Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Δήμου Ευρώτα.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Σωματείο του Εθελοντικού Πυροσβεστικου Σταθμού Μύρτιας ενημερώνει όλους τους Δημότες του Δήμου Ευρωτα και ειδικότερα τους κατοίκους της Μυρτιάς ότι ο χώρος που στεγάζεται ο Σταθμός (πρώην Δημοτικό Σχολειο) Είναι ανοικτός για τον οποιοδήποτε να τον επισκεφτεί και να τον γνωρίσει... Πόσο μάλλον για τα παιδιά της Μυρτιάς που τα παροτρύνουμε να τον επισκεφτούν.Ο Χώρος ήταν είναι και θα είναι ανοικτός για να παίζουν γιατί ειπώθηκε από κατοίκους της Μυρτιας ότι τους έχουμε απαγορεύσει να έρχονται στον προαύλιο χώρο....
Ο πρόεδρος του Σωματείου
Κουμάνταρος Σωτήριος

ΠΕΡΙ ΜΟΝΑΔΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ


Ανακοίνωση του Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Ιωάννη Καλλίγερου (Ραυτόγιαννη) με τον Συνδυασμό "πρώτα ο άνθρωπος"
ΠΕΡΙ ΜΟΝΑΔΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ
Μετά από ανάρτηση του κ. Χαρχαλάκη σχετικά με τη κατασκευή βιολογικών καθαρισμών (ΒΙΟΚΑ) σε Μυλοπόταμο και Διακόφτι , θα ήθελα να παρακαλέσω, βάσει των στοιχείων που έχει στη κατοχή του και προκειμένου να είμαστε ακριβείς, εποικοδομητικοί και χρήσιμοι στο δημόσιο διάλογο, να μας γνωρίσει τα δεδομένα με τα οποία έγινε η διαστασιολόγηση των υπόψη μονάδων, το κόστος αγοράς και εγκατάστασής τους και τέλος να μας αναλύσει πώς προκύπτει το ετήσιο κόστος λειτουργίας που αναφέρει.
Ευχαριστώ.
Ιωάννης Καλλίγερος

ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 155η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ&ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Τα για δικαιολογητικά που ζητούνται από τη ΔΕΗ για ηλεκτροδοτημένες αρδευτικές εκμεταλλεύσεις


Από το Α.Τ.Τ.Ο.Α. του Δήμου Μονεμβασίας ανακοινώνεται ότι για την χορήγηση από το Δήμο βεβαίωσης περί υποβολής αίτησης για έκδοση ή ανανέωση άδειας χρήσης ύδατος, προς αποφυγήν άσκοπης ταλαιπωρίας σας καθώς και της υπηρεσίας, παρακαλείστε να προσκομίζετε στο Δήμο για την έκδοση της παραπάνω βεβαίωσης:
1) την επιστολή της ΔΕΗ ή φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ της υδροληψίας.
2) Συνοπτική Τεχνική Έκθεση ή Εισήγηση που σας έχει κοινοποιηθεί από το Δήμο κατά τον έλεγχο του φακέλου σας.
3) Αστυνομική ταυτότητα και Α.Φ.Μ. του αιτούντα.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης για άδεια χρήσης ύδατος.
Ενημερώνουμε ότι για λόγους διεκπεραίωσης των λοιπών πολλών αντικειμένων του τμήματος, για την έδρα του Δήμου η προσέλευση και η εξυπηρέτηση για έκδοση βεβαίωσης προς τη ΔΕΗ θα γίνεται μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.
Διαθέσιμα έντυπα:

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΝΑ (1) ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Συνελήφθη,(14.5.2019) το μεσημέρι, στο Γύθειο Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, 50χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -15,3- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα.Απόψε στα Λογοθετιάνικα


ΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΙΑΝΙΚΑ
Απόψε στις 8μ.μ. θα βρισκόμαστε στα Λογοθετιάνικα, στο ΠΑΕΙ ΚΑΙΡΟΣ, για συζήτηση με τους κατοίκους της Κοινότητας.
Σας περιμένουμε!

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ στα χωριά Ποταμός, Λογοθετιάνικα, Κουσουνάρι, Περλεγκιάνικα και Ντουριάνικα


Ανακοίνωση Δήμου: Την Τετάρτη 15/5/2019 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης από 9:00' έως 13:00' στα χωριά Ποταμός, Λογοθετιάνικα, Κουσουνάρι, Περλεγκιάνικα και Ντουριάνικα λόγω αντικατάστασης και συντήρησης του δικτύου ύδρευσης.

Πρώτα ο άνθρωπος.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-5-19


Με οργή και αγανάκτηση αντιμετωπίζουν όλοι οι κάτοικοι στο Βόρειο μέρος του νησιού μας το κλείσιμο του Καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Ποταμό από την 9η Μαΐου 2019. Η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη. Η οικονομική κίνηση στην τοπική αγορά φθίνει, οι συμπολίτες μας που πηγαίνουν στον Ποταμό μειώνονται και πάνω από όλα ταλαιπωρούνται άδικα. Τέλος , το ΑΤΜ ούτε σήμερα λειτούργησε! Η πικρία των κατοίκων είναι μεγάλη γιατί η Δημοτική αρχή ουσιαστικά δεν έκανε κάτι για να το αποτρέψει. Αυτό που συνέβη και που υποβαθμίζει αφάνταστα τη ζωή όλων όσων ζουν στην γύρω περιοχή, φαίνεται ότι δεν ενοχλεί τη σημερινή Δημοτική Αρχή και τον κ. Χαρχαλάκη. Πως άλλωστε να αντιδράσει αφού είναι ο πρώτος διδάξας στην υποβάθμιση της περιοχής, η πρώτη του απόφαση ως Δήμαρχος ήταν το κλείσιμο του γραφείου στον Ποταμό. Πέρα από μια επιστολή που έστειλε τίποτα άλλο δεν είδαμε να κάνει. Ούτε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων να οργανώσει, ούτε ένα ταξίδι να κάνει ειδικά γι΄ αυτό το θέμα. Ούτε τις υποτιθέμενες «υψηλές…..» γνωριμίες του να χρησιμοποιήσει για να ματαιώσει ή τουλάχιστον να αναβάλει για σημαντικό χρονικό διάστημα το κλείσιμο της Τράπεζας. «Το ίδιο γίνεται κι αλλού και δεν μπορούμε να παρέμβουμε». Αυτό φέρεται να αφήνει να διαρρεύσει ο κ. Χαρχαλάκης κι έτσι έχει τη συνείδηση του ήσυχη. Οι συμπολίτες μας όμως τον εξέλεξαν πριν από πέντε χρόνια για να αγωνίζεται για ΟΛΑ τα προβλήματα που απασχολούν του κατοίκους των νησιών μας κι όχι μόνο αυτά που «αποκλειστικά ανήκουν στις αρμοδιότητες του». Ο κ. Χαρχαλάκης πρέπει να γνωρίζει ότι ο επίμονος και ανυποχώρητος αγώνας σχεδόν πάντα φέρνει αποτέλεσμα. Ακόμα κι αν δεν είναι αυτό ακριβώς για το οποίο αγωνιζόμαστε. Αρκεί να υπάρχει αγώνας κι όχι μεγάλα λόγια. Αντί να προλάβει το κακό, ο κ. Χαρχαλάκης το άφησε να γίνει. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είχε έγκαιρα ενημερωθεί για το τι επρόκειτο να συμβεί. Δυστυχώς ο κ. Χαρχαλάκης δεν φαίνεται να γνωρίζει ότι είναι πολύ πιο εύκολο να προλαβαίνεις το κακό παρά να το θεραπεύεις. Και γι’ αυτό το θέμα, όπως και σε πολλά άλλα σοβαρά κι επείγοντα, ο κ. Χαρχαλάκης απλά έβλεπε τα τρένα να περνούν, ενώ αυτός σφύριζε αδιάφορα.

Πρώτα ο άνθρωπος.Κάνουμε έκκληση για ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ!!!!!


Δελτίο Τύπου
Κάνουμε έκκληση για ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ!!!!!
Στην συγκέντρωση της παρατάξης Κύθηρα Αντικύθηρα καινούργια μέρα,στο Λειβάδι, ο κύριος Χαρχαλάκης είπε ότι, σε περίπτωση εκλογής του,και σ´αυτήν τη τετραετία δεν θα εφαρμόσει το θεσμό της πάγιας προκαταβολής.
Επιπλέον,παρά τις συνήθειές του,δεν απάντησε επικαλούμενος τους νόμους και σε σχετικό δελτίο τύπου του συνδυασμού μας.
Γι αυτό και κάνουμε έκκληση, στην παράταξη του και στον ίδιο προσωπικά,να συμβάλουν χωρίς κοκορομαχίες, στην ενημέρωση των δημοτών μας και να δηλώσουν καθαρά τι πρόκειται να κάνουν σε περίπτωση εκλογής τους.
Είναι αλήθεια ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν τους τοπικούς προέδρους με το μοναδικό εργαλείο που η νομοθεσία προβλέπει για την αντιμετώπιση των μικρών προβλημάτων της καθημερινότητας;
Δηλαδή στην περίπτωση αυτή δεν εφαρμόζουμε το νόμο; Γιατί; επειδή δεν βολεύει ;
Κι αν ναι ποιόν δεν βολεύει ;
Πιστεύουμε, ότι η εικόνα εγκατάλειψης που σήμερα υπάρχει στους περισσότερους οικισμούς των νησιών μας, (ξερά χόρτα παντού, επικίνδυνες χαλάστρες, βρώμικες πλατείες το καλοκαίρι κ.α) δεν θα υπήρχε αν εφαρμόζατε το νόμο,όπως είσαστε υποχρεωμένοι και δίνατε στους προέδρους την δυνατότητα αυτή.
Εμείς δηλώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η Πάγια Προκαταβολή θα χορηγηθεί στους Τοπικούς Προέδρους γιατί αυτό επιβάλλει όχι μόνο ο Νόμος αλλά πάνω από όλα γιατί αυτό θα είναι για το συμφέρον όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας.
Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ακόμη μια φορά ότι είναι χρέος όλων μας να συμβάλουμε ώστε η προεκλογική αντιπαράθεση να γίνεται με επιχειρήματα και θέσεις.
Ας κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο του εκλογικού αγώνα και να αφήσουμε τους δημότες ανεπηρέαστους να αποφασίσουν.
Σ´ότι μας αφορά είναι απόφασή μας να μην απαντάμε στη λασπολογία.