Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας του Γεωργίου Κορωναίου με τον συνδυασμό "πρώτα ο άνθρωπος"


Ανακοίνωση Υποψηφιότητας του Γεωργίου Κορωναίου με τον συνδυασμό "πρώτα ο άνθρωπος"
Γεννήθηκε το 1947 στον Ποταμό Κυθήρων .
Tο 1951 μετακόμισε με την οικογένεια του στη Χώρα όπου φοίτησε στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Κυθήρων μέχρι την 3η τάξη.Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γυμνάσιο Καλλιθέας.
Είναι πτυχιούχος Μέσης Τεχνικής Σχολής Εργοδηγών Ηλεκτρολόγων. Εργάστηκε σε βιομηχανίες ηλεκτρικών κατασκευών. Το 1971 υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι το 1973 ως κελευστής ηλεκτρομηχανολόγος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Μετά από διαγωνισμό το 1974 προσελήφθη στον ΟΤΕ στον τομέα της ηλεκτρομηχανολογίας ,όπου υπηρέτησε στη Σπάρτη ,με περιοχές ευθύνης του το νομό Λακωνίας ,Κύθηρα και Αντικύθηρα, μέχρι το 2005 όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Από το 2006 διαμένει μόνιμα στα Κύθηρα.
Έχει δύο κόρες την Μαρί και την Δήμητρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-2019


Από το Υπουργείο Παιδείας δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο η εγκύκλιος η σχετική με τον προγραμματισμό των εξετάσεων των Γενικών Λυκείων σχολικού έτους 2018-2019
Δείτε την στον σύνδεσμο: https://www.minedu.gov.gr/…/%CE%95%CE%9E%CE%95_-_70450_-_20…

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ.¨ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ¨ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ¨ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ¨ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ 6-5-19 ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

155η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ





Αδαμαντία Κορώνη Πρόεδρος Δημ. Τ. Ο Κυθήρων (ΔΗΛΩΣΗ)


ΔΗΛΩΣΗ 

Επειδή ρωτήθηκα από τα Κύθηρα σχετικά με υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του κ. Δ. Παναγόπουλου και επειδή η συγκεκριμένη υποψήφια πέρα από το κοινό όνομα, ταυτίζεται και με το επώνυμο του πρώην συζύγου μου, δηλώνω ότι δεν είμαι υποψηφία για τις δημοτικές εκλογές στα Κύθηρα και εάν ήμουν σίγουρα δεν θα επέλεγα τη συγκεκριμένη παράταξη. Ευχαριστώ. 

Αδαμαντία Κορώνη Πρόεδρος Δημ. Τ. Ο Κυθήρων

ΛΑΚΩΝΙΑ.Κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στο Γύθειο


Έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου
Περιστατικό αυτοχειρίας φαίνεται ότι διαδραματίστηκε την περασμένη Κυριακή (5/5) στο Γύθειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου βρέθηκε νεκρός, καθώς φέρεται να έθεσε τέρμα στη ζωή του, πιθανότατα δι’ απαγχονισμού.
Από την Αστυνομία διεξάγεται έρευνα για να πέσει «φως» στην υπόθεση και να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του άνδρα.
ΠΗΓΗ http://lakonikos.gr/

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας για τις ευρωεκλογές


Η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “Προοδευτική Συμμαχία και η πρόκληση των ευρωεκλογών”. Θα μιλήσουν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, και οι Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου, Μιχάλης Σπουρδαλάκης και Ραλλία Χρηστίδου, υποψήφιοι ευρωβουλευτές.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Sparta Inn”, σήμερα Τρίτη 7 Μαΐου και ώρα 19.30′.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Απλήρωτοι εδώ και έναν χρόνο οι Αξιολογητές Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 7 Μαΐου 2019


Απλήρωτοι εδώ και έναν χρόνο οι Αξιολογητές Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ


Ερώτηση για τους Αξιολογητές Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του, απλήρωτοι παραμένουν εδώ και έναν χρόνο οι Αξιολογητές Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ, εξαιτίας της ασυνεννοησίας μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και ΕΟΠΠΕΠ.
Συγκεκριμένα, η πλευρά του Υπουργείου Παιδείας ισχυρίζεται ότι η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ μπορεί να πληρώσει τους αξιολογητές με την ισχύουσα ΚΥΑ, ενώ η πλευρά του ΕΟΠΠΕΠ, ισχυρίζεται ότι χρειάζεται τροποποίηση του σχετικού νόμου.
Αποτέλεσμα της ασυνεννοησίας αυτής, είναι εκατοντάδες αξιολογητές της περσινής αξιολόγησης να μην μπορούν να πληρωθούν, ενώ οι νέοι εκπαιδευτές που περιμένουν (πέρυσι ήταν περίπου 3.500 πανελλαδικά), όπως κάθε χρόνο να πιστοποιηθούν με τη γνωστή διαδικασία αξιολόγησης να έχουν εύλογες ανησυχίες ότι οι διαδικασίες πιστοποίησης φέτος μάλλον δε θα πραγματοποιηθούν ή θα πραγματοποιηθούν πολύ αργά, με συνέπεια κάποιοι να μην μπορέσουν να κάνουν αίτηση ως εκπαιδευτές στα Δημόσια ΙΕΚ, στα οποία η πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων είναι απαραίτητη προϋπόθεση.
Καταλήγοντας, ο Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό:
1. Τι πρόκειται να πράξει, προκειμένου να πληρωθούν άμεσα οι Αξιολογητές Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ;
2. Πότε πρόκειται να λάβουν χώρα οι φετινές εξετάσεις πιστοποίησης (νέων) εκπαιδευτών ενηλίκων;

Η Ερώτηση του Κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
(Αρ. πρωτ. 7318/7-5-2019)

Προς Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο οι Αξιολογητές Εκπαιδευτών Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ

Τον περασμένο Μάιο διενεργήθηκαν εξετάσεις πιστοποίησης (νέων) εκπαιδευτών ενηλίκων, όπως συμβαίνει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο τα τελευταία χρόνια.
Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας πιστοποίησης χρησιμοποιήθηκαν επιστήμονες ως συνεργάτες – αξιολογητές της μικροδιδασκαλιας και της διόρθωσης των γραπτών από το μητρώο του ΕΟΠΠΕΠ.
Η συνήθης πρακτική πληρωμής των εκατοντάδων εμπλεκομένων αξιολογητών με τις ετήσιες αυτές αξιολογήσεις- πιστοποιήσεις, είναι μετά την παρέλευση 3-4 μηνών. Ειδικά, όμως, φέτος, η πληρωμή δεν έχει γίνει ένα χρόνο σχεδόν μετά, όχι λόγω έλλειψης χρημάτων, αλλά λόγω διαφορετικής ερμηνείας από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΠΠΕΠ, μιας Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Συγκεκριμένα, η πλευρά του Υπουργείου Παιδείας ισχυρίζεται ότι η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ κα. Γιαννακοπόυλου, (την οποία έχει τοποθετήσει το Υπ. Παιδείας) μπορεί να πληρώσει τους αξιολογητές με την ισχύουσα ΚΥΑ, ενώ η πλευρά του ΕΟΠΠΕΠ, ισχυρίζεται ότι χρειάζεται τροποποίηση του σχετικού νόμου.
Αποτέλεσμα της ασυνεννοησίας αυτής, μεταξύ Υπουργείου και ΕΟΠΠΕΠ, είναι εκατοντάδες αξιολογητές της περσινής αξιολόγησης να μην μπορούν να πληρωθούν, ενώ οι νέοι εκπαιδευτές που περιμένουν (πέρυσι ήταν περίπου 3.500 πανελλαδικά), όπως κάθε χρόνο να πιστοποιηθούν με τη γνωστή διαδικασία αξιολόγησης να έχουν εύλογες ανησυχίες ότι οι διαδικασίες πιστοποίησης φέτος μάλλον δε θα πραγματοποιηθούν ή θα πραγματοποιηθούν πολύ αργά, με συνέπεια κάποιοι να μην μπορέσουν να κάνουν αίτηση ως εκπαιδευτές στα Δημόσια ΙΕΚ, στα οποία η πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων είναι απαραίτητη προϋπόθεση.
Επειδή δεν είναι δυνατόν, λόγω της ασυνεννοησίας να παραμένουν εκατοντάδες αξιολογητές απλήρωτοι,
Επειδή πρέπει να δοθεί άμεσα μια λύση, ώστε να μην παρακωλυθεί και η φετινή διαδικασία αξιολόγησης,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
3. Τι πρόκειται να πράξει, προκειμένου να πληρωθούν άμεσα οι Αξιολογητές Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ;
4. Πότε πρόκειται να λάβουν χώρα οι φετινές εξετάσεις πιστοποίησης (νέων) εκπαιδευτών ενηλίκων;


Ο Ερωτών Βουλευτής Πειραιάς, 7 Μαΐου 2019
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΝ
Φίλες και Φίλοι,
Μέσα στη διάρκεια της θητείας μου στην Κοινότητα Μυρτιδίων βρήκα σημαντική στήριξη από το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τη Δημοτική Αρχή σε ό,τι και αν ζήτησα. Το ενδιαφέρον τους για τα τοπικά ζητήματα ήταν και παραμένει μεγάλο και γι΄ αυτό το λόγο αποφάσισα να είμαι ξανά υποψήφιος αλλά και να στηρίξω ευθέως το Δήμαρχό μας και την άξια ομάδα που τον περιβάλει. Εξάλλου μέσα στα χρόνια αυτά είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται και διεκδικεί μεγάλες χρηματοδοτήσεις για το νησί. Συνεργάστηκα άψογα με όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, με τους αντιδημάρχους και ένοιωσα ότι ο λόγος μου ακούγεται.
Το έργο μας στην Κοινότητα Μυρτιδίων 2014-2019:
· Ανάπλαση Πλατείας Δρυμώνα
· Συντήρηση και αναβάθμιση οδού Βάνης-Μυρτίδια (από Δασωνάρια)
· Χρηματοδότηση και δημοπράτηση οδού «Καλαμαύρος-Μελιδόνι» που αν και ανήκει στην Τ.Κ. Κυθήρων, σχετίζεται άμεσα και με τη δική μας Κοινότητα
· Καθαρισμοί αγροτικών οδών
· Ασφαλτοστρώσεις
· Νέες πινακίδες σήμανσης – αστικός εξοπλισμός
· Αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού – φωτισμός Πλατείας Αγ. Μαρίνας
· Αξιοποίηση παλαιάς γεώτρησης Καλησπεριανίκων που ήταν ανενεργή για 10 χρόνια
· Ανακαίνιση και καθαρισμός δεξαμενών και αντλιοστασίων
· Νέα μεταλλική δεξαμενή στο Δρυμώνα – εξασφάλιση υδατικής επάρκειας
Οι στόχοι μου για τη νέα θητεία 2019-2023:
· Ασφαλτόστρωση οδού «Μαρτεσάκια – Καλοκαιρινές»
· Βελτίωση οδού «Δρυμώνας-Ξερουλάκι»
· Παιδική χαρά στο Δρυμώνα
· Βελτίωση των αγροτικών οδών
· Ασφαλτοστρώσεις στους οικισμούς της Κοινότητας
· Επέκταση δικτύου ύδρευσης προς Καλαμαύρο
· Αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης
· Ανάπλαση Πλατείας Καλησπεριανίκων
· Μελέτη ανάπλασης Καλοκαιρινών

Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας και εύχομαι καλό και τίμιο εκλογικό αγώνα σε όλους τους υποψηφίους.
Τάσος Κασιμάτης
Υποψήφιος Πρόεδρος Κοινότητας Μυρτιδίων




Ανακοίνωση της Υποψηφιότητας της ΜΑΝΤΗ ΝΟΤΑΡΑ με τον Συνδυασμό "πρώτα ο άνθρωπος"


Ανακοίνωση της Υποψηφιότητας της ΜΑΝΤΗ ΝΟΤΑΡΑ με τον Συνδυασμό "πρώτα ο άνθρωπος"
Ως δημότης και κάτοικος Κυθήρων επιθυμώ το καλύτερο για τον τόπο μου, έτσι αποφάσισα να στηρίξω με την υποψηφιότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος τον συνδυασμό του Δημήτρη Παναγόπουλου «πρώτα ο άνθρωπος».
Γνωρίζοντας τον Δημήτρη Παναγόπουλο αναγνώρισα στο πρόσωπό του την αξιοπιστία, το ήθος και τη διαφάνειά του. Καθώς επίσης την επιτυχημένη διοικητική και επαγγελματική του πορεία.
Το νησί μας αξίζει τα καλύτερα και θεωρώ πως με συλλογική προσπάθεια θα τα καταφέρουμε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΥ(Ραφτόγιαννη) ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «πρώτα ο άνθρωπος»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΥ(Ραφτόγιαννη) ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «πρώτα ο άνθρωπος»
Γεννήθηκα στο Λιβάδι Κυθήρων το 1948. Αποφοίτησα από το Γυμνάσιο – Λύκειο του νησιού μας το 1967 και εν συνεχεία σπούδασα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας στο στρατό ξηράς, εργάστηκα στη βιομηχανία για τέσσερα περίπου χρόνια. Κατόπιν προσλήφθηκα στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΠΝΑ), όπου και τοποθετήθηκα προϊστάμενος της Τεχνικής του Υπηρεσίας. Το 2002 προήχθηκα σε Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας, θέση που κατείχα μέχρι το 2012 που συνταξιοδοτήθηκα. Παράλληλα με τα διοικητικά καθήκοντα που ασκούσα, εκπόνησα σειρά ηλεκτρομηχανολογικών μελετών δημοσίων έργων που αφορούσαν στο ΠΝΑ, τα οποία, μετά τη δημοπράτησή τους, επέβλεψα.
Ταυτόχρονα, μετά από άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου που μου χορηγήθηκε από την υπηρεσία μου, δραστηριοποιήθηκα στο τομέα εκπόνησης ηλεκτρομηχανολογικών (Η/Μ) μελετών ιδιωτικών έργων.
Υπήρξα βασικός συνεργάτης των μηχανικών του υπουργείου πολιτισμού, στην εκπόνηση των Η/Μ μελετών που αφορούσαν την ανακαίνιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων.
Είμαι παντρεμένος, έχω δύο παιδιά, ο ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο άλλος οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία.
Συστρατεύομαι με το Δημήτρη Παναγόπουλο πιστεύοντας βαθιά στη δυνατότητα ανάπτυξης και προόδου των νησιών μας, καθώς και στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και καλών πρακτικών που εφαρμόζονται διεθνώς. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη οράματος, γνώσης και σχεδίου, κάτι που ο Δημήτρης Παναγόπουλος και ο συνδυασμός του διαθέτουν.
Δεν έχω πρόθεση να απαξιώσω το όποιο έργο έγινε από την παρούσα ή και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά όμως, ούτε να αποδεχτώ άκριτα, όλα όσα λόγω της προεκλογικής περιόδου προβάλλονται.
Πιστεύω ότι σε πολύ κρίσιμους τομείς που αφορούν κυρίως έργα πνοής αλλά και καθημερινότητας υπάρχει ουσιαστική υστέρηση και γι΄αυτό οφείλουμε να εργαστούμε όλοι, ώστε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο.
Με τιμή,
Ιωάννης Καλλίγερος (Ραφτόγιαννης)

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας του ΝΩΝΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗ με τον συνδυασμό "πρώτα ο ανθρωπος"


Ανακοίνωση Υποψηφιότητας του ΝΩΝΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗ με τον συνδυασμό "πρώτα ο ανθρωπος"
…Και λίγες σκέψεις
Γεννήθηκα στο Χαϊδάρι το 1956.
Είμαι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ (Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών κ Εμπορικών Επιστημών)- Οικονομικό Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και στο MARKETING.
Εργάστηκα στο Δήμο Χαϊδαρίου ως Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών μέχρι το 2014. Ταυτόχρονα ασχολήθηκα επισταμένα και από διάφορες θέσεις (Επιτροπές ,Ομάδες Μελετών .) με τον Διοικητικό Εκσυγχρονισμό, τον Στρατηγικό Σχεδιασμό, την Εκπαίδευση Στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Συντονισμό – Υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ήμουν υπεύθυνος σε πολλά Διακρατικά προγράμματα με αντικείμενο την σύγχρονη Διοικητική σκέψη και επιστήμη, τις οικονομικές επιπτώσεις σε επηρεαζόμενους κοινωνικούς τομείς, καθώς και την Αειφόρο Ανάπτυξη. Μεταξύ των άλλων ήμουν
- επί διετία Συνεργάτης στο Γραφείο του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στη Βουλή για θέματα ‘‘Ποιότητας Ζωής’ ’.Από την θέση αυτή έκανα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσω τα Κύθηρα.
-Υπήρξα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Λαϊκών Αγορών Αθηνών Πειραιώς.
Σταθερή βούλησή μου ήταν και παραμένει η εκσυγχρονιστική, ουσιαστική και αποτελεσματική θεώρηση των πραγμάτων με σχέδιο, στοχοπροσήλωση χωρίς ενδοιασμούς και παλαιοκομματικές αναστολές ,με ταυτόχρονη αξιοποίηση όλων των ικανών ανθρώπων και πρωτίστως των Νέων, φιλοσοφία που αν υλοποιηθεί και στο Δήμο Κυθήρων θα δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Στα Κύθηρα ήρθα για πρώτη φορά το 1969 ως πρόσκοπος στην εφηβική μου ηλικία. Από τότε διατηρώ δεσμούς ζωής με το νησί που το θεωρώ σαν δεύτερη πατρίδα μου.. ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ!!! Έτσι εγώ και η οικογένειά μου με το πέρασμα των χρόνων αναπτύξαμε εδώ επαγγελματικές και κοινωνικές δράσεις. Τα τελευταία χρόνια ζω μόνιμα στο Διακόφτι όπου και συμμετέχω ενεργά στα κοινά ως Πρόεδρος και πρόσφατα Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Συλλόγου των Επαγγελματιών του Οικισμού. Ταυτόχρονα προσέφερα τις Υπηρεσίες μου ως Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής ΑΕ του Δήμου Κυθήρων από όπου και παραιτήθηκα . Τα Κύθηρα είναι για μένα ένα μοναδικό και μαγευτικό νησί που δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν ούτε την ποιότητα ζωής, ούτε την Ανάπτυξη που τους αναλογεί. Οι αντικειμενικές δυσκολίες ,που κανένας δεν παραγνωρίζει ,αλλά και η προχειρότητα , ο συγκεκαλυμμένος Λαϊκισμός ,η έπαρση ,η επιθετικότητα και οι εγωκεντρικές συμπεριφορές κρατάνε το νησί καθηλωμένο .
Γιατί πρωτίστως η ενασχόληση με τα κοινά είναι χαρά και δημιουργία είναι χώρος προσφοράς και ενσωμάτωσης πολλών και διαφόρων ιδεών και όχι πεδίο ανούσιων συγκρούσεων και ιδεοληπτικών συμπεριφορών.
…και τα Κύθηρα δεν μπορούν να περιμένουν άλλο .Σε αυτή τη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ θα είναι ‘’ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ’’… με ηγέτη τον Δημήτρη Παναγόπουλο .. ΓΙΑΤΊ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ..
Εγώ στρατεύομαι σε αυτόν το ΩΡΑΙΟ ΑΓΩΝΑ !!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Συνδυασμού "πρώτα ο άνθρωπος" Κύθηρα 06/05/2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Συνδυασμού "πρώτα ο άνθρωπος" Κύθηρα 06/05/2019
Πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 5 Μαΐου την 11.30 π.μ. με απόλυτη επιτυχία και κοσμοσυρροή τα Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου στον Ποταμό του Συνδυασμού «Πρώτα ο Άνθρωπος» με επικεφαλής τον Υποψήφιο Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παναγόπουλο.
Προηγήθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού από τον Αιδεσιμολογιότατο π. Πέτρο Μαριάτο, ενώ ακολούθησε η ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου κ. Δημήτρη Παναγόπουλου. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην αλαζονική συμπεριφορά που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Χαρχαλάκης προς τους Δημότες, ενώ επισήμανε την ουσιαστική απουσία έργων πνοής ή ακόμη και μικρών σε κλίμακα παρεμβάσεων απόλυτα απαραίτητων για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι ο ίδιος και το σύνολο των συμμετεχόντων στον Συνδυασμό τοποθετούν Πρώτα και Πάνω απ’ όλα τον Άνθρωπο κι αυτόν δεσμεύονται να υπηρετήσουν χωρίς εκπτώσεις. Μακριά από στηρίξεις, μακριά από κόμματα και δεσμεύσεις σε εργολάβους και προμηθευτές ο Συνδυασμός θα υπηρετήσει με αφοσίωση μόνο τον Άνθρωπο και μόνο το Δημόσιο συμφέρον.
Συμπλήρωσε ότι τα έργα πνοής για τα νησιά μας μπορούν να πραγματοποιηθούν αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση και μεράκι για τον τόπο μας , κάτι που ο κ. Χαρχαλάκης φαίνεται από την μέχρι τώρα πορεία του ότι δεν διαθέτει. Και επειδή προφανώς δεν την έχει επιχειρεί μάταια να μας πείσει ότι τα έργα αυτά δεν γίνονται. Επίσης ο κ. Δημ. Παναγόπουλος παρουσίασε τις Γενικές Αρχές και τις Κατευθύνσεις της Πολιτικής που θα ακολουθήσει εφόσον οι δημότες τον αναδείξουν Δήμαρχο στις Εκλογές της 26ης Μαΐου.
Τέλος, μετά την ομιλία του ο κ. Δ. Παναγόπουλος παρουσίασε το Ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού με τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους τονίζοντας πόσο αξιόλογοι και πόσο αποφασισμένοι είναι να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους για την πρόοδο και την ευημερία των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.