναι εξαιρετικά όψιμο. Αποδεικνύεται επίσης ότι η Δημοτική Αρχή τηρεί τις δεσμεύσεις της, έστω και με καθυστέρηση που όμως οφείλεται σε εξωγενείς συνθήκες και κυρίως σε νομικά ζητήματα, τα οποία αν δεν είναι πλήρως διασαφηνισμένα ενδέχεται να κολλήσουν μια τόσο σοβαρή διαδικασία για πολλά χρόνια. Καλό είναι, όσοι ασχολούνται με ανάλογα ζητήματα, να έχουν όχι μόνο γνώση του θέματος, αλλά κυρίως γνώση των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, ώστε, στο μέλλον να μην εκτίθενται υποσχόμενοι πράγματα που ΗΔΗ υλοποιούνται.

Υποψήφιος με τον Στράτο Χαρχαλάκη ο Ζαντιώτης Παναγιώτης του Γεωργίου.

Γεννήθηκε το 1946 στον Καραβά Κυθήρων, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια φοίτησε και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Γυμνάσιο Κυθήρων. Από το 1964 έως το 2000 διατηρούσε εμπορικές επιχειρήσεις στην Αυστραλία. Το 2000 επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα και από τότε κατοικεί στην Αγ. Πελαγία. Υπήρξε μέλος του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Πελαγίας καθώς και εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ποταμού για μία τετραετία. Το 2009 ήταν μέλος της επιτροπής για την ορθολογική ανάπτυξη των Κυθήρων, ενώ δραστηριοποιείται ενεργά στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ποταμού. Το 2014 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Στράτου Χαρχαλάκη και από τότε μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων, ενώ από το 2017 μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του Αντιδημάρχου, με αρμοδιότητες επί των τεχνικών θεμάτων και δημοτικών έργων. Μιλάει αγγλικά.