Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα.Ανάπλαση Πλατείας Αγίου Ηλία

Ανάπλαση Πλατείας Αγίου Ηλία
Η ανάπλαση της Πλατείας του Αγίου Ηλία της Τ.Κ. Καρβουνάδων ξεκινάει άμεσα με ίδια χρηματοδότηση του Δήμου. Η σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί. Το έργο δημοπρατήθηκε με δημόσιο διαγωνισμό.
Θυμίζουμε ότι η τοπική πρόεδρος κα. Τζίμα Κατερίνα, τώρα υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον κ. Παναγόπουλο, ΚΑΤΑψήφισε τον Προϋπολογισμό του 2019 με την αιτιολογία ότι έχουμε συμπεριλάβει το συγκεκριμένο έργο "χωρίς να το έχει ζητήσει η ίδια". Τα πάντα είναι καταγεγραμμένα στο βίντεο. Βέβαια η στάση αυτή είναι μάλλον πρωτοφανής όχι μόνο για τα Κύθηρα, αλλά για το σύνολο της ελληνικής αυτοδιοίκησης, αφού συνήθως η καταψήφιση ενός προϋπολογισμού αιτιολογείται όταν δεν συμπεριλαμβάνονται έργα και όχι όταν συμπεριλαμβάνονται!
Ωστόσο, μάλλον δεν θυμόταν καλά. Με επιστολή της στις 13/8/2015 προς τον Δήμο (αρ. πρωτ. 4138) ζητάει το έργο αυτό, μεταξύ άλλων φυσικά, αρκετά εκ των οποίων έχουν ήδη ολοκληρωθεί (π.χ. δρόμος προς Καλαδί).
Έτσι για την ιστορία....



ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/05


Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα.ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΝΟΙΑ ή ΑΠΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ;


ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΝΟΙΑ ή ΑΠΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ;
Η πλήρης άγνοια της παράταξης του κ. Παναγόπουλου για τη λειτουργία των Δήμων είναι πλέον ξεκάθαρη, αυτό αντιλαμβάνονται οι δημότες καθημερινά. Προφανώς αγνοεί ότι ο Δήμος ΔΕΝ διαθέτει υπάλληλο στα Αντικύθηρα και συνεπώς η αποκομιδή απορριμμάτων, η επισκευή των βλαβών της ύδρευσης και η αντικατάσταση λαμπτήρων γίνεται με συνεργεία από τα Κύθηρα όταν αυτό είναι εφικτό. Ο κ. Παναγόπουλος, προφανώς σε πλήρη πολιτική σύγχυση όπως εξάλλου αποδείχθηκε απόψε περίτρανα στην ομιλία του στα Πιτσινιάνικα, προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο αλλά δεν πείθει κανέναν.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ λοιπόν είναι η εξής:
- Στις υποδομές των Αντικυθήρων, λόγω του πολύ βαρύ χειμώνα, σημειώθηκαν πάρα πολλές βλάβες και ζημίες που έχουν ήδη αρχίσει να αποκαθίστανται. Σήμερα 8/5, μετέβη στο νησί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κατσανεβάκης μαζί με τεχνικούς για την επισκευή βλαβών της ύδρευσης και για την αποκομιδή των απορριμμάτων, την οποία θα κάνει ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος αφού ο Δήμος δεν διαθέτει προσωπικό στο νησί. Το ίδιο θα γίνει και με την αποκατάσταση των λακούβων που λόγω των καιρικών συνθηκών δεν αποκαθίστανται υπό βροχήν (στα Αντικύθηρα έβρεχε μέχρι πριν λίγες ημέρες).
- Το ελικοδρόμιο είναι πλήρως λειτουργικό. Απόδειξη ότι σχεδόν 2 φορές το μήνα προσγειώνεται σε αυτό το περιπολεύον την περιοχή ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος. Ο Δήμος αναμένει την ετήσια τεχνική έκθεση της Υ.Π.Α. (που είναι η μόνη αρμόδια για την επισήμανση βλαβών και ελλείψεων) για να πραγματοποιήσει την τακτική ετήσια συντήρηση.
- Τα γήπεδα βρίσκονται εντός του χώρου που έχει παραχωρηθεί στο Εθνικό Αστεροσκοπείο για την εθνικής σημασίας υποδομή του Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής, την οποία η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά έχουν υποστηρίξει με σθένος και δυναμισμό όπως έχει δημόσια δηλώσει πολλάκις και ο πρόεδρος του ΕΑΑ Καθηγητής κ. Μανώλης Πλειώνης. Συνεπώς δεν χρήζουν συντήρησης αφού πλέον θα απομακρυνθούν.
- Ο χώρος του ΧΥΤΥ ΔΕΝ είναι ολοκληρωμένος, είναι υπό κατασκευή! Θα ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού με βάση τον προγραμματισμό της αναδόχου εταιρείας. Όλοι οι αντίστοιχοι χώροι γεμίζουν με νερό μετά από έντονες βροχοπτώσεις και αυτό αποδεικνύει ότι η τοποθέτηση των γεωυφασμάτων γεωμόνωσης ήταν τεχνικά άρτια. Λογικό να μην το γνωρίζει ο κ. Παναγόπουλος, αφού έτσι και αλλιώς για πρώτη φορά ασχολείται με τέτοια ζητήματα.
Η ουσία όμως είναι τελείως διαφορετική.
Αμφισβητεί η παράταξη του κ. Παναγόπουλου ότι η Δημοτική Αρχή έκανε έργο στα Αντικύθηρα; Το βίντεο και οι φωτογραφίες είναι προϊόν μοντάζ; Δεν ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος στο Λιμάνι; Δεν επισκευάστηκαν οι δεξαμενές και τα αντλιοστάσια; Δεν έγιναν πλακοστρώσεις; Δεν τοποθετήθηκε νέα δεξαμενή 150 κυβικών; Δεν διπλασιάστηκαν οι προσεγγίσεις του τοπικού πλοίου; Δεν εξασφαλίστηκε επαρκής συγκοινωνία παρά το ολιγάριθμο των κατοίκων; Δεν χρηματοδοτήθηκε ο περιφερειακός του Ποταμού; Δεν συντηρήθηκαν τα δημοτικά ακίνητα; Δεν επεκτάθηκε ο ξενώνας;
Αλήθεια, γιατί δεν ανέφερε ΤΙΠΟΤΕ απολύτως για τον κατεστραμμένο δρόμο στην Καμαρέλα, που εντάξαμε στο Π.Δ.Ε. και λόγω κακοτεχνιών του αναδόχου και εκλεκτού της παράταξής του (που ο ίδιος τον διέλυσε το 2013 με αυθαίρετες επεμβάσεις), καταστράφηκε με την πρώτη βροχή; Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε είναι συγκάλυψη.
Είναι άραγε αλήθεια ότι ο κ. Παναγόπουλος υποσχέθηκε στους Αντικυθηρίους άμεσες προσλήψεις στο νησί και εργολαβίες αποκομιδής απορριμμάτων έναντι μεγάλων αμοιβών; Γνωρίζει ότι αυτές πλέον απαγορεύονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο; Αν το γνωρίζει γιατί δεν το λέει στους Αντικυθήριους; Αν δεν το γνωρίζει, πόσο λογικό είναι για έναν που διεκδικεί να διοικήσει έναν Δήμο να έχει πλήρη άγνοια των διαδικασιών; Η δική μας Δημοτική Αρχή δεν υπόσχεται πράγματα που δεν γίνονται, αντίθετα μερίμνησε ώστε στην υπό δημοσίευση προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 9 μόνιμες θέσεις προσωπικού καθαριότητας στο Δήμο μας, η μία να αφορά αποκλειστικά τα Αντικύθηρα.
Είμαστε περήφανοι για το έργο μας στα Αντικύθηρα και ουδείς μπορεί να θέσει υπό ερωτηματικό το γνήσιο ενδιαφέρον του Δημάρχου μας για τον τόπο καταγωγής του, ενδιαφέρον όχι όψιμο όπως του κ. Παναγόπουλου (που δεν γνωρίζουμε αν έχει επισκεφθεί ποτέ το νησί), αλλά πάγιο και διαρκές εδώ και σχεδόν 2 δεκαετίες.
Πάντως, όταν ο κ. Παναγόπουλος άρχισε να ανακαλύπτει τα Αντικύθηρα, η Δημοτική Αρχή ανέβαζε στη Διαύγεια την απόφαση για τη δημοπράτηση του περιφερειακού δρόμου του Ποταμού (285.000€) και υπέγραφε την Προγραμματική Σύμβαση με το ΥΠΕΘΑ για το ζωτικής σημασίας έργο της διάνοιξης του δρόμου προς το Φάρο της Απολυτάρας.
Ελπίζουμε στο debate που θα γίνει, ο κ. Παναγόπουλος να προσέλθει καλύτερα πληροφορημένος, όχι μόνο για τα Αντικύθηρα αλλά για όλα τα θέματα του Δήμου. Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια δημιουργίας διχαστικού κλίματος, έχουμε πάρα πολλά να πούμε και κυρίως να καταδείξουμε. Λίγη υπομονή.
ΥΓ: δημοσιεύουμε εκ νέου ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα έργα των Αντικυθήρων.


















Απάντηση «κεραυνό» στην πρόεδρο της Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κα Αδαμαντία Κορώνη


Απάντηση «κεραυνό» στην πρόεδρο της Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κα Αδαμαντία Κορώνη έδωσε το ηγετικό στέλεχος του συνδυασμού “Πρώτα ο Άνθρωπος” και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κος Πάρης Γεωργυλάς.
Έκανε λόγο για ακραίες συμπεριφορές και ψευδή χρίσματα, προφανώς για τον υποψήφιο δήμαρχο κο Στράτο Χαρχαλάκη, αφού προ μηνών στην κοπή πίτας της τοπικής οργάνωσης η πρόεδρος είχε επισημοποιήσει την στήριξη του κόμματος προς το πρόσωπό του. Μένει να δούμε αν η κα Κορώνη θα διαψεύσει την βαριά κατηγορία η οποία και αποτελεί μομφή υψίστου βαθμού για τα τοπικά οργανωτικά του κόμματος.

Ακολουθεί η δήλωση του κου Πάρη Γεωργυλά:

«Υπάρχουν φορές που μου φαίνεται αδιανόητο πως ακραίες συμπεριφορές γίνονται αποδεκτές θετικών σχολίων στο νησί μας. Οι τοπικές μας εκλογές δεν αφορούν κόμματα, δεν αφορούν ταξικές θέσεις και πεποιθήσεις, αφορούν εμάς τους ίδιους που ζούμε στο νησί. Ως εκ τούτου, καλό θα ήταν, με ψευδή χρίσματα και φωτογραφίες προέδρων να μην κάνουμε πολιτική καριέρα στο τόπο μας».

ΠΗΓΗ 
Ιππόλυτος Πρέκας

¨Πρώτα ο άνθρωπος¨Κύθηρα 08/05/2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Χαρχαλάκης έχει στενούς δεσμούς με τα Αντικύθηρα. Πάντοτε με μεγάλο στόμφο και έντονη δόση εγωϊσμού και αλαζονείας αναφέρεται σε αυτά προσπαθώντας να μας πείσει ότι τα έχει μετατρέψει σε Παράδεισο. Έτσι κάνει και στο προεκλογικό του σποτάκι που διαφημίζει τι έκανε στα πέντε χρόνια της θητείας του στα Αντικύθηρα.
Δυστυχώς όμως για τον κ. Χαρχαλάκη η ωμή πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και η βιτρίνα που προσπαθεί να μας παρουσιάσει δεν μπορεί να κρύψει τη γύμνια της θητείας του και την εγκατάλειψη του νησιού.
Απ’ όπου κι αν ξεκινήσει κάποιος αντικρίζει την αδιαφορία και την έλλειψη αληθινού ενδιαφέροντος για τα προβλήματα της καθημερινότητας στα Αντικύθηρα.
Οι κάδοι των απορριμμάτων διαρκώς γεμάτοι αφού τους αδειάζουν μόνο 2-3 φορές το χρόνο. Ο πολυδιαφημισμένος χώρος υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων πλημμυρισμένος από νερά, μάλλον για Λιμνοδεξαμένη φαίνεται.
Τα παλιότερα απορρίμματα ριγμένα μαζί με χώματα λίγο πιο πέρα περιμένουν ακόμα να τοποθετηθούν σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές στον προβλεπόμενο από το Νόμο χώρο. Τα νεότερα απορρίμματα ριγμένα δίπλα στον δήθεν ΧΥΤΥ διασκορπίζονται από τους ανέμους σε μεγάλες αποστάσεις ρυπαίνοντας χειρότερα το περιβάλλον.
Ο δημοτικός φωτισμός σε εγκατάλειψη. Φωτιστικά σώματα πεσμένα για μήνες στη γη χωρίς να υπάρχει ενδιαφέρον να αντικατασταθούν. Λαμπτήρες δεν αλλάζονται παρά μόνο 2-3 φορές το χρόνο και το σκοτάδι κάνει την ερημιά ακόμα πιο έντονη. Τα φώτα στο λιμανάκι κι αυτά καμένα.
Το ελικοδρόμιο κι αυτό παρατημένο στην τύχη του. Σπασμένα φώτα στον χώρο προσγείωσης, σκουριασμένες πόρτες, μισοχαλασμένες και δεμένες με σύρματα, χόρτα, θυμάρια κι αγκάθια παντού, καθιστούν επικίνδυνη μια ενδεχόμενη προσγείωση ελικοπτέρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Στον τομέα της Ύδρευσης η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Η σωλήνωση που συνδέει τη δεξαμενή Ποταμού προς Χαρχαλιανά σπασμένη . Το σημαντικό είναι ότι από εκεί συνεχίζει για το υπόλοιπο νησί. Ο μηχανισμός παρατημένος που υποτίθεται έπρεπε να τοποθετηθεί στη θέση του χαλασμένου. Το βανοστάσιο σε άθλια κατάσταση ασυντήρητο και σκουριασμένο. Στη δεξαμενή στα Γαλανιανά χρησιμοποιείται μόνο το ένα από τα δύο μέρη της κι η βάνα λόγω της μεγάλης διαρροής που υπάρχει χάνεται πολύτιμο νερό.
Οι δρόμοι στα Χαρχαλιανά, προς Πέρα Χαρχαλιανά, στον Αργυρό, και στον Ξηροπόταμο γεμάτοι λακκούβες και ασυντήρητοι.
Τα γήπεδα σε κατάσταση ντροπιαστική, διαλυμένα εντελώς, με τη δικαιολογία ότι θα παραχωρηθούν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο.
Αλλά ας μην αναφέρουμε άλλα. Όλοι πια καταλαβαίνουμε ποια είναι η ουσία της κατάστασης στα ξεχασμένα από τον κ. Χαρχαλάκη Αντικύθηρα και ποια είναι η «σουλουπωμένη» βιτρίνα που θέλει να δείξει.
Ρωτάμε τον κ. Χαρχαλάκη.
Έτσι θα έρθουν πολύτεκνες οικογένειες στο νησί;
Χωρίς υποδομές, χωρίς φροντίδα και προστασία;
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ποιος θα εγγυηθεί την ασφάλεια του πληρώματος του ελικοπτέρου και τυχόν ασθενή που θα χρειαστεί να μεταφέρει;
Οι Αντικυθήριοι συμπατριώτες μας είναι δεύτερης κατηγορίας δημότες;
Και τελευταίο αλλά πιο σημαντικό ερώτημα. Οι τόσο αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο Αντικυθήριοι δεν έπρεπε να τύχουν ειδικής μέριμνας από τον συμπατριώτη τους Δήμαρχο χωρίς μάλιστα να τον παρεξηγήσει κανένας;
Εμείς δηλώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι με την Πολιτική που θα ασκήσουμε στα Αντικύθηρα δεν θα επιτρέψουμε να ερημώσουν και θα κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για να τα ενισχύσουμε πληθυσμιακά βελτιώνοντας πραγματικά τις συνθήκες διαβίωσής τους. Κάθε τι καλό όσο μικρό κι αν είναι θα το ενισχύσουμε. Εμείς έχουμε ως απαράβατη αρχή να λειτουργούμε εποικοδομητικά κι ενωτικά. Ποτέ διχαστικά. 
Όχι μεγάλα λόγια, αλλά έργα ουσίας.

Πρώτα ο άνθρωπος

Γενικό Λύκειο Κυθήρων.Συντονιστές και Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ.

Συντονιστές και Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής βρέθηκαν σήμερα στο σχολείο μας στα πλαίσια των επιμοργωτικών συναντήσεων για τις σχολικές μονάδες Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Εγγραφές στον Παιδικό Σταθμό του Δήμου Κυθήρων για το Σχολικό Έτος 2019-2020.




Ευρωπαϊκή Εκστρατεία Καθαρισμού 2019


Ευρωπαϊκή Εκστρατεία Καθαρισμού 2019.
1. Σας γνωρίζουμε ότι η HELMEPA συντονίζει και το έτος 2019, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, την πρωτοβουλία ¨Ευρωπαϊκή Εκστρατεία Καθαρισμού 2019¨ η οποία καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό την ανάδειξη του σημαντικού προβλήματος της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους.
2. Η εν λόγω δράση θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας από την 3 η Μαΐου έως και την 3 η Ιουνίου με τον καθαρισμό μεταξύ των άλλων, μιας παραλίας, ενός λιμένα, ενός τμήματος βυθού ή οποιασδήποτε γενικά παραθαλάσσιας τοποθεσίας η οποία μπορεί να είναι επιβαρυμένη με απορρίμματα και σκουπίδια.
3. Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή δράση πολιτείας και κοινωνίας. Με δεδομένη την ευαισθησία και τον ενεργό σας ρόλο κατά το παρελθόν, καλείσθε να συμμετάσχετε στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας και να συνδράμετε στην παραπάνω εθελοντική προσπάθεια την Υπηρεσία μας, η oποία αναλαμβάνει πρωτοβουλία καθαρισμού της νήσου Κρανάης την 17η Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή από ώρα 09:00 π.μ. έως ώρα 12:00 π.μ. με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου καθώς και της παραλίας Σελινίτσας την Τετάρτη 29-5-2019 από ώρα 09:00 π.μ. έως ώρα 12:00 π.μ.. με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου.
4. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία- διευκρίνιση τυχόν απαιτηθεί.-
Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
Πλωτάρχης Λ.Σ. ΓΙΑΝΝΟΥΡΑΚΟΣ Παναγιώτης

Η ΑΓΡΙΑ- ΑΓΝΩΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥΛΑ

(εκπληκτικές φωτογραφίες) Γιώτα Πολίτη
Η άγνωστη άγρια φύση των Κυθήρων.
Το φαράγγι του Βύθουλα στον Ποταμό... 
...εκεί που βρίσκετε ο σπηλαιώδης Ναός του Αγίου Αρτεμίου βλέπε εδώ.http://adelinfm.blogspot.com/2018/10/blog-post_6.html