Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΛΑΚΩΝΙΑ.Άσκηση από την Π.Υ. Μολάων

Άσκηση από την Π.Υ. Μολάων
Την Πέμπτη 18 Απριλίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μολάων συμμετείχε σε άσκηση ετοιμότητας, συνέπεια σεισμικής δόνησης, στο Γενικό Λύκειο Μολάων «ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΛΛΙΦΑΤΙΔΗΣ», στους Μολάους του δήμου Μονεμβασίας.
Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την κατάσβεση πυρκαγιάς στο τμήμα του εργαστηρίου που βρίσκεται στον ισόγειο χώρο του σχολείου, με ταυτόχρονη επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητή, με την χρήση σπαστού φορείου. Παράλληλα, υπήρχε επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης πολυτραυματία καθηγητή από τον 1ο όροφο, με την χρήση κάλων διάσωσης, φορείου τύπου καλαθιού και ολκωτής κλίμακας, με την μέθοδο της "κατακόρυφης κύλισης", λόγω καταπλάκωσής του, από μερική κατάρρευση του κτιρίου.
Στόχος της άσκησης ήταν η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας του προσωπικού κατά την
αντιμετώπιση παρόμοιων συμβάντων, καθώς και η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων.
Στην άσκηση συμμετείχε η Π.Υ. Μολάων με 12 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και τέσσερα οχήματα, η ΕΛ.ΑΣ. και το Ε.Κ.Α.Β.
ΠΗΓΗ 
Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας




















Ιστορική φωτογραφία για τα Βάτικα! Υποδοχή του Βασιλιά Γεωργίου Β΄! Το καλοκαίρι 1937.


Ιστορική φωτογραφία για τα Βάτικα! Υποδοχή του Βασιλιά Γεωργίου Β΄! Το καλοκαίρι 1937. Από το αρχείο της Σταυριανής Σταθάκη το γένος Χαραλάμπους Μπιλλίνη, που χθες (Κυριακή 12/5/19) είχαμε το 40ήμερο μνημόσυνό της. 

Ο Δημήτρης Χαρ. Μπιλλίνης ήταν τότε 13 ετών νέος και θυμάται πλημμυρισμένη την παραλία της Νεάπολης από χιλιάδες Βατικιώτες από όλα τα χωριά που είχαν τρέξει με αλογομούλαρα και γαϊδούρια, με τα πόδια, να δουν τον Βασιλιά!

Τότε, πρόεδρος της Νεάπολης ήταν ο Σπύρος Κ. Σταθάκης, μετέπειτα σύζυγος της Σταυριαννής... Προσφώνησε τον Βασιλέα από το σπίτι του Φωτεινάκου, που κατά τον 13χρονο, αυτόπτη μάρτυρα ήταν εκεί που τώρα είναι το ιχθυοπωλείο Κρανιδιώτη - Παυλάκη. Ήταν διώροφο. Είχε ξύλινες σκάλες που τις υποστύλωσαν με καδρόνια χονδρά για να είναι ασφαλείς οι υψηλοί φιλοξενούμενοι. Ομοίως υποστυλώθηκε το μπαλκόνι από όπου ο Γεώργιος Β΄ μίλησε στους Βατικιώτες που ζούσαν πρωτόγνωρες, μαγικές στιγμές... Τους Βασιλιάδες τους ήξεραν μόνο από τα παραμύθια της γιαγιάς!

Στην φωτό χαιρετούν όλοι σύμφωνα με την εποχή!

Τα σύννεφα του πολέμου είχαν αρχίσει να πυκνώνουν...
Σε 2 χρόνια,1/9/39 η Γερμανία εισβάλλει στην Πολωνία.
Μετά από 4 χρόνια ακραίας βαρβαρότητας μετράμε 60 εκατ. νεκρούς. Τέτοιος είναι ο πολιτισμός μας. Μεσαιωνικός ακόμα!

Τώρα μπαίνουμε σε μια νέα εποχή με την υπογραφή της νέας φυσικής. Της κβαντικής! Χωρίς να έχει εξαλειφθεί ακόμα ο κίνδυνος μιας ολοσχερούς πλανητικής καταστροφής...

Σηκωθείτε απ΄τον σάπιο καναπέ της τηλεόρασης! Αγκαλιάστε την φύση! Αγκαλιάστε τους άλλους!

Αγωνιστείτε με όλες σας τις δυνάμεις για να έλθουν οι καλύτερες μέρες για τα παιδιά μας...

Που όλοι προσδοκούμε!

Όλοι είμαστε αδέλφια! Δεν μας χωρίζουν οι διαιρέσεις του παρελθόντος!
Όλοι είμαστε πολύτιμοι!

Δεν περισσεύει ούτε κουνούπι!

ΠΗΓΗ 
Χαράλαμπος Μπιλλίνης

ΕΕΠΦ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "Καινοτόμα δράση για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών στα Κύθηρα"



ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΑ NEO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΑ 
Κύθηρα 09/05/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μετά από τις Αρχαιρεσίες της Τρίτης 30/04/2019 κατά τις οποίες ψήφισαν 82 ταμειακώς εντάξει μέλη, σύμφωνα με το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής (η οποία βεβαιώνει) δεν εκκρεμεί για επίλυση καμία αμφισβήτηση ή ένσταση οποιουδήποτε, προέκυψε το παρακάτω Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με το αρθρ. 6 του καταστατικού Μαρία Καλοκαιρινού - Πρόεδρος Γρηγορία Χάρου - Αντιπρόεδρος Πολυξένη Αλεζίδου - Γεν. Γραμματέας Παναγιώτα Πολυχρονάκου - Ταμίας Εμμανουήλ Κουσουρής - Μέλος Ρεγγίνα Ζαφειρίου - Μέλος Μάικ Γιούνγκ - Μέλος Σπυριδούλα Καλλιγέρου - Αναπληρωματικό Μέλος Ελένη Τζομπανάκη - Αναπληρωματικό Μέλος Εξελεγκτική Επιτροπή Ελένη Παπαδήμα Μαρία Σταυριανάκου Τζαννέτα Χάρου Επίσης λόγω της απουσίας του απερχόμενου Προέδρου στην Αθήνα η παράδοση – παραλαβή βιβλίων, παραστατικών, σφραγίδων καθώς και η παράδοση – παραλαβή της αίθουσας και του εξοπλισμού της αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα. Για το Διοικητικό Συμβούλιο Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΑΚΙΡΙΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΑΛΕΖΙΔΟΥ

Γεώργιος Παπανικολάου 1883-1962 (τεστ παπ)

Γεώργιος Παπανικολάου 1883-1962 (τεστ παπ)
''Το ιδανικόν μου δεν είναι να πλουτίσω, ούτε να ζήσω ευτυχής, αλλά να εργασθώ, να δράσω, να δημιουργήσω, να κάμω κάτι τι αντάξιον ενός ανθρώπου ηθικού και δυνατού''


Έπρεπε να είναι γεμάτος νερά ο ΧΥΤΥ των Αντικυθήρων ή όχι;


Έπρεπε να είναι γεμάτος νερά ο ΧΥΤΥ των Αντικυθήρων ή όχι;
Καθώς δεν έχουμε λάβει απάντηση σε κανένα από τα ερωτήματα που διαρκώς θέτουμε προς τον κ. Παναγόπουλο (π.χ. αν έχει άποψη για τον δρόμο της Καμαρέλας στα Αντικύθηρα που διαλύθηκε με την πρώτη βροχή, αν θεωρεί ανύπαρκτα τα έργα που έχουν γίνει και προγραμματιστεί στα Αντικύθηρα, αν τελικά θα μας κάνει την τιμή να έρθει σε debate κ.λπ.), επανερχόμαστε σήμερα στη μεγάλη ανακάλυψή του σχετικά με τον ΧΥΤΥ στη θέση «Μύλοι Αντικυθήρων», που όπως είδαμε σε φωτογραφία που η παράταξή του δημοσίευσε, έχει γεμίσει με νερό. Είναι ξεκάθαρο ότι οι συντάκτες των Δελτίων Τύπου του κ. Παναγόπουλου χαρακτηρίζονται από αδικαιολόγητη άγνοια όχι μόνο για απλά θέματα λειτουργίας των Δήμων αλλά και για τεχνικά ζητήματα. Αντί άλλης απάντησης, δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο που λάβαμε από την επιβλέπουσα της μελέτης του έργου μηχανικό που αποδεικνύει ότι η στεγανότητα του κυττάρου του ΧΥΤΥ λειτουργεί ΑΡΙΣΤΑ.
Ας δούμε τι μας λέει η αρμόδια μηχανικός:
«Σε έναν Χ.Υ.Τ.Α., που το κατασκευαστικό του αντικείμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, η λεκάνη που δέχεται τις απορριμματικές αποθέσεις βρίσκεται σε μία δυνητική κατάσταση. Η πλήρωση της λεκάνης ταφής με ύδατα τα οποία προέρχονται από τον υετό (βροχή) είναι φαινόμενο αναμενόμενο κατά την κατασκευή έργων τέτοιας φύσης. Στις περιπτώσεις αυτές και προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η εξέλιξη των περαιτέρω εργασιών, εφαρμόζονται κατάλληλες τεχνικές άντλησης των υδάτων και εκτροπή τους σε παρακείμενους αποδέκτες, δεδομένου ότι πρόκειται για βρόχινα νερά. Συνεπώς, όσο οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχουν ολοκληρωθεί τα συνοδά υποστηρικτικά έργα υποδομής, δεν μπορεί ένα πλημμυρικό φαινόμενο σαν το υφιστάμενο να θεωρηθεί επιβλαβές είτε για το ίδιο το έργο είτε για το περιβάλλον.
Απεναντίας, το γεγονός ότι έχει σημειωθεί συγκέντρωση υδάτων στη λεκάνη των μελλοντικών απορριμματικών αποθέσεων, αποδεικνύει ότι ο σύνθετος στεγανοποιητικός φραγμός του πυθμένα και των εσωτερικών πρανών, έχει κατασκευαστεί σωστά και λειτουργεί άρτια, χωρίς να εμφανίζει υπεδάφιες διαρροές, όπως και είναι επιθυμητό. Όταν δε, το κατασκευαστικό αντικείμενο προχωρήσει και το δίκτυο αποστράγγισης του πυθμένα συνδεθεί με το μόνιμο αντλητικό σύστημα, το οποίο θα εξυπηρετεί τη συλλογή και εκτροπή από τη λεκάνη των παραγόμενων από τα απορρίμματα στραγγισμάτων, η αποστράγγιση θα εξελίσσεται απρόσκοπτα και με καθ΄ όλα ασφαλή τρόπο, για το εγγύς ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον».
Δημοσιεύουμε εκ νέου το έργο μας και τον προγραμματισμό μας για το νησί των Αντικυθήρων.
Stratos Charchalakis 

¨Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα¨ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ


ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ
Την Δευτέρα 13/5  και ώρα 8μιση το βράδυ, ο Δήμαρχός μας και οι συνεργάτες του θα βρίσκονται στο εστιατόριο "ΠΙΕΡΟΣ" στο Λιβάδι, για συζήτηση με τους κατοίκους της Κοινότητας Λιβαδίου.

Ανοιχτές συζητήσεις της παράταξης Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ










¨Πρώτα ο άνθρωπος¨ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ;


ΚΥΘΗΡΑ 13/05/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο κ. Χαρχαλάκης είτε το θέλει είτε όχι επαναλαμβάνεται κουραστικά. Για όλα φταίνε οι άλλοι. Ο ίδιος παραμένει αλάνθαστος.
Έτσι λοιπόν και στη Συνέντευξή του στο IONIAN CHANNEL ούτε λίγο ούτε πολύ φόρτωσε κάθε αρνητικό και κάθε παράλειψή του στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.
Θέλει να μας πει ότι, οι τοπικοί πρόεδροι τον εμπόδιζαν να κάνει έργα στα χωριά τους;
Βέβαια ο κ. Χαρχαλάκης θέλει να ξεχνάει το πιο βασικό. Ότι δηλαδή ο ίδιος μηδένισε τις δυνατότητες των Τοπικών Προέδρων να κάνουν έργο, αφού τους αφαίρεσε κάθε αρμοδιότητα, έκοψε την Πάγια Προκαταβολή για μικροέργα από τους Προέδρους, όπως προβλέπει ξεκάθαρα ο Νόμος.
Επιπρόσθετα δεν τους παρείχε ποτέ εργατικό δυναμικό από εποχικούς υπαλλήλους που προσλάμβανε ο Δήμος. Για ένα πολύ απλό λόγο. Για να μην φαίνεται ότι κάνουν μικρές αλλά απόλυτα αναγκαίες παρεμβάσεις οι Πρόεδροι στις Τοπικές Κοινότητές τους. Να φαίνεται δηλαδή μόνο ο ίδιος. Ο ετσιθελισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Το αποτέλεσμα τραγικό, σ´ όλες τις κοινότητες δημιουργήθηκαν μεγαλά προβλήματα στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας.
Αυτή είναι η αλήθεια όσο πικρή κι αν είναι για τον κ. Χαρχαλάκη.
Δέσμευση και απόλυτη προτεραιότητά μας
η επαναφορά του θεσμού της πάγιας προκαταβολής για επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας (καθαριότητα,βλάβες ύδρευσης, καθαρισμός ξερών χόρτων κ.α)
Πάγια προκαταβολή, που την προβλέπει η νομοθεσία,αλλά ο κύριος Χαρχαλάκης αγνοεί.
Για μας, πρώτα και πάνω απ´όλα είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ADELIN FM
Δημοσιεύομε εδώ την συνέντευξη του κ.Χαρχαλάκη ώστε να υπάρχουν και οι δύο απόψεις .