Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

¨ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ¨ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ


Σήμερον κρεμάται επί ξύλου,
ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.
Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται,
ο των αγγέλων βασιλεύς.
Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται
ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις.
Ράπισμα κατεδέξατο,
ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ.
Ήλοις προσηλώθη,
ο Νυμφίος της Εκκλησίας.
Λόγχη εκεντήθη, ο Υιός της Παρθένου.
Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ.
Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν
ΦΩΤΟ-VIDEO ADELIN 107,3 FM












Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Νικολάου Κομηνού με το συνδυασμό 'πρώτα ο άνθρωπος".


Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Νικολάου Κομηνού με το συνδυασμό 'πρώτα ο άνθρωπος". 
Στις κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον μας ημέρες που θα κρίνουν και θα διαμορφώσουν τη ζωή μας στα επόμενα χρόνια έχουμε όλοι υποχρέωση να βάλουμε ένα λιθαράκι στο χτίσιμο του Αύριο.
Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Δεν χρειάζονται συστάσεις. ‘Όμως νιώθω την ανάγκη να επαναλάβω κάποια χαρακτηριστικά μου.
Κουβαλάω την αγάπη και την θέρμη ενός νέου ανθρώπου για τον τόπο του. Μου αρέσει να επικοινωνώ με τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Δεν γράφω ,ούτε σχολιάζω ,ούτε απαντώ στο facebook και twitter. Γιατί,απλά,δεν έχω. Και αυτό γιατί πιστεύω στον άνθρωπο, στις ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις .Αγαπώ το νησί μας με όλα τα θετικά κι αρνητικά του, τον τοπικό μας πολιτισμό σε κάθε του μορφή και διάσταση.
Τα κλισέ και τα δήθεν δεν μου ταιριάζουν. Εμπειρία μπορεί να μην διαθέτω, ΑΛΛΑ έχω απεριόριστη θέληση να προσφέρω ,να βάλω μικρούς και μεγάλους στόχους, που όμως υπηρετούν τον άνθρωπο, το κοινό καλό, τον τόπο μας.
Κάποια οράματα και στόχοι μου όπως η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Χώρας ,του κεντρικού δρόμου από το Αρχαιολογικό Μουσείο ως το Μπελβεντέρε καθώς και τα πανέμορφα σοκάκια της, επίσης η μετατροπή του μετεωρολογικού σταθμού σε θεματικό πάρκο πρασίνου -μουσείου μετεωρολογίας αποτελούν μέρος και του οράματος του υποψήφιου Δημάρχου Παναγόπουλου Δημήτρη.
Με αυτές τις σκέψεις και με το βλέμμα προσανατολισμένο στην μελλοντική πορεία των Κυθήρων και των Αντικυθήρων αποφάσισα μετά από ώριμη σκέψη να βρεθώ στο στίβο των φετινών δημοτικών εκλογών, συστρατευόμενος με τον Δημήτρη Παναγόπουλο και τον συνδυασμό «πρώτα ο άνθρωπος».
Στις 26 Μαΐου επιδιώκουμε να φέρουμε την πραγματική Αλλαγή, την Αναγέννηση ,την Ανθρωπιά στα νησιά μας.

Αποζημιώσεις σε πληγέντες παραγωγούς για την πυρκαγιά του 2015 στα Βάτικα

Μια ευχάριστη εξέλιξη για τους πληγέντες παραγωγούς της ΔΕ Βοιών -και συγκεκριμένα για τους παραγωγούς των ΤΚ Αγίου Νικολάου, Κάμπου, Λαχίου, Μεσοχωρίου και ΔΚ Νεάπολης- που η εκμετάλλευσή τους  είχε υποστεί ζημιά από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης.
Ειδικότερα, με τη συνέργεια των πρωτοβουλιών και ενεργειών του Δήμου, ο ΕΛΓΑ κατέβαλε τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους παραγωγούς του προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων  «Πυρκαγιές 2014-2015» που είχαν ολοκληρώσει την αποκατάσταση των ζημιών  στο φυτικό κεφάλαιο στις πληγείσες γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.
«Θέλω να επαινέσω όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ και του Δήμου που συνετέλεσαν στην επιτυχή έκβαση αυτής της προσπάθειας» αναφέρει ο κ. Τριχείλης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ.Μανώλης Χάρος- Ζωγράφος.Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ


Έχω γεννηθεί στα Κύθηρα και έχω μεγαλώσει εδώ, πηγαίνοντας στο σχολείο στη Χώρα.
Η οικογένεια μου σε βάθος πολλών δεκαετιών έχει υπηρετήσει την Κυθηραική κοινωνία, από διάφορες θέσεις, αναφορικά με την παιδεία, τον πολιτισμό, τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Πριν από πέντε χρόνια επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας είχα την τιμή να εκλεγώ δημ. Σύμβουλος, και για πέντε χρόνια υπηρέτησα από την θέση αυτή τα Κύθηρα, τιμώντας τον σημαντικό ρόλο του αρχηγού παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης, σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, ενημερώνοντας τους πολίτες για τα θέματα που τους αφορούσαν και προσπαθώντας για το καλύτερο των ανθρώπων του νησιού.
Πιστεύω στις κοινωνίες που οι πολίτες προβληματίζονται και δρουν με ευθύνη, για το παρόν και το μέλλον τους.
Πιστεύω στις κοινωνίες που φροντίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών κάθε φύλου και ηλικίας που νοιάζονται για τις αγωνίες και των νέων και των γέρων, και των μεγάλων και των μικρών.
Πιστεύω πως ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι μόνο διαχείρησης εργολαβιών. Ειναι πρώτα και κύρια ρόλος έμπνευσης φαντασίας και δημιουργίας.
Πιστεύω κι εγώ, πως η μετριότητα και ο σκοταδισμός φυτρώνουν πάνω στην αδιαφορία.
Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξης ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ
γιατί πιστεύω στο μέλλον του νησιού, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Δημήτρη Κοντολέοντα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ Πραγματοποίηση, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, -- ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ και -- ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ενηλίκων


Δελτίο Τύπου Σωτήρη Παπανικολάου, Υπ. Δημάρχου Ευρώτα.




25 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζω τους πρώτους 28 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας, «Ευρώτας Μπροστά», για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι όλοι τους άνθρωποι καταξιωμένοι στην κοινωνία, από όλο το κοινωνικό φάσμα.
Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός «κράματος» ανθρώπων πεπειραμένων αλλά και νέων, που έχουν την θέληση και διάθεση να προσφέρουν, με κοινό γνώρισμα όλων την αγάπη για τον τόπο μας και την πεποίθηση ότι με όραμα και δουλειά μπορούμε να φέρουμε στο Δήμο Ευρώτα αυτό που του αξίζει και μπορεί να έχει.
Τους ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή και την εμπιστοσύνη τους στην κοινή μας προσπάθεια.

Σωτήρης Παπανικολάου
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ευρώτα






Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Ευρώτας Μπροστά» του υποψηφίου Δημάρχου Σωτήρη Παπανικολάου:
1. Αλεξίου Παναγιώτης, Γιατρός
2. Αρκούδης Δημήτριος, Αγρότης
3. Γουρδομιχάλης Παναγιώτης, Συνταξιούχος Δημόσιος Υπάλληλος
4. Γρηγοράκου Αιμιλία, Οικιακά
5. Γρηγοράκου Κανέλλα, Ιδιωτικός Υπάλληλος
6. Γριβάκου Γεωργία, Αγρότισσα
7. Ζερβάκου Ευανθία, Οικιακά
8. Θεοδωρακάκη Χριστίνα, Αγρότισσα
9. Καλαμπόκης Δημήτριος, Αγρότης
10. Καρυτσιώτη – Γλεντζέ Μαργαρίτα, Κτηματίας
11. Κατσάπης Ευστράτιος, Φυσικοθεραπευτής
12. Καρβελοπούλου Αθηνά, Ιδιωτική Υπάλληλος
13. Κοτσώνη Μαρίνα, Αγρότισσα
14. Κουμουτσάκος Αλέξανδρος, Οικονομολόγος
15. Κούτουλας Γεώργιος, Διεθνής Ποδοσφαιριστής
16. Κρητικάκος Νικόλαος, Μηχανολόγος Μηχανικός
17. Λεϊμονίτης Μιχάλης, Αγρότης
18. Λιακάκος Βασίλειος, Αγρότης
19. Μαστρογιαννάκου – Τσιμπίδη Σταματούλα, Οικιακά
20. Μήτρη Αθανασία, Πτυχιούχος Ιστορικός – Αρχαιολόγος
21. Μπατσάκης Κωνσταντίνος, Εργολάβος
22. Πανταζής Θεόδωρος, Επιχειρηματίας
23. Πλεμμένος Σωτήρης, Επιχειρηματίας
24. Σαρμπάνης Κωνσταντίνος, Υπαξ/κος Πυροσβεστικού Σώματος
25. Σούντας Ηλίας, Συνταξιούχος ΟΓΑ
26. Στρατάκος Δημήτρης, Αγρότης
27. Τσαρουχάς Νικόλαος, Υπάλληλος Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας
28. Τσορομώκος Αντώνης, Αγρότης

Και ο Σάμιος Φώτιος του Χαραλάμπους υποψήφιος με τον Στράτο Χαρχαλάκη

Γεννήθηκε το 1967 στα Κύθηρα, όπου περάτωσε την εγκύκλια μόρφωσή του. Σπούδασε στη Σιβιτανίδειο Σχολή από όπου έλαβε το πτυχίο του ηλεκτρολόγου. Στη συνέχεια επέστρεψε στο νησί και από το 1989 δραστηριοποιείται με το εμπόριο, διατηρώντας κατάστημα στον Ποταμό. Επίσης ασχολείται με τον τουρισμό στον τομέα των καταλυμάτων διαμονής, όπου διατηρεί μικρή μονάδα ενοικιαζομένων δωματίων. Έχει εκλεγεί Κοινοτικός Σύμβουλος Φριλιγκιανίκων για 4 έτη καθώς και πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Φριλιγκιανίκων του Δήμου Κυθήρων. Είναι παντρεμένος με τη χημικό Μαρία Πρωτοψάλτη και έχουν μία κόρη.χ

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 25/04/2019

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 25/04/2019
Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Απριλίου 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη και υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Ήταν η τελευταία τακτική συνεδρίαση της τρέχουσας δημοτικής περιόδου καθώς σύμφωνα με το Νόμο ένα μήνα πριν τις εκλογές και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, τα Δημοτικά Συμβούλια συνεδριάζουν μόνο για επείγοντα θέματα και για θέματα συγχρηματοδοτούμενων έργων και έργων ΕΣΠΑ.
Το Δ.Σ. έλαβε πολύ σημαντικές αποφάσεις:
1. Ενέκρινε την 1η υποχρεωτική αναμόρφωση του Προϋπολογισμού για το έτος 2019. Μεταξύ άλλων ενέταξε την χρηματοδότηση 1.700.000€ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τα νέα ψηφιακά υδρόμετρα που θα αναβαθμίσουν σημαντικά την υπηρεσία ύδρευσης. Επιπλέον ενέταξε τις μελέτες για το Κλειστό Γυμναστήριο στα Φράτσια (σε οικόπεδο που έχει ήδη παραχωρηθεί από την Εγχώριο Περιουσία) και για το αθλητικό κέντρο στα Φριλιγκιάνικα, σε οικόπεδο του Δήμου. Οι δομές που θα αποτελέσουν αντικείμενο των μελετών θα προκύψουν μετά από διαβούλευση με τους αντίστοιχους φορείς. Μετά και την αναμόρφωση, ο Προϋπολογισμός του Δήμου μας ανέρχεται σε 13.268.198,95€. Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα η αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής που μέσα σε μόλις 4,5 χρόνια υπερδιπλασίασε τον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου με εθνικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.
2. Ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου σε ειδική πρόσκληση χρηματοδότησης του Πράσινου Ταμείου για Δήμους μέχρι 5.000 κατοίκους. Ο Δήμος μας δικαιούται από το πρόγραμμα αυτό 150.000€ τα οποία αποφασίστηκε να διατεθούν για την ανάπλαση της Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου. Συγκεκριμένα, μετά την επικαιροποίηση της παλαιάς μελέτης, ο Δήμος θα υποβάλει προς χρηματοδότηση το εν λόγω έργο στη συγκεκριμένη πρόσκληση και θα συμπεριλάβει υπογειοποίηση δικτύων στον χώρο παρέμβασης καθώς και σύστημα υπογειοποιημένων κάδων. Πρόκειται για μια δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, σχετικά με τον Μυλοπόταμο, που πλέον γίνεται πραγματικότητα καθώς δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο.
3. Ενέκρινε την υποβολή του «Έργου Συλλογής Νερού στις Όχελλες» στην πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.800.000€ και προβλέπει την κατασκευή φράγματος συλλογής νερού 5.000 κυβικών στη θέση «Όχελλες» και τη μεταφορά του με νέο δίκτυο μέχρι τον Ποταμό, από όπου μπορεί να υδροδοτηθεί μεγάλο μέρος του νησιού. Πρόκειται για έργο τεράστιας σημασίας, που σχετίζεται άμεσα και με τον τουρισμό καθώς η επάρκεια νερού είναι βασικό θέμα για έναν τουριστικό προορισμό. Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν και αδειοδοτήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, μετά από διαδικασία ωρίμανσης που διήρκεσε 3 χρόνια.
4. Αποδέχθηκε τη μελέτη για την ανάπλαση της Πλατείας του Αβλέμωνα καθώς και για την γενική συντήρηση του Γυμνασίου-Λυκείου με π/υ 74.000€ που δημοπρατούνται άμεσα.
5. Κατένειμε τις χρηματοδοτήσεις των Σχολικών Επιτροπών και του ΝΠΔΔ του Δήμου.
6. Ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 10.000,00€ προς το Ναυτικό Όμιλο Κυθήρων για την κάλυψη των δαπανών διοργάνωσης των ημιτελικών ναυταθλητικών αγώνων που θα γίνουν τον Ιούνιο στο Καψάλι.
7. Ενέκρινε τις δαπάνες πολιτιστικών εκδηλώσεων και τουριστικής προβολής έτους 2019.

Η ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ < Charter > ΑΠΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ



Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης»

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου
Φωτογραφίες ρεπορτάζ Γιώτα Πολίτη
Συνέντευξη  απο τον Αερολιμενάρχη κύριο Σταύρο Παιζάνο και video από την άφιξη και υποδοχή των Ολλανδών.