Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ


ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ
Τα ακαθάριστα οικόπεδα αποτελούν σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.
Η υποχρέωση καθαρισμού, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων και σε απόσταση μέχρι 100μ από τα όρια τους ανήκει στους τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές αυτών των χώρων.
Η μέριμνα για την τήρηση αυτής της υποχρέωσης είναι αρμοδιότητα των δήμων. Οι δήμοι έχουν επίσης την αρμοδιότητα του αυτεπάγγελτου καθαρισμού των ως άνω οικοπεδικών χώρων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων.

Σε βάρος των ιδιοκτητών που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα. Οι ανωτέρω ποινικές κυρώσεις ασκούνται από την Πυροσβεστική Αρχή (δηλ θα πρέπει να εφαρμοστούν οι διοικητικές κυρώσεις από τον οικείο Δήμο και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ποινικές από την Πυροσβεστική Αρχή).
Σχετική Νομοθεσία: Ν. 3852/2010 άρθρο 94 παρ 1 περ 26 εδ β (ΦΕΚ 87Α) , ΠυρΔ/ξη 4/2012 (ΦΕΚ 1346Β)
Πολιτική Προστασία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ.ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ/Τ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ¨ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ¨«Δημιουργούνται σοβαρές απορίες»


Λυπάμαι που αναγκάζομαι να παρέμβω στο μέσον της προεκλογικής περιόδου σε θέματα που τα θεωρώ υπηρεσιακά, αλλά διαβάζοντας το δημοσίευμα των εκπροσώπων της παράταξης «Πρώτα ο άνθρωπος» οφείλω να ενημερώσω τους ανθρώπους που συνέταξαν και δημοσιοποίησαν το άρθρο με τίτλο «Δημιουργούνται σοβαρές απορίες», για τα παρακάτω:
Ο Δήμος Κυθήρων μετά από δική μου αίτηση, ως υπάλληλος υπεύθυνος για την τουριστική προβολή, προέβη στην αγορά μιας μηχανής εγγραφής ψηφιακού περιεχομένου. (κάμερας Mirroress dslr). Στο παρελθόν, πριν από 14 περίπου χρόνια και επί δημαρχίας του αείμνηστού Αρτέμη Καλλίγερου, είχε αγοραστεί επίσης μια αντίστοιχη για την εποχή μηχανή, η οποία βρίσκεται παροπλισμένη πλέον στην αποθήκη του Δήμου.
Όπως και τότε, έτσι και τώρα η συγκεκριμένη μηχανή είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την διαφημιστική και πολιτιστική προβολή του Δήμου, αφού είναι ικανή να καταγράψει πολύ υψηλής ποιότητας φωτογραφίες και βίντεο.
Όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι κάτοικοι των Κυθήρων καθώς και όσοι παρακολουθούν την σελίδα της Τουριστικής Επιτροπής στα social media, (Facebook και Instagram), αναρτώ δεκάδες τουριστικά βίντεο και φωτογραφίες που σκοπό έχουν να προβάλλουν το νησί μας.
Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούσα μέχρι σήμερα αποκλειστικά το δικό μου drone, με το οποίο έχω δημιουργήσει εντελώς αφιλοκερδώς τα βίντεο αυτά. Έχω αφιερώσει εκατοντάδες ώρες εκτός ωραρίου σε λήψεις και άλλες τόσες και παραπάνω στο μοντάζ για να παρουσιάσω το νησί μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτά που γράφω παραπάνω είναι άλλωστε σε όλους γνωστά, ακόμα και στη φίλη από τα σχολικά μας χρόνια, την σύζυγο του κ. Παναγόπουλου, η οποία τον χειμώνα με είδε να κάνω λήψεις για τα μονοπάτια των Κυθήρων.
Στο mail της τουριστικής επιτροπής καταφθάνουν καθημερινά δεκάδες αιτήματα για ψηφιακό υλικό υψηλής ανάλυσης από περιοδικά, sites και τουριστικά γραφεία. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική τη δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης στο Δήμο, ελεύθερης πνευματικών δικαιωμάτων και η συγκεκριμένη μηχανή είναι απαραίτητη για αυτό.
Συνεχίζοντας λοιπόν θέλω να ενημερώσω την συγκεκριμένη παράταξη, ότι η μηχανή αυτή είναι χρεωμένη αποκλειστικά σε εμένα στο Δήμο, κανείς άλλος δεν την έχει χρησιμοποιήσει και ήδη χρησιμοποιείται σε λήψεις που εγώ θεωρώ χρήσιμες. Ο λόγος που ζήτησα να αγοραστεί άμεσα είναι κυρίως για την καταγραφή εθίμων του Πάσχα, καθώς και αθλητικών γεγονότων που έλαβαν ή θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες, (πχ η γύρα της εικόνας της Παναγίας, οι εκδηλώσεις στην Αγία Πελαγία, ο δρόμος της Σεμπρεβίβας, ο ημιτελικός του πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας που θα γίνει στο Καψάλι κα).
Σχετικά με τη διαδικασία της προμήθειας, τηρήθηκαν απόλυτα οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από το Νόμο, οι οποίες βέβαια είναι στη διάθεση του καθενός αφού είναι αναρτημένες στη Διαύγεια και στο Μητρώο Δημοσίων συμβάσεων και η τιμή που αγοράστηκε η μηχανή είναι η πιο χαμηλή της αγοράς.
Σχετικά με τους υπαινιγμούς ότι η συγκεκριμένη μηχανή μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στην προεκλογική καμπάνια του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη δηλώνω κατηγορηματικά, ότι ποτέ δεν έφυγε από τα χέρια μου από την ημέρα που ήρθε στο Δήμο και φυσικά δεν χρησιμοποιήθηκε για μια τέτοια ενέργεια.
Άλλωστε κάποιος που γνωρίζει στοιχειωδώς από mirrores dslr αυτής της ποιότητας, θα καταλάβει ότι τα βίντεο της καμπάνιας του νυν Δημάρχου αν ήταν γυρισμένα με μια τέτοια μηχανή θα ήταν εντελώς διαφορετικά, (κινηματογραφικά). Όπως επίσης γνωρίζουν οι ασχολούμενοι με την φωτογραφία και το βίντεο, οι μηχανές καταγράφουν «ψηφιακό αποτύπωμα» στις φωτογραφίες και στα βίντεο το οποίο πολύ εύκολα μπορεί να βρει κανείς αν το αναζητήσει.
Δείγματα λήψεων που έχουν γίνει με την συγκεκριμένη μηχανή, φωτογραφίες και βίντεο μπορεί κανείς να δει στη σελίδα της τουριστικής επιτροπής (φωτογραφίες με το logo ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ, και το βίντεο του αγώνα «Ο δρόμος της Σεμπρεβίβας»).
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι είμαι προσωπικός φίλος με πολλά μέλη της παράταξης «Πρώτα ο άνθρωπος», τα οποίοι με γνωρίζουν καλά και ξέρουν αν αυτά που γράφω είναι αληθή ή όχι.

Panayiotis Gianniotis

¨Πρώτα ο άνθρωπος¨. δημιουργούνται σοβαρές απορίες...


Ήρθε στην αντίληψή μας μια Απόφαση Δημάρχου, η υπ’ αριθμ. 184/9-04-19, αλλά και ένα χρηματικό ένταλμα αξίας 2.971 ευρώ της 24/04/19 από τα οποία προκύπτει ότι ο Δήμαρχος Κυθήρων προχωρεί σε απευθείας ανάθεση σε ένα προμηθευτή για την αγορά «ηλεκτρονικής συσκευής καταγραφής ψηφιακού περιεχομένου». Η προμήθεια γίνεται με πολύ γρήγορες διαδικασίες και το ένταλμα συντάσσεται πάλι πολύ γρήγορα για να πληρωθούν τα 2.971 ευρώ.
Επειδή δημιουργούνται σοβαρές απορίες από αυτή την προμήθεια ρωτάμε τον κ. Χαρχαλάκη.
Τι είναι αυτή η ηλεκτρονική συσκευή;
Τι υπηρεσίες προσφέρει στο Δήμο;
Ποιος τη χειρίζεται;
Eχει χρησιμοποιηθεί η συσκευή αυτή στην κατασκευή υλικού της προεκλογικής καμπάνιας του συνδυασμού του κ.Χαρχαλάκη;
Πιθανώς,για την εικονική πραγματικότητα που προσπαθείτε να παρουσιάσετε,να απαιτείται τόσο εξειδικευμένος εξοπλισμός.
Ήταν τόσο επείγουσα η ανάγκη του Δήμου που έγινε σε ουσιαστικά προεκλογική περίοδο η αγορά της;
Θα μπορούσε να γίνει με μειοδοτικό διαγωνισμό ή όχι;
Εμείς ρωτάμε τον κ. Χαρχαλάκη και περιμένουμε σαφέστατες απαντήσεις και όχι μισόλογα ή άλλα λόγια να αγαπιώμαστε.
Οι δημότες μας πληρώνουν και θέλουν να γνωρίζουν που πάνε τα χρήματα τους.

Πρώτα ο άνθρωπος

΄Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ΄Περί σεναρίων φαντασίας


Διεκδικούμε τη διοίκηση των νησιών μας με αίσθημα ευθύνης και διάθεση προσφοράς. Διεκδικούμε τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας γιατί εμείς «μένουμε εδώ» και θέλουμε να συνεχίσουμε να «μένουμε εδώ» δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα και ευκαιρίες στα παιδιά μας.
Έχουμε σχέδιο, έχουμε πρόγραμμα – θα το ακολουθήσουμε – και είμαστε η μοναδική ομάδα που έχουμε συνέπεια λόγων και έργων.  
Δεν κοκορομαχούμε με καμιά άλλη παράταξη, δεν έχουμε κάνει καμιά συμφωνία ή συναλλαγή πάνω ή κάτω από το τραπέζι και ούτε πρόκειται.
Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προσπαθούν να βελτιώσουν την εσωτερική τους συσπείρωση και να προκαταβάλουν τη βούληση των συμπολιτών μας με διάφορα σενάρια. Είναι σενάρια της φαντασίας τους και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Aνακοίνωση Υποψηφιότητας της ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΖΙΜΑ με τον συνδυασμό "πρώτα ο άνθρωπος"


Aνακοίνωση Υποψηφιότητας της ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΖΙΜΑ με τον συνδυασμό "πρώτα ο άνθρωπος"
Γεννήθηκε στα Κύθηρα όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της.
Μετα από απουσία 17 ετών ,το 2013 επέστρεψε το νησί όπου και διαμένει μόνιμα.
Έχει εργαστεί σε μεγάλες αλυσίδες super market ως πωλήτρια και σε εταιρία security ως προσωπικό ασφαλείας .
Από το 2016 εργάζεται στο Γηροκομείο Κυθήρων.
Αυτοδημιούργητη, δίνει τον καθημερινό της αγώνα στο αγαπημένο της νησί.
Διετέλεσε πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καρβουνάδων την τελευταία πενταετία προσπαθώντας για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου της.
Είναι πεποίθηση της ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι προσιτή σε όλους και ότι η καθημερινότητα των συμπολιτών της πρέπει να βελτιωθεί
Επειδή θεωρεί ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Παναγόπουλος με τον συνδυασμό «Πρώτα ο άνθρωπος» αντιμετωπίζει με ειλικρίνεια και σεβασμό τον πολίτη και τον κάθε άνθρωπο θα αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο.
Πρώτα ο άνθρωπος

¨Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα¨.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΤΕ ΠΟΤΑΜΟΥ


Ενημερώνω όσους προσπαθούν (επί ματαίω) να εκμεταλλευθούν πολιτικά την απόφαση της ΕΤΕ να κλείσει το κατάστημα του Ποταμού ότι η τοποθέτηση μηχανημάτων αυτόματης πληρωμής λογαριασμών και λοιπών συναλλαγών έχει ήδη αποφασιστεί εδώ και μήνες και μάλιστα για το σκοπό αυτό η ΕΤΕ θα ενοικιάσει συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα. Βέβαια, είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι τα κυβερνητικά στελέχη ουδεμία αρμοδιότητα έχουν να επέμβουν σε μια ουσιαστικά ιδιωτική τράπεζα και να της επιβάλλουν το κλείσιμο ή το άνοιγμα ενός καταστήματος... είναι αστείο και μόνο ως σκέψη. Ως Δήμος προβήκαμε άμεσα σε διαμαρτυρία, εφόσον όμως η απόφαση της ΕΤΕ δεν ανεστάλη, θα προβούμε άμεσα στην διακήρυξη δημοπρασίας για την εμπορική μίσθωση του ακινήτου που πιστεύουμε ότι θα είναι επιτυχής και θα ωφελήσει εμπορικά τον Ποταμό.
Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα

Ενημέρωση για τις ενέργειες μας σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας στον Ποταμό Κυθήρων

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής μαςενημερώνουμε ότι κατατέθηκε η επιστολή διαμαρτυρίας με τις υπογραφές των κατοίκων και επιχειρηματιών στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννη Δραγασάκη.
Δυστυχώς, δε διαφαίνεται να υπάρχουν πολλές ελπίδες για την ανατροπή της απόφασης της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.
Ασκούμε πίεση για τα παρακάτω:
Να αντικατασταθεί το ΑΤΜ που ήδη υπάρχει στον Ποταμό, με ένα εκσυγχρονισμένο ΑΤΜ που δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν αρκετές καθημερινές συναλλαγές (καταθέσεις, πληρωμές λογαριασμών, μεταφορές, εμβάσματα κλπ.), καθώς και να οριστεί συνεργείο της τράπεζας, το οποίο θα μεταβαίνει δύο φορές την εβδομάδα στον Ποταμό για την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων.
Αναμένουμε απαντήσεις των αρμοδίων.

Από το Γραφείου Τύπου

ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


Συλλογικό ΟΧΙ των δημάρχων Ιονίων Νήσων στις εξορύξεις. Η απόφαση της ΠΕΔΙΝ


Απόφαση 3-9/17.04.2019

του Διοικητικού Συμβουλίου
της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων


Θέμα: «Εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 και ώρα 14:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΔ-ΙΝ στην Κέρκυρα, ύστερα από την με αρ. πρωτ. 243/12-04-2019, πρόσκληση του Προέδρου της κου Αλέξανδρου Παρίση, Δήμαρχου Κεφαλλονιάς, η οποία επιδόθηκε νόμιμα στα μέλη.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οκτώ (8) από τα δεκαπέντε (15) μέλη του ΔΣ της ΠΕΔ-ΙΝ:
Παρόντες:
1. Αλέξανδρος Παρίσης, Πρόεδρος, Δήμαρχος Κεφαλλονιάς
2. Κωνσταντίνος Νικολούζος, Δήμαρχος Κέρκυρας
3. Παύλος Κολοκοτσάς, Δήμαρχος Ζακύνθου
4. Παύλος Δάγλας, Δήμαρχος Μεγανησίου
5. Διονύσης Στανίτσας, Δήμαρχος Ιθάκης
6. Γιώργος Ραιδεστινός, Δημοτικός Σύμβουλος Κέρκυρας
7. Αθανάσιος Περδικάρης, Αντιδήμαρχος Λευκάδας
8. Γεράσιμος Δημητράτος, Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλονιάς
Απόντες:
1.​Μερόπη-Σπυριδούλα Υδραίου, Αντιπρόεδρος, Δημοτική Σύμβουλος Κέρκυρας
2.​Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, Δήμαρχος Λευκάδας
3.​Σπυρίδων Βλαχόπουλος, Δήμαρχος Παξών
4.​Βασίλειος Αρμενιάκος, Δημοτικός Σύμβουλος Κέρκυρας
5. Γεώργιος Μάμαλος, Δημοτικός Σύμβουλος Κέρκυρας
6.​Αντώνιος Αντίοχος-Μπαλιακράς, Αντιδήμαρχος Ζακύνθου
7.​Διονύσης Αραβαντινός, Γραμματέας, Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλλονιάς
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων και Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κος Αλέξανδρος Παρίσης δίνει το λόγο στον κο Γεράσιμο Δημητράτο, Δημοτικό Σύμβουλο Κεφαλλονιάς, ο οποίος ενημερώνει τα μέλη σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα νησιά μας, από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο. Αναλυτικά ανέφερε ότι:
1. Τα νησιά του Ιονίου είναι περικυκλωμένα από έξι οικόπεδα που έχουν παραχωρηθεί για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, συνολικής έκτασης περίπου 17.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Πηγή: Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων
2. Η Γαλλική Total και η Ισπανική Repsol, εταιρίες που θα δραστηριοποιηθούν στο Ιόνιο, έχουν βαρύ ιστορικό πρόκλησης πετρελαιοκηλίδων. Πηγή: WWF Ελλάς
3. Οι έρευνες και εξορύξεις απειλούν άμεσα σημαντικά θαλάσσια και παράκτια οικοσυστήματα, όπως τη θαλάσσια ζώνη από το Αργοστόλι έως τον όρμο της Μούντας, την παράκτια θαλάσσια ζώνη από το Αργοστόλι έως τα Βλαχάτα και το στενό Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Πηγή: Οικοσκόπιο, WWF Ελλάς
4. Απειλούν επίσης παγκόσμιας σημασίας θαλάσσια είδη που ζουν στις θάλασσες του Ιονίου, όπως τη χελώνα καρέτα, τη μεσογειακή φώκια, τα δελφίνια, τον ζιφιό, τον φυσητήρα και την πτεροφάλαινα. Πηγή: Πρόγραμμα Life Θάλασσα
5. Οι εργασίες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου επιτρέπονται σε όλο το Ιόνιο. Για τις προστατευόμενες περιοχές ισχύει ζώνη αποκλεισμού μόλις ενός χιλιομέτρου από την ακτή. Πηγή: Κοινή Υπουργική Απόφαση Έγκρισης ΣΜΠΕ για τη Θαλάσσια Περιοχή Ιονίου
6. Οι σεισμικές έρευνες οι οποίες αποδεδειγμένα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τη θαλάσσια ζωή, εξαιρούνται από την υποχρέωση εκπόνησης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Πηγή: Κοινή Υπουργική Απόφαση Έγκρισης ΣΜΠΕ για τη Θαλάσσια Περιοχή Ιονίου
7. Τα μεγάλα βάθη του Ιονίου σε συνδυασμό με την σεισμικότητα της περιοχής καθιστούν τις εξορύξεις ιδιαίτερα επικίνδυνες με μεγάλο ρίσκο αστοχιών και ατυχημάτων.
8. Οι κλάδοι τουρισμού και αλιείας παρέχουν σχεδόν τα ¾ του εισοδήματος της Περιφέρειας Ιονίου. Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι μία πετρελαιοκηλίδα θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις για τον τουρισμό και την αλιεία και κατά συνέπεια τις τοπικές κοινότητες. Πηγή: ΙΝΣΕΤΕ
9. Ούτε θα γίνουμε Σαουδάραβες ούτε θα βγούμε από την κρίση με τις εξορύξεις. Όπως προκύπτει από τις υπογεγραμμένες συμβάσεις, το μοναδικό άμεσο έσοδο για την Περιφέρεια είναι το 5% επί του φορολογητέου εισοδήματος (όχι του τζίρου) των εταιριών. Τα έσοδα για τη χώρα είναι αμελητέα, η μερίδα του λέοντος πηγαίνει στις πετρελαϊκές εταιρίες. Πηγή: ΥΠΕΝ
10. Δεν είναι αργά να σταματήσουμε τα σχέδια για εξορύξεις. Οι ανταγωνιστικές τουριστικά Πορτογαλία, Ισπανία Γαλλία, Κροατία και Ιταλία απαγορεύουν τις εξορύξεις υδρογονανθράκων για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και του τουρισμού και ενισχύουν, χρηματοδοτούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εμείς τι θα κάνουμε;
Στη συνέχεια, ο κος Δημητράτος ενημέρωσε τα μέλη ότι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης τάσσονται ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, με όποιους όρους κι αν αυτή προταθεί ή συμφωνηθεί και για το λόγο αυτό έχουν ήδη συγκεντρώνει υπογραφές. Προτείνει επίσης να εκδοθεί ψήφισμα του ΔΣ της ΠΕΔ-ΙΝ ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση των μελών και στη συνέχεια
Κατά πλειοψηφία αποφασίζουν
Η ΠΕΔ Ιονίων Νήσων διαφωνεί με την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο με όποιους όρους κι αν αυτή προταθεί ή συμφωνηθεί, γιατί:
• Είναι μια άκρως ρυπογόνος δραστηριότητα με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον που ζούμε και τον πρωτογενή τομέα.
• Είναι ασύμβατη με το ποιοτικό τουριστικό προϊόν που προσφέρουν τα νησιά μας και θα επιφέρει μεγάλη οικονομική ζημία σε αυτόν τον τομέα.
• Ενέχει τον κίνδυνο μεγάλου ατυχήματος εξαιτίας παραγόντων που αφορούν σε κάθε εξόρυξη, αλλά και της υψηλής σεισμικότητας της περιοχής, ενώ η εταιρεία απαλλάσσεται αποζημίωσης όταν το ατύχημα προκληθεί από φυσικά αίτια.
• Τα δημόσια έσοδα από τις εξορύξεις είναι πενιχρά και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν λύση για την οικονομία του τόπου και της χώρας.
Για τους παραπάνω λόγους η ΠΕΔ Ιονίων Νήσων ζητά την έμπρακτη δέσμευση όλων των αρμοδίων για την άμεση διακοπή κάθε δραστηριότητας εξόρυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου.
Ο κος Αθανάσιος Περδικάρης, Αντιδήμαρχος Λευκάδας, δεν συμφωνεί με το παραπάνω ψήφισμα, επειδή θεωρεί η ότι εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, που πρέπει να συζητηθεί ευρύτερα με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και θεσμικών φορέων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό: 3-9/17.04.2019
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ – ΙΝ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΔ – ΙΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ
Δήμαρχος Κεφαλλονιάς
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλλονιάς

10ος ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 2019 ΝΕΑΠΟΛΗ 12 ΜΑΙΟΥ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΕΟΡΤΗΣ ΛΗΞΕΩΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ι.ΜΗΤΡ.ΚΥΘΗΡΩΝ





Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για τα Αντικύθηρα εξελίχθηκε σε φιάσκο.


Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για τα Αντικύθηρα εξελίχθηκε σε φιάσκο. Τα συνήθη προβλήματα υποδομών μετά από ένα εξαιρετικα βαρύ χειμώνα (λάμπες, λακκούβες κλπ) παρουσιάζονται στη μονταζιερα του κ. Παναγόπουλου ως δήθεν έλλειψη ενδιαφέροντος για τα Αντικύθηρα. Τέτοια προβλήματα υπάρχουν παντού και διορθώνονται καθημερινά σε όλο το δήμο. Για τα πολλά και μεγάλα έργα δεν λέει τίποτα γιατί δεν έχει τι να πει. Για τον εκλεκτό του που για δεύτερη φορά κατέστρεψε τον δρόμο της Καμαρελας σιωπά. Προφανως τον καλύπτει ως αντίδωρο στη δική του πολιτική στήριξη. Η απουσία σοβαρών επιχειρηματων είναι πλέον ξεκάθαρη. Ο κόσμος κατάλαβε. Εμείς συνεχίζουμε όσο και αν φέρνουμε σε δύσκολη θέση τον κ. Παναγόπουλο με το έργο μας που δεν μπορεί να αντικρουσει. Αλήθεια, θα δεχθεί να κάνουμε debate?
Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα

Σε απάντηση των «κεραυνών» και των ειρωνειών του κ. Χαρχαλάκη ¨Πρώτα ο άνθρωπος¨

Κύθηρα 09/05/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε απάντηση των «κεραυνών» και των ειρωνειών του κ. Χαρχαλάκη σε όσα αποκαλυπτικά δημοσιεύσαμε για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η καθημερινότητα των αδελφών μας Αντικυθηρίων, δημοσιεύουμε μερικές μόνο φωτογραφίες-ντοκουμέντα από την «τελειότητα» των συνθηκών που επικρατούν στο μικρό και ταλαιπωρημένο νησί μας.
Όσο για την ενημέρωσή μας απλά θα πούμε ότι κανένας δεν είναι παντογνώστης, αρκεί να έχει τη θέληση να μάθει και να μην ισχυρίζεται ότι τα ξέρει όλα.
Κ. Χαρχαλάκη απολαύστε τώρα τα έργα σας!!!

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΤΑΜΟΥ «ΠΟΤΑΜΟΣ – ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ»


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΤΑΜΟΥ
«ΠΟΤΑΜΟΣ – ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ»

Ποταμίτισσες και Ποταμίτες, Αγιοπελαγιώτισσες και Αγιοπελαγιώτες, Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
Οι δημοτικές εκλογές έφτασαν και αποφασίσαμε να θέσουμε υποψηφιότητα για την Κοινότητα Ποταμού που πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ. Στηρίζουμε το σημερινό Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη γιατί πιστεύουμε ότι είναι ο μόνος εκ των υποψηφίων που μπορεί να εγγυηθεί σοβαρές και αξιόπιστες λύσεις στα προβλήματα, όπως έχει ήδη αποδείξει με το μέχρι σήμερα έργο του. Προφανώς πολλά πράγματα δεν έγιναν, όμως εκτός από την εύκολη κριτική, μεγαλύτερη σημασία έχει η συμμετοχή στα κοινά και αυτό είναι που μας κινητοποίησε γιατί δεν θέλουμε να είμαστε σχολιαστές και κριτές από το σπίτι μας, αλλά ενεργά μέλη στην Κοινότητά μας.
Η Κοινότητα Ποταμού είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό στο Δήμο μας και εκείνη που δέχεται τη μεγαλύτερη τουριστική επιβάρυνση λόγω των εκατοντάδων κλινών που διαθέτει. Τα τελευταία 5 χρόνια, ο σημερινός πρόεδρος της Κοινότητας περιορίστηκε στο να καταθέτει στεφάνι στις εθνικές επετείους και να στέλνει μία φορά το χρόνο τις προτάσεις του στο Δήμο, ζητώντας έργα πολλών εκατομμυρίων και γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν όλα. Δεν έθεσε προτεραιότητες, δεν ιεράρχησε τις ανάγκες, δεν έδειξε στην πενταετία αυτή την κινητικότητα που ομολογουμένως είχε επιδείξει στην προηγούμενη. Για αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι η Κοινότητα πρέπει να αλλάξει διοίκηση.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή την οποία εμπιστευόμαστε, υλοποίησε έργα σε όλο το νησί, με κορυφαίο την διαχείριση των απορριμμάτων που αφορά ΟΛΑ τα χωριά, ΟΛΑ τα σπίτια του Τσιρίγου. Αντιμετώπισε με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα του νερού, τον ηλεκτροφωτισμό και προχώρησε μεγάλα έργα που είχαν μείνει πίσω για πολλά χρόνια.
Σε σχέση με το 2014, στην Κοινότητα Ποταμού, σήμερα έχουν προωθηθεί τα εξής:
1. Ανακαινίστηκε υποδειγματικά το Δημαρχείο του Ποταμού που θα επαναλειτουργήσει άμεσα
2. Έγιναν νέες γεωτρήσεις στην περιοχή, αντικαταστάσεις και παραλλαγές δικτύων
3. Ασφαλτοστρώθηκαν δρόμοι, όπως ο δρόμος προς την Κακή Λαγκάδα αλλά και μέσα στους οικισμούς
4. Ξεκίνησε το σημαντικό έργο του δρόμου Αγίας Πελαγίας – Αγίας Αναστασίας
5. Ξεκίνησαν οι μελέτες του Βιολογικού Καθαρισμού της Αγίας Πελαγίας
6. Εντάσσεται στο πρόγραμμα LEADER το Αστικό Σχολείο Ποταμού με προϋπολογισμό 375.000€
7. Δημοπρατείται το δίκτυο ύδρευσης της Αγίας Πελαγίας με προϋπολογισμό 3.100.000€
8. Δημοπρατείται η ανάπλαση του Τοιχίου της Παραλιακής Οδού Αγ. Πελαγίας με προϋπολογισμό 100.000€
9. Δημοπρατούνται οι μελέτες ολοκλήρωσης του Ανοικτού Θεάτρου Ποταμού
10. Τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες σήμανσης και αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, κάδοι, καλάθια)
11. Χρηματοδοτήθηκαν 2 μονάδες αφαλάτωσης για την Αγ. Πελαγία μέσω της Περιφέρειας
12. Επιλύθηκε το πρόβλημα στέγασης του Νηπιαγωγείου Ποταμού, με τη συνεργασία Δήμου-Γονέων-Νηπιαγωγών
13. Ανακαινίστηκαν και πιστοποιήθηκαν οι παιδικές χαρές Ποταμού και Αγίας Πελαγίας
14. Χρηματοδοτήθηκαν οι μελέτες ανάπλασης του Ποταμού που θα δημοπρατηθούν στους επόμενους μήνες
15. Ξεκινούν οι πλακοστρώσεις στο Κάτω Χωρίο που έχουν συμβασιοποιηθεί
Στόχοι μας για τη νέα θητεία 2019-2023:
1. Η ολοκλήρωση των έργων διαχείρισης λυμάτων του Ποταμού και της Αγ. Πελαγίας σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής
2. Η χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του Ανοικτού Θεάτρου Ποταμού μετά την εκπόνηση και έγκριση όλων των μελετών
3. Η μέριμνα για το οδικό δίκτυο, τον φωτισμό, την καθαριότητα και την ύδρευση
4. Η ολοκλήρωση του δρόμου προς Κακή Λαγκάδα και προς Αγ. Αναστασία που έχουν δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσουν σύντομα
5. Η δημιουργία του νέου εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Βορείου Τμήματος Κυθήρων
6. Η ολοκλήρωση των 2 μονάδων αφαλάτωσης στην Αγ. Πελαγία που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί και αναμένεται μόνο η περιβαλλοντική αδειοδότηση
7. Η τοποθέτηση του μηχανήματος seatrack στην Αγ. Πελαγία που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ
8. Η χρηματοδότηση της ανάπλασης του Ποταμού μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
9. Η ολοκλήρωση των μελετών ανάπλασης της Αγ. Πελαγίας με πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό
10. Η συντήρηση και ανάδειξη του Γεφυριού στην είσοδο του Ποταμού
11. Η αντικατάσταση και παραλλαγή παλαιών δικτύων ύδρευσης
12. Η αξιοποίηση των δημοτικών κληροδοτημάτων της Κοινότητας
13. Η μετατροπή του παλαιού Τελωνείου της Αγ. Πελαγίας σε πολιτιστικό χώρο
14. Η δημιουργία του Μουσείου Κυθηραϊκής Μετανάστευσης στο παλαιό Δ.Σ. Αγ. Πελαγίας, που προωθείται με συνεργασία του Δήμου με τους Φίλους Μουσείων Κυθήρων
15. Η επισκευή του λιμένα Αγ. Πατρικίας, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών και εγκρίσεων
Για όλα τα παραπάνω θα πιέσουμε το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, θα συνεργαστούμε και θα επιδιώξουμε τη συναίνεση με την τοπική κοινωνία, χωρίς παρωπίδες, με ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας, με διάθεση προσφοράς και με αγάπη προς τον τόπο μας.
Η ψήφος σας θα μας δώσει τη δύναμη για την μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ που έχει ανάγκη η Κοινότητά μας.
Σας ευχαριστούμε!
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΓΚΙΚΑΣ ΓΚΙΚΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΠΕΡΔΕΣΗ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΧΑΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΑΝΝΙΤΑ) ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ