Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ.ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Κ.ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ

Επειδή σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Χαρχαλάκης αναφέρει ότι η παράταξη του κ. Παναγόπουλου, στην οποία έχω τη τιμή να συμμετέχω, έχει «επικίνδυνη άγνοια σε ότι αφορά τις διαδικασίες εκτέλεσης δαπανών του δήμου», θα ήθελα να τον ενημερώσω ότι ως μηχανικός επί 35 χρόνια σε Ν.Π.Δ.Δ. πέραν των αμιγώς τεχνικών αρμοδιοτήτων μου, είχα χειριστεί πλήθος διαγωνισμών που αφορούσαν τόσο δημόσια έργα όσο και άλλες προμήθειες του δημοσίου. 
Είναι λοιπόν προφανές, ότι η αμφισβητούμενη από το κ. Χαρχαλάκη εμπειρία μου σε αυτά τα θέματα, είναι υπερπολλαπλάσια της δικής του και για το λόγο αυτό δεν δέχομαι ούτε τώρα, αλλά ούτε και στο μέλλον θα δεχθώ, να με θίξει με τις γεμάτες αλαζονεία και αστήρικτα επιχειρήματα αναρτήσεις του.
Τέλος για να μην έχει απορίες και να αναρωτιέται για το πώς νιώθω που εντάχτηκα στη παράταξη του κ. Παναγόπουλου, θέλω να του κάνω γνωστό ότι τόσο εγώ όσο και οι συνυποψήφιοί μου, είμαστε υπερήφανοι που ένας τόσο αξιόλογος άνθρωπος μας συμπεριέλαβε στο συνδυασμό του και να είναι βέβαιος ότι όταν ο Κυθηραϊκός λαός μας τιμήσει με τη ψήφο του, θα καταλάβει άμεσα, σε όλους τους τομείς, τη διαφορά στους ρυθμούς ανάπτυξης των νησιών μας και στο τρόπο άσκησης της εξουσίας.



Ιωάννης Καλλίγερος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΄΄ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ''

Ο Συνδυασμός «ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ» και ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Α. Χαρχαλάκης, ανακοινώνουν το πρόγραμμα επισκέψεων και ομιλιών ανά οικισμό, που θα ισχύσει από τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2019. Κατά τις επισκέψεις θα γίνουν συζητήσεις με τους πολίτες, ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων πάνω στα προβλήματα του τόπου και παρουσίαση των βασικών αρχών του Προγράμματος του Συνδυασμού για το Δήμο και τα νησιά μας.

¨Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα¨(Δραστηριότητα Δημάρχου στον Άλιμο)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-05-2019

Ψήφος Εμπιστοσύνης από τους Κυθηρίους της Αττικής!

Το βράδυ της Πέμπτης 9/5 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης και επικεφαλής της παράταξής μας, πραγματοποίησε ανοικτή συγκέντρωση – ομιλία στον Άλιμο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου. Παρόντες ήταν: ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αλίμου Βαγγέλης Τσαμήτας και Θάνος Ορφανός, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Νήσων Όμηρος Παπασάββας (Γ.Πατούλης) και Χρήστος Πάλλης (Γ. Σγουρός), ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Μηνάς Μαλακός, οι υποψήφιοι Βουλευτές της ΝΔ Χριστόφορος Μπουτσικάκης (Ά Πειραιά) και Τάσος Γαϊτάνης (Νότιος Τομέας Αθηνών), ο αναπλ. Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Γιώργος Δημόπουλος, η πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Κυθήρων Αδαμαντία Κορώνη, εκπρόσωποι σωματείων των Κυθήρων και Αντικυθήρων και δεκάδες Κυθήριοι της Αττικής. Η εκδήλωση καλύφθηκε από την εφημερίδα ΚΥΘΗΡΑΙΚΑ (Μαν. Καλλίγερος), το PHOTO CERIGO (Βαλέριος Καλοκαιρινός) και την εφημερίδα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ (Απόστολος Καραμπερόπουλος). Παρόντες επίσης οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μας Σπύρος Ανέστης, Γιάννης Βάρδας, Κατερίνα Μυτιληναίου, Ιωάννα Φατσέα, Μηνάς Κορώνης και Κώστας Καψάλης. Στην αρχή διαβάστηκε επιστολή του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου, από την οποία αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά η συγκροτημένη σκέψη του και η άριστη γνώση του στα θέματα της αυτοδιοίκησης. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που Δήμαρχος Κυθήρων πραγματοποίησε ανοικτή ομιλία στους Κυθηρίους της Αττικής. Στο τέλος της ομιλίας ο Δήμαρχος παρουσίασε τους παρόντες υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους. Ο Δήμαρχος αφιέρωσε την εκδήλωση αυτή στη μνήμη των αειμνήστων θείων του και πρωτεργατών της Κυθηρούπολης του Αλίμου, Νικήτα και Ελένης Φιλοσοφώφ.
ΠΗΓΗ https://kainourgiamera.gr/















"Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα" Κάποιοι μιλούν χωρίς να λένε ΤΊΠΟΤΑ


Κάποιοι μιλούν χωρίς να λένε ΤΊΠΟΤΑ. Αναγκάστηκαν να γράψουν μια οποια απάντηση προκειμένου να μην αποδεχθούν τα τραγικά τους λάθη μετά και τη συνολική δημόσια κατακραυγή για το χθεσινό τους ατόπημα, ατόπημα που αντιλήφθηκαν δημόσια ακόμα και σημαίνοντα στελέχη τους. Τρία πράγματα μονο:
1. Η κάμερα είναι περιουσία του Δήμου και όχι του κ. Γιαννιώτη. Είναι καταγεγραμμενη στο μητρώο υλικών του Δήμου.
2. Ο Δήμος Αθηναίων προφανώς δεν διαθέτει τέτοια κάμερα γιατί την προβολή του την έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία έναντι εκατομμυρίων ευρώ. Εμείς το κάνουμε αδαπάνως για το Δήμο γιατί ο κ. Γιαννιώτης κάνει τις λήψεις χωρίς να αμοιβεται.
3. Το σύνολο των εκλογικών δαπανών του συνδυασμού μας πληρούν όλες τις προϋποθέσεις του Νόμου και προφανώς θα δημοσιευθούν και μάλιστα πολύ συντομοτερα από ο, τι προβλέπεται.
Περιμένουμε με αγωνία τις νέες "ανακαλύψεις". Είναι το μόνο που μπορούμε να περιμενουμε από μια παράταξη που επενδύει στον μηδενισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής, στις προσωπικές επιθέσεις και στη δημιουργία εντυπώσεων αντί να μας παρουσιάσει εφικτες και υλοποιησιμες προτάσεις για τον τόπο. Εκτός αν περιμένει να το κάνει μετά τις εκλογές. Ποτέ δεν είναι αργά!

TRITON FERRIES - ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ Δρομολόγια από 02/05/2019 έως 17/06/2019

Δρομολόγια από 02/05/2019 έως 17/06/2019
ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ:
στις 15/06/2019 και 17/6/2019 λόγω του Αγίου Πνεύματο

¨Πρώτα ο άνθρωπος¨Σχετικά με την αγορά της ηλεκτρονικής συσκευής


Σχετικά με την αγορά της ηλεκτρονικής συσκευής καταγραφής ψηφιακού περιεχομένου όπως περιγράφεται στην απόφαση του δημάρχου, και των απαντήσεων που δόθηκαν, τόσο από τον κ.Χαρχαλάκη, όσο και από τον υπάλληλο του Δήμου για τον όποιο αγοράστηκε η συσκευή αυτή και με τον όποίο καμμία αντιπαράθεση δεν έχουμε, δηλώνουμε τα εξής:
Α)Για όλες τις προμήθειες και δαπάνες του δήμου, πρέπει να αξιολογείται η σκοπιμότητά τους. Είναι χρέος μας να σεβόμαστε τα χρήματα των δημοτών μας και να μην κάνουμε κατασπατάλησή τους.
Τέτοια φωτογραφική μηχανή αμφιβάλλουμε αν διαθέτει ο Δήμος της Αθήνας ή οποιοσδήποτε άλλος Δήμος στην Ελλάδα.
Β)Συνιστούμε ψυχραιμία κύριε Χαρχαλάκη και σας διαβεβαιώνουμε ότι γνωρίζουμε και μάλιστα πολύ καλά το νομικό πλαίσιο που διέπει τις προμήθειες και δαπάνες ενός Δήμου, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά και το πως γίνονται οι αναθέσεις στο Δήμο μας.
Γ)Μήπως θα ήταν πιο ωφέλιμο για τα Κύθηρα αντί να σπαταλήσετε 3.000 ευρώ για μια φωτογραφική μηχανή να φροντίσετε να είναι καθαρές οι δημόσιες τουαλέτες ώστε να μην διασυρθούμε με την εικόνα που αυτές παρουσίασαν τις ημέρες του Πάσχα και την Πρωτομαγιά; Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα δικά σας στοιχεία το νησί μας τις ημέρες αυτές είχε 5000 αφίξεις επισκεπτών .
Δ)Θα ήταν σκόπιμο,αλλά και υποχρέωσή σας κύριε Χαρχαλάκη, για ενημέρωση των Δημοτών μας να δημοσιοποιήσετε ποιός κατασκεύασε και πόσο κόστισαν τα προεκλογικά σας σπότ.
Όπως γνωρίζετε, αυτό προβλέπει,άλλωστε,και η εκλογική νομοθεσία.
Σας καλούμε λοιπόν, να σταματήσετε να ζείτε σε εικονική πραγματικότητα γιατί η μέρα της κρίσης πλησιάζει.

31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής

31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής
Ένα ακόμη Συνέδριο Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ολοκληρώθηκε.
Ψάχνοντας να βρω λέξεις και μη μπορώντας να κατευθύνω τις σκέψεις μου μακριά από την προσφορά και το έργο όλων των συναδέλφων Γενικών/Οικογενειακών Ιατρών, οφείλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την συμμετοχή τους στο επιτυχημένο 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής.
Ένα συνέδριο που το χαρακτήρισε η μεγάλη συμμετοχή των Γενικών Ιατρών από κάθε γωνιά της χώρας μας. Η ελπίδα είχε εισβάλει σαν ακτίδα φωτός σε κάθε αίθουσα, γιατί η σκέψη, η αγωνία και οι προτάσεις τους για το μέλλον της ειδικότητας μας, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που κυριάρχησαν στις κατάμεστες αίθουσες του συνεδρίου, τόσο στο κλινικό, επιστημονικό, εκπαιδευτικό τοπίο, όσο και στα επαγγελματικά θέματα που αφορούν την άσκηση και την λειτουργικότητα της ιατρικής πράξης.
Το χρώμα μου είναι το χρώμα του φεγγαριού, ένα χρώμα που φέγγει μυστικά μέσα στη Γενική/Οικογενειακή Ιατρική.
Δεν προσπαθώ να γράψω με τρόπο διαφορετικό κάτι που έχει ήδη γραφτεί. Απλώς περιγράφω το βλέμμα τους που έδειχνε να οραματίζονται το μέλλον τους, χωρίς τον παραλογισμό και τα υποκατάστατα της καθημερινότητας. Απλώς, αυτά που απηχούσαν μέσα μου αυτές τις ημέρες, ήταν ότι κρατούσαν σταθερά την γραφίδα τους, γιατί η καρδιά τους ήταν θερμή για τον άνθρωπο, τον πολίτη – ασθενή.
Σήμερα είμαι μόνος… Κέρκυρα 2019, ημέρες με περισσότερο ήλιο…
Ανάργυρος Δ. Μαριόλης
Πρόεδρος ΕΛΕΓΕΙΑ





ΒΑΤΙΚΑ.ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.
ΕΚ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Δημοτικη Κοινοτητα Νεαπολης

Ανεξάρτητη Τοπική Παράταξη Ποταμού – Αγίας Πελαγίας ''ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ''


Ανεξάρτητη Τοπική Παράταξη
   Ποταμού – Αγίας Πελαγίας
              ''ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ''

Εν όψει εκλογών...

Τα Τοπικά Συμβούλια μέσω του προέδρου τους, αποτελούν την φωνή και προωθούν τα αιτήματα των κατοίκων τους. Ποιος από μας ρωτήθηκε για την αναγκαιότητα ή έστω την προτεραιότητα των ελάχιστων δημοσίων έργων που έγιναν στο τοπικό διαμέρισμά μας κατά τα τελευταία χρόνια; 
για την απαράδεκτη (από όλες τις απόψεις) διάνοιξη της ''διώρυγας'' στην κεντρική οδό Ποταμού - Αγίας Πελαγίας;
για την παράκαμψη – μπάζωμα μπροστά από το πέτρινο γεφύρι που απέκοψε το σχολείο από το χωριό;
για την εργολαβία υπερφωτισμού της παραλίας της Αγίας Πελαγίας;
για την διαιώνιση του παλιού δημοτικού σχολείου με τα κοντέινερ, την ώρα που υπάρχει έτοιμο ρυμοτομημένο οικόπεδο δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου;

Αλλά και ποιός προώθησε τα πραγματικά μας προβλήματα;

Την αποχέτευση της Αγίας Πελαγίας; Τον βιολογικό του Ποταμού; Τα απαρχαιωμένα δίκτυα ύδρευσης; Ζητήματα δεκαετιών που δείχνουν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή μέριμνα για την υγεία – αλλά και την αισθητική μας...
Το κυκλοφοριακό. Την επι δεκαετίες αραχνιασμένη πρόσβαση στο πάρκινγκ του Ποταμού; Την στασιμότητα της ολοκλήρωσης της περιφερειακής οδού της Αγίας Πελαγίας που θα αναβαθμίσει την παραλιακή της; Τον δρόμο του Κόξμαν από τον οποίο πήραν τα κονδύλια και τα πήγαν αλλού; Την παντελή αδιαφορία για τα επικίνδυνα οδοστρώματα, τις λακκούβες και τις καθιζήσεις;
Την τραγική υποβάθμιση του δημόσιου χώρου; Την μη υλοποίηση του παραμικρού έργου ανάπλασης σε μια περιοχή που χρειάζεται τον τουρισμό; 
Την εγκατάλειψη υφιστάμενων υποδομών και κτηρίων; Τα 2 γήπεδα, το θέατρο, το παλαιό νοσοκομείο, το τελωνείο κλπ. 
Όλα τα έκτακτα ζητήματα: το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Ποταμό, το ρυμοτομικό Αγίας Πελαγίας κλπ;

Τα Τοπικά Συμβούλια δεν είναι διακοσμητικά, ούτε φερέφωνα της κάθε δημοτικής παράταξης. Οι τοπικοί σύμβουλοι δεν είναι μόνο για να λύνουν τα μικροπροβλήματα που θα έπρεπε ο δήμος να λύνει (μια λάμπα, μια σωλήνα, μια λακκούβα). Τα Τοπικά Συμβούλια πρέπει να συγκεντρώνουν και να συντονίζουν τους πολίτες ώστε από κοινού με μαζικές συνελεύσεις να προωθούν τα συμφέροντα του τόπου και τις συλλογικές δράσεις.


Χρειαζόμαστε ΑΡΑ μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση:

• Πρέπει να ασχοληθούμε όλοι με τον τόπο μας. Όλοι και σοβαρά.
• Πρέπει το συμβούλιο που θα εκλεγεί να κάνει αυτό που θέλει η πλειονότητα και όχι αυτό που θέλει ο όποιος πρόεδρος.
• Πρέπει να αποφασίζουμε εμείς για τα έργα στον τόπο μας, ποια θα γίνουν και αν θα γίνουν σωστά.
• Πρέπει να απαιτούμε βάσει σχεδίου και όχι να παρακαλούμε ευκαιριακά.

Μετά τιμής, οι υποψήφιοι:    "ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ"

ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΜΑΡΙΑ 
ΣΟΥΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΤΡΙΦΥΛΛΗ ΜΑΡΙΝΑ
ΦΑΡΔΟΥΛΗΣ ΝΤΙΝΟΣ
ΧΡΥΣΑΦΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η Πρόεδρος της Δημ. Τ. Ο Κυθήρων στην εκδήλωση του Δημάρχου Κυθήρων στον Άλιμο


Στο Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Αλίμου Αττικής Στην επιτυχημένη εκδήλωση - ομιλία του Νυν και εκ νέου υποψήφιου Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστράτιου Χαρχαλακη παρευρεθηκε χθες η Πρόεδρος της Δημ. Τ. Ο Κυθήρων συνοδευόμενη από τον υποψήφιο Βουλευτή ΝΔ Α Πειραιά και Νήσων κ. Χριστόφορο Μπουτσικακη, τον υποψήφιο για την περιφέρεια νήσων με το συνδιασμο του Πατούλη κ. Όμηρο Παπασαββα καθώς επίσης και τον Τάσο Γαϊτανη. Αφού παρέδωσε στο βήμα επιστολή του Γεν. Γραμματέα του κόμματος κ. Λευτέρη Αυγενακη όπου ξεκάθαρα δηλώνει τη στήριξη του κόμματος στο Στρατό Χαρχαλάκη, άκουσε το πρόγραμμα του υποψήφιου Δημάρχου και συνομιλησε με πλήθος κόσμου που είχε την τιμή να συναντήσει στην επιτυχημενη αυτή εκδήλωση όπου και για ακόμη μια φορά διαπίστωσε την αποδοχή του κόσμου στο πρόσωπο του κ. Χαρχαλακη και την αδιαμδισβητηση της νίκης του. Συστρατευομεθα όλοι στο πλευρό του για μια νικη σαρωτική που θα είναι η συνέχεια της επιτυχημένης θητείας του.

Αδαμαντια Κορωνη

¨Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα¨Τόση άγνοια ΔΕΝ συγχωρείται!


Τόση άγνοια ΔΕΝ συγχωρείται!
Η αποψινή «ανακάλυψη» του κ. Παναγόπουλου και της ομάδας του έπεσε πάλι στο κενό. Η απάντηση του υπαλλήλου του Δήμου κ. Γιαννιώτη δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι η παράταξη «Πρώτα ο άνθρωπος» έπεσε σε ακόμα ένα ολίσθημα. Εκτός εάν πιστεύει ότι οι υπάλληλοι του Δήμου είναι κατευθυνόμενοι από το Δήμαρχο. Όπως ξεκαθαρίστηκε, αλλά και όπως μπορεί να βεβαιώσει κάθε σχετικός με το χώρο της φωτογραφίας, τα προωθητικά videos της παράταξής μας δεν έχουν καμία σχέση τεχνικά και κατασκευαστικά με την κάμερα που πρόσφατα προμηθεύτηκε ο Δήμος για τις ανάγκες της τουριστικής προβολής του νησιού.
Πέρα όμως από το τεράστιο σφάλμα του κ. Παναγόπουλου και τις απαράδεκτες αιχμές του, από το δημοσίευμά του αυτό αναδεικνύεται για ακόμα μία φορά η επικίνδυνη άγνοια της παράταξής του και του ιδίου προσωπικά για τις διαδικασίες εκτέλεσης δαπανών των Δήμων, άγνοια που δεν συγχωρείται για κάποιον που διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου. Ενημερώνουμε λοιπόν ότι οι διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων διέπονται από το Νόμο 4412/2016 για το σύνολο του δημοσίου τομέα. Οι δαπάνες εργασιών, υπηρεσιών και προμηθειών γίνονται ως εξής:
- Για δαπάνες έως του ποσού των 24.800€ (με το ΦΠΑ): η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης
- Για δαπάνες από 24.801€ μέχρι 74.000€ (με το ΦΠΑ): η διαδικασία του συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού
- Για δαπάνες άνω των 74.000€: η διαδικασία του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού
Συνεπώς μια προμήθεια της τάξης των 3.000€ γίνεται με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, που δεν διαφέρει σε ΤΙΠΟΤΑ σε δημοσιότητα, νομιμότητα και διαφάνεια από οποιαδήποτε άλλη διαδικασία. ΟΛΕΣ οι δαπάνες των Δήμων ελέγχονται ουσιωδώς από το Ελεγκτικό Συνέδριο: οι άνω των 5.000€ προληπτικά (δηλαδή ΠΡΙΝ πληρωθούν) και οι δαπάνες μέχρι 5.000€ κατασταλτικά (δηλαδή ΜΕΤΑ την πληρωμή τους). Μάλιστα, ο Δήμαρχός μας ήταν από τους πρώτους που ζήτησε να μην σταματήσει ο προληπτικός έλεγχος δαπανών στους Δήμους, γεγονός που νομοθετήθηκε πρόσφατα και έτσι πλέον έχει επανέλθει ο προληπτικός έλεγχος που είχε σταματήσει την 01/01/2019.
Εάν ο κ. Παναγόπουλος αγνοεί όλα τα παραπάνω, αναρωτιόμαστε (και όχι μόνο εμείς), ΠΩΣ ζητά να διοικήσει το Δήμο. Βέβαια κανείς δεν γεννήθηκε με γνώσεις, όμως, για κάποιον που διεκδικεί να γίνει Δήμαρχος, αυτές οι διαδικασίες θα έπρεπε να είναι γνωστές. Όπως θα έπρεπε να είναι επίσης γνωστός ο αριθμός των υπαλλήλων του Δήμου, ώστε όταν ο κ. Παναγόπουλος ερωτάται να μην κάνει λάθη.
Αλήθεια, πως νοιώθουν όσοι εντάχθηκαν στην παράταξή του, που ο αρχηγός τους κάνει τέτοια ολέθρια λάθη και αγνοεί τόσο απλά ζητήματα της καθημερινότητας των Δήμων; Πώς μπορούν οι δημότες να εμπιστευθούν για Δήμαρχο έναν άνθρωπο που δεν ξέρει πότε γίνεται η απευθείας ανάθεση και πότε ο μειοδοτικός διαγωνισμός;